Jump to content

Kā aizsargāt PC no paštaisītiem notepad vīrusiem?


AgentX
 Share

Recommended Posts

Nesen uzgāju video ka ir arī tādi vīrusi kas radīti lai nevis sistēmu sabeigtu bet gan formatētu disku vai arī izdzēstu dokumentus un tos var izdzēst pat ja lietotājs ir limitēts jo savus failus tad delete var!=( Kā uzlikt paroli dzēšanai vai arī ko citu? Vienkārši ir pārāk daudz derīgu dokumentu un man pa galvu dos ja tie pazudīs!=/ Antivīrusi ta neķers tādas progas..a formatēšanu vajag aizliegt jo nedrīkst limitēto likt un par vēlu arī!

Kad atradīšu to video tad ielikšu bet laikam iekš youtube bija! Vienkārši atver Notepad saraksta visādu postažu un figu kāds ko uzzinās un AV arī klusēs!=(

Labāk būt paranoiskam un novērst nelaimi nekā naivumā ziepes savārīt no kurām nevar izķepuroties! Bez tam šo PC lieto arī vecāki un brāļi un viņi jau nav tik gudri lai uzmanīgi pārbaudītu..es pats jau arī neesmu tik gudrs un varu netīšām uzrauties!=/

Link to comment
Share on other sites

Guest /Ivars/

Izskatās, ka esi pārlasījies pārāk daudz to info un tas ir nācis par sliktu tavai veselībai. Tad jau mēs te visi sen jau būtu izdzēsti...

Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka esi pārlasījies pārāk daudz to info un tas ir nācis par sliktu tavai veselībai. Tad jau mēs te visi sen jau būtu izdzēsti...

 

Salasījies ta salasījies, bet fiziski tas IR iespējams un izdarāms!

Link to comment
Share on other sites

ir, ir, bet nu šitam jau tas ir aizgājis dziļi pie sirds...

Uzskatu, ka panikai tiešām nav pamata, bet fakts kā tāds nav nepatiess. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest snail

Nav tik traki t.i. drošvien doma ir notepad un kautkāds banāls *.bat fails, ja arī to pašu formatēšanu komandu palaist izdotos tad OS nreizes uzprasītu apstiprinājumu, nevar ar to notepad neko nopietnu nodarīt(tas ir vienkārši teksta fails, ja viņš tāds ir tad nevarētu nekas īpašs būt, protams zem *.txt varētu arī kautko citu iebāzt), varam gulēt mierīgi

Link to comment
Share on other sites

Tak neker krenki, tas ko tu redzeeji visticamaak, ka bij vienkaarshi skripti, ko windowsaa lieto sameeraa biezi un linuks no taadiem vien mudz. Tavai zinaashani lielaako dalju programmas raksta liidziigos redektoros kaa notepad un arii tajaa pashaa notepad, tikai peec tam tos vai nu nokompilee vai liek interpretatoram tos izpildiit. Sho skriptu gadiijumaa pietiek tos vienkaarshi paarsaukt (nomainiit paplashinaajumu).

Tiem skriptiem var likt dariit visu to pashu ko var dariit cilveeks no terminaalja (comand promts widulii), bet ja tu to failu pats nepalaidiisi, vai neieliksi vietaa kur tas tiek palaists automaatiski, tad arii nekas slikts nenotiks.

Link to comment
Share on other sites

... bet ja tu to failu pats nepalaidiisi, vai neieliksi vietaa kur tas tiek palaists automaatiski, tad arii nekas slikts nenotiks.

 

Hmm, Autorun skripts?...

 

O,skatos, biedrs Jetijs arī ieinteresējies par šo panisko topiku. :)

Labots - RedDragon
Link to comment
Share on other sites

ventolin: ir jau tev taisniiba, bet pastaav jau arii "Igauņu vīrusi" <- Nav nekaadaa gadiijujmaa domaats apvainojums Igauņu tautai, ja tomeer kaads to taa uztver tad jau ieprieksh par to atvainojos.

 

Kas tev uzprasa "Luudzu klikshkiniet next lai instaleetu viirusu, kas izdzeesiis juusu failus, ja instalaacija ir neveiksmiiga, tad idzeesiet visus failus no C: diska manuaali"

Link to comment
Share on other sites

Ja cilvis pats kāpj uz grābekļa, tad pats vainīgs. Tas, cik reizes pa pieri norausies, atkarīgs no paša.

