Jump to content

Ugunsmūra konfigurācija


norixs
 Share

Recommended Posts

Uzliku uz kompja (winXP) McAfee personal firewall(2006), taču sastapos ar vienu problēmu. Ugunsmūra iestatījumus var mainīt ne tikai admins,bet arii jebkurš limited useris. Un ne tikai mainīt, bet arī atslēgt pavisam. Nu tas nekam neder. Mēgināju ar permisijām, taču tas nedeva vēlamo rezultātu. Kā iestatīt tā ,lai ugunsmūris būtu pieejams tikai adminam?

Link to comment
Share on other sites

Šāds dīvains defekts piemīt vairākiem personal firewall. Liekas, ka Kerio arī ir tāds defekts. Stulbākais ir tas, ka firewall var atslēgt netikai “Limited User”, bet arī viņa darbināmās programmas. Vīrusu, kuru var palaist “Limited User” var pilnīgi mierīgi nokaut firewall. Šinī ziņā no labās puses izceļas iebūvētais Windows firewall, kuram tik stulbs defekts gan nepiemīt.

Nezinu kā šo defektu īsti var novērst, jo neizmantoju personal firewall. Varu tikai tīri teorētiski izteikt ideju, darbināt to personal firewall nevis no ‘Current User Start Up’, bet gan caur “Sheduled Tasks” ar Admina tiesībām. Šinī gadījumā “Limited User” nevarēs atslēgt priviliģētāku Admina procesu.

Link to comment
Share on other sites

norixs

Mjā, diezgan pastulbs defekts. Interesanti, kā ir ar kaspersky ugunsmūri? Vai šim arī ir šāds ''defekts''?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...