Jump to content

Berni


Guest Marisr
 Share

Recommended Posts

Labvakar! Ka ir iespejams atstat bernu sev, ja es taisos skirties no savas sievas? Vina loti daudz melo kaiminiem un apkartejiem cilvekiem, izskerde naudu un nemaksa to, kas vinai ir jamaksa, taisa lielus mobila telefona rekinus, ir parada Avon un ir atnakusi vestule no paradu piedzinejiem, apmelo mani. Ar bernu vina pa visu lielo aukstumu staiga stundam ilgi apkart. Ja vel kada informacija vajadziga, tad vel varesu uzrakstit. Man sakuma varbut grutak ar bernu butu, kamer pierastu viens rupeties, bet bet bernam labak butu pie manis. Berns ir gadu vecs.

Link to comment
Share on other sites

notars vislabak atrisinas shitas lietas.. :? . jo iespejams bus tiesa, kura bus jalemj kur berns paliek,tapec tev jabut labiem argumentiem..

Link to comment
Share on other sites

Domaju, ka japierada tiesai, ka vina piekopja izskerdigu dzivesveidu, rada draudus berna veselibai un gan berns paliks tev.

Link to comment
Share on other sites

bet Tev arii jaapieraada, ka Tu vareesi paruupeeties labaak nekaa vinja! Ja vinja rada draudus beerna veseliibai, tad Tev jaapieraada, ka Tu to nedariisi! Es taa domaaju!

Link to comment
Share on other sites

Guest Marisr

Izskerdigam dzivesveidam pieradijumi man ir - vinas bankas konta izraksts ar zimogiem un parakstiem, visu 3 mobilo operatoru ligumi, Bite rekins, Avon vestule ar summu 238Ls, apmelosanai pieradijumi ari ir. Vina pat apdraud berna veselibu un dzivibu - staiga liela aukstuma apkart, visu dienu nav majas. Viena vakara vina krasnij aiztaisija ciet siberi un bija pilna istaba ar dumiem. Vina pati mierigi aizgaja gulet, es vel nebiju aizmidzis un sajutu dumus, aizeju uz blakusistabu, tur metru uz prieksu pat nevar redzet.

Link to comment
Share on other sites

ja tiesāsies bērns paliks pie tā kurš vairāk par viņu ir rūpējies līdz šim, kas bērnu veda pastaigāt, pie ārsta utt. Un tas ka ar bērnu staigā pa svaigu gaisu nāk bērnam tikai par labu nevis apdraud viņa dzīvību!

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Ir bijuši gadījumi, ka paliek pie tēva, arī tepat Latvijā. Tiesa gan - lielākajā vairumā gadījumu ir tā, ka gan tēvs, gan māte grib, lai bērns paliktu pie mātes, tāpēc "vibiratj ņe prihoditsja". Vai arī cits variants - šķirās, jo vīrs dzer. Tad arī ar bērna dzīvesvietu viss skaidrs. Bet šeit ir pavisam savādāk. Domāju, ka izredzes ir lielas.

Link to comment
Share on other sites

Guest Marisr

Bet tas, ka sieva vazajas apkart visu dienu ar bernu liela sala, tas gan apdraud berna veselibu!

Link to comment
Share on other sites

mb, tu apjedz ko gvelz? Gribu redzet ka tev naktu svaigs gaiss par labu, ja ara -30 un mazam bernam tas ir tas pats, kas karsts akmens tev bikses.

 

mb un kads sakars tam, kurs veda vairak ara un rupejies lidz sim. Ja to dara nepienacigi un slikti, tad tam nav nozimems un interesanti, kapec daudziem vecakiem tiek atnjemtas tiesibas uz bernu...

