Jump to content

Kur Palika Mans Floppiks


Tubus
 Share

Recommended Posts

Īsuma... doma bija savākt PI visādiem eksperimentiem /ko arī tagad daram/, saliku kopā, uz socket 7 430HX bāzes iebāzu PCI - S3 virge64+ videokarti, skrapšķot 1,2 gb lielajam HDD un jaucoties DOS komandās beidzot win98 tiek uzlikts... - ir kontakts... bet kas tad ar floppiku, gaisma deg, bet tolka nekāda... Kas tikai netika darīts: izmēģināti 4 flopogloti, kaudze ar disketēm, 2 šleifes bāztas visādās kombinācijās, tomēr patiesība ir šeit iekšā. skaidrs kontrolieri vai draiveri... lēnām lasot bēdubrāļu apceres citos saitos sāka ataust gaisma... BIOS ir domāts win95... tātad gaida attiecīgos draiverus, bet te tiek uzlikta win98... kas acīmredzot ir pārāk revolucionāri... Lai pāršūtu BIOSu vajadzīgs floppiks - kā sacīt aplis noslēdzies... Vienīgā izeja sadabūt win 95 un nonest win98... tad uzlikt win 95, pāršūt BIOSu, un atkal uzlikt win98... patlaban komunicēties var tikai ar CD-ROM palīdzību... tātad kur var nokačāt win95???

Link to comment
Share on other sites

Guest bedris

Ja flopim gaisma deg, tad vads (datu šleifs) ir aplikts otrādi vai nu mātene/flopis, vai arī flopim otrādi etc) skaties pēc sarkanā vada un pirmās kājas konektorā... :)

Link to comment
Share on other sites

Bios ir nesaistīts ar operētājsistēmu, bet ja diskešu nolasītājam visu laiku deg diode, tad ir nepareizi (otrādāk - 1pin vai malai ar sarkano krāsojumu uz kabeļa ir jābūt pretīm bultiņai vai 1) uzlikts datu pārraides kabelis.

Link to comment
Share on other sites

Lasiet uzmanīgi manu postu Nr.1. Tika mēģināti 2 kabeļi un ČETRI flopogloti, kā arī EISA paplašinājuma karte ar Floppy štekeri.... Tātad viņš padomā sekundes desmit un pasaka A:\ is not accesible The device is not ready. Kabelis ir atgriezts patreizā stāvoklī ar sarkano svītru uz 1 kontaktu, apzīmētu uz m/b ar bultiņu cīparu 1, un vīto galu uz floppika pusi, floppika pusē arī pagriezts ar sarkano dzīslu uz barošanas vada pusi... /kaut gan ir mēģināts visādi, starp citu vienam floppikam bija jāliek otrādi, ar dzīslu uz ārpusi, nu bet barošana tam atradās zem šleifes/... :evil: BIOS viņu redz, bet DOSā jautā... fail retry abort????

Tātad AMI BIOS.

PLug and Play configuration> ir paredzētas divas opcijas: 1. configuration mode: 1. use PnP OS 2. use BIOS setup................................................... 2. PnP OS 2 1. Windows 95 un 2. Other PnP OS un 3. Disabled

domāju jāspēlējās kaut kur šeit... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Atkarībā - kāds BIOS. AMI var būt ka boot diskete jātaisa - tad sūdīgi. Parasti šitādiem ja ir AWARD bios - pārstartēju Win 98 iekš dos (ir tur tāda poga, atpakaļ tiek ar komandi win), tad izvēlos

C:/awdflash .... utt. Ja ir speciāla diskete - varbūt var izmakšķerēt to biosu uz HDD un tad palaist kaut kādu PHLASH.EXE no turienes. Eertības labad uzliec kaut kādu Norton Comandieri.

 

Tur vēl bija - ja lādējas Win pie paša sākuma spiežot F8 iedod izvēli kā būtoties. Tur ar var kaut kādā primitīvā DOSā tikt.

Link to comment
Share on other sites

Nebūtu slikti pārbaudīt iekš BIOS kādi ir floppy parametri. Iespējams, ka tu ir uzlikts kaut kāds 750 kB.

