Jump to content

Kā prātīgāk izmantot laptopa HDD


Guest Yomen
 Share

Recommended Posts

Man ir 15Gb HDD, kā būtu visprātīgākais to izmantot.Vai to sadalīt patrīcijās, piem.,5Gb prieksh OS, un 10 Gb datiem. Un kā labāk izvlēties klusteru lielumu. Nu tjipa tiem prieksh Os pietiktu ar 4 cluster,bet datiem varētu 32. Kas būtu visoptinālākais, kā normāli sadalīt HDD???

Link to comment
Share on other sites

Guest Klibais

Viss atkarīgs no tā - ko taisies darīt - cik daudz būs aplikācijas, vai būs spēlītes, cik daudz datus taisies glabāt - tikai teksta failus vai arī būs filmiņas.

Viens variants - nedalīt disku vispār; tikai tad pie pārinstalēšanas būs vairāk jāķēpājas ar datu kopēšanu (format c: gadījumā).

Link to comment
Share on other sites

Guest Yomen

Nju, tjipa man ir taada lieta, ka kompis biezi vien nogluchii un vajag paarintstalee un visi dati aiziet pa pieskari, nu kaadi dati, filmas, mp3, visi mani darbi..... taa kaa es nodomaaju sadaliit 2 daljaas...ja nu kas tad es ghoust paarlaizu un viss atkal shansee ar visiem datiem...bet es nezinu, kaa pareizi izveeleeties tos clusterus..zinu to ka itkaa izveeloties vairaak tos..kompis domaa aatraak un shansee labaak, bet aiznjem dati lielaaku vietu uz Hdd...bet uz mazaak cluster, kompis leenaaks, bet Hdd tukshaaks...taa nu nedz ko dariit...???

Link to comment
Share on other sites

Guest Klibais

Disks ir relatīvi neliels, tā ka labāk pietaupīt diska vietu - izvēlēties mazākus klāsterus. Ātruma atkarību no klāstera izmēriem tāpat nejutīsi, drīzāk izmet visas drazas no Windozes (ja tev ir W), deaktivizē liekos servisus.

Apskaties - cik tev aizņem instalācijas tagad, piemet kādu GB un tā arī dali disku.

Link to comment
Share on other sites

Guest Siimors
Vai to sadalīt patrīcijās...

 

Labais, es saveejo dalu Leldees, bet nu Patriicijaam arii nav ne vainas.

Link to comment
Share on other sites

mantaliekas prātīgāk bookHDD ir ielikt ludzu šādā uzpariktē [636 ~10Ls] un ja ir USB2 shtepselis vienkarsī prieksskatīties kā pumpējās iekšā un arā! sanak viens liels flash

mFD.jpg

Link to comment
Share on other sites

15 Gb nav nekaadas jeegas vispaar daliit. nu reaali kaads Tev no taa buus labums? Janu vieniigi vindozis nobruuk, tad var tikai 1 partiiciju noformatizeet... aaaaj, buutu kaut 160 Gb ta saprastu..

es no saakuma savam vecajam 20 Gb arii daliiju, peec tam sapratu, ka nav jeegas.

Link to comment
Share on other sites

Tas, ka sapratu, ka jeegas nav nekaadas... Nu kaa lai pareizaak pasaka icon_smile.gif Nu padomaa pats, kaada no taa ir jeega? Ja windozi katru meenesi paarinstalee, tad jaa, bet savaadaak nee. Lielam diskam var uztaisiit tur 1 partiiciju filmaam, 1 muuzikai, 1 progaam. Tachu tik pat labi var arii uztaisiit 1 folderi, 1 muuzikai, 1 progaam icon_wink.gif

 

man izskataas shaadi:

(HDDs) (showing free space), C: (eins) 21.7GB/30.0GB(73%), D: (zwei) 31.2GB/156GB(20%), E: (drei) 18.7GB/19.1GB(98%) (Local total) 71.8GB/205GB (34.9%)

 

bet man ir 2 diski. 200 Gb ir sadaliits 2 daljaas + 20 Gb disks

 

http://foto.inbox.lv/albums/aada/23-10-200...2/untitledd.jpg

Link to comment
Share on other sites

Man ir 15Gb HDD, kā būtu visprātīgākais to izmantot

manam čomam bija līdzīgs laptopa HDD. Un izmantoja viņš to kā lielu 10Gb disketi. Salīdzinājumā ar parasto 3,5" HDD, ļoti ērti ievietot

jebkurā kabatā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...