Jump to content

Limited user V.S Administrator


onkuls
 Share

Recommended Posts

Esmu secinaajis, ka Limited user ir neparociigs viirusiem. Lielos vilcienos tur viss ir skaidrs. Tacu ir viens "bet".

Ir daudzas programmas, kuras var uzinstaleet un uninstaleet tikai un vienigi budams Administrators.......jautaajums - Vai daudz maz regulara parslegsanaas uz Administratora profilu nedod iespeeju viirusiem aktivizeeties un fiksi kaut ko sacakareet? Daudz reizes shitaa fiksi fiksi un beigaas sisteema ir cietusi.

Kaa tur ir, maisteri?

Link to comment
Share on other sites

Uzinstaleeju, piemeeram, Azureus. Es vinu nevaru atveert ar Run As..., jo vins man izmet to, ka man nav taadu privileegiju. Un veel izmeta arii taadu pazinojumu: "No Java JVM could be found on your system. Please download a JRE from http://java.com/getjava", tacu so javu es arii nevaru uzinstaleet, buudams Limiteets useris, jo vins palaizas automatiski un neko nepiedavaa.

es nez.....

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Kā var nebūt privilēģiju darbināt progu caur Run As? Adminam parole uzlikta?

Sainstalē kompi, saliec vajadzīgās permisijas un nav ko admina kontā vairs meklēt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Velis

"RunAs" (peles labaa poga un tur ir shii opcija)

Kas tur nav saprotams ?

Vienreiz pieinstalees visu ko vajag un miers.

Ja ir nepiecieshamiiba var salikt pieejas tiesiibas konkretajiem regjistra zariem vai failiem/mapeem.

 

Lai uzzinaatu kur lien konkreetaa programma var izmantot filemon un regmon.

Labots - Velis
Link to comment
Share on other sites

nu lai neliistu visaadaas MS uuberfiichaas dereetu pirmaam kaartaam neliist japaanju un kjiinieshu homeopaatisko zaalju veikalos pret dazaadu programmu mazspeejaam kaa arii erekciju uzklabojoshaas lapas ar pliknjiem

 

pats maajaas seezju ar admina tiesiibaam bes FW bez viiruskjeeraaja un nekas jau gadus 5 ..... briesmas briesmas tuuliit dzirdeeshu par zombeetajiem datoriem - nifiga paarbaudos pie daktera regulaari - varu ziimi paraadiit ;-)

Link to comment
Share on other sites

nez.. ja rokas nav liikas var lietot arii adminu... nepatiik man nekaadi ierobezhojumi uz sava PC... nelien kur nevajag... un probleemu nebuus..

 

Limited user ir labs, ja jaaciinaas ar maasaam, braaljiem utt... kuriem patiik klainjot ne tur kur vajadzeetu un vareetu :D

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

njā, es te arī av nelietoju un dzīvoju ar admin user un vīrusu skaits vienāds 0

Link to comment
Share on other sites

Ja programma ir uzrakstīta pareizi, tad viņai IR jādarbojas ar “Limited User” tiesībām (ja vien tas nav kāds speciāls adminstrēšanas rīks). Un tas, ka kāda programma nedarbojas, 100% ir šīs programmas programmētāju neizdarība. Protams, ka programmētājiem, kurš paši visu laiku ir Administratori, ir grūti iedomāties, ka var būt arī tādi lietotāji kuriem šādu tiesību nav. Ja nu tomēr ir programma kura nedarbojas, tad vienmēr paliek iespēja to “nepareizo” programmu darbināt caur “Run as ...”, vai runas.exe. Runas.exe ir labas ar to, ka var saglabāt Admina paroli (Windows XP) un to vajadzēs ievadīt tikai pirmajā reizē. Protams, ka lai darbinātu kaut ko caur Run as... (runas.exe), tam lietotāja kontam obligāti ir jābūt parolei. Tas būtu absurds, ja to varētu darīt bez paroles. Jācer, ka Windows Vista beidzot piespiedīs programmētājus sākt rakstīt pareizas programmas.

Esmu jau pat aizmirsis, kad pēdējo reizi ielogojās kā Admins. Admina tiesības uz visu, es varu iegūt arī palaižot “Total Commander” ar Admina tiesībām, un viss pārējos ko es no tā palaidīšu būs ar Admina tiesībām.

Bez tā, ka uz “Limited User” vīrusi dzīvo ļoti slikti, tam ir vēl viens ļoti nozīmīgs labums – ja lietotājs darbina programmu, kurai ir atklāta kāda ievainojamība, tad ievainojamība manto tā lietotāja tiesības, kurš šo programmu darbina. Ja tas ir Admins, tad ievainojamība iegūst pilnas tiesības uz visu, ja tas ir “Limited User”, tad tikai tā “Limited User” tiesības arī iegūst. Tas nozīmē, ka darbinot ar Admina tiesībām, kritiski bīstama var izrādīties pilnīgi jebkura programma, ne tikai tāda, kuru ir taisījis Microsoft. Neredzu jēgu kāpēc vajadzētu pakļaut riskam datoru, dēļ kādas maznozīmīgas programmas.

Starp citu, arī pagājušā gada “briesmīgā” WMF failu ievainojamība uz Windows, bija ar Current User tiesībām. Ja to ievainojamību ekspluatē ar “Limited User” tiesībām, tad nekāda masveida epidēmija nesanāks, jo viss atduras pret lietotāja ierobežotajām tiesībām, un tikai tas, ka 50 - 90% Windows lietotāju ir Administratori, padarīja to par sevišķi bīstamu.

Jebkuru programmu, var palaist ar Admina tiesībām, no context menu - "Run as Admin", pievienojot šādu Registry atslēgu:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\exefile\shell\Run as Admin\Command]
@="runas.exe /savecred /noprofile /env /user:Administrator \"%1\""

Link to comment
Share on other sites

Guest drunk_lizard

root, konsolē strādāt kā root ir normāla parādība. Bet sēdēt kā root zem X ir oligofrēnijas paveids.

ko nu muldi!

Snake5 seezj zem ruuta un vinja rezultaats=0

vinjsj ir mans elks un turpmaak visas man pieejamaas kastes tiks nokonfigureetas darbam tikai zem ruuta un av, fw tiks izsviitroti kaa klase!

ja kautkas noies greizi - mans sensejs Snake5 izdampees memoriju un uzmauks iistenos draiverus

halelujaa!

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Arča : uz nixiem likt x'us tā jau ir lamerisma pazīme

atklāšu tev nelielu noslēpumu - X'os nevar nekā izdarīt

Labots - root
Link to comment
Share on other sites

Jencha

"root", piekritīšu. Tāpēc, ka es, kā lietotājs, neatzīstu Linux kā ērtu OS priekš lietotāja. Tomēr Linuxu grib iebarot useriem, tādēļ veido kaut kādas grafiskās vides. Iespējams tas ir tikai mans pieradums pie MS, ka nespēju ātri darboties GNOMĒ. Bet nu ir tomēr arī Linux useru klase, kas grib lietot OS par brīvu, un no tās puses es tev nepiekrītu, ka viņi būtu Lameri.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...