Jump to content

JPG faila izmēra samazināšana


mullja
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Man diezgan steidzami vajadzētu jūsu palīdzību.

1) Ar Easy Thumbnails parasti esmu samazinājis bilžu izmērus ( gan MB ziņā, gan izšķirtspējas), viss bijis čiki, tagad man ir bildes, fočētas ar Olympus, bet viņas nepadodas samazināšanai. Ar vieniem un tiem pašiem settingiem, EOS 400D 1.8MB bildi pārtaisu par 30KB attēlu, Olympus bilde 900KB. Kāpēc tā? Abiem attēliem ir vienādi settingi, kompresijas un bla bla, izskatās vienādi draņķīgi, bet izmērs olympusam liels. Man vajag šoreiz mazu izmēru, jo 111 olympusa bildes jāieliek Powerpointa prezentā tā, lai beigās būtu e-pasta cienīgs izmērs failam, nevis 100MB.

2)Iesakiet kādu alternatīvu programmu ( var būt maksas), ar ko nokonvertēt 111 bildes uzreiz ( nevis katrai atsevišķi spiest convert) un iegūt mazu izmēru viņām, bet tā lai +- .pps failā nav pilnīgs dranķis.

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

irfanview thumbnails piedāvā man tikai 600x600, bet man vaig minimālais 800x600, lai bildes sanāktu. Varbūt tur citur kaut kur jāliek? Pastāsti, ja tā, jo man nav laika un neesmu ar to programmu rīkojies, nav īstais brīdis tērēt laiku un eksperimentēt stundu :(

Link to comment
Share on other sites

man liekas,ka zem edit vai Image bija resize/resample - vai kaut kaa taa, tur vareeja gan kvalitaati mainiit,gan izmeerus liidz nemanjai:)

Link to comment
Share on other sites

paldies par palīdzību, ar irfanview sanāk viss.

Tālāk nepatēmu, bet vēlviens jautājums.

Vajag visas bildes salikt powerpointā, viņas ir 111, ir Powerpointā var kaut kā uzreiz iemest katru bildi kā slaidu, vai man ar roku jāklikšķina katram slaidam iekšā bilde?

 

P.S. netaisu sviesta .pps, bet nopietnām lietām.

Link to comment
Share on other sites

Mosh shitas noder:)

 

On the Insert menu, point to Picture, and then click New Photo Album.

In the Photo Album dialog box, you can choose to add pictures from your hard disk or a peripheral device, such as a scanner or digital camera. To add a picture from a file or disk, do the following:

Under Insert picture from, click File/Disk.

Locate the folder or disk that contains the picture you want to add to your photo album, click the picture file, and then click Insert.

Repeat Step 2 for as many pictures as you want to add to your photo album. Or to capture them all at once, hold down the CTRL key, click each picture file you need, and then click Insert.

Next, specify the look of the album under Album Layout.

Then click Create.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...