Jump to content

Wlan izveide


Guest Dens
 Share

Recommended Posts

uzreiz atvainojos visiem par to, ka kaut ko tādu jautāju, jo droši, ka tas viss sej jau te ir izrunāts!!

 

bet vēlētos lūgt jums palīdzību: īsi un konkrēti izskaidrot man:

 

Router Model: Linksys WRT54G/GS pienāk i-nets ar dinamisko IP adresi, talāk no rputera i-netu sadalam uz 4 datoriem mājās!

konfigurējot WLAN katrā datorā kas jādara?? ja i-netam ir dinamiskā IP adrese, tad uz datoriem ir jaievada lokālā tīkla IP adreses, vai arī jāatstāj lai automātiski iestādas???

un ja kaut kad vēlāk pieslēgšu i-netu ar realo IP adresi, tad tā IP adrese jāraksta būs iekš routera??? vai arī uz katra datora iestadijumiem arī jāiestāda??

 

paldies jau iepriekš, ja kāds paskaidros man manas neskaidribas unatbildes un maniem stulbajiem jautajumiem!!!!

Link to comment
Share on other sites

tev tur vispār patreiz nav ko jākonfigurē. visam jāiet ar rūpnīcas iestādījumiem. Ja vēlāk būs cits provaiders/pieslēgums ar statisku IP, tad gan vajadzēs ielīst rūtera konfigā un tur to ierakstīt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tavs ISP redz tikai rootera mac adresi tatad, viss kas daraas aiz ruutea ir pilnigi tava dariisana.

Ja ir dinamiskaa IP tev nekas nav jaara (tikai jaaatstaj lai kompim IP tiek peisskkirta automatiski). Tev jabut iestatits, ka ruuteris pats piesskkir IP (DHCP). tad vinss priekss sevis to adresi piesskkirs, bet uz aaru (internetu, ISP) izies ar savu MAC adresi tobiss ar vienu IP, kautvai aiz vinna buus 100 citu komju.

Kuat kas ir liidziigs ar Statisko IP... To visu rooterii var iestaadiit, tikai jaskatas ka to izdarit, es neesu straadaajsi ar Linky taka... :)

Link to comment
Share on other sites

defaultaa parasti visi leetaa gala ruuteri naak ar taadiem settingiem ka uz aareejaa porta klausaas dhcp klients un uz ieksheejiem portiem ir pacelts dhcp serveris.

Kaa jau Lapais pareizi teica - visam buutu jaaiet vienkaarshi pareizi sasprauzhot vadus un uz lokaalajiem kompjiem uzliekot "obtain IP automatically"

 

Uz aareejaa porta tev buus ISP izdaliitaa IP. Ieksheejaa tiiklaa buus cits subnets ar savaam ip, ko aarpasaule jau neredzees.

 

Par wlan AP no ruutera puses - nemaaceeshu preciizi pateikt vai arii jau ir eneibleets un padod ip pa dhcp, bet ja kompji kas gribees piesleegties caur wlan automaatiski nedabuus ip, tad ielien vinja settingos un paskaties vai 1) ir enabled AP un 2) uzliec security opcijas, lai no malas nevar bez autorizaacijas piesleegties

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...