Jump to content

wireless attālums


Guest marke
 Share

Recommended Posts

vajag savienot divus datorus caur wireless, ir wireless PCI adapteris ar komplektā esošo antenu apmēram 10 cm. Jautājums, ja no kartes liek pagarinātāja kabeli apmēram 10m un antenu liek ārpusē kur raidītājs ir redzams, attālums ap 700 metriem. Cik spēcīgu antenu vajag likt lai tīkls darbotos, viens saka ka būšot laba tā pati maziņā, man kaut kā neticās. Ja kāds pārzin un var padalīties ar pieredzi cik tad spēcīgu antenu vajag, vai tomēr der tā pati. Vai arī kādu tabulu kur būtu norādīti stiprumi un attiecīgi attālumi.

Link to comment
Share on other sites

Nu tu arī paskaidro situāciju tā kā pa miglu - dažādi Wireless moduļi nodrošina atšķirīgus apraides raksturlielumus, tā ka ar modeli derētu sākt.

 

Starp citu - pat ar labu antenu un spēcīgu raidītāju 700 metri ir diezgan paliela distance pat tiešās redzamības zonai.. Nē, nu, protams ir Wireless moduļi kā piem. BridgeWave Communications piedāvātais zvērs FE60X, kas nodrošina apraidi pat 3 kilometru apkārtnē, bet tas jau ir cits stāsts..

Link to comment
Share on other sites

Guest marke

Ir d-link dwl-g510, 810.11g wireless pci adapter man datorā, tas raidītājs bez problēmām iet 2.5km, saņemt jau nebūtu problēma, bet vai nosūtī cik spēcīgu vajadzētu?? Bezvadu tīklu taisu pirmo reizi tāpēc varu šo to neizprast.

Link to comment
Share on other sites

Par tavu karti palasījos ārzemju forumos, un visur kā vienā tiek izbrāķēta standartā esošā antena, tā ka ārējās antenas gādāšana jau pati par sevi ir prātīgs solis.

 

Starp citu - par apraides stirpumu runājot - visi Wireless adapteri taču rāda savienojuma stabilitāti (parasti 5 atzīmju skalā, vai procentos). Tātad - kas tev liedz uzstādīt extrenālo antenu un pačekot stabilitāti uz dažādiem signāla stiprumiem? Saproti - nevar tā universāli pateikt jaudu, kādā vajag apraidīt, bez vispārzināms fakts ir tas, ka vajag izmantot iespējami zemāko jaudu, kura spēj nodrošināt satbilu linku starp bezvadu ierīcēm.

 

P.S. - 2.5km?.. Da nesmīdini mani - tās kartes ar defaultajām antenām knapi cauri divām sienām (reģipša, piedevām) ķer, un šaubos vai visus 200 metrus atklātā telpā sasniegtu.

 

P.P.S. - tā ir lētā (lai neteiktu VISlētākā) gala karte, tā ka mož tomēr apdomā iespēju iegādāties ko niknāku, ja gribi stabiluun kvalitatīvu linku..

Link to comment
Share on other sites

Guest Zjobra0013

Nu varbūt vajag sākt ar to: Kādos apstākļos tu darbosies? Cik piesārņots ir diapazons, jums vēlamajā rajonā. D-link suks. (fakts) Vislabāk jau izmantot virziendarbības antenas.

Link to comment
Share on other sites

Tev vajag virziendarbības antenu. Ar virziendarbības antenu 700 metri nav šķērslis, ja ir tieša redzamība. Kaut vai uztaisi pringles antenu no čipšu pakas efekts būs Pringles antenna

Link to comment
Share on other sites

Guest marke

skaidrs, vienkārši cerēju ka varēs izvairīties no lielās ārējās antenas iegādes un pietiks šo te tikai izvelkot. Būs čakars uzlikt lielo antenu (ir tāda paliela un uz 1-2kg), bet gan jau atmaksāsies ar savienojuma stabilitāti.

