Jump to content

Par serveriem


Guest tuubijs
 Share

Recommended Posts

Čau visiem.

Man kantorī nolēma iegadties serveri uz kura griezīsies viena majaslapa (kura neēdīs daudz resersu) varbuut vēlkādas pāris neleilas lapas, un datubāze kas satāvēs no diezgan palielas datubazes (bus gan foto, gan aprakti vairakas valoda, gan passu ierakstu skaits būs mērāms vairākos tūkstošos) un pieprasījumu skaits nākotnē solās būt diezgan liels (tiks publicēta majaslapa ar lielu lietotaju skaitu).

Man ir jautājums. Kam ir jāpiegriež uzmanība pērkot severi (jo man nav bijis ar viņiem darīšanu, tikai ar parastajiem PC) un vai serverim ir nepieciešma speciāla telpa ar kondiņiem un speciālu mikroklimatu? Jo mani viens ākst mēģināja par to pārlircināt :D Personīgi es uzskatu ka serveri nekas vairāk kā UPS nev vajadzīgs :)

 

P.S

Lūdzu nesakiet man ka es esmu Pokemons un man nevajag ķerties pie serveriem un ka man pietiks ar parastu PC jo tas tā nav

 

Pārējiem jau iepriekš PALDIES!

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Taatad, jaapiegriezh uzmaniiba:

1) Procesoram (vairaaki tuukstoshi nav joka lieta, un ja veel paskata vaicaajumus), var pat biidiities uz divkodolu Xeon vai Opteron pusi,

2) Operatiivajai atminjai (arii tas pats - kvantums) 2GB kaa minimums,

3) Cietajiem diskiem. OBLIGAATI jaalieto kaads no RAID mirror risinaajumiem (RAID1, RAID5), jo pakaast datubaazes vareetu buut gana saapiigi. Jaaizspriezh arii, cik intensiivi buus jaaizmanto tie diski, bet veelams jau biitiities uz SCSI aparaatiem, nevis (P/S)ATA.

 

Par kondikji un telpu - labaak ir, ja to visu izveido... Ar vienu aparaatu ir taa shaubiigi, ja telpa gana liela un normaali veedinaama, tad var meegjinaat (tikai meegjinaat) iztikt bez, bet ja telpa ir taada pamazaaka un shvakaak veedinaama, vai arii serveri jau naakaas kaadi pieci vai vairaak, tad kondicionieris ir diezgan obligaats. Jepkuraa gadiijumaa, ja uzliksi kondikji, tav serveriits buus tev pateiciigs! :wink: UPS ir vispaar aarpus apsprieshanas, ja serveris ir dziiviibas un naaves jautaajums, gaadaa veel papildus gjeneraatoru! 8)

Link to comment
Share on other sites

Instigater

No IBM serviem neskaties neko mazaaku par 346 - tie der tikai kaa darbstacijas uz Windows. Un tam pasham 346 automaatiski ir jaapiepeerk klaat RAID kontra.

Link to comment
Share on other sites

CyberGhost

neizklausās parāk nopietni tas viss, datubāzes un web hostings uz viena servera? :roll:

Ja ir paliela telpa un normāla dzesēšana tad bez kondiķa ganjau ka var iztikt, UPSi gan vajadzetu kādu lielo...

Ja tev mājas lapām tad pat varētu piedāvāt vienu pavecu serverīti IBM NetFinity5000 :) 5xSCSI 18,2Gb RAID5 režīmā un 2 gabali P3 procesori, RAMs patreiz 512Mb, bet iespejams apgreidot līdz 2Gb :twisted:

Par kādi 200Ls atdotu :mrgreen:

http://www.imrtvu.edu.cn/jiaoyujishu/ibm1.jpg

 

Bilde ārzemēs! Lasi noteikumus!

Link to comment
Share on other sites

Patiesība galvenais jautājums ir cik līki ir kodēta tā lapa, kurai būs tie "daudzie" apmeklētāji. Līkam kodam arī dual Xeon nepalīdzēs. Ja kods ir taisns, tad tādu slodzi spēs pavilkt pat laba PII kaste, tiesa ar jauniem diskiem :)

 

Es silti rekomendēju vispirms uzlikt lapu uz kāda galda pīšļa un patestēt to - cik laiku vajag vienam pieprasījumam, kur ir šaurā vieta utml., ij DDoS tipa testu palaist - būs vismaz nojēga uz kādu pusi skatīties tālāk.

 

Un vispār - ja lapa tiešām ir tik ļoti nopietna, tavā vietā padomātu par servisa nomu - kastes uzturēšanu uzticot profesionāļiem kam ir atbilstošas telpas, tehnika utml.

Link to comment
Share on other sites

Man domāt, ja sanāks baigā noslodze, tad mauc deac bunkurā un miers. Nebūs nekāda telpa kondicionēta jāierīko, sava truba jāaizsit, upsis jāpērk...

