Jump to content

Steidzami!videokamera


Guest Edgaars
 Share

Recommended Posts

Sveiki!!!

Gribu tuvaakajaa laikaa nopirkt videokameru liidz 400Ls. Nekad agraak neesmu lietojis. Iesakiet optimaalaako variantu, ko vareetu nopirkt. Kaadu firmu labaak? Kaada formaata miniDV vai DVD?

Paskaidrojiet neprashnjam ar ko taas atskjiras, kaadi + un - taam ir!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Edzhuss

Pasham ir Sony DCR-HC22E un esmu apmierinats ...

labak ir Mini DV jo tam ir lielaks raxtishanas atrums nekaa DVD

Sony ir itkaa labakaa Carl Zeiss leca - un taa jau ari nosaka kvalitati :)

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Ja runaa par formaatiem, tad viennoziimiigi jaanjem MiniDV, jo ir labaaka kvalitaate (DV kodeks pats par sevi ir ar lielaaku datu pluusmu, nekaa DVD esoshais MPEG2) un vienaa kasetee satilpst liidz pat 80 minuuteem videomateriaala. DVD nevajag njemt, jo, kaa jau teicu, DVD ir shvakaaka kvalitaate (to gan ar aci buus gruuti noteikt) un vislielaakais miinuss - vienaa mazajaa DVD ripulii var sarakstiit ne vairaak par 30 minuuteem. Ja runaa par konkreetiem aparaatiem, iesaku skatiities Sony vai Panasonic 3CCD kameru virzienaa. Sony kraasas ir dziivas un spilgtas, tachu tas ir panaakts digitaalas bildes korekcijas celjaa. 3CCD gadiijumaa tas nav nepiecieshams un acij tiikami koshu atteelu panaak ''dabiski'' (ar 3 fiziskaam matricaam). Tiesa, shajaa gadiijumaa mees runaajam par Panasonic kameram, jo par 400Ls tu Sony kameru ar 3CCD nenopirksi. Peerkot Sony gan par attieciigu cenu tu ieguusi mazaak fiichu nekaa peerkot taadaa pashaa cenaa esoshu Panasonic. Sony mazie handycami savukaart labaak piegulj plaukstai (IMHO), bet pie Panasonic arii var pierast un nav jau taa, ka baigi neertas. Bet tomeer abi brendi ir augstas klases un razho labas kameras. Ja nu tomeer peerc peec savas chutenes, nekaadaa gadiijumaa nenjem Samsung kameras.

Un Edzhuss - taa carl zeiss leeca ir fuflo. Tikpat kaa neatskjiras no parastaas Sony Video Lens vai Panasonic Video Lens - tikai un vieniigi veids, kaa uzsist kamerai cenu (ar ''krutu'' ziimolu paliidziibu).

Link to comment
Share on other sites

Guest Edgaars

Puishi paskaidrojiet, kaa tur ir ar atminjaam? Vai ir kaadas atskjiriibas atminjaas? Vai var ierakstiit filmu kameeraa nevis kasetee? Kaa ar batarejaam?

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Parasti jau ir taa, ka ar kamerai (brendam nav noziimes) liidznaakosho akjiiti bez probleemaam var piefilmeet 60+ minuutes. Konkreeti manam Panasonic NV-GS75 ir taa, ka ar stock akuuzi pietiek, lai normaali piefilmeetu pilnu 60min kaseti, attiitu atpakalj un veel iedziitu caur IEEE1493 datoraa. Tiesa, 90% gadiijumu filmeeju ar vizieri, kas pateeree mazaak energjijas nekaa LCD (bet dzenot datoraa LCD ir iesleegts, jo FireWire kontakts atrodas LCD ekraaninja ''kabataa'' un ar iespraustu vadu, to nav iespeejams aiztaisiit). Atminjas kartes ir domaatas fotorezhiimam. Atsevishkjiem modeljiem uz atminjas karteem var ierakstiit arii video, bet baisaa kvalitaatee (webcameras liimenii vai pat veel shvakaak).

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Sorry, bet nu nekaadi nespeeju pamaniit starpiibu starp Carl Zeiss leecu un Sony Video Lens (pasham ir bijusi kamera ar otro variantu un esmu pietiekami daudz redzeejis ar Sony Carl Zeiss safilmeetu videomateriaalu). Ok, varbuut arii fotokameraas tam ir kadaa lielaaka noziime (par to gan nezinu), bet amatieru videokameraas tieshaam tas viss ir fufelis. Tieshaam neredzu itin nekaadas starpiibas - automaatiskais asums straadaa tieshi taapat, uztvershanas lenkjis identisks, pat gaismas oreoli vienaadi.

Piebildiishu par taam atminjas karteem - Sony'aa iekshaa liekas tikai Sony Memory Stick, savukaart Panasonic'aa esmu redzeejis tikai SD kartes (varbuut atsevishkjiem vecaakiem modeljiem ir kaut kas cits, bet peedeejo gadu digicam'iem, cik zinu, ir tikai SD)

Link to comment
Share on other sites

Es skatītos uz kādu vecāku Sony modeli ar podziņām, jo Sony ideja apgādāt savas jaunās kameras ar spaidāmo displeju ir vienkārši apsolūts stulbums. Ar resnu, taukainu un trīcošu pirkstu uz pohām ir pilnīgi neiespējami izmainīt kameras režīmus. Var jau būt, ka es nedaudz pārspīlēju, bet skatīties uz ar pirkstiem nospeķotu displeju nav sevišķi patīkami. Tā pat pilnīgi garām ir kameras ar DVD rakstītāju. Es tiko tādu kameru testēju un neatradu nevienu priekšrocību salīdzinājumā ar mini DV. Uz kameras rakstīto disku nav iespējams skatīties uz mājas DVD atskaņotāja, kamēr tas nav kamerā nofinalizēts. Tas nozīmē, ka nevar pafilmēt uz kameras, paskatīties kas sanācis uz DVD un pēc tam turpināt ierakstu uz kameras. Nenobeigto disku tikai pa pusei saprot DVD lasītājs uz datora un tūlītēja iespēja pārdzīt nofilmēto datorā ir apgrūtināta. Kvalitāte uz DVD protams ir ievērojami švakāka par DV kvalitāti un DVD MPEG2 nevar bez renderēšanas montēt datorā. Vārdu sakot, DVD kamera ir apsolūti neveiksmīgs risinājums un līdz ar to arī pirkums.

Salīdzinošus kameru testus vari papētīt te http://www.videomax.ru/tests/

Link to comment
Share on other sites

Varu piedāvāt SONY DCR-PC5, MiniDV+MemoryStick(fotografēšanai), lietota, 100% darba kārtībā, ņem un tik filmē :lol: AtsauksmesApraksti. Cik dosi? PM

Link to comment
Share on other sites

Didzis, Krishius - paldies. labi apstaastiijaat galvenos vilcienos.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...