Jump to content

Nezināmas naudas izņemšana no ATM


eedis
 Share

Recommended Posts

Labdien!

Piedodiet, ka varbūt nepareizā topikā vai kā savādāk, bet ganjau admini nedzēsīs.

 

 

Tātad mana sāpe.

 

Šodien ap 15:54 Rīgā pie Bērnu pasaules ATM (unibanka) apskatijos Konta saturu. Ap 17:00 gribēju izņemt piecīti, taču visa naudakas bija kontā 130.17Ls bija pazudusi, atlicis bija tikai 0.17Ls. Bankas operāciju pārskats saka, ka es naudu šodien 12.12.06esmu izņēmis!!!

 

 

Tātad uzreiz saku karte bija pie manis, nekādā veidā viņa starp 16-17 nevarēja noklīst. Ko jūs man iesakat darīt, varbūt vēl kāds ir saskāries ar šo lietu.

 

Rīt iešu uz SEB unibanku sakot, ka nauda no konta ir pazudusi... prasīšu, lai pasaka cikos precīzi nauda ir izņemta, vai nevar parādīt nofilmēto video (ja tāds ir) kur redzams, kas šo naudu ir izņēmis.

 

Jūsu komentāri!

Lūgšu to kas teiks pats vainīgs, biji pālī u.t.t. paklusēt, jo lieta tiešām ir ļoti nopietna, nesen skrundā šitā notikās....

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Kāds būs no Tavas kartes DUMP'u nolasījis. Ārzemēs bankas šito kompensējot, lai klientiem nebūtu iebildumu pret kartes drošību. Bet te laikam nespīd. Pieņem manus līdzjūtības apliecinājumus.

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu, bet zinu noteikti, ka iešu līdz galam kautvai principa pēc, priekš studenta 130 Ls tomēr ir liela nauda.

Link to comment
Share on other sites

Dublinaa shitadi triki visai biezi notiek. Pazinjai pie 2K pazuda - aizgaja uz banku, shie ar saprotosham sejam iedod aizpildit blanku un tagad vinja gaida, bet shaubos, ka naudu atlidzinas.

Link to comment
Share on other sites

Video gan jābūt. Katram bankomātam ir (parasti) vairākas kameras, kas ieraksta visu, kas notiek. Ja vien garnadzis nav ļoti, ļoti viltīgs, tad bilde būs :). Intereses pēc - kā no plikas kartes kopijas var izdabūt pinkodu? Social engeneering?

Link to comment
Share on other sites

tin atpakalj filmu, kur esi norekinajies pedejaa laika ar karti. shaubigi uzneemumi, barchiki, krogi???

 

dzekam vienam izzaga no aizlegtas telpas maku ar pincodiem, noslauca pa 4 stundu laiku kadi 400 ls.. un skuju.. nebija uzfilmeets, jo tajaa bankomata nebija video cam.

 

ede: lai ari kaa ciinies, izturibu tev!!!!!

Link to comment
Share on other sites

MicuksGLS

Izsaku līdzjūtību.......

Un cik ilgi ja arī ir tāds video tiek uzglabāts :!:

Link to comment
Share on other sites

XRS

Kas par banku? Lai tauta zina savus varoņus.

 

MicuksGLS

Apšaubu video esamību kā tādu. Taču attēli pie mūsdienu datu iekārtu ietilpības var glabāties arī ilgāk par dažām dienām.

Link to comment
Share on other sites

jx: neuzņemšos atbildību par to banku, kuru varētu tagad paziņot, kas var izrādīties nepatiesa. tapec neko nezinu tiesahm, kura banka.

