Jump to content

Denon Pma-250se Rewiew


Juu_Tuu
 Share

Recommended Posts

Vienmēr esmu vēlējies savā istabā kaut cik baudāmu skaņu, viss sākās ar komplektu ar s30 tumbām, laikam ejot un velmēm augot, iegādājos Radiotehnika SM-300, bet pastiprinātājs kas tik labi skanēja kopā ar s30 nespēja dot to pašu skaņu jaunajām tumbām. Tikai sapņot varēju par Maranz, Denon vai Nad aparātiem, bet kautkā liktenis iegrozija man to laimi.

 

Ārējais izkats neskatoties uz maksimālu vienkāršību ir ļoti pievilcīgs un klasisks. Priekšējais panelis ir no alumīnija, regulātori un pogas no plastmasa, pārējais korpuss ir no plāna metāla. Augšā un lejā ir daudz mazu atverīšu, kas nodrošina barošanas blokam un radiātoram labu dzesēšanu. Pastiprinātājs piedāvā vienkātšu vadību un komponentu saslēgšanu, nav nekā lieka, tikai pats nepieciešamākais. Iespējams pieslēgt liela šķērsgriezuma akustiskos kabēļus. Pašlaik izmantoju 2.5mm biezus kabeļus. Var pieslēgt piecus skaņas avotus. Skaņas regulēšana notiek ar lielo Volume regulātoru un ar mazajiem Bass, Treble un Balance regulātoriem. Noņemot korpusa vāku redzams ka tas ir sadalīts divās daļās - transformātors ar radiātoru un otrajā pusē brūna plate ar visām deteļām. Aparāts sver 5.5kg, lielāko daļu no svara satāda lielais transformātors. Nospiezot Power pogu, jāpagaida kādas 5 sec kamēr tas ieslēdzas. Ražots Vācijā

 

1152373390.jpg1152373397.jpg

 

Lielākas foto: http://www.bildez.lv/foto/druvis/ppp/1152373405

 

Pirmo reizi mājās pieslēdzot pastiprinātāju, skāņa likās metāliska, nedzīva, ar neizteiktām augšējām prekvencēm. Tas iespējams bija tāpēc ka pirms tam klausijos muziku ar pastiprinātāju kas ražots austrumos un bija ar ļoti izteiktām augšām un gan tumbas gan pastiprinātājs ilgu laiku netka lietos. Mistiskā kārtā skaņa ar katru minūti atdzīvojās. Kopējais skanējums ir ļoti patīkams un mierīgs, zemās, vidējās un augšējās frekvences ir sabalancētas un neviena neizceļas uz citu fonā. Tiek radīta Klātbūtnes sajūta, liekas ka dziedātāji un muzikas instrumenti atrodas ļoti tuvu, katrs savā vietā, šādu parādību ar veco pastiprinātāju nebiju saklausījis. Griežot aizvien skaļāk un skalāk pastiprinātājs ar tumbām tikai vēl sāk uzņemt apgriezienus. Kaut arī skaļums liekas ka ir ļoti liels, tikuntā to var drōši uzgriezt vēl lielāku. Vēl interesanti likās tas ka pie lielas jaudas skaņa varteikt nemaz nemoka ausis, skaņa izplešas pa visu istabu un liekas ka skan nevis tumbas, bet gan visas sienas, grīda un griesti. Lielie basu skaļruņi jau no pirmajām sekundēm tika panēmti pastiprinātāja varā, veidojot ar tiem interesantas kustības un dāvājot ausīm patīkamu basu pavadījumu. Uzliekot kautko ar BUM BUM, skaļruņi kustas ar neredzēti lielu amplitūdu iekustinot ausu bungādiņas, grīdu, vēderu, logus un ganjau arī kādu vāzi uz plaukta kaimiņiem. Nav novērojama pinīgi nekāda dunoņa. Pastiprinātājs pie 8 omu tumbām uz katru kanālu dod 30W (0.07% TDH) un ar to priekš šīm tumbām ir ar atliektiem galiem. Lai sadzirdētu kādu kropļojumu vajag griezt ļoti ļoti skaļi, vienu reizi paklausījos AC-DC pie tik lielas jaudas kas bija tuvu pie kropļojumu sliekšņa, rezultātā sāka sāpēt galva un vēderā bija sajūta ka esmu izdzēris ļoti sūdīgu aliņu. Ikdienā klausos U2, Smashing pumpkins, Guns n Roses un tamlīdzīgus, un jaunais pastiprinātājs viņu skanējumu padara vēl baudāmāku. Salīdzinājumā ar to ko esmu uz citiem aparātiem dzirdējis, Bono balss ir vēl stiprāka, dzidrāka, Smashing pumpkins kļuvši dinamiskāki un Gāņi vēl agrsīvēki.

