Jump to content

Ibm Servs + Hdd


Tilo
 Share

Recommended Posts

Ir radusēs aktuāla problēma. Tika paņemts IBM 226 sērijas servs.

Par cik ir doma likt RAID5, tad paņēmu arī atsevišķu hārdvārisku scsi kontrolieri un 3 scsi cietņus. Maxtorus, jo uz to mirkli nekas labāks vainu nebija pieejams vai arī cenu starpība bija paliela. Budžets stipri ierobežots.

Nu lūk - vakar atnāk viss pasūtītais, bet te pēkšņi gan man, gan džekam, kas to visu liks augšā, par lielu pārsteigumu to hārdus nemaz nevar dabūt iekšā. Jo redz IBM servā var ielikt tikai IBM cietņus, kuriem nāk līdzi attiecīgas sliedītes un ir attiecīgi spraudņi.

 

Ko tagad darīt? Džeks, kas to visu liek - tipa varētu savādeāk tos cietņus iebāzts, bet atsakās to darīt, kamēr jamie nebūs stingri nofiksēti. To bez sliedītēm praktiski ir grūti izdarīt.

Pareizākais variants būtu dabūt tās sliedītes.

 

Tātad jautājums - vai kādam kaut kur, caur kaut kādiem galiem nav iespējams tikt pie tām sliedītēm? Viņas atsevišķi netirgojot! Varot dabūt tikai servisa centrā, un maksājot tik pat, cik jauns cietnis. Par cik bija piektdienas vakars, konkrēti noskaidrot neizdevās.

 

Varbūt ir kādi ieteikumi, ko darīt tagad... Jo ir baigās auzas - finanses ir smagi katastrofālā stāvoklī, bet ja atrastos kāda palīdzīga roka, kas spētu problēmu risināt - bez atlīdzības nepaliktu.

 

Samainīt cietos var mēģināt, bet starpība cenās ir diezgan dramatiska un aiziet uz šo brīdi tīri no manas kabatas :/ + ka viens cietais vēl tikai izņemts no iepakojuma... :/ tb ir atvērts. damn.

Ja kādam ir nepieciešamība pēc 73Gb SCSI jauna cietņa Maxtor Atlas 10k, tad to var dabūt no manis pa iepirkuma cenu, bez jebkādiem uzcenojumiem!! Ar visiem papīriem, garantijām e.t.c.

 

tā lūk...

+ ka runājot ar izplatītājiem neviens nepabrīdināja, ka IBM servā var ielikt tikai IBM cietos!

Pašam saskarsme ar serviem ir absolūti minimāla bijusi - saskaros tikai tik daudz, ka lieku uz jamiem sevis kodētos darbus.

Link to comment
Share on other sites

mēģināt izgatavot custom sliedītes varbūt?

Link to comment
Share on other sites

Es ar domāju, ka var mēģināt izveidot savas sliedītes, vai arī mazliet modificēt keisu ! Saprotu, ka tie tev nebūs hot-swapabl cietņi, nu un tad arī vienalga, kā viņi tur piestiprināti, galvenais lai normāli turas, nevibrē un dzesējas !

 

A, spraudņi ir kādi domāti ?

Tipa barošanas spraudņi, vai SCSI spraudņi ? - Barošanas vadus jau nu gan var modificēt uz vella paraušanu !

A moš tu jauc 68 un 72 pin spraudņus ??

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...