Link to comment
Share on other sites

serverim ir nepieciešma speciāla telpa ar kondiņiem un speciālu mikroklimatu? Jo mani viens ākst mēģināja par to pārlircināt :D Personīgi es uzskatu ka serveri nekas vairāk kā UPS nev vajadzīgs :)

viņš nemaz nav āksts - serveri prātīgāk ir turēt konstantā 18-20 grādu vēsumā un 40-50% mitrumā. Turot serverus šādā atmosfērā atkrīt daudzas mistiskas problēmas ar nestrādāšanu btw. Turklāt jāņem vērā ka serveriem ( advancētiem un dārgiem serveriem pavisam noteikti ) ir iebūvētas termoaizsardzības shēmas un pie x grādu temperatūras viņš vienkārši shutdownosies. Vecais IBM SP2 shutdownojās pie 31C , citiem neesmu pievērsis uzmanību.

Servera turēšana pagaldē ir risinājums tikai un vienīgi nabadzības dēļ.

Link to comment
Share on other sites

Guest tuubijs

Ok sorry nav vins āksts :)

Vai tad tas serveris tik traki jūdzas nost ja viņš piemēram ir kādā kantorī uzlikts uz galda (nevis pabāzts kautkur zem viņa un blakus radiātoriem :) )??

 

Nevarbūt ka viņs tik drausmīgi karstu.... Ne vairāk kā parasts PC...

Link to comment
Share on other sites

1 - Vēdinama servera kaste (4x120mm fani pietiks)

2 - Telpa ar vienmērīgu temp.

3 - Labs neta pieslēgums. Latnets garantēto 2Mbit ap 100Ls dod

4 - Kā jau minēja DualCore Opterons vai Xeons

5 - RAM - atkarībā no DB lieluma, vēlams lai viss ielien iekš ram un nekas neswapojas

6 - RAID 0+1 vai arī RAID 5 (Hot Swap opcionāli, ja nu tiešām down nedrīkst būt ne mirkli) - normāls RAID kontrolieris >200Ls. HDD var būt parastie, bet nu var paprovēt WD 3.5" SATA RAID HDD

7 - Normāla mātesplate, gan jau ka ar iebūvētu VGA. Asrock nebūs risinājums šoreiz

8 - Full tower korpuss ar barošanas bloku, kam rezerve laba (Rūpnieciskajiem ir 2 barokļi Hot Swap ;) )

9 - Pārdomāta OS izvēle, kuru kāds pat māk administrēt

10 - UPS kas spēj izvilkt šito aparātu un Switch/Router stundu pusotru, labāk jau 3 ON-LINE vēlams.

 

 

Tas tā, ja vēlies pats likt kopā... vienkāršāk protams Rack Mountable Serverīti uz 2 līdz 4U, rack kasti ~20U lai ieiet switch, UPS un serveris.

 

Vēl variants, standarta servera kaste kādā no bunkuriem.

 

Viss izriet no pieejamiem līdzekļiem un projekta nopietnības.

 

Paši iepirkām:

1161742309.jpg

Daudz visādi pričendāļi iekšā bij jāliek, tapēc lielais panelis...

Link to comment
Share on other sites

CyberGhost

Diez ko topiks "Par serveriem" dara sadaļā "WEB izstrādes lietas" ? :shock:

Link to comment
Share on other sites

Guest tuubijs

NC manuprat tevi tava draudzene seksuāli neapmierina ;-)

Jautajums nebija par to kas man jādara, bet par to kam man ir jāpiegriež vērība... tas tāpec lai mani tādi pakaļas kā tu nevarētu piečakarēt pērko serveri... (jo es jau būšu savācis vajadzīgo informāciju)

 

Vienmēr ir besijuši ārā tādi kas sevi uzskata par super puper speciālistiem.. un neatceras ka kādreiz ir paši klīduši pa forumuiem lai atrasu vajadzīgo info...

 

Atvainojos par rupjību.

 

Es ieteiktu boot turētājiem padomat vai ir vajadzīgs lietotajs, kurš visus apdirš, bet tai pašā laikā reti pasaka kauto sakarīgu (papētiet viņa postus).

Link to comment
Share on other sites

nez kapēc,NC tev pateica visu,ko vajag... Tas ir pats jēdzīgākais rīcības plāns,ko tu varētu darīt šobrīd.Jo bez nopietnām zināšanām pats serveri neuztaisīsi.Un tici man,ne jau šeit tev tās smelties.

Link to comment
Share on other sites

Es ieteiktu boot turētājiem padomat vai ir vajadzīgs lietotajs, kurš visus apdirš, bet tai pašā laikā reti pasaka kauto sakarīgu (papētiet viņa postus).
Kā reiz sagadījies ka esmu viens no šiem administrācijas pārstāvjiem, un es NC postus lasu pietiekami bieži, lai, liekot roku uz sirds, varētu teikt ka viņš ir viens no zinošākajiem cilvēkiem šajā forumā. :closedeyes: Vienīgais kas kādu varētu aizskart, ir viņa sarkastiskais izteiksmes stils, taču vairumu cilvēku ar veselīgu un normālu humora izjūtu tas tikai uzjautrina. Turklāt, kā jau Tolx's teica - NC Tev šoreiz ļoti precīzi uzskaitījis iespējamos variantus.
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...