 

situacija bija tada. dzekam bija semināri kaut kādi vai nu karjeras izausgmē vai darba darīšanā... Semināra telpa aizliedza ienest līdzi mantas, somas utt, visu vajadzeja atstāt tipa aizslēdzamā telpā. dzeks bija atstājis maku un arīdzan kodus saraxtītus blociņa ( ne velti saka, ka viss info jaglaba galvaa!!). atnak - maka nav. izsaukta vadiba taa iestadijuma - mes neko nezinam, viss bija slegts utt. pa to laiku naudu jau noslaukta. policija nepalidzija..sarunas ar iestadijuma vadibu beidzas ar draudiem. no citiem "avotiem" tika uzzinats, ka bija iesaista kada fckng apkopeja. punkts. vairak neko neprasiet man

Link to comment
Share on other sites

MicuksGLS

XRS

MicuksGLS

Apšaubu video esamību kā tādu. Taču attēli pie mūsdienu datu iekārtu ietilpības var glabāties arī ilgāk par dažām dienām.

Ar strādājošām kamerām vispirms tiek nodrošināts bankas sektors un tikai tad ja sanāk $ bankomāts :mrgreen:

Pie mūsdienu datu iekārtu ietilpības var nodrošināt arī vairāk par dažām stundām ! BET vai tas tiek darīts ;)

Viss šis spams cilvēkam nepalīdzēs :(

Link to comment
Share on other sites

Shaadi gadiijumi nav biezhi bet pa laikam notiek...Taatad pirmais skaties kur esi noreekjinaajies ar karti internetaa otrs kuyr esi noreekjinaajies ar karti krogaa vaio kur tamliidziigi, jo aparaats kas nolasa karti neatshkjiraas no taada aparaata kas nokopee informaaciju no kartes...taaapeec luudzams sekot liidzi kad noreekjinies kaadaa krogaa vai tamliidziigaa eekaa ar karti...Klubos ljooti aktiivi taad lieta notiekaas...

Iesaku doties arii uz Policiju iesniegt zinjojumu...

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Vispār jau izslavētā karšu drošība ir mīts. Taču bankas nebeidz to slavēt. Protams, salīdzinājumā ar skaidru naudu, kartes ir drošākas. Bet bankas nekur nepiemin, ka kartes nav 100% drošas (izņemot to, ka nedrīkst PIN kodu glabāt kopā ar karti), līdz ar to klientiem zūd piesardzība.

Cilvēks parastais (šajā kategorijā neietilpst visādi hakeri un citi kibernoziedznieki un - gluži pretēji - banku drošības speciālisti) par to uzzina vai nu nejauši (kā es - no TV pārraides), vai arī, kļūstot par šāda gadījuma upuri (kā topika autors). Kad saņēmu savu pirmo karti, izlasīju tos Karšu lietošanas noteikumus (vai kā viņi tur saucās), bet neatceros, ka tur būtu minēts, ka, veicot maksājumu, nedrīkst karti izlaist no rokām (vai vismaz no acīm).

To varētu mēģināt interpretēt kā maldinošu reklāmu. Neticu, ka banku darbiniekiem nav zināms, ka karti iespējams klonēt. Ja viņi to zina, tad viņiem var pārmest klientu neinformēšnu, ja nezina, tad - nekompetenci.

Iedomājos avīžu virsrakstus: Students uzvar tiesas prāvā pret banku! Izklausās pēc pasakas. :-D Bet, ja process iegūst plašu rezonansi, tad pat vinnēta prāva bankai ir neizdevīgāka par nesākušos procesu.

Vajag tikai pareizi uzbraukt. Ne pārāk smagi (lai nenoskaņotu pret sevi negatīvi) un ne pārāk maigi (lai nesāk runāt no spēka pozīcijām). Galvenais akcents jāliek uz abpusēju izdevīgumu. Vispirms noskaidrot, kas tieši ir noticis, pakonsultēties ar juristiem un tad mēģināt atrast kopīgu valodu, nepieciešamības gadījumā pieminot Bez Tabu.

Lai veicas!

