Jump to content

Pusprofesionāla Digitalā Fotokamera


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Tuvākā laikā man būs papildienākumi un esmu nosprāgušā HP M407 vietā ņemt ko labāku. Dažādus ziepjtraukus esmu izmēģinājis, diez ko labi macro bildes neatbilst manai gaumei. Ir palikušas 2 SD (1GB, 256MB) kartes un kaudze AA akumulatoru, tādēļ gribētos iepirkt tādu kameru, uztur šādas lietas, lai nebūtu jātērējas papildus. Ar iebūvētiem Li-Ion nekādā gadījumā negribu.

 

Budžets priekš kameras ir līdz 350Ls.

 

Pagaidām skatos uz Canon Powershot S3 - atsauksmes ir labas, bet varbūt vēl ir kāds līdzvērtīgs variants ar kuru sanāk labas bildes krēslā un pustumsā (ir iepirkts statīvs), normāls macro un pietiekami augsta ātrdarbība. Gabarītiem nav nozīme. Vēlams būtu vismaz 6MPx.

Link to comment
Share on other sites

Guest vējš

Nūūū, nevajag maldināt dzīvu cilvēku. Jāpiemet būs nevis 50,- Ls, bet gan vairāk par simtu – jau pirms pusgada Canon PowerShot IS S3 varēja nopirkt līdz 300,- Ls.

 

P.s. Es uzskatu, ka Canon PowerShot IS S3 ir perfekta kamera savā klasē (proti – starp pusprofesionālām kamerām). Esmu ļoti apmierināts gan ar supermakro iespējām (pievelk sīkus putneļus no gandrīz simt metru attāluma, tikpat kā būtu teleskopiskais objektīvs), gan visu pārējo, kas tai ir.

Link to comment
Share on other sites

Ar maniem ienākumiem objektīvu priekš EOS 350D nāksies gaidīt vēl ilgi, kā arī CompactFlash jāpērk, tā kā tas variants laikam nederēs.

Link to comment
Share on other sites

Guest Sehnsucht

Principā tev der tikai Canon PowerShoot S3 IS.

 

Aiz borta paliek Panasonic FZ7, jo tai ir Li-ion aķis. Sony H5 viss jau būtu labi, ja nrbūtu tikai 1/1000, kas ir pārāk maz un arī nav SD atbalsta, tādēļ arī atmetam Olympus SP-500 UZ. Laba manta ir Fujifilm s9500, bet tev laikam nesanāk pa kabatai, lai gan var sameklēt domājams. Fujifilm s5600 atmetam, jo tai ir xD kartes. Panasonic FZ30, kas būtu viskrutākais aparāts arī atmetam, jo tas nesaiet cenā, bez tam nav AA aķu atbalsta... Vispār jau Fuji un Olympus jāatmet tādēļ vien, ka nav attēla stabilizators, lai gan s9500 ir baigi labs arī bez tā dēļ 28mm platleņķa.

 

PS. Li-ion neesmu nekad redzējis iebūvētus!

Link to comment
Share on other sites

es par 350D.

nu ja ar ienākumiem pašvaki, paņem 300D.

cf karte 1gb maksā mazāk par 20Ls.

iesākumam bildē ar kit, nākammēnes algu dabūsi, neēd kādu brīdi, bet nopērc kko ūberīgāku!

Link to comment
Share on other sites

domāju ka tev nekas cits budžetā nelien iekšā kā Canon S3 IS ar normālu garantiju, neviss no sludinājuma

vēl var paskatīties kaut ko no 3x zooma kalses, bet domaaju ka vari pielikt punktu meklējumiem, jo prasības ko tu uzstādi praktiski atstāj ļoti mazu izvēli

Link to comment
Share on other sites

Guest Radeons

Domāju ar iegādāties Canon S3 IS ! tik nezinu kurā veikalā lētāk + uz ''izingu jo nesanāks tak vajadzīgas vēl baterejas lādētājs atminja uz 1 GB , soma obligaati ... kaut kur 370 LS sanaak !

Link to comment
Share on other sites

Guest AArpraac

Aiz borta paliek Panasonic FZ7, jo tai ir Li-ion aķis.