 

 

Pati krutākā antena ir
Līdzīga (kā bildē) būs atvesta šonedēļ, no kuras iegādes cerēju izvairīties.
Link to comment
Share on other sites

Guest marke

ko tas mainīs??? Man paredzēts internetam līdz 5 mbiti/sek. Kabelis taču neietekmē savienojuma ātrumu.

Link to comment
Share on other sites

Guest marke

Blin. Kabelis pie Wireles ir 50% no visa savienojuma

bet vai uz tiem 10 metriem jutīšu šķirbu starp vienu un otru????

Link to comment
Share on other sites

Guest marke

kas reāli var notikt, ja ņem lētāku kā 1.5 metrā??? Esmu šomēnes pārtērējies un ar oktobri plānots atslēgt to lēno mājas dsl, apnika maksāt par līdz 2mbiti ikmēnesi 22 Ls. Ja jau es uzlieku to lielo antenu, tam antenai jauda ir ar rezervi vismaz 3x, vai tad nevar ietaupīt uz kabeļa???

Link to comment
Share on other sites

Guest marke

[beidz citēt bezjēgā!]

 

uz antenas nav citu variantu kā tikai tā, kas līdzīga tavai bildē uzrādītajai, piegādātājs saka nav problēmu 2.5km, bet man tikai 0.7km. Kas ka es uzlikšu pa 70sant/metrā, tad man tas savienojums neies vispār!!! Negribu tevi apstrīdēt, bet gan izprast to lietu. Vai neies??? Un kādas problēmas var būt???

Link to comment
Share on other sites

Guest marke

Labi, paldies par info, kļuvu mazliet vai gudrāks, cerams. Labi ka vismaz pret antenu iebildumu nav. Prieks ka bija kāds kas saprot, bet ne izmet stulbus komentārus. Par kabeli padomāšu un apspriedīšu ar citiem.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansis Vīksniņš

Dodu saites priekš dažādām antenām.

Kā izgatavot yagi antenas, jo tās ir mazas.

http://www.andrewhakman.dhs.org/yagi/

http://www.seattlewireless.net/index.cgi/DirectionalYagi

 

http://martybugs.net/wireless/biquad/

Tas pats autorizpildījumā

http://www.trevormarshall.com/biquad.htm

 

Šeit ir saites uz daudz dažādām antenām

http://vbm.lan23.ru/wifi/wifiant.html

http://www.cqham.ru/wirelessl.htm

 

Paneļantenas taisa Ogrē. Viņš bija publicējies ss.lv

Ja interesē iedošu telefona numuru

Agrāk maksāja 20Ls

Man pašam ir Grils ar dubultkvadrātu

Velk ap 2km

Tagad par kabeli.

Man tas ir 0.5m garš, jo Linksys atrodās kastītē blakus antenai. Uz leju iet vītais pāris, kas zudumus nenes.

Link to comment
Share on other sites

Guest bedris

Augstāknorādītais režģis ir nekas vairāk kā 2,4Ghz antena, kas nu nekādi neskaitās pati krutākā - iemesls, pārāk piesārņota frekvence robežās no 2-2,7Ghz ;)

 

 

 

Ar attālumiem ir tā kā ir... 5ghz Turbo modē ar šķīvi var dabūt netu līdz ~50Km + Nstreme variantā ātrumu var izspiest ap 60-80Mbit.

 

 

 

Ja vēlies linku, kur nepārtraukti krīt pakas ārā un ātrums ir kā ar izsistiem zobiem, tad vari turpināk iesākto, pretējā gadījumā silti iesaku pārdomāt nepieciešamību vispār k-ko tādu veidot...

Link to comment
Share on other sites

Guest drunk_lizard

mugagaa

beb..tputu - bedris beidzot paraadiijies.....

autoram - savus suuda 700m mieriigi bez paketluusiem pavilksi ar standarta karti 2,5 ghz....

a ja koksu gribi - skatiesm uz 20 ghz diapazonu....