 

P. S. Ņemot vērā to, ka šādi gadījumi notiek, bet sabiedrība par to zina maz, visticamāk, ka Tev "aizbāzīs muti". Vai nu ar Tavu paša naudu (pozitīvais atrisinājums), vai arī kā savādāk (piemēram, pasakot, ka viņu juristi ir gatavi šādai situācijai, un, ja Tu daudz muldēsi, no Tevis tiks piedzīti zaudējumi, kas bankai radušies sakarā ar Tevis izplatīto "nepatieso informāciju").

Link to comment
Share on other sites

čipkarti nav iespējams klonēt.

jautājums mazliet cits - tev ir interneta banka? Un no cik drosām vietām tu to lieto ?

Link to comment
Share on other sites

autoram pirmais ko vajadzeeja izdariit, kad konstateeja naudas iztruukumu kontaa - iet uz policiju un rakstiit iesniegumu (aprakstot konkreetu vietu, laiku, apstaakljus u.c. maznoziimiigas tajaa briidii lietas - mazums kaads groziijas ap bankomaatu tajaa laikaa)... un arii iet uz banku...

 

starp citu noziedznieki izmanto arii rafineetas metodes.. iespeejams, ka tajaa pashaa bankas automaataa bij ielikts karshu nolasiitaajs un dati nonaaca nepareizaas rokaas... tev vajag internetbankaa vai pashaa bankaa paskatiities cikos preciizi taa nauda ir nonjemta... ja nonjemta buus kaa no kartes, tad skaidrs ar to bankomaatu kaut kas nav tiiri...

 

P.S. Ceru, ka viss noskaidrosies un beigsies laimiigi...

Link to comment
Share on other sites

Čipkarti nevar kolnēt????

 

KĀDAS MUĻĶĪBAS!!!!

 

Čipu tiešām nevar noklonēt. BET!!!!!

 

Pagaidām visām čipkartēm ir parastās magnētiskās joslas - čipu nemaz nevajag kolonēt - pietiek magnētisko joslu nokopēt.....

Link to comment
Share on other sites

Es gan domāju ka banka naudu atdos, tā ir parasta prakse lai uzturētu savu labo slavu, arī Latvijā! Ziņo kā būs gājis!

Link to comment
Share on other sites

1. Iesniegums policijā !

2. Iesniegums bankā !

3. Zvans uz beztabu ja situācija netiek atrisināta UZREIZ !

 

Pats galvenais nebremzē !!!

 

Protams tīri juridiski banka tevi var pasūtīt tālēs zilajās - fričos par šito bija lieli skandāli - klients pats vainīgs !

 

Nu pinkodus ar var ieskanēt - cilvēks norēķinoties ar karti tak ievada pinkodu - tātad to var dabūt (Keylogeris, dubulta klaviatūra utt)!

Link to comment
Share on other sites

Gadījums iz dzīves - sievasmāsa vienā jaukā brīdi konstatēja, ka no konta pazuduši ap simts Ls (precīzi cik neatceros), kaut gan, pati nav ņēmusi. Gāja uz banku (manuprat bija krajbankas bankomāts) šie paskatījās, ka nauda noņemta 3 naktī. Kļuva skaidrs ka notikusi naudas zādzība no konta, jo sievasmāsa tanī laikā otrā Rigas malā saldi čučēja un to varēja apliecināt vairāki cilvēki. Ieteica griezties policija.

 

Tā arī izdarīja.

 

Rezultāts, nekāds, lieta tika ierosināta bet pierādījumu trūkuma dēļ (vai kaut kā tā) tika pārtraukta.

 

Bankā ar pateica, nekā nezinam, naudas noņemšanas fakts ir noticis, kas noņēma nezinam, gribat kompensāciju lūdzu caur policiju.

 

Secinājumi, neviens no naudas negrib šķirties, arī bankas. Viss kā saka jau ir izdomāts, un ja nav naudas un laba advokāta nav ko mocīties.