 

Marisr, savac visus pieradijumus un tad gan tiesa lems tev par labu ;)

Link to comment
Share on other sites

labākais variants, ja ir iespējams, ir saglābt attiecības jo bērnam ir vajadzīgi abi vecāki. vai tad pirms gada tava sieva bija savādāka? un padomā kas un kapēc ir mainījies un vai tur arī nav tava vaina

Link to comment
Share on other sites

Guest Marisr

Pieradijumi man jau ir savakti. Vareja tur but vel sis tas klat, bet gan jau bus labi ar to, kas ir. Vai bernu drikst baznica kristit bez abu vecaku atlaujas, ja viens no viniem neko nezin un butu pret? Vai sieva no manis drikst aiziet citur dzivot ar visu bernu bez manas atlaujas? Vina sataisija paradus un pati aizgaja dzivot prom 300Km no manis.

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Šito labāk advokātam paprasi. Kopdzīves laikā sievas sataisītie parādi gan būs abiem kopā jāmaksā. Bet saglabāt attiecības it kā bērna dēļ ir marasms. Tad abiem jādzīvo kopā ar neciešamu cilvēku, un bērns jūt, ka tas notiek viņa dēļ.

Link to comment
Share on other sites

tas ka tava sieva ir sataisījusi parādus ko nespēj samaksāt nav nekāds noziegums pret bērnu. tikai jautājums kā viņa uztur sevi un savu bērnu?

Link to comment
Share on other sites

Eh, buutu vairaak taadu teevu pasaulee, kas domaa par beernu, nevis kur lai dabuj "nokniebties" uz haLavu..

Cepuri nost... :)

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Marisr

mb, ka var saglabat attiecibas, ja sieva visu laiku melo un patiesibu saka loti reti? Esmu ar vinu daudzreiz runajis, lai beidz vienreiz melot, bet jegas no ta nebija nekadas. Sakuma viss bija labi un uz slikto pusi saka iet tad, kad es vasara stradaju Riga un majas biju tikai brivdienas. Vai ir vispar verts runat ar cilveku, ja es vinas telefona atrodu iszinas par atdosanos vairakiem viena nakti? Uzliku datora keylogger, vareju lasit, ka vina censas sarunat satiksanos ar puisiem dazadas pilsetas. Draugos vina bija rakstijusi, ka es esmu uzzinajis vinas Avon interneta paroli un esot pasutijis kosmetikas pa 200Ls un velak tas esot kadam atdevis. Bez sievas pilnvaras neviens cits nevar neko sanemt, pats lasiju vinas papirus. Mana alga - 160Ls menesi - tika skaitita vinas konta, vina no tas naudas nevareja samaksat par iri un internetu, vina maksaja savus lielos telefona rekinus un parejo naudu kaut kur iztereja, aizbildinoties, ka bernam vajagaot, kaut gan patiesiba ta nav. Vel vinai nepietika kauna iesniegt pret mani tiesa prasibu par uzturlidzeklu piedzisanu lidz berna pilngadibai. Tiesai vina rakstija, ka es vinai labi ja dazus latus menesi iedodu, bet patiesiba vina tereja gandriz visu manu algu.Tas ir mans labakais pieradijums tiesai. Vai tiesam ar tadu cilveku ir verts meginat bendet nervus un dzivot kopa? Vina visu dienu var majas nogulet un neko neizdarit, nevar ne krasni iekurinat, ne est uztaisit. Diez vai Tu mana vieta meginatu ar vinu sadzivot.

Link to comment
Share on other sites

Guest Marisr

ADEX, nav man pazistams neviens advokats, kuram uzprasit. Pazinam par konsultaciju pie advokata bija jamaksa 10 vai 15Ls. Nav man tagad tadas naudas, lai varetu iet pie advokatiem, tapec prasu te.

