Jump to content

Podiņu krāsns demontēšana.


Guest certifiable
 Share

Recommended Posts

Guest certifiable

Jautājums - kādi butu veidi, ka ar bezgraujošam metodēm demontēt podiņu krāsni :?: Saprotams, ka profesionaļi būtu viens no, bet profesionaļi nevienmēr ir profesionali, un tās noteikti būs vērā ņemamas izmaksas, kaut gan pilnigi iespējams šis ir ari vienīgais variants, bet nu tomer... Pēc demontēšanas krāsni paredzēts pārvietot un atkal uzstādīt, domāju, ka tehniskās īpašības būtiski nemainīsies , ja nu tomēr, tad, kuras tās varētu būt? Varbūt kāds zin kādu Latvijā esošu forumu, kaut gan es neatradu.

Krāsns izskatās aptuveni šāda tikai priekšpusei ir viena plakne - 08kuskovo_gallery.jpg

,tā nav tik krāsaina, bet ornamenti ir augstākas raudzes, kuru saglabāšana arī būtu primārais. Pieļauju, ka ķīmija varētu būt atbilde, lai destabilizētu saistvielu un demontēšanu padarītu vieglāku. Ceru uz kolēģu atsaucību, un paldies jau iepriekš!

Link to comment
Share on other sites

Ui, kamiini taksh ir baisaa maaksla! It seviskji veel vecie, man domaat! Varbuut tomeer labaak padomaa, vai negribi kaadu labu speciaalistu, pirms kjeries klaat pats... :-|

Link to comment
Share on other sites

Guest albins-b

mja.. jūtu līdz... laukos mocījos ar prasto podiņu krāsni... dabūju onku kas pārmūrēja.. vienīgais variants bija izlauzt vidējos podiņus lai nebūtu visa krāsns jajauc...jo augšā tuvu griestiem krāsns.... rezultātā tik un tā daži podiņi tik un tā bija beigti... ja krāsns tiešām ar vairāk ornamentiem kā bildē un ir vēlme to saglabāt.. iesaku nežēlot uz profesiānālu palīdzību...

Link to comment
Share on other sites

piezvani kamīnmeistars vai evita.

ja pats ne ar ko tādu neesi nodarbojies, tad labāk uzdod šo darbu profesionāļiem, kas tev palīdzēs gan izjaukt, gan pēc tam citāvietā uzmūrēt tā ka nav redzami nekādi defekti.

 

un podiņu krāsnīm galvenais ir āķīši aiz kā tie tiek iemūrēti kīeģelu mūra pamatnē. ja atdabū vaļā augšējo rindu tad uz leju viss iet jau raidi. bet vēlreiz saku - tik skaistu kamīnu labāk uzticēt meistariem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Ansis Vīksniņš

Ziniet, ar tiem meistariem man vienīgā ķēpa. Uzmūrēja man ierīti un plīti - visu ziemu rijām dūmus. Pats ķēros pie plīts. Atradu vainu. Baigi tievais izejas caurums no plīts. Un viss notika.

Sadomāju, vajag pārmūrēt plīti tā lai redz ķieģeļus. Pasaucu meistaru. Vienas dienas laikā uzcepa. Hāā... Atkal problēmas. Ķēros pats. Strādāju visu vasaru, bet uztaisīju tādu, kādu es gribu. Jau iet otro sezonu. Tā lūk.

Link to comment
Share on other sites

mhh... tev gadījumā nav šitā krāsns kādā kultūras piemineklī?

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Podiņu mūris ir jājauc no iekšpuses. Vispirms noņem augšas pārsegumu, tad izņem cuku starpsienu pret augšējo podiņu kārtu. Iekšpuse izskatās šādi:

post-58798-1168950584_thumb.png

Ar sarkanu uzzīmēti āķīši. Tie ir jānoņem. Āķīši var būt no skārda vai no stieples. Tie var būt paslēpti zem māla kārtiņas. Ar zilu uzzīmēta stieple, kas izvērta caur podiņiem. Tās var arī nebūt, var būt tikai viena stieple katrā podiņu kārtā. Lai tiktu pie stieples, jāpaskrubina māls starp podiņiem. Stieple jāpārkniebj katrā podiņu starpā, ja gribi tos saglabāt veselus. Pēc tam podiņu varēsi nogāzt ar vienu pirkstu.

Māls ir viegli drūpstoša saistviela. Nekāda ķīmija tur nav vajadzīga.

Veiksmi darbā!

Link to comment
Share on other sites

Kau tkam tādam es tiešām pieaicinātu meistarus, un ne jau kaut kādus garāmgājējus (tipa Jānis pēc sludinājuma), ar kādiem škiet, tev ir bijusi darīšana.

Link to comment
Share on other sites

taapeec ka taa kraasns ir aplikta ar "podinjiem" - nu kautkas liidziigs zupas teriineem ar muti uz krasns pusi

 

lielaakaa doma - tajos podinjos ir gaiss, kas paliidz ilgi uztureet siltumu kad kraasns uzsilusi tas1

 

un pasus podinju dibenus var smuki apgleznot tas2

 

shaada krasns maxaa beso naudu (podinji apgleznotie)

 

bet parasti shos podinjus var diezgan veixmiigi nojemt nesapleeshot - taaka mieru tikai mieru!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...