 

Kaut gan, no otras puses, mēģināts nav zaudēts

Link to comment
Share on other sites

Programmētājs

Ņemot vērā summas, tā nav kredītkarte, bet ar tām ir vēl īzdevīgāk:

Tu vari veikt visus maksājumus caur PayPal zinot tikai informāciju, kas rakstīta uz kredītkartes - nu komon, cik tas ir reāli. No labi pēc kaut kādiem ~40 Ls tur ir pārbaudes maksa, kuru tu vari redzēt tikai ja tev ir pieeja arī Internetbankai.

 

Secinājums - jābūt ir uzmanīgākam un nevar nevienam dod savu karti pat apskatīt. Šausmās aceros visas reizes, kad pālī bārā esmu vicinājies ar karti .. a man tur nestāv 130 Ls.

Link to comment
Share on other sites

Guest -mārcis-

man no kartes vakar ir nonjemti 60ls par kaut kadas mistiskas kartes izsniegsanu sobrid -57ls bl*ad kas pat hu*u? man vispar nav kredita iespejas es NEVARU nemaz iebraukt minusos! :evil:

Link to comment
Share on other sites

Programmētājs

Banka priekš sevīm nekautrējas iekasēt tā, lai tev būtu mīnusi.

Es tik nesaprotu, kas tā par karti, kas maxā 60 Ls.

Link to comment
Share on other sites

Guest -mārcis-

jaa man arii tas loti intereseetu, pie tam pirms 2 nedeljam jau novilka gada maksu 2.5ls.. un vispar man ir mana karte ko lietoju jau 9 menesus neko jaunu nesmu nemis. Da neko vini nedabus no manim, nauda tur vairs netiks ieskaitita.

Link to comment
Share on other sites

Es tieši šī iemesla dēļ pieslēdzu mobilo banku (Hanzanetā varēja pats pieslēgt un sakonfigurēt). Ja noņems kādu summu - atnāks īsziņa. Laikam ~0.06 ls par īsziņu. Ja negribi īsziņas par katru vissīkāko maksājumu, tad varēja norādīt limitu, piemēram, tikai par summām, kas lielākas par 50 Ls. Ja naudu noņems bez Tavas ziņas, tad uzreiz zināsi un varēsi rīkoties.

Link to comment
Share on other sites

varbūt tev ir izgatavota atjaunošanas karte, par ko ieturēta (aprēķināta) komisija. pareksim gold kradītkarte maksā 50Ls.

man pašam hanzenē bija konts bez overdrafta iespējas, kam piesaistīta maksājumu karte, kuru vēlēk ilgu laiku vairs nelietoju. pēc tam atkal aizgāju aktivizēt kontu un izrādījās, ka mani gaida parādiņš par atjaunošanas kartes izgatavošanu. bankā to sauc ar tehnisko overdraftu, kur rēķina komisijas maksas. labi, ka tas bija mazs.

Link to comment
Share on other sites

Guest -mārcis-

labi bet ko man darit? vini man var kaut ko piesut par to ka nauda vairs neskaitisies manaa kontaa? lai vini aizrijas ar saviem 2ls ko paspeja savakt... negrasos par NEKO atdot 60ls, nezinu kaa jums bet man taa ir diezgan liela nauda! un pie tam pirms ziemassvetkiem!

 

varbūt tev ir izgatavota atjaunošanas karte, par ko ieturēta (aprēķināta) komisija. pareksim gold kradītkarte maksā 50Ls.

man pašam hanzenē bija konts bez overdrafta iespējas, kam piesaistīta maksājumu karte, kuru vēlēk ilgu laiku vairs nelietoju. pēc tam atkal aizgāju aktivizēt kontu un izrādījās, ka mani gaida parādiņš par atjaunošanas kartes izgatavošanu. bankā to sauc ar tehnisko overdraftu, kur rēķina komisijas maksas. labi, ka tas bija mazs.

 

un tu samaksaji tos 50ls. ?

