Jump to content

Encrypted Files


Guest Re-S
 Share

Recommended Posts

Problēma sekojoša:

 

Reiz man bija admina users ar kuru pašiem svarīgākajiem dokumentiem izveidoju security-ju ar ../Encrypt contents to secure data/!!! Viss darbojās ļoti jauki līdz brīdim, kad WindowsXP atteicās ar mani sadarboties un biju spiest pārinstelēt To (atrodas atsecišķā HDD no Dokumentu) tādejādi zaudējot iepriekšējo Admin sertifikātu! Protams tagad pieeja šiem dokumentiemir liegta! esmu izmeklējies un iz-googlojies! visur saka ka vajag izveidot Encryption Recovery Agent (lielāko ties tāds jau esot defaultais admins), bet man neviena veida admina userim neesot atbilstošs sertifikāts lai tas varētu būt Recovery Agents!

Varbūt ir kādam risinājums, vai kāds var šo problēmu atrisināt! Svarīgs moments!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest FENIKSS

Ja iepriekš nebiji izveidojis EFS keys backup, tad iespēja atgūt tos failus diemžēl ir tuva nullei.

 

Izdara to šādi: Atveram Internet Explorer>Tools>internet options>Content>Certificates>Izvēlamies savu sertifikātu (sastāv no tava windows lietotāja vārda)>Export>Ieklikšķinam "Yes, export private key"(tas ir ļoti svarīgi, jo šeit mēs izvēlamies pievienot dešifrēšanas atslēgu)>Ievadam paroli (nedrīkst aizmirst!!)>Tālāk neko nemainot klikšķinam NEXT> Izvēlamies kur saglabāt (drošā vietā gan no piekļuves, gan saglabājamības viedokļa)

 

Ja kādreiz nākas pārinstalēt windows, tad saviem iepriekš iešifrētajiem failiem tiekam klāt, dubultklikojot sertifikātu (ieimportējot to). Kopš tā brīža jaunajā sistēma ir ieimportēta iepriekšējā dešifrēšanas atslēga.

Link to comment
Share on other sites

Guest FENIKSS

e=d, tas tevis norādītais softs strādā tikai tad, ja ir saglabājušies windows sistēmas faili, kuros glabājas tā privātā atslēga. Privātās atslēgas backupam nav alternatīvas.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...