Link to comment
Share on other sites

Marisr, šķiet, ka dzīvē jau no sākta gala ir pieļauta lliela kļūda. Bet nu tu esi nonācis situācijā, kuru tu vēlies izbeigt. Otrs variants btu šo situāciju panest, bet tas prasa piepūli un bieži vien atteikšanos no savas patiesības. Un galu galā kam tad jūš dzīvojat? Naudai? Melošana, protams, ir nelietīga, bet es pieņemu, ka nav tik traki, kā tu mēģini to pasniegt (parasti cilvēki šķiroties noliek otru zemāk par zemi un zemāk par to vietu, kur tas faktiski atrodās). Tas ir lielā mērā tavs egoisms - tiklīdz viņa vairs neapmierina tavas vēlmes, tā gals klāt. Un kā jau minēja - bērnam ir vajadzīgi abi vecāki un bērns viennozīmīgi ir viens spēcīgs iemesls, lai ģimeni mēģinātu saturēt kopā. Es nedomāju, ka būtu viegli tuvākā gada laikā to realizēt, bet ir tāda lieta kā lēnprātība, kā piedošana, kā atteikšanās no saviem argumentiem kas nereti vainagojās ar panākumiem ilgtermiņā.

 

 

 

Iedomājies scenāriju, kur bērns spļauj virsū saviem vecākiem un tos nolamā. A ko vecāks?: "Bērniņ, es tevi tikuntā mīlu un es daru ta, lai tev būtu labāk." Un bieži vien šāda attieksme, kad tīnis paaugas, saprot, ka vecāki ir vēlējuši to labāko un normālas attiecības ģimenē atgriežas. Domā vecākiem ir viegli tajā brīdī? Nepavisam. Un sāp. Ir grūti panesams tāds nicinājums no paša miesīgā bērna. Bet tā nav bezizeja. Es negribu, lai tu tagad atsakies no visa savējā. Bet pamēģini pamazām - ok, šo lietu es pacietīšu. To es viņai piedodu. Nē šo es nespēju ciest... bet vēlāk arī tas var kļūt panesams. Un nevajag "braukt" virsū, ka otrs melo. Ja nu vienīgi to var mierīgi izrunāt. Cilvēks pats, agrāk vai vēlāk, nonāks pie patiesības. Pa dubļiem mūžīgi nevar vārtīties. Laiks dara brīnumus. Un galu galā sāc ar sevi. Neliec otram mainīties, bet mainies pats. Pielāgojies. Es tevi aicinu uz kompromisu. Tava bērna un ģimenes dēļ. Tas nebūs viegli, bet saņem sevi rokās. Redzu, ka tev ir raizes par bērnu, bet mēģini atrast labāko ceļu. Allaž cilvēki iet pa īsāko ceļu, bet tad jājautā - kur jūs ejat? Un kur gan tas "īsākais" ceļš jūs aizvedīs? Padomā pirms dari...

 

P.S. Šķiršanās novedīs pie lielākiem zaudējumiem materiālā ziņā. Puse no īpašuma, puse... saaudzē to, kā vērtība ceļās.

Labots - Jencha
Link to comment
Share on other sites

Nu nez...

Izveerteejot tavu situaciju ir jaaskiras jo peec tava staastiitaa sievai ir aizgaajis ciet.

Bet par beernu gan nezinu, tiesaa jau tu vari iesniegt kaa pieraadijumus tikai sievas satisiitos reekjinus, tacu tam gandriiz nav nekaada sakara ar beernu, un to, ka vina staigaa visu dienu ar beernu apkaart lielaa aukstumaa nevareesi pieraadiit, ja vien nav beerns saslimis un aarsta sleedziens.

Pie tam kaa tu domaa paruupeeties par beernu, ja tu veel straadaa, un jaa, kaa tu atmaksaasi tiesas darbus, ja tu pat nevari atlauties konsultaciju pie advokaata...

