Jump to content

Iesakiet ludzu ruteri un tikla karti bezvadu interneta ierikoshanai


Polarbear
 Share

Recommended Posts

Saape taada, ka dzivoklii tiek taisits remonts un interneta kabelis klus par traucekli, tapec ir nepiecieshams bezvadu risinaajums.

 

Pieslegums ir ar kabeli. Provaideris Balticom.

Piezvaniju vinjiem tieca, ka vajagot nopirkt ruteri un specialu tikla karti. Taapeec gaidu ieteikumus (konkretu rutera un tikla kartes modeli, cenu un iegades vietu).

Varu teret Ls 100.

 

Paris jautajumi:

1. Vai interneta atrums ar bezvadu pieslegumu bus tikpat atrs ka ar kabeli?;

2. Vai netrauces tas, ka starp ruuteri un tikla karti bus sienas? Attaalums varetu but kadi 10-15 metri. Rutera un pc iespejamo novietojumu skatit bildee.

3. Vai bezvada internetu var traucet kas cits (TV/mobile/whatever)?

post-1335-1168267246_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Polarbear

Vai tad tieshaam ir tik ljauni? :neutral:

 

zulus, nu bet tev jau ruteris nav pats letakais? Par kadiem Ls 50 jau varetu but puslidz normals, ne?

 

walder, senchi ipasi negrib urbties sienaas, vads butu jaizlaizh virs durviim un tizli izskatitos, ka tada shljauka kaut kur velkaas.

Link to comment
Share on other sites

Nu, peec buutiibas, mans dziivoklis ir taads pats kaa tev - tik taa vienas istabas nav,kas ir 8m2 (467.serijas dzivoklis) - man ruuteeris staav tajaa, kura ir 19m2, arii augshaa - pie sienas - pagarini vadu liidz turienei - gar griestiem - iesaku Linksys WRT54GL ruuteriiti - nez,man nets (vazaajoties ar portatiivo pa visu dziivokli) - taalaakajos stuuros ir Good - aatruma starpiibu pe ekselenta savienujomu VISPAAR nejuut. parastais lielais pisiis man staav turpat, kur tev - par kartes modeli gan preciizi nepateikshu,bet savienojums man tur ir vai nu Excelent vai Vwry Good (3 striipas vai pilns:P), taa kaa... nez - gaaliigi nesuudzos - pirms shaadu risinaajumu taisiiju,arii shaubiijos par neta kvalitaati - bet nu - tagad esmu apmierinaats:)

Link to comment
Share on other sites

Ja jau tu teici, ka dzīvoklī pašlaik notiek remonts, tad labāk ir salaist pa sienām (noslēpt) kabeļus uz visām telpām, kur tev būs vajadzīgs nets.

Link to comment
Share on other sites

Nav tik traki ar tiem bezvadu risinajumiem... Vajadzetu vilkt. Un atruma starpibu nejutisi(protams atrums ir atkarigs no signala stipruma bet parsvara tas nv mazaks par 5Mbit pie ljoti slikta signala un max 54Mbit pie laba signala). Datora tikla kartes izvele liela problema nav - jebkura apmierinas parasta mirstiga vajadzibas(karoche vari njemt letako). PAr ruteri - letakie varianti var reizem(menesi kadas 2as reizes) uzkarties bet nu ta ka tas ir dzivoklis tad ar ta parstarteshanu problemam nevajadzetu but. Viens no letakajiem(un ari normals - ir stradats) butu D-link DI-524. Un tikla karte shi. Labi ir tas ka antena nak uz vadu - vari nolikt antenu kur velies tada veida uzlabojot signala limeni. Karoche viss tas pasakums var izmaksat sakot no 50Ls.

Link to comment
Share on other sites

ZULUS a kas tev pa interneta provaideri?

 

man ir hmm... kaa vinju tur Lancom vai kaut kaa taa - Vecmilgraavii - viens no 2iem proviem,kas manaa maajaa piedaavaa piesleegumu... bij doma paariet uz gravisnet, bet tie laikam kaut kur nozuumeejushies...:)

Link to comment
Share on other sites

nu skaidrs. neesmu gan par taadiem dzirdeeejis. bet kaads speed ir pa latviju? nepatesteeji cik videeji bija pirms un cik peec wireless ieriikoji?

Link to comment
Share on other sites

nu skaidrs. neesmu gan par taadiem dzirdeeejis. bet kaads speed ir pa latviju? nepatesteeji cik videeji bija pirms un cik peec wireless ieriikoji?

 

Nju man tagad ir 4Mbit/s, nez "peerkot" kaut ko ar StrongDC ir visi 4Mbit/s(he,nekas dizh jau nav,bet nju 12Ls menesi par sho atrumu+75 kanaliem kabeljtelevizijas, neko vairak man ari neprasas), kad naak no daudziem uzreiz - visu maximumu var izspiest jebkuraa vietaa dziivoklii ar portatiivo:))

Link to comment
Share on other sites

Aizej uz Elkor to, kas pie katedraales. tur vechuks ar diivainaam brileem pateiks kursh ir labs, kursh ir slikts. Mani draudzenei arii vajadzeeja Wi-Fi ruuteri. Aizgaaja uz Elkor un prasiija, ko var piedaavaat. vinsh paraadiija, ka tas ir meesls, shis mazliet labaaks, bet arii meesls un pateica, lai iet uz citu veikalu, jo viNsh negrib smeereet meeslu un ieteica Nemt kaut ko no Linksys saimes. RTU arii administraatori saka, ka Linksys ir Good. taatad Nem Linksys (aptuvenaa cena 50 LVL). Viegli konfigureejaas. Next, next, keksiits, next, Finish. Straadaa arii Good. Kaa jau biedrs zulus teica: "ir labs."

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...