Uh, kā es ar vienu vecu lūzni dēļ tā “750 kB” nočakarējos, vēl tagad līdzko to atceros smiekli nāk.

Link to comment
Share on other sites

ja atslēdz visu nost no mātes CD-ROM, atstāj cietni un flopi, tad arī taspats?

Link to comment
Share on other sites

atvelkam hiren/iestarteejam/izmantojam tajaa esosho uniflash un flashojam ko gribam, kaa gribam.

 

lai gan tomeer izklausaas peec shlefes vainas. ir shkjeltais vads uz fdd pusi?

Link to comment
Share on other sites

Vēl viena iespējama klupšanas vieta - vecākiem BIOS bija iespēja diseiblēt floppy kontrolleru kautkur advanced chipset settings zonā. Ļoti uzmanīgi pārskatiet visus BIOS setingus, kuri attiecas uz disketnieku (drive A, size 1,44 MB, utt.). Gala beigās par skādi nenāktu arī pamērīt barošanas spriegumus uz floppy barošanas štekera.

Link to comment
Share on other sites

Jā paldies par padomiem, BIOSu jau izpētīju n-tās reizes.... izrādās tas Wind98 viņš CD-ROM arī negrib redzēt??? tāpēc ka tas ir taisīts NFTS laikam??? varbūt tāpēc neredz arī disketes,... nu bet viņš negrib tās arī formatēt... un floppikam visu laiku diode deg??? mēģināsim nofat32-ot to ;-)

 

asiic: 1. atvelkam hiren/iestarteejam/izmantojam tajaa esosho uniflash un flashojam ko gribam, kaa gribam.

2. lai gan tomeer izklausaas peec shlefes vainas. ir shkjeltais vads uz fdd pusi?

 

post reply 1. cik sapratu iet runa par flash memory... usb tam ir, bet iekabinot flashku viņš uzkaras, cik saprotu vajadzīgi speciāli driveri... kurus var iebarot ar floppy vai CD-ROM, tā kā tie abi pagaidān nešancē - ta nekā.

2. šķeltais vads ir uz flopika pusi, bet dažos forumos rekomendē pamēģināt otrādi... - palīdzot :shock:

 

<_exiic_> ja atslēdz visu nost no mātes CD-ROM, atstāj cietni un flopi, tad arī taspats?

post reply Tas pats gan :?

 

Firza ... Nebūtu slikti pārbaudīt iekš BIOS kādi ir floppy parametri. Iespējams, ka tu ir uzlikts kaut kāds 750 kB.

Uh, kā es ar vienu vecu lūzni dēļ tā “750 kB” nočakarējos, vēl tagad līdzko to atceros smiekli nāk.

 

post reply> jā pievērsu uzmanību stāv uz 1.44 3,5 inch

 

Nomalis

Vēl viena iespējama klupšanas vieta - vecākiem BIOS bija iespēja diseiblēt floppy kontrolleru kaut kur advanced chipset settings zonā. Ļoti uzmanīgi pārskatiet visus BIOS setingus, kuri attiecas uz disketnieku (drive A, size 1,44 MB, utt.). Gala beigās par skādi nenāktu arī pamērīt barošanas spriegumus uz floppy barošanas štekera.

 

post reply - flopppy ir enable... barošanai jābūt labai jo PS šancejā citās konfigurācijās bez problēmām....

Link to comment
Share on other sites

Murmulis

Vēl viena iespējama klupšanas vieta - vecākiem BIOS bija iespēja diseiblēt floppy kontrolleru kautkur advanced chipset settings zonā.

Gribu papildinaat, ka arii ljoti daudziem jauniem kompjiem FDD kontrolieri var BIOS'aa atsleegt

Link to comment
Share on other sites

nu ko, risinājums gauži vienkārš - floppy šleife bija jāapgriež ar šķelto galu uz pamaplates pusi, saglabājot sarkanās dzīslas orientāciju uz 1. konektoru... viss aizgāja, ....protams izrādījās, ka puse no disketēm ir tiešām "kautas"... m/b YMS T430HX, pēc F-Drive uzlikšanas aizgāja arī flash atmiņa USB 1.1... PI200MMX vēl rulē... :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...