Tas jau nav iebūvēts. Cik sapratu, tēmas autors negrib iebūvētu aķi, bet šis nav iebūvēts. Anyway, tur viņš labāk kā biju gaidījis. Testos ir teikts, ka ir superb aķa ilgums, bet dzīvē tas liekas vēl vairāk. Ceļojumā biju, 3 dienas izturēja, no kurām viena bija īpaši aktīva, un gandrīz visu laiku tika izmantots LCD skatu meklētājs (tad kad jau bija kritiskā robeža klāt, ik tad pārslēdzos uz EVF). Un, ja nedomā uz nedēļu braukt uz kādu vietu, kur nav elektrības, tad papildus nevajadzēs neko pirkt.

 

Jā, var jau būt, ka šur tur S3 ir labāka kamera, bet FZ7 ir krietni lētāks variants, jo nav pirmā svaiguma, lai gan gandrīz līdzvērtīgs, un pērkot Panasonku nebūs jāpārmaksā par brendu`(Canon).

Link to comment
Share on other sites

Ir protams zināms, ka Li-Ion turās ilgāk, bet bez rezervi ir pagrūti. Ja tie rezerves akumulatori nebūtu tik nežēlīgi dārgi salīdzinot ar AA, tad vēl varētu padomāt. Es gan mēdzu vairāk klīst par mežiem un tādām vietām, kur vajag veikt līdz pat vairākiem simtiem foto, kā arī uzlādēt nav kur, un rezerves neesamība sagādā visbiežāk nepatīkamus pārteigumus (kādreiz beidzās atmiņa).

 

Cik šitam verķim maksā soma (ja nenāk kaut kas līdz)? Kaut kā neatradu i-netā.

 

P.S. Es gan pārteicos ar to iebūvēto akumulatoru.

Link to comment
Share on other sites

vējš rakstīja: "supermakro iespējām (pievelk sīkus putneļus no gandrīz simt metru attāluma"

Pirmo reizi dzirdu par tādu macro, ko izmanto ziepju trauki no gandrīz 100 m attāluma.

Link to comment
Share on other sites

:))

labais komentārs! ja tā padomā - attālums 100 metri ir viens kvartāls centrā. un tagad padomā, ka gribi noķert kādu kukaini uz lapiņas otra kvartāla galā! ūbermacro.

Link to comment
Share on other sites

Guest Sehnsucht

AArprac, sākumā netā izlasīju, domāju, ka viņam vajag tieši ar AA aķiem un nekādus Li-ion. Bet nu, ja cilvēkam ir AA aķi, tad pirkt ar litija aķiem noprotu, ka viņš nevēlas, tādēļ ievietoju pie atkritējiem. Jebkurā gadījumā tas Panasonic ir šobrīd labākais ieguvums/cena aparāts, lai gan s5600 no fuji arī ir baigi labs, tikai nav tam attēla stabilizācija. Par to, ka Panasonic ir ļoti laba lelektro ekonomija varu tikai apstiprināt, man ar LZ5, kam ir tikai 2xAA sanāca vairāk kā 400 fotogrāfijas uzņemt līdz lētie AA 2600 (no-name) aķīši bija tukši. Tādā ziņā Olympus galīgi neiet, senāk pamanījos ar C-770 UZ izbliezt 3 aķus un nepiepildīt 512Mb atmiņas karti, tiesa tam bija vēl blakusefekti, parasti tā negadījās. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Guest vējš

Nu labi, visi simts metri nebija (to es arī iepriekš neteicu), taču, manuprāt, tālāk par 50 metriem tas putnelis bija gan. Kaut gan attālumu es nemērīju, atceros, ka ar neapbruņotu aci knapi to mazo putniņu vispār varēju saskatīt, kaut arī par redzi it kā īpaši nesūdzos.

 

putnelis.jpg

 

 

Pamēģiniet paši padarboties ar to kameru, ar tās 12x optisko palielinājumu, pirms saukājiet to par ziepju trauku.

Link to comment
Share on other sites

Man versija par makro ir tāda, kad es no 50-0 cm attāluma objektu nofotogrāfēju maksimālu lielu cik vien iespējams. Par makrouzņēmumiem no liela attāluma es nezinu vai tas tā saucās.

 

Man gadu atpakal pa 50Ls piedāvāja krievu fotoautomātu (kādi 50 cm garš bij noteikti tas objektīvu kopums) - ar to varēja tik tuvu objektus pievilkt klāt - 100m noteikti skaidri bij redzams.