Link to comment
Share on other sites

Uz 700 m, ja veel tieshaa redzamiiba, vispaar nav ko galvu lauziit, kaads tur veel resnais kabelis? Argus panem 50 Ohm RG6-U low loss kabeli par 0,6 Ls/m un pilniigi pietiks 9 - 14 dB virzienantena, piem. pringles bundzha vai skaardene. :)

Pats sev laukos uz ~ 900m bez tieshaas redzamiibas (priekshaa koku galotnes) uzliku 24 db Grid antenu un 37 db parabolisko antenu. Kabelis ir 50 ohm RG6-U Low Loss (tas pats par .60 Ls/m) 20 m garsh , jo ruuters ir maajas 1-majaa staavaa un beeninos es to neriskeeju atstaat.

Link to comment
Share on other sites

Hi, informacijai AF kabeli klasificejas nevis pec cenas bet pec markas! Klasifikacija 50 santimu kabelis, 1,5Ls kabelis nedaudz smiinu izraisa. Uz 2,4GHz rekomendejas izmantot LMR-400,8D-FB,10D-FB,RG400. Citu kabelu izmantosana liecinas par neprofesionalismu... Pareizi jasak ar linka atrasanaas vietu ja Rigas centrs, mikrorajoni uz 2,4GHz nekas sakarigs nesanaks - pastavigi negaiditi trafika atruma kritumi, frekvencu mainisana. Vienigais paliek 5GHz diapazons. Nakosais izmantojamie konektori - N tips jeb RPTNC. Kabela garums - jo iisaks jo labak! Internetaa ir daudz kalkulatoru kuri parada attiecibu starp antenas pastiprinajumu, zudumiem kabelos/ligzdas, wireless kartes izejas jaudu un savienojuma atrumu. Pamatnosacijums - tiesaa vizualaa redzamiba! Ja ir neliela pieredze un daudz maz prasmigas rokas - labakais risinajums cenas kvalitates zina buus pringles bundza, 1m kabelis,EDIMAX EW-7206APG ieks plastmasas hermetiskas kastes. Ja nav pieredzes tad labak to uzticet zinatajiem...

Link to comment
Share on other sites

Guest Zjobra0013

šitā par kabeļiem var runāt tikai, ja tevī klausās, kāds, kuram ar to ir darīšana.

Link to comment
Share on other sites

mjaa, lasu un smejos. nu ir jau kaads no jums izmeegjinaajushi, bet paareejie? tikai tiiri teoriju baarstat?

personiigi es uztaisiiju -> http://martybugs.net/wireless/biquad/

kabelis man ir 50 ohm par 15 sant metraa un taa garums ir ~2m. netu nodroshinu starp 2 maajaam attaalums ~100m. izmantoju tiiri bikvadraatus, bez parabolaam, jo nav jeegas likt, nets ir stabils un nav probleemu. vienaa galaa meetaajas win kaste, otraa fbsd ruuteris, kas atrodas maajas pazhobelee, pie kam pie vinja briivi var piekljuut gaiss, putni un citi zveeri, kabelji abos galos ir pielodeeti pie tiikla karteem un tas bikvadraats, kas atrodas lkaukaa ir iebaazts maximaa pirktaa curver termo kaarbinjaa, kas ir nohermetizeeta ar silikonu. probleemu ar netu nav nekaadu, tikai man ir mazliet liikaam rokaam konfigureeets fbsd ruuteris, tapeecf reizeem nepieshkjir IP, bet tur ir tiiri dhcpd vaina. par tiikleneem - dwl510 ieksh ruutera un belkin kaut kaads ieksh darbstacijas. iet jau 3 meeneshus un nekaadu probleemu nesaskatu. par vada garumu - 3 metri pie parasta kabelja (15 sant/m) ir max, jo peec tam ik pa 1 metru saakas zudumi 1db uz 1 metru. izmantoju parasto kabeli, jo tur kur es dziivoju citu iegaadaaties nevar un lodeeties pie tiiklenes izvadiem dabuuju, jo arii savienojumus iistos nevar iegaadaaties.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...