Link to comment
Share on other sites

Tāks :) pa krogiem nestaiāju :) zinu to ka līdz šim a karti ir maksāts tikai RIMI, maksimā, un izņemta nauda... Nu faktu atkāju ap 17:00 un līdz banaki nepaspēt un viņa arī ciet ir 17 :( šodien iešu runāšu, moš kautkas sanāks, jāuzzin cikos precīzi ir noticis tas gadijums, man ir 2cilvēki kuri var apliecināt, ka es atrados tālu no šī bankomāta no 16-17:00 tātad vai nu bankas gļuks, vai kāds māk veikli naudu zagt :)

 

Man tajā čekā (operāciju izdruka) ir parādīts, ka nauda izņemta no šī bakomāta (bērnu pasaule) tātad ar internet banku nav saistības.

Link to comment
Share on other sites

Nu faktu atkāju ap 17:00 un līdz banaki nepaspēt un viņa arī ciet ir 17

Tak eksistē arī Internetbanka (nav tev pieslēgta, vai?), kurā jebkurā diennakts laikā vari pasūtīt pārskatu par visām transakcijām tavā kontā. Un uzzināsi arī to, no kuriem bankomātiem kad un cik ir noņemts. Un pašam izņemt skaidru kāpostu vislabāk ir bankas filiāļu automātos (tur ir ne viena vien kamera un tie ieraksti tiek glabāti labu brīdi).

Link to comment
Share on other sites

Guest T.Spark

Ej, raksti sūdzību bankai.

 

Man hanzenes naudas iemaksas bankomāts norija 220 latus un pakārās. Nesagaidījis, kad nauda ienāk kontā zvanīju klientu servisam, sūdzību pieņēma pa telefonu. Nauda kontā tika pārskaitīta nākamajā dienā.

 

 

IMO klients atbild tikai par pirmajiem 50 nozagtajiem latiem. Galvenais ir momentā bloķēt kartes, interneta bankas paroles utt. Lasi līgumu!

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

un ko darit manaa gadijumaa?

Tu uz banku piezvanīji (labāk - aizgāji) un paprasīji, kas tā par mistisku karti? Un ko viņi atbildēja? Jeb Tu tikai sēdi un sašutis klabini klavieri? :)

Link to comment
Share on other sites

un ko darit manaa gadijumaa?

tak aizej uz banku un noskaidro kas par lietu, nekaadaa gadiijumaa to taa vienkaarshi neatstaaj, Neatljautu debeta atlikumu kontaa (karoch konts miinusaa) ir 60% gadaa, kas nav maz. 60 Ls, maksaa Zelta krediitkarte, varbuut tev zvaniijaa un piedaavaaja pa telefonu taadu karti, un tagad ir nonjemt komisija? Pats straadaaju bankaa, reti, bet meedz gadiitites shaizes ar komisijaam, bet taaas visas ir iespeejams labot. Taa kaa teci vien uz banku. Btw, kas tev pa banku?

Un tiiri profesionaala interese, kaada banka ir topica autoram?

Link to comment
Share on other sites

Guest JST

Nu tā kā pats strādāju maksājumu karšu jomā tad arī šo to varu piebilst. Chip kartes nav ne ar ko drošākas. Kamēr visās tirdzniecības vietās nebūs ieviesti EMV savietojami POS tikmēr chip kartes ne ar ko neatšķirsies no magstripe. Bet būtība arī tad tas neko daudz nemaina sabojājam chipu un EMV termināls būs spiest izmantot

fallback tas ir lietot magnētisko līniju. Protams tādos gadijumos transakcijas iet online bet ja zaglis rīkojas ātri tad viss notiek. Protams var izmantot online enchiperd pin magstripe tansakcijām bet tas netiek plaši praktizēts.

Link to comment
Share on other sites

Par tiem 60Ls - es jau tā arī domāju, ka tā būs, visi sagrābsies tās "Blue" kartes vai citas, kuras reklamē vai bankā piedāvā par pirmo gadu nemaksājot neko, bet pēc tam brīnīsies, ka naudiņas pazūd, kaut arī to karti pēc paņemšanas ieliek vienkārši skapītī - varbūt kādreiz noderēs... :)

 

...Mārcis, ja uzmanīgāk lasītu, tad arī saprastu, kas par banku...