Link to comment
Share on other sites

.. Ja tie rezerves akumulatori nebūtu tik nežēlīgi dārgi salīdzinot ar AA, tad vēl varētu padomāt.

Ebay rezerves LiOn aķi ir peejami par smiekla naudu, tā ka es nemaz vairs negribu skatīties uz NiCd.Savam 350D nopirku 2x pa 15EUR kopā ar pasta izd.

Link to comment
Share on other sites

Nu man arī ir tas Canon S3 IS. Diemžēl par bildes kvalitāti objektīva tālajā galā neko labu nevaru teikt - baigais grauds + reizēm izplūdis. Var jau būt ka izdrukā ir OK, bet uz kompa ekrāna neko labi neizskatās :( Tā ka to 12x zūmu izmantot var, bet kvalitatīvu bildi no tā negaidiet.

Link to comment
Share on other sites

vējš, Dies' Tēvs debesīs - kas tas par smērējumu!? :lol: 12x optiskais palielinājums labākajā gadījumā iet kopā ar kreisās rokas plaukstu, uzliktu uz labā pleca, un tās pašas rokas elkoni, atbalstītu pret kaut ko stabilu. Parasti gan lieto statīvu un pulti. S3 nevar celt ISO sevišķi augstu - tava bilde tam ir pierādījums.

 

Tēmas autoram: ir jāizdara principiāla izvēle starp superzūmu un labu ziepīti. Ar AA aķiem un SD kartiņām darbojas arī Canon A620 un A630 kameras, vienīgi ātrdarbībā nav tās visātrākās, arī piekļuve bieži izmantojamajām opcijām ir caur izvēlni. Bet citādi viss ir OK (kā jau Canonam pieņemts - debesis sanāk smuki zilas, zāle sulīgi zaļa, krāsas košas). Vai arī gaidi jauno Brīnumu - G7...

Link to comment
Share on other sites

Tur kur tas putns ir nofočēts nav tikai 12x optiskais zooms, tur izskatās arī pēc digitālā zūma izmantošanas, kas protams bildi uztaisa tik graudainu :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Optiskais arī taisa tādu graudu ka prieks :(

Link to comment
Share on other sites

Par to vai S3 ar optisko zūmu taisa graudu nezinu, bet cik esmu fotogradfējis ar S2 nekādus īpašos graudus neesmu ievērojis arī pie digitālā zooma līdz 15x kvalitāte ir laba, virs 15x jau sāk parādīties graudi ..

Link to comment
Share on other sites

Pats pirms kāda laika skatijos uz puspro kamerām. Tika apskatīti dažādi 400-500Ls modeļi, bet secinājums bija viens - nu i na*** to visu :D Ja kamera nav DSLR tad nav vērts vairāk par 350 naudiņām izmest. Galu galā nopirku Canon S3 IS un... priecājos. Ja fotografēšana nav vairāk kā hobijs, ar šo kameru pietiek atliektiem galiem. Labas manuālās regulēšanas iespējas, 0cm makro, 12x optiskais zoom (kas, starp citu, ir ļoti OK ja rokas netrīc :D ). Ja interesē, varu atsūtīt bildes.

Link to comment
Share on other sites

Domāju ar iegādāties Canon S3 IS ! tik nezinu kurā veikalā lētāk + uz ''izingu jo nesanāks tak vajadzīgas vēl baterejas lādētājs atminja uz 1 GB , soma obligaati ... kaut kur 370 LS sanaak !

Lai noskaidrotu, kur lētāk, sksistē īpaša vieta netā. Pirms pāris mēnešiem man bija tieši šāda pati problēma un veltīju apm. nedēļu pētījumiem par 'prosumer' klases DCC fotoaparātu plusiem un mīnusiem. Ilgi domāju par Minolta Z6, taču lielais četrburtu milzenis aprija firmas ciparkameru ražotnes un zīmols tagad jau vairs neeksistē digitālo fotokameru tirgū. Pārskatīju arīdzan visus jau augstāk minētos modeļus un nonācu tieši pie tādiem pašiem secinājumiem: PS S3 IS. Pēc viena mēneša lietošanas viennozīmīgs secinājums: aparāts ir perfekts, ja skaidri zini, ko tieši tu ar viņu gribi darīt. Ja ir vēlēšanās iemācīties tiešām labi fotogrāfēt, tad iesācējam pa ceļam uz DSLR neko labāku patreiz tirgū atrast nevar. Pagaidām ālējos ar baterijām, lai gan kautkur inetā redzēju oriģinālo Canon lādētāju ar 4 aku pa Ls 35.-, bet vairs nevaru atrast to vietu. Nelielu somiņu iegādājos 'Minolta' salonā Tērbatas ielas sākumā (4.50 Ls). Vēl tika iepirkts speciāls Zeiss aerosols optikas tīrīšanai. Tas arī ir viss un nebūt ne tuvu nesasniedz Ls 370.- Vai, piemirsu - 1 GB SD kartiņa: 17.- Ls. Vēl viena liela priekšrocība - Canon ir labs serviss mūsu reģionā.