Link to comment
Share on other sites

Ak.... mugurnieks nav gatavs cīnīties. Stāvoklis izskatās bēdīgs, bet nerisinot to, tas neatrisināsies. Patiesībā velkot uz pozitīvo pusi, tas tur arī vilksies. Bet tagad viss, kā redzams, grimst. Nu beidzat, paskataties uz bēdīgo šķiršanās statistiku. Ir tak labāk iedrošināt cilvēku mēģināt panākt pozitīvu, nekā izbojāt dzīvi sev & bērnam. Tas, ka aizgājis ciet, nenozīmē, ka nelabojami. Tas nozīmē, ka pirmo soli tā persona nespers. Bet ir vēl otra persona, kas var spērt šo soli.

 

Autor, man žēl lasīt, ka tāda situācija ir izveidojusies, taču nedomā lūdzu, ka tā ir bezizeja. Nav neatrisināmu uzdevumu, ir tikai nepatīkami risinājumi. Noliec ego pie malas - risinājumi atradīsies.

Link to comment
Share on other sites

Piedod Jencha, bet varētu padomāt, ka Tev ir vesels mūžs aiz muguras. ;)

Un, Tu te gudri spriedelē par ģimenes dzīves lietām.

Gribētu redzēt Tavu attieksmi, ja ar Tevi tā notiktu.

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Jencha, ļoti iespējams, ka Tev ir taisnība. Bet. Reiz es "palīdzēju" saglabāt kādu ģimeni. Rezultātā bez tēva izauga divi bērni. Bet būtu bijis tikai viens, ja es nebūtu bāzis savu degunu, kur nevajag.

Link to comment
Share on other sites

Guest Marisr

Es jau ilgu laiku esmu cieties un gaidijis, ka kaut kas uzlabosies. Visa gaidisana un runasana ar sievu bija bez rezultatiem. Jau ilgu laiku domaju, ka vairs nekas labs ar vinu nesanaks. Es pat noskupstit vinu vairs nevaru, sakuma bija patikami, bet tagad vairs nepatik. Skirsanas gadijuma nekas daudz no mantam nebus ko dalit. Esmu jau ticis vala no visa, kas man bija. Naudas grutibam vajadzetu but tikai lidz tiesai, kad sanemsu algu uz savu kontu un tad ari nebus problemu ar berna uzturesanu. Kamer es stradasu, bernu varesu dot pieskatit. Turpat blakus darbam dzivo 3 cilveki, kuri varetu pieskatit bernu un es jebkura laika varetu redzet bernu un zinatu, kas ar vinu notiek. Stradaju un dzivoju es laukos.

Link to comment
Share on other sites

Nēsmu kompetents, šajās lietas, bet man liekas, ka pēc šķiršanās bērns nevar palikt pie tēva. Man nesen čoms taisījās šķirties un bija baigā jezga. Nezinu!

Link to comment
Share on other sites

Nu meegjini tiesaaties mosk tev paveicas, tacu njem veeraa, ka arii sieva visticamaak nestaavees malaa un buus sagatavojusi kaadus pieraadijumus un argumentus pret tevi.

Bet nu ja tu saki, ka taa turpinaaties nevar, tad tev nekas cits neatliek, kaa doties uz tiesu un iespeejami aatri, kameer beerns veel nav izaudzis, tad buus veel sliktaak pasam beernam.

Atliek vien noveeleet tev veiksmi!

Link to comment
Share on other sites

Muļķības. Abiem vecākiem ir vienādas tiesības.

Jo sevišķi mūsu stgnātu zemē,kur lielākā daļa tiesnešu un bāriņtiesu darbinieku ir vecās sistēmas tantuki...es autoram ieteiktu,pa priekšu vēsu prātu ar sievu izrunāties...gan par šķiršanos,gan bērna aprūpi...bija līdzīga situācija,bet runa gāja tikai par bērna aprūpi...pēc dažām konsultācijām mans optimisms pazuda...tā ka mēģināju vienoties ar sievu un tā,daļēji izdevās :) Arī autoram iesaku meklēt ar sievu kādu kompromisu par bērna aprūpi :) Lai veicas!

