Jump to content

PIO mode only? WTF?


Artanis
 Share

Recommended Posts

Labsvakars biedriem!

 

Tā nu šodien piefiksēju ka nezināmu iemeslu dēļ pasācis drusku bremzēt dators. Minūtes laikā konstatēju ka tas saistīts ar piekļuvi vienam no datu diskiem (40GB Samsungs, IDE, 7.2k). Piekļūstot diskam CPU noslodze uzreiz pie 90%, transfers knapi 4MB/sec. Man par pamatīgu izbrīnu, ielienot Device Manager'ī konstatēju ka agregāts nezināmu iemeslu dēļ šancē PIO modē, un nav piedabūjams atgriezties uz DMA-4. :shock: Kopējie sistēmas parametri parakstā.

 

post-57565-1168704126.jpg

 

Kas varētu būt lēcies? Jau iepriekš liels paldies par atbildēm un ieteikumiem.

post-57565-1168704126_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Iespraud IDE kabeli cietnī otrādi - tiek iestumta viena kājiņa iekšā un nolausta. Tad iespraud kabeli pareizi un cietnis strādā tikai PIO mode. Pašam tā ir bijis un šepat forumā kādu laiku atpakaļ ar tāds gadījums bija.

Link to comment
Share on other sites

Jopcik - tā tiešām tas varētu būt, jo cietnim, par ko augstāk runāju, kāreiz viena no adatām kādu laiku atpakaļ bija nolauzta, un es to, cik labi varēdams, biju pielodējis atpakaļ. Acīmredzot šodien būšu nejauši paļurkājis to vadu un būs pazudis kontakts. Tūlīt jāizprovē.

 

Tā, tikko pārbaudīju, un tika secināts ka adata un lodējums ir tādā pat labā kārtībā kā vienmēr, tātad vaina jāmeklē softā. Tātad - kas varētu izraisīt pēkšņu transfer'a mode's nomaiņu?

Link to comment
Share on other sites

event manageri paskaties. gan jau kaadi hdd/controlliera errori likushi windam tavu disku darbinaat PIO tikai.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

M$ ir dažādas versijas par problēmu - http://support.microsoft.com/kb/817472

 

After the Windows IDE/ATAPI Port driver (Atapi.sys) receives a cumulative total of six time-out or cyclical redundancy check (CRC) errors, the driver reduces the communications speed (the transfer mode) from the highest Direct Memory Access (DMA) mode to lower DMA modes in steps. If the driver continues to receive time-out or CRC errors, the driver eventually reduces the transfer mode to the slowest mode (PIO mode).

 

Der varbūt IDE kabeli pamainit, vēl uz citu šleifi pārlikt. Nekas pats no sevis nenotiek.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nagla Pakalaaa

vot blins man tiesi taspats

 

taa tiko uninstal ide kanaalu un peec restarta viss kedaa ;-)

Link to comment
Share on other sites

Vispār ieteiktu parūpēties par datu bekapu, jo ja ide kontrolieris sāk pārslēgties uz PIO režīmu, tas neko labu par disku neliecina.

Link to comment
Share on other sites

Guest Marisr

Man visvairak gribas ticet tam, ka ir problemas ar tiltslegiem(Jumper). Pamegini parslegt un Master/Standalone. Vel ir maza varbutiba, ka BIOS uzstadijumos ir atslegts DMA atbalsts.

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl šoreiz būs taisnība Mežavecim un Orion'am - disks jau tiešām kalpojis ilgus gadus, un, kā tikko pārliecinājos error log'ā, disks tiešām sācis mest error'us, turklāt SMART's arī brīdina ka diska dienas ir skaitītas. Paldies visiem kas dalījās pieredzē.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lai netaisītu jaunu topiku un jūs nedomātu, ka es nemāku lietot searchu, paturpināšu šo pašu it kā pabeigto topiku...

Šodien nopirku Seagate ST3250620A (250 GB PATA) HDD, BET tas sasodītais lūznis strādā tikai un vienīgi PIO mode. Visu izmēģināju - reģistra mainīšanu, IDE kanālu atinstalēšanu/pārinstalēšanu, slēdzu pie primary/secondary kanāliem, master/cable select, angļu un vācu forumos izvazājos bet nekā... :evil: :evil: :evil:

Vienīgais, ko ievēroju ir tas, ka viens pins ir iespiests uz iekshu (tas, kur lielais O. Nevis tieši virs tā tukšuma, bet nākamais pa kreisi)

 

ooooOoooo

ooooo oooo

 

Tā varētu būt vaina?

Labots - drakonz
Link to comment
Share on other sites

Pin's visticamāk iekšpusē (shēmas pusē) ir nolauzts. Iesku sekot manam piemēram - uzmanīgi atskrūvē apakšējo cietņa shēmu, izbaksti atpkaļ pin'u, uzmanīgi pārbaudi vai tam ir kontakts ar shēmu, ja nav - pielodē, tad uzmanīgi piespraud IDE kabeli (pārliecinoties ka pin's nekustas), un skrūvē shēmu atpakaļ. Un turpmāk ļoti silti iesaku nekustināt to IDE kabeli (jo 90% gadījumu tas iespiestais pin's ir sācis ļurkāties un bakstot IDE kabeli spiežas iekšā atkal un atkal.

Link to comment
Share on other sites

Nu bet kā vispār pilnīgi jaunam cietnim tas pins varēja iespiesties uz iekšu? (un kā pareizi spraust IDE vadu es zinu un kuvaldu arī šim nolūkam neizmantoju) Nevar būt, ka jau veikalā man tādu iedeva? Nesīšu uz garantiju, ja tur mani pasūtīs, tad laikm būs jādara, kā Artanis teica...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...