Link to comment
Share on other sites

AdatuGalva

Nenoturējos! Jo uznāca smiekli!

Pusprofesionālā kamera pa 350 LVL?! Nu, nu! :-D Pat dSLR ap 500 LVL skaitās kā iesācēju līmeņa kameras! Kur nu vēl pusprofesionālā pa 350 LVL!

Link to comment
Share on other sites

Nu man arī ir tas Canon S3 IS. Diemžēl par bildes kvalitāti objektīva tālajā galā neko labu nevaru teikt - baigais grauds + reizēm izplūdis. Var jau būt ka izdrukā ir OK, bet uz kompa ekrāna neko labi neizskatās :( Tā ka to 12x zūmu izmantot var, bet kvalitatīvu bildi no tā negaidiet.

 

 

 

nu, nu, Tev brāķis kaut kāds ir vai kas...

 

 

 

autoram iesaku ņemt S3 IS, aparāts superīgs un ar 12x zoom bildei nav pilnīgi nekādas vainas...

Link to comment
Share on other sites

AdatuGalva

dSLR = profesionālā kamera. Pusprofesionāls = mazāks kā profesionāls. Skaidrs?

 

Vēl VAIRĀK smiekli uznāca! Nu nevajag taču TĀ smīdināt!!!

Pat Nikon D 200 skaitās pusprofesionālā kamera! Tā ka, ja nezini, tad nerunā! :) Tas, ka dSLR ir spogulene, vēl nenozīmē, ka tā ir profesionāla! Skaidrs?!

Link to comment
Share on other sites

dSLR = profesionālā kamera. Pusprofesionāls = mazāks kā profesionāls. Skaidrs?

 

taada sajuuta ka viss ko nevar iebaazt kabataa ir vismaz pusprofesionaals :D

Link to comment
Share on other sites

Neviens nesaprata - taču jāsaprot, ka ir pusprofesionālas spoguļkameras (arī tā pati D200 no Nikoņa) un ir pusprofesionālas ziepju kameras (tādas kā Canon Powershot G6), jo ir taču jāceļ pēdējo kameru īpašnieku pašapziņas līmenis :mrgreen:.

Taču, ja nopietni, tad bieži dažādi fototehnikas apskatnieki nepamatoti jauc ziepjutraukiem klāt vārdiņu "pusprofesionāls" dēļ plašu parametru regulējumu klāsta pašā aparātā, nereti arī "pusprofesionāls" aparāts ir tad, ja var pievienot ārējo zibspuldzi. Bez tam "pusprofesionāls" ir arī pašu aparātu ražotājfirmu pasūtījums apskatniekiem, lai tie par velti neēstu maizīti...

Link to comment
Share on other sites

dSLR = profesionālā kamera. Pusprofesionāls = mazāks kā profesionāls. Skaidrs?

Sviests.

ja es paņemu ziepi pa 150 Ls, un pelnu naudu, tad tas ir profesionāls aparāts.ja man ir eos1D un čemodāns ar L stikliem, bet es viņu lietoju tikai personīgām vajadzībām, tad tas ir amatiera aparāts.

Link to comment
Share on other sites

DazzleWand

Ojaaa :) Pusprofesionaalaa :mrgreen: A sho fotoaparaatu Juus izskatiisieties kaa pusprofs :mrgreen:

 

Ieleegshanaas laiks liidz briidim kad ir pirmais foto cik ?

http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/page4.asp -> 1.7 sec :shock: :mrgreen: Putninjsh aizlidoja, bebrs aizpledeeja , meitenei vair ljifchiks nav noshljucis, dzekam visa glaaze jau irr izlijusi utt utt. ziepis vinjsh arii lielaa apvalkaa ir ziepis.

 

ISO var nomainiiit neejot menjushkaa?

