Jump to content

Jauns raksta fragmenta parādīšana


Guest THEes
 Share

Recommended Posts

Lieta tāda, ka šobrīd būvējās web lapa, taisu es viņu lietotnē MS FrontPage 2003. Mani interesē tāda lieta, kā var uztaisīt tā lai web lapas sākuma lapā apmēram kā piemēram tepat boot.lv ka ieliek jaunu rakstu un parādās pa vidu taisnstūrītis, kurā iekšā ir rakstiņa virsraksts, attēls un rakstiņa sākuma fragments.

Piemēram gribu ielikt kautkādu stāstiņu un es sarakstu visu un tagad man pirmajā lapā parādās stāstiņa pats sākums ar virsrakstu un ūzrakstu lasīt tālāk un kad nospiež lasīt tālāk, tad ieiet lapā kur ir pilns šāds stāstiņš. Ceru ka sapratāt. Bet vai tas vispār ir iespējams ar html, piemēram no php es nesaprotu neko =[ . Varbūt vispasaules tīmeklī ir kāds tutoriālis, kā to varētu uztaisīt, vai arī kāds tomēr var izskaidrot.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Bez papildlīdzekļiem, kā piemēram, php, java, javascript, sql u.c., tas nav realizējams. Tā kā, ja gribi vairāk, iesaku html mācīties kaut ko vēl klāt.

Link to comment
Share on other sites

Guest THEes

Nu ar krievu valodu īpaši nedraudzējos, lasīt māku, saprotu +/-35% no izlasītā :D . Tad labāk angļu valodā, manuprāt, kautgan tūlīt paskatīšos arī to lapu, ko tu man iedevi ADEX =] . Varbūt varētu pateikt ja varat vismaz uz kuru pusi man tākā būtu jāskatās t.i. Varbūt šo lietu lietu, ko es meklēju cilvēki ir kautkā iesaukuši, būtu vieglāka meklēšana ?

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Lasi visu pēc kārtas, tad sapratīsi, kas ir HTML, un ko ar to var izdarīt. HTML nav programmēšanas valoda, tā ir teksta formatēšanas valoda.

HTML-ā Tu vari vienīgi pats galvenajā lapā ielikt raksta sākumu un zem tā - linku uz visu rakstu.

Link to comment
Share on other sites

Guest THEes

Vēlviena lieta. Pirms dažiem gadiem, biju lejupielādējis no interneta FRONTPAGE 98 (taads pavecs gan tagad liekās) Nu toreiz tur bija tā, piemēram es uztaisu sākuma lapu, tur maliņā bija saliktas podziņas piemēram home, links, downloads, tipa hipersaites, un sanāca tā, es uztaisu pirmo lapu ar visam poodziņām, ar visu un ir viss ideāli, tad man vajadzzēja piemēram downloads lapu un es uztaisiju jaunu lapu un tajaa lapaa bija visas podzinjas takaa pirmajaa, un visi bekgraundi kaa pirmajaa, bet tagad 2003 frontpeidzaa gribu lai man katrai lapai butu mans uztaisiitais tā teikt template's bet man nav, man katrai lapai jataisa pa jaunam, vai jakopee no pirmas, vai pirma lapa japarkopē, varat pateikt, kā jataisa, lai visās lapās būtu tas viss jau iekšā? Tik daudz jautājumu tāpēc, ka ar web lapām nav nācies strādāt tā kartīgi, tikai tagad gribu kautko vienkāršu bet kvalitatīvu uztaisīt.

Link to comment
Share on other sites

Vēl viens paņēmiens, kas ļauj iztikt bez novecojušajām frame konstrukcijām un Java skriptiem, ir tega Iframe izmantošana. Ideja ļoti vienkārša: ir divas lapas parastajā HTML kodējumā: viena ir pamats, kurā stāv (un tiek papildināti pēc vajadzības) šie virsraksti un anotācija. Otrā lapa ir mazāka un veras logā pirmās lapas strikti nodefinētā apgabalā. Tālāk ir divi varianti: gatavot katrai jaunai ziņai jaunu iekšējo lpp. izmantojot kā templati pirmo lpp vai papildināt jau esošo iekšējo lapu un linkošanai izmantot "desurūti" (#). Vispār lasi pats!

Link to comment
Share on other sites

Guest THEes

un pieverš uzmanību šai sadaļai. nu šitas gan man nepatikās, pilnīgi uzkliegt gribās, bet nu labi, kautko mēģināšu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...