Jump to content

spēcīgi magneti- video


THE BEST
 Share

Recommended Posts

Un kas būtu ja viņu atdzesētu līdz fermiona vai einšteina-bozes kondensātam, vai arī līdz absolūtajai nullei?

Atdzesēt līdz absolūtajai nullei nav iespējams

Link to comment
Share on other sites

A kapēc nav iespējams?

 

Daļiņas pārstās kustēties un saldēšanas iekārta apstāsies? (atgādinu man ir tikai 15 gadi)

Link to comment
Share on other sites

to voltrix:

Izmantojot lāzerdzesēšanu, iespējams sasniegt temperatūru, kas no absolūtās nulles atšķiras tikai par grāda miljardo daļu un vēl mazāk, taču absolūto nulli sasniegt ir neiespējami

 

[offtopic] Man te, šo to domājot, radās viens jautājums - varbūt kāds, kam labi padodas fizika, varēs šito izskaidrot. Tātad, ira dažādi kvanti ar dažādām enerģijām, un, cik zināms, konkrētam kvantam piemītošais enerģijas daudzums ir nemainīgs, tas nevar ne samazināties, ne palieliāties. Be te nu atkal pretruna - kā šādā gadījumā izskaidrot reliktā starojuma dabu? Sākotnēji, pirms 13,70+/-0,14 miljardiem gadu, kad radās visums, reliktais starojums radās un pastāvēja gamma kvantu veidā, taču šobrīd reliktā starojuma kvantiem piemīt daudz mazāka enerģija - tie pastāv radioviļņu kvantu veidā. Kā šito joku izskaidrot? Kā kvanti var pazaudēt savu enerģiju? [/offtopic]

Link to comment
Share on other sites

Kāds var izskaidrot kas ir kvanti un kas ir reliktais starojums? Esmu dzirdējis kautkādus jēdzienus kvantu fizika, mehānika, arī grāmatas ir redzzētas, bet nu neesmu vēl iegādājies vai paņēmis no bibliotēkas, bet droši vien tāpat neko daudz nesaprastu, lai gan nu moš kautko saprastu.

 

Nu lab absolūto nulli neiespējami. Tad neviens nezinās atbildi, uz manu jautājumu par to kas notiks ja pašu magnētu atdzesēs līdz temperatūrai kas tuvu absolūtajai nuļļej(fermiona, einšteina kond.)?

 

 

Ā bet ja kas Patriot tad enerģija pazust nevar, tā vienkārši pārvēršas no viena veida citā :idea: tas vairākās grāmatās ir lasīts.

Link to comment
Share on other sites

kvanti energjiju nav zaudeejushi, samazinaajusies ir tikai to frekvence

 

E=h*nī

 

secinājumus izdari pats

Link to comment
Share on other sites

voltrix, tas , ka gaisā peld magnēts, ir saistīts suprvadītspēju (nu materiālam nav nekādas elektriskās pretestības). Ja virs tā '(materiāla, kurš ir supervadošs) noliek magnētu , tas arī peld, jo magnētiskais lauks nevar iespiesties tanī (supervadošā materiālā). Tik šinī pasākumā ir viens bet-vajag temperatūru , kas nedaudz virs absolūtās nulles (dzesēšanai izmanto šķidro hēliju) un pats materiāls , kurš par tādu kļust , ir kaut kāds niobija sakausējums. Cik zinu šitās pariktes (kad vajag suprvadītspēju, kuru izmanto superniknos elektromagnētos), ir Latvijā pāris vietās. Arī škidro hēliju tik viegli nedabūsi un maksās xxx$ par kg .Visi jau sapņo iegūt materiālus, kuri būtu supervadoši pie parastās temperatūras, bet pagaidām ir izdevies uz vienas keramikas bāzes, kad varot izmantot arī šķidrā slāpekļa temperatūru, pie tam tikai pie nelielām plūstošam strāvām (tātad neder superelektromagnētos, kur tās strāvas ir ne pa jokam, bet tā ka pretestība 0 , tad nav nekādu zudumu). Ja ir gribēšana paspēlēties ar magnētiem- aizčāpo uz RRR veikalu, Kurzemes prospektā, tur kādreiz bija, kā nelikvīdi gredzenveida magnēti, kuri iet skaļruņos.

Link to comment
Share on other sites

kaut_kaads

maneejais gan nj****a netur :( baigi vaajais laikam

 

magneets.jpg

 

kaa liek veelvienu sani, taa viss sajuuk

Link to comment
Share on other sites

Nu tajā RRR veikalā būs tieši neodima magnēti, vai kautkādi parastie oxygen?

 

 

 

 

kautkāds pacenties vairāk, ar laiku apgūsi pareizo tehniku, mēģini dažādus veidus, monētas liec lēnāk, mēģini dažādas konstrukcijas, liec pēc cita algoritma, mēģini piemēram apakšējā rindā likt 3 monētas.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

...Jetij!!Man personīgi ir saskare ar kokpstrādi!Jūs te demonstrējat visādus brībumus!Ko, kokzēģētavās,zāģletu(trinējiem) tas nav nekas nepierasts .(tie suuda magnēti pat 5cm atālumā grib,un dara to ,ka pie .....(rauies)

Link to comment
Share on other sites

Jā, tādi magnēti spēj pacelt ja nemaldos 1300 reižu lielāku svaru, nekā paši sver.

gribi teikt 100 gramu magneets (vienkarsha mobilaa telefona svaraa) speej pacelt 130Kg? Kaa ir tad ar to ja man tas magneets izraujas no rokaam un pieliip pie metaala? bez donkrata ir iespeejams vinju atraut no metaala vispaar???

Link to comment
Share on other sites

Ja pielīp pie plāna bleķa, tad dabūsi nost, bet ja pie pabiezas plāksnes, tad praktiski čau. Protams, var uztaisīt kaut kādu tur iespiedēju, kur to magnētu iespiest un tad ar papildlīdzekļiem noraut nost. Un jā, 100 gramīgs magnēts pareizā formā spēs pacelt 130kg svaru.

Link to comment
Share on other sites

Itka liekas magnets i magnets bet interese nezeeliga :( viss eju jaukt cd-rom .. no cd-rom ir kkads vispar pievilsanas speks normals ?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Tatad izraveeju no viena hdd tos magneetus gribetu pajautat ka var vinus nonemt nost no ta blekja uz kura vini turas ... gribas vienkārši 2 vienadu formu magnetus nevis ar tiem blekiem klat ;/

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Guest Tiesto

Man ir jautājums sakarā ar vienādu polu atgrūžšanos!!! Noskatiju ebay magnētus "tabletes" ar izmēriem 38x3,5 un pārējie parametri ir: 1,30 Teslas, svars 29,76, Pievilkšanas spēks apmēram 13kg!!! Man interesētu kādā attālumā var noturēt abi šādi magnēti viens no otra ja tos saliek pretim viens otram ar vienādiem poliem!!!! Ceru, ka varat palīdzēt vai kautko ieteikt!!!! Tas droši vien ir aprēķināms ar formulām, ja tā tad kādām!?!?!??!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Mezavecis

Vo šitais princips ierullē, kā likt magnētiķiem karāties gaisā :)

 

Link to comment
Share on other sites

taatad taisat cuuku ar magneetu paarklaajumu. un protams visiem deputaatiem pa vienam kluciitim kabataa, lai nekur taalu neaizbeetg. viegli pieskatiit

 

ja jaunais modelis buutu ar ne tik garu snuki, izskatiitos cuuciskaaks, kas buutu kruti :wink:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...