Apperturi var nomainiiit neejot menjushkaa?

Ekspoziiciju var nomainiit neejot menjushkaa?

 

EVF --- vjeeeee :mrgreen:

 

 

Nu nesaprotu, kaadeelj cilveeki peerk ziepjus SLR korpusos? Nu tak taads IXUS taisa tikpat forshas bildiites :razz: , tikai aiznjem vietu 7x mazaak. Nu leeni tie ziepji ir LEEEENI.

 

Ja gribi neesaat apkaart kluci - luudzu tad arii izmanto visas taas klucha priekshrociibas - dSLR.

 

 

Un veel tiiri ekonomisks arguments. To S3 peec tam figu kaadam paardosi.

 

A nopeerc normaalu dSLR, un peec gada visu savu komplektu paardod pa 100Ls leetaak ( Jaa jaa to var izdariit! Tādas mantas visu laiku ir apgroziibaa) , un sanaaks , ka esi lietojis PILNVEERTIIGU tehniku par 100/12 = 8.33LVL meenesii.

 

 

Pusprofesionaalji bl& :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

A nopeerc normaalu dSLR, un peec gada visu savu komplektu paardod pa 100Ls leetaak ( Jaa jaa to var izdariit! Tādas mantas visu laiku ir apgroziibaa) , un sanaaks , ka esi lietojis PILNVEERTIIGU tehniku par 100/12 = 8.33LVL meenesii.

Pusprofesionaalji bl& :mrgreen:

 

Profesionāls padoms! :mrgreen:

 

1) Vairums KIT'a objektīvi nearko daudz neatšķiras no ziepīšu objektīviem (attēla kvalitātes ziņā). Tātad, ja gribi ne tikai staigāt ar pusprofesionālu pusķieģeli kaklā, bet arī gūt no tā kādu labumu, atļaujies nopirkt labu (vēlams vismaz pusprofesionālo :mrgreen: ) objektīvu. Citādi var staigāt arī ar ziepīti. Ja nopirksi objektīvu, būsi piesaistīts jau pie viena ražotāja.

Tāpēc Tava matemātika neiet cauri.

 

2) Piemērs. pavasarī pats meklēju sev pusprofesionālo kameru. Karoče - pavasarī Nikon D50 "bodī" maksāja ap 450-470 LVL (virs 500 par KIT'u). Tagad body maksā 350. Tātad lietors būs jāpārdod vēl lētāk..

Atkal matemātika nesakrīt.

 

Pārējā visā Tev ir pilnīga taisnība :mrgreen:

 

3) nepiefiksēju, vai kāds vispār uzprasīja, ko cilvēks vēlas fotografēt. Kādas ir viņa vajadzības? :)

Link to comment
Share on other sites

Ņem S3. Pats arī domāju tādu paņemt. Man bez lielā zoom interesē vēl arī atlokāmais ekrāns.

Pēdējie rakstītāji gan tipiski Forumu komentētāji kuriem par katru cenu vajag pazīmēties ar saviem uzskatiem. Un pateikt, ka pārējie ir pilnīgi nejēgas.

 

Piekrītu "ezis666" par 'profesionālo' kameru

Link to comment
Share on other sites

DazzleWand

To Gonzo:

 

 

1) Labii labbbi :) Mehanjika paliek mehanjika. Zoomu grozam ar rokaam ( Mehaaniski :!: ). PLUS ĀATRUMS !!!! AF darbojas kudiiiiiiiii aaatraaaaaakkk. Arī Otru objektiivu piepirkt lietottu noprobleemo(Un pārdot tieši par tādu pašu cenu, vai pat dārgāk).

+ Veel es lietoju visus forshos M42 viitnes objektiivus uz sava Ģjē-50. Taa kaa esmu piesaistiits stabili pie šādiem ražotājiem :cool:

(Cenas tiem M42 stikliem ir vienkārši smieklīgas - sākot ar 3Ls nu nu dārgākais, kas man ir ir ņemts pa 70LVL, bet nu tas ir MTO-1000A :shock: To jau rīt pa vismaz 100LVL var nogruust taalaak, ja nu baigi vajag. )

 

2) Man gan taa matemaatika sanaak :mrgreen: Ģjē-50 + Kitiigais 18-55mm pa 330LVL no manaam rokaam aizietu vienas dienas laikā. Žēl, tikai, ka nepārdodu. Pašam patīk.

