Jump to content

Fax uz PC


parasts lietotājs
 Share

Recommended Posts

parasts lietotājs

Darbā esošais faksa aparāts sāk pamazām nomirt. Līdz ar to skatos cik tad tālu tehnoloģiju evolūcija ir pavirzījusies uz priekšu, kopš tika iepirkts vecais verķis. Piedāvāti tiek visvisādi brīnumi. Fax+printer+copier+scaner+dieszinakasvēl.

 

Bet! Vai vispār eksistē faksa aparāts, kas saņemtos faxus pa LAN (vienalga, bezvadu vai vadu) saglabā failu veidā norādītajā folderī. T.i. gribu faxu, kas neko nedrukā, bet visu saņemto saglabā elektroniski, bet tajā pašā laikā dokumentus nosūtīt var vienkārši iebāžot faxā sūtāmo dokumentu.

Link to comment
Share on other sites

parasts lietotājs

Vēlos parastu faksa aparātu (ne modemu), kura vienīgā un īpašā funkcionalitāte būtu tā, ka tas spēj arī darboties kā lokālā tīkla iekārta. Un tā vietā, lai saņemtos faksus drukātu uz papīra, šis "īpašais fakss" tos saglabātu uz kāda iepriekš norādīta datora/servera lokālajā tīklā.

Protams, es varu manis vēlamo funkcionalitāti izdabūt no datora ar faxmodemu. Bet tas nozīmē, ka man vajadzēs datoru ar faxmodemu faksu saņemšani un vēl faksa aprātu faksu sūtīšanai, jo ļoti bieži ir jāsūta izdrukas vai kopijas, kuru datorā, protams, nav.

 

Vienkārši būtu dīvaini, ja biroja tehnikas ražotāji nebūtu aizdomājušies līdz šādai manuprāt ērtai lietai.

Link to comment
Share on other sites

Faksu sūtīšana/saņemšana notiek pa telefona līniju, nezinu kā tu varēsi iztikt bez modema, neiespējami.

Link to comment
Share on other sites

Tātad iespēja ir saņemt uz multifunkcionāla aparāta (ar atmiņu) faksu un uzreiz nedrukāt to- , bet uz PC to iepriekš apskatīt. šajā gadījumā MFP ir vismaz A3 formāta kopieris.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kā jau pieminēja, ir iespējams ar MPF, piemēram nu jau pavecs verķis HP LaserJet 3330 spēj visas tavas minētās funkcijas. Nu bet ja grib datus uz datora, tad jābūt pievienotam datoram (online 24/7) - atsevišķi pievienotu tīkla hdd nesanāks pievienot.

Link to comment
Share on other sites

Bet tas nozīmē, ka man vajadzēs datoru ar faxmodemu faksu saņemšani un vēl faksa aprātu faksu sūtīšanai, jo ļoti bieži ir jāsūta izdrukas vai kopijas, kuru datorā, protams, nav.

Iespējams vari tikt cauri ar datoru ar faxmodeema plati vai aareejo. Sanemt vareesi uz datora. Ja pieliksi skeneri vareesi dokumentus ieskeneet un arii nosuutiit. Ir pieejami softi, kas lauj lietotaajam no tiikla nosuutiit faksu caur datoru ar faxmodeemu neatejot no savas darba vietas. Bet softs vareetu buut maksas tikai.

Link to comment
Share on other sites

Guest albins-b

nak Samsung multifunkcionālajām iekārtām softs arī līdz... vismaz tam kurš man... saucās FAX GATE.... BET SAŅEMT UZ DATORA FAXU VARĒS JA DATORĀ FAXMODĒMS.. vienīgi ka samsung softs pats lielu daļu sakonfigurēs...

Link to comment
Share on other sites

parasts lietotājs

heh, nu nesanāk man jēdzīgi izskaidrot.

Iedomājieties parastu faksa aparātu. Pieslēgts telefona līnijai. Spēj saņemt un sūtīt faksus. Visas pārējās fīčas a'ļa skanēšana, kopēšana, printēšana nebūtiskas.

Bet šis īpašais, nekur neatrodamais fakss ir ar papildus pieslēgumu lokālajam tīklam (ethernet). Un, ja reiz viņš ir lokālajā tīklā, tad viņš var saņemtos faksus pa lokālo tīklu nosūtīt kādam no tīkla datoriem, kur šie faksi jau tiek uzglabāti elektroniskā formā.

Šķiet šis - Canon FAX-L2000IP varētu nodrošināt to, ko vēlos. Nu bet cena, cena... Kaut kas virs 1500Ls... Man nezcik reižu lētāk ir uzlikt parastu kompīti ar modemu, kas tikai pieņem faksus plus kaut kādu parastu un lētu faksa aparātu dokumentu sūtīšanai...

 

Dīvaini, ka neviens ražotājs par šādu ierīci mazajiem birojiem nav iedomājies. Lielie biroju kombaini jau var viskautko... Var gan arī ražotājus saprast, jo tiem lielākā peļņa no rezerves daļu, pulvera tirgošanas...

Link to comment
Share on other sites

Guest Lycan

vljin ko juus par faksa karteem meko neesat dzirdeejushi ????

iebaksti karti slotaa (pci par express nemaaku teikt) uzliec razotaaja softinju un sanjem faksus uz pz viss notiek eerti un vienkaarshi

 

 

ps pat papiirs nav jaateeree taa pat vss notiek digitaalaa formataa

Link to comment
Share on other sites

Guest albins-b

nu tad uz priekšu perc pa 1500Ls ... :mrgreen: un izdarisi to pašu ko pa 150Ls + Faxmodema karte viena uz kada no tikla kompjiem...

Link to comment
Share on other sites

Guest Lycan

galvenais ka nav tas daargi nu cik taa karte ja pasuutiit vinju ta pat vinja vairaak par 60 Ls nemaksaas

 

un ta padomaa kas i eertaak

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...