Link to comment
Share on other sites

Es savulaik (DOSa laikos) biju uztaisījis modificētu edit.com failu, kas pēc noteikta datuma nodzēš cietā diska pirmo sektoru.

 

Un vēl modificētu MBR ierakstu, kas pie datora ielādes pēc noteikta datuma parāda ka "ūdens konstatēts procesorā, datora ielāde pārtraukta"

 

lūk tā ir jautrība !

 

ielikt ko tādu drauga datorā - lielisks un stilīgs joks

 

es vēl gribēju uztaisīt , lai pie reizes nodzēš teiksim 1000 cietņa random sektorus

 

tas būtu tāds drusku skarbāks joks. bet jautrība garantēta !!!

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Vīrusi, kas dzēš visu infu/ formatē cieto, bija populāri pirms daudziem gadiem, šķiet, Win95 laikos, tagad kaut kā nav manīti (tfu, tfu...), vai arī man ir paveicies neko tādu nesaķert.

Link to comment
Share on other sites

Tie bij interesanti laiki. Mana(loti nosaciiti mana) pirmaa kaitiigaa programma, bij taada, ka biju atradis vienas speeles diskaa bat failinu, kas paarstartee kompi peec speeles instalaacijas. Es kaa gudrs cilveeks neemu to un paarsaucu labaakaa vaardaa un ieliku C: diskaa. Rezultaats: tad kad meeginaaju sleegt iekshaa datoru tas neilgi pirms win ielaades pabeigshanas paarstarteejaas un taa visu laiku.

Itkaa darbiiba loti vienkaarsha, bet tajaa laikaa vieniigais ko maaceeju bij format c: un win98 paaristaleeshana.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Mūsdienās šito visu var limitēt - definēt tiesības, ko aizliegt.

 

Savulaik win95-98 laikos uztaisīju scandisk.exe, kuru aizvietoju ar īstā vietā, jo tik bieži viš rādījās erroru dēļ, ar tādu, kas mēra čibrika garumu, seksulālo potenciālu utt :D

Link to comment
Share on other sites

Esi kadreiz domajis kadu Dokumentu/Failu uz diskiem uzmest? Un paslept zem gultas lai moskji netiek klaat..?

Labots - Demis
Link to comment
Share on other sites

Pirmais solis ir pilnais backups + ikdienā jāveic inkrementālie backupi.

Link to comment
Share on other sites

Guest painkiller

VIL - tas kā kuram paveicies patiesībā. Es, piemēram, mājas kastei, kas teju vislaik rukā IRCā, P2P, internetā u.tml. jau vairākus gadus taisos izveidot kādu skritu, kas rezerves kopijas taisītu noteiktām mapēm, ja ne reizi dienā, tad vismaz reizi nedēļā. Vienmēr slinkums uznāk vai aizmirstu, un tā arī dzīvoju bez. Vīrusus šāda tipa, kā minējis autors, noķert nav gadījies... Dati gan vienreiz pazuda, kad disks nobira, bet tur rezerves kopijas tāpat nebūtu līdzējušas.

Link to comment
Share on other sites

Nu neteikshu ka tagad nav modee shaadas lietas..it iipashi jau taapeec ka visi seezh ar admina tiesiibaam..nesen pat viens izplatiija vienu X-mas speeli kas patiesiibaa automaatiski taisa visai sisteemai Quick format un ar apstiprinaajumu jau iekshaa - vieniigaa vieta kur autors nepiedomaaja ir tas ka vajadzeeja nosleept komentu Quick format is complete for ?:(kkaa taa bija) un AV arii neko neuzraadija un shaadus failus var izplatiit netaa iipashi jau p2p bez probleemaam so nav briinums ka taada panika. Shaada speele lieliski paraada cik viegli apkaast kaadu kas seezh uz Admin konta pat ja vinjam ir visi apdeiti un `krutaakais` AV ar jauniem apdeitiem. tagad varbuut kas mainiijies..

P.S.Ja kaadam ir veelme pasham izbaudiit vai arii vienkārši paeksperimenteet ar sho "speeli" tad spiezham TE, bet uzreiz briidinu - Ja juus kaa admins vinju palaidiisiet tad notiks Quick format cietajam! Es par sekaam neatbildu!

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Cik nu atceros, tad vīrusa pazīme bij spēja sevi replicēt un izplatīties tālāk. Visādi prasti batņiki un cita veida skripti tomēr nav vīrusi, bet, atvainojos, cūciskas podjo...kas. Morāle viena - skaties, ko kurbulē.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...