Jump to content

55mm Macro/close Up Lēcas Izvēle


sndjs
 Share

Recommended Posts

Padarbojoties pa dārzu ar savu Pana FZ30, nonācu pie secinājuma, ka objektīva tele galā macro fokusēšanas distance 2 metri galīgi nekam neder, vajag krietni tuvāk, tapēc sāku meklēt pa jebaju macro/close up stikliņus. Tad nu nespēju saprast, kuru ņemt, ir dažādi: +1, +2, +4 un ir arī +10. Cik saprotu, tas nozīmē palielinājumu, kā arī, ja lielāks skaitlis, jo tuvāk varēs fokusēt. Varbūt kādam ir pieredze ar šiem un varētu ieteikt un pakonsultēt, ko, kur un pa cik?

Link to comment
Share on other sites

nesen biju iegājis Fuji salonā uz Vaļņu.. viņiem uz vietas nebija +3.. bet būšot! tas ir vienīgais, ko zinu :) price bija hvz, neatceros.. 15 Ls, nezinu!

Link to comment
Share on other sites

njaa.. +3 vispaar neesu redzeejis, tajaa pashaa jebajaa +10 ir leetaakais par 12$ plus 8$ par shippingu. tik izcelsme un kvalitaate neskaidra. a vispaar, incanti, shajaa gadiijumaa kvalitaate ir ljoti buutiska?

Link to comment
Share on other sites

par kvalitate neko nezinu, lidz ko neesmu izmēģinājis. zinu, ka Fuji salons piedāvā "COKIN" un price ir zemākais, kas dabūnams. vot tagad domāju, kā man tur stāstija.. bija 2 varianti.. 1) pirkt 55mm 2) otrs nemt paareju un tad veel stiklu utt. - tas bus makten dargak

Link to comment
Share on other sites

Close up lēcas var savstarpēji kombinēt, tādējādi iegūstot mazāku fokusēšanās distanci un lielāku palielinājumu. Pašam ir +4 dioptriju Hoya lēca - ik pa brīdim izmantoju (zelta vidusceļš starp cenu un kvalitāti - japāņu Tokina apakšvienības produkts). Efekts? Hmm... Tik vien kā tuvāka fokusēšanās distance, palielinājums sanāk, ja nemaldos, labi ja 1.07, tobiš, nekāds. Kamera - Canon PowerShot G6. Izmantoju standarta makro (nevis supermakro) fotogrāfjai, lai iegūtu 7 MPix kropošanai.

Link to comment
Share on other sites

principaa, vieniigais, kas vajadziigs, lai vareetu tuvaak fokuseet, jo, kaa jau mineeju, 420mm tele galaa tuvaakais ir 2 metri, bet mani tas galiigi neapmierina :) ideaali buutu zem 20cm.. tad jau driizaak uz +10 jaaskataas. Kombineejot vairaakus, pieljauju, zuud gaismspeeja un veel visaadi atspiidumi var rasties.. Jo mazaak stikli, jo labaak 8-)

 

plecs1, a kuru tieshi iepirki un pa cik?! kaa izmainijaas taa fokuseeshanas distance?

 

jebajaa leetaakais variants tam 250 modelim ir ~75USD ar visu piegaadi.

 

joopcik, tikko pareekjinaaju, tas ir kaadi 40Ls, kas ir par 10Ls vairaak nekaa tajaa pasuti.lv :-|

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...