Link to comment
Share on other sites

Tontons, ekh, atliek vien pavērot cilvēkus blakus. Ir kļūdas, kuras nebūtu vēlams pieļaut, tādēļ jāspēj izvērtēt citu kļūdas. Un galu galā tu centies netieši pateikt, ka man nav taisnība? Okey, tev ir sava taisnība. Viedokļu konflikts attīsta strīdu un es no tā atsakos.

ADEX tas nu gan nelāgi sanāca. Bet jaātzīst bija labs mēģinājums. Varbūt ottreiz arī bija vērts pamēģināt ;) Labāk 2 bērni no vienas sievas nekā pa vienam no divām.

Autor, dažreiz pat izrunāties vairs ar sievu nevar. Izrunāšanās brīdī katrs nu cenšas otru mainīt un uzspiest savu. Tādā veidā tas protams nenes risinājumu. Es varētu attīstīt tādu strīdu ar Tontonu, bet, kamēr kukainis maziņš, tamēr to nospiedīšu. Pēctam jau būs grūtāk un vajadzēs laiku, lai viss būtu okey. Jo redz, man varbūt nepatika, ko viņš pateica, un es varētu spirināties pretim.

 

Tonton - man patīk vērot un analizēt situācijas. Novērojot vairākas situācijas un izvelku ārā kopējo daļu. Jo vairak situācijas, jo kodolīgāks kodols un nebūtiskākas kļūmes. Kļūmes paliek ārpus kodola un tomēr liedz nokļūt kādā kodola daļā. Bet kā jau minēju - jo vairāk situācijas, jo nebūtiskākas kļūmes. Tonton un lūdzu nenovēli man tādu situāciju. Es katrā ziņā jau pirms laulības darīšu visu iespējamo, lai risku samazinātu līdz minimumam. Kad arī tas minimuma risks radīsies, tad centīšos likt lietā savu galvu un uzkrāto pieredzi no apkārtējiem. Tak nav jau tas divritenis 2reiz jaaizgudro un jāpierāda, ka pats māki izgudrot labāku divriteni.

 

Autoram vēlreiz: Ir tādi konsultanti, pie kā var aiziet un pastāstīt savu bēdu. Mēdz palīdzēt ar labiem padomiem. Ka tik kaut kādi ģimenes centri neskaitās. Vari vispirms viens aiziet. Parunāties. Kas un kā. Sanāks lētāk nekā ar advokātu un mazliet mierīgak. Tad pastāsti sievai, ko jaunu iemācījies un kādas kļūdas saskati jūsu attiecībās. Nebaidies lūgt palīdzību. Neesam jau guru.

Link to comment
Share on other sites

Tomēr gribētos zināt arī sievas versiju, jo viņai jau arī būs sava daļa taisnības... Es vispār ne īpaši izprotu šādu ekshibicionisma paveidu - publiski mazgāt savas ģimenes netīro veļu... Tad jau labāk iet uzreiz uz Dāvidšovu - tur auditorija būs lielāka nekā datoriķu forumā... Un vai sieva pēkšņi pārvērtās par briesmoni? Kā tad vispār sanāca ar tādu apprecēties?... Un man liekas, ka bērnam tomēr labāk būt pie mātes...

Link to comment
Share on other sites

Nu smaga situaacija ir izveidojusies...Iesaku iesaakumaa aizvest vinju pie psihoterapeita, psihiatra lai izrunaajas un tad tu ar psihiatru izrunaajies un izstaasta kas ir par probleemaam no psihiatra viedoklja...

Link to comment
Share on other sites

Man meita jau 7 gadus dzivo pie manis un savu mati pat neatceras. Vispirms ir javersas barintiesa. Pec tam es velreiz tiesa sniedzu prasibu, lai tiesa nosaka berna dzivesvietu pie manis. Viegli to nav panakt, jabut ir pamatotiem Tad ari var pieprasit, lai mate maksa uzturlidzeklus.