 

3) Da viņam ne jau fotograafeet. Viņam lai nebūtu li-Ion baterijas :mrgreen:

 

Pilniigi neitraals ieteikums.

 

Atrodiet draugu/pazinju, nu kaadu ar dSLR(īstu! Tas nenozīmē pa 2000Ls, bet tādu, kurai ir tas spogulis iekšā!) kameru ( Nu tak plašajā draugu lokā vajadzētu kādam atrasties ). Un palūdziet uz 2 stundām. Izejiet cauri savam kvartālam/mežam/sētai un vienkārši AUTO režīmā pafotografējiet. Obligāti izmantojiet visas tās 2 stundas!

 

Un tad droši dodieties pamēģināt S3 vai jebkuru "slr-like".

 

Man nekas nav pret ziepjiem :) Man arī viens tāds foršiņš ira :) Ideāli pilda savas funkcijas.

Es tikai nesaprotu, kādēļ man viņam būtu jāpiekabina vēl ķieģelis klāt ?

Link to comment
Share on other sites

Vēl neitrāls padoms: izārstēt fobiju pret Li-Ion akumulatoriem. Nezinu, kas par iemeslu šādai nepatikai, taču ja nefočēsi katru dienu 300-400 fotogrāfijas, iztiksi arī ar vienu akumulatoru. katrā gadījumā šāda prasība par AA aķīšu obligātu lietošanu sašaurina apskatāmo kameru loku.

 

 

DazzleWand,

...Ģjē-50... WTF? :)

Link to comment
Share on other sites

Cenu kategorija lidz 350ls un tavam prasibam pret baterijam un atminu, es nemtu s3, pareizak sakot jau paneemu.

Par labu s3 bija AA tipa baterijas, erts taustinu izvietojums, viegli parslegt funkcijas, likas ka ir visertak turet roka, pameginaju vel lumix fz7 un Sony Cyber-shot H5..

reku links kur ir diezgan labs salidzinajums.

Grozamais displejs reizem tiesam izradas erts, tas nekas ka tikai 2 collas.

kas te ko runaja par graudanibu pie 12x zooma, es tiko nobildeju caur logu so bildi

un velvienu ar macro rezimu

 

noverojumi liecina ka ar svaigi pirktu kameru labas bildes grutak taisas neka ar to kuru jau esi lietojis kadu laicinu un esi piesavies ka labak kad bildet...

 

velviena problema ar kuru butu grutak cinieties lietojot vienu litija bateriju ir auktums, so nedelas nogali pavadiju briva daba, gulot telti un no riita pat pilnas baterijas atteicas stradat, nu neko man bija 3 komplekti AA bateriju lidzi, divus sildiju ar treso bildeju...

Link to comment
Share on other sites

Man nav fobija. Vienkārši man stāv 10 AA tipa akumulatori (1600-2700mAh) un izmest miskastē un pirkt 2x dārgāku rezerves akumulatoru nav prātīgi. Parasti es cenšos iemūžināt visu, cik vien lien atmiņā. Tad nu varbūt pieradums (arī lietojot digitālo videokameru), ka akumulators vienmēr nomirst pirmais nekā atmiņa beidzās, un visbiežāk neparedzētos momentos.

 

Vēl neitrāls padoms: izārstēt fobiju pret Li-Ion akumulatoriem. Nezinu, kas par iemeslu šādai nepatikai, taču ja nefočēsi katru dienu 300-400 fotogrāfijas, iztiksi arī ar vienu akumulatoru. katrā gadījumā šāda prasība par AA aķīšu obligātu lietošanu sašaurina apskatāmo kameru loku.

 

Tad nu lai neturētu tautu neziņā, tad fotogrāfējamie objekti būs daba, dzīvnieki, dažādi saviesīgi pasākumi, un it īpaši daudz makro uzņēmumu. Tākā pamatā līdz šim esmu darbojies vairāk ar lētā gala ziepjtraukiem, tad pie manas ekspluatācijas apjomiem spoguļkameru man nav izdevīgi pirkt (nepelnu ar to naudu).

 

Neesmu arī nekāds profesionālis (varbūt ar laiku) - palietošu šo aparātu un tad būs secinājumi, vai vajag vai ne. Vismaz parasto zieptrauku tehniskās iespējas biju izsmēlis un vajag kaut ko labāku.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...