Link to comment
Share on other sites

George.. man pasham ir AMEX BLUE... jau gadu.. nekaadas mistiskas maksas nav njemtas :) un vispaar tiiri labi noder iepeerkoties aarzemees...

 

Man tajā čekā (operāciju izdruka) ir parādīts, ka nauda izņemta no šī bakomāta (bērnu pasaule) tātad ar internet banku nav saistības.

 

Nu tad skaidrs... tajaa bankomaataa bij tas par ko runaaju.. un tavas kartes datus nokopeeja un vk iznjeema naudinju peec tam... te jau ir 100% kriminaals... iesaku iet pa taisno uz Ekonomikas policijas paarvaldi, nevis kaadu no RPP

Link to comment
Share on other sites

George, autors raxta ka iznjeemis naudu Unibankas ATM, bet ar kaadu karti? Jo teixim ar HB karti vari tak lietot Gan SEB, gan kraajbankas gan arii DnB Nord ATM, un iznjemt naudu bez komisijas. Ok, ja neko citu nav piemineejis, tad uzskatiishu ka Arii konts autoram ir Unibankaa.

Starp citu, atcereejos gadiijumu no savas pieredzes: Ar Hansabankas karti njeemu naudu laukaa Unibankas ATM, bet nu bij sanaacis, ka taa atveriite pa kuro ATM dod naudu aaraa, bija salauzta un patstaaviigi nespeeja atveerties, rezultaataa redzeeju, ka mani 20 Ls nespeeja izliist aaraa. Nu es neko, uzraxtiiju pretenziju, BET, peec 2 nedeeljaam SEB speciaalisti atbildeeja, ka sakaraa ar ATM inkasaacijas datiem paarpalikums nav konstateeets un ar to pietiek lai atspeekotu manu pretenziju. Nu luuk, bet ja es buutu no tiem cilveekiem kas nemiil lietot kartes un algas dienaa njemtu visu naudu laukaa? tad ir psc!

Link to comment
Share on other sites

Starp citu, atcereejos gadiijumu no savas pieredzes: Ar Hansabankas karti njeemu naudu laukaa Unibankas ATM, bet nu bij sanaacis, ka taa atveriite pa kuro ATM dod naudu aaraa, bija salauzta un patstaaviigi nespeeja atveerties, rezultaataa redzeeju, ka mani 20 Ls nespeeja izliist aaraa. Nu es neko, uzraxtiiju pretenziju, BET, peec 2 nedeeljaam SEB speciaalisti atbildeeja, ka sakaraa ar ATM inkasaacijas datiem paarpalikums nav konstateeets un ar to pietiek lai atspeekotu manu pretenziju. Nu luuk, bet ja es buutu no tiem cilveekiem kas nemiil lietot kartes un algas dienaa njemtu visu naudu laukaa? tad ir psc!

 

Pēc līdzīga atgadījuma ar manu māsu, man mamā vienmēr vispirms paņēma čeku par bilanci, tad naudu ar čeku, tad atkal čeku ar bilanci. Labi, ka tā darīja, jo vienreiz unibankas bankomāts pēc naudas izņemšanas 100 Ls atskaitīja 200 Ls. Tad nu ar šiem 3 čekiņiem un pasi turpat uzreiz uz banku. Par laimi naudu izdevās dabūt atpakaļ.

Link to comment
Share on other sites

Gadījums iz dzīves. Tiesa, ne manas :).

Iebrāžas kundzīte hansabankā ar identisku protestu - "kur mani 500Ls? Neesmu ņēmusi, nauda atskaitīta - atdodiet!" Pēc tam, kad tika parādīts ~15 gadīgas meitenes attēls, sieviete momentā nomierinājas. Meita kā nekā :D. Nočiepusi karti un savākuse naudu.

Situācija, kad bankomātam nav kameras, manuprāt, ir idiotisms un no tādas bankas principa pēc jāturās pa gabalu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...