Link to comment
Share on other sites

Jencha:

Varētu es arī te gudrus padomus dot, bet nesaskatu jēgu. Katrs gadījums ir savādāks. Kas vienam līdz, tas otru nobendē. Ja šāda vieda attiecības būtu man notikušaas, tad mož es dotu padomu. Bet man ir grūtu spriest, kādas ir REĀLĀS attiecibas Māra ģimenē. Tikpat labi, es varu Māri celt debesīs, kā arī sievu celt debesīs. Ne man pa to spriest. Var jau arī pims ģimenes dzīves kalt plānus nu plānot, kāds būs jūsu attiecības ģimenē.

Bet, pēc laulībām, viss var mainīties pa 180 grādiem.

Jencha, ne Tev, ne vienam citam nenovēlu nepatīkamu ģimenes dzivi. Katrs pats savas laimes kalējs.

Tikpat labi var arī Māri līdz ar zemi nolīdzināt, uzdodot personiskus jautājumus. Bet es TO nedarīšu.

Bija laukos kaimiņu, dzērāji. Sievai bija dziļi pofig par bērniem, ka tik var iedzet. Tēvs jau arī nebija enģeļitis, bet vairāk bēnus skatījās. Rezultātā, sieva nodzērās un, laikam, pa šmīgai pudeles brāļi nosita. Bērni palika pie tēva un tagad dzīvo normāli.

 

Māri:

Domāju, ka Tevi saprotu, ka gribās kādam sirdi izkrtīt, bet šeit nebūs īstā vieta to darīt. Negribu kādu apvainot vai pārmest pa padomu došanu, bet TE nav tā vieta kur padomus prasīt pa ģimenes dzīvi. Tik tiešam, ej pie kāda jurista vai bāriņtiesu un prasi padomu tur. Jo, cik cilvēku, tik viedokļu.

Link to comment
Share on other sites

Nu situācija stulba līdz nejēgai !!!

 

Jo bērnam vajadzīgi abi vecāki un jautājums pie kura ar tiesas lēmumu (!!!!) lai berns paliek ir līdzvērtīgs jautājumam kas labāk - nozāģēt labo roku vai kreiso kāju !!!!!!

 

Galu galā bērns nav lieta dēļ kura ir jātiesājas. Ne jau savas ambīcijas ir jaapmierina, bet par bērna vēlmēm ir jadomā!!! Varu ar 99% varbūtību apgalvot, ka bērns nebūs laimīgs nevienā no tiesas iznākuma variantiem.

 

Sajā situācijā man lieka ka tomēr jāmēgina salabt kaut vai bērna dēl. Varbūt kādu laiku japadzīvo atseviški. Lai pirmais karstums pāriet un uz lietām var skatīties ar vēsu prātu. Ja tomēr tiek nolemts škirties - jāmēģina saglabāt pēc iespējas normālākas attiecības un abiem iespēju robežās piedalīties bērna audzināšana.... Kas attiecas uz jautājumu par bērna dzīvesvietu (pastāvīgo) - par to būtu jāvienojas bez tiesas. Protams jārunā pēc laika, ka pirmais aizvainojums pārgājis. Ja nu nekādi nevar vienoties.... Es teiktu ka šajā gadījumā jāpiekāpjas lai saglabātu +/- normālas attiecības un varētu palīdzēt bērnam uzaugt.

(visstulbākais ir gadījums ka tiesa noteikusi ka bērns dzīvo pie vecāka nr1, otram ir 8 stundas nedēļa tikšanās laiks un tad katrs mēgina savu aizvainojumu caur bērnu parādīt stāstot cik tas otrais ir slikts)

Link to comment
Share on other sites

Par ko domāji, kad precējies? Ieberzies tagad. Bet ja Tev ir tie visi pierādījumi un dabūsi pāris lieciniekus, tad lieta ir atrisināma.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...