 

Ar šo pastiprinātāju esmu ļoti apmierināts un iztērētos 50ls nenožēloju.

 

info:

http://www.denon.co.uk/site/popup/index.ph...tion=start&ver=

http://www.denon.co.uk/site/popup/index.ph...ansicht&Pid=198

Link to comment
Share on other sites

Man prieks, ka cilvēks ir atradis sev pastiprinātāju. Teksts gan ir super uzrakstīts un būs jāpieraksta blociņa tie epiteti. Juu_Tuu, Tu noteikti sacerējumos skolā esi pelnījis tikai pieciniekus, ja tā vari aprakstīt stipri viduvēju pastiprinātāju. Tas, ka pastiprinātājs ar laiku var ieskanēties gan ir pilnīgas muļķības. Pastiprinātājs vai nu skan, vai neskan uzreiz, citādi tas viss velk uz reliģiju. Sev jau var iestāstīt, ka arī radio točka ir Hi-End, kad tā atskaņo iemīļotu mūziku.

Link to comment
Share on other sites

Guest bedris

Pareizāk būtu teikt - auss pierod pie skaņas...

Un vēl gudrāk to visu ņemot - skaņa ir atšķirīga arī no apkārtējā gaisa spiediena... tb, pēc fizikas viedokļa :ph34r:

 

Par apskatu - cepuri nost.

Arī pārējie varētu saņemties un k-ko tādā garā uzrakstītu :dry:

Link to comment
Share on other sites

Juu_Tuu

Esmu lasījis daudzus NEXTus un vēl citus zurnālus ar apskatiem, tapēc izdevās kautcik sakarīgi uzrakstīt.

 

Šodien paštaisīto vadu (no datora uz pastiprinātāju) dēļ zaudēju vienu pīkstuli, maitas sagāja uz īso! Cik tāds jauns maksā? pats Rīgā nedzīvoju un uz rrr.lv e-pastu atbildi domāju, ka nesagaidīšu. Ir doma pasūtīt caur pazīstamiem cilvēkiem.

Link to comment
Share on other sites

Arī pārējie varētu saņemties un k-ko tādā garā uzrakstītu :dry:

Nu tik emocionāli varbūt m,an nesanāca.. tas ir rakstīju vairāk "sausi", bet nu ja kādu interesē tad:

te ir Pioneer resivera apraksts (uz 9 lapām) - http://www.nbinc.lv/data/v0010.htm

un te ir Sony akustikas apraksts (uz 6 lapām) - http://www.nbinc.lv/data/v0020.htm

Uzreiz pasaku ka mekās īpaš melomāns nēesmu - izveidotā komplekta (Pioneer + Sony) skanējums mani pagaidām apmierina.

Link to comment
Share on other sites

Zin tiesi zurnals NEXT ari raksta dazas mulkibas :-?

 

nexta saturu nekomenteeshu,jau vairak par gadu to nepeerku, bet forma tur ir ok.

-Ievads

-Izskats un funkcijas

-Skanējuma kvalitāte

-Secinājumi

 

paarbiidiju mazliet tumbas un tagad tieshaam nevaru saprast kapeec daziem te vajag pie devinjdesmitnieceem subu...

Link to comment
Share on other sites

Guest noname
ja tā vari aprakstīt stipri viduvēju pastiprinātāju.

interesanti būtu uzzināt, kas šī pastiprinātāja skaņā bijis tāds, kas Didzim lika to ierindot viduvējo kategorijā

Link to comment
Share on other sites

hehee! RRR atbildeeja uz manu e-pastu:

 

"Akustikas SM300 augsto frekvenču skaļrunis 6AT1-16 maksā 3,50 Ls 1gab., vidējo frekvenču 20VT5-8 4,90 Ls,zemo 75ZT1-8 - 18,90 Ls."

 

leeti gan..

Link to comment
Share on other sites

interesanti būtu uzzināt, kas šī pastiprinātāja skaņā bijis tāds, kas Didzim lika to ierindot viduvējo kategorijā

kategorijaas iedala vairaak raugoties pec cenas nevis pec skanas kvalitaates, ja shadu tehniku var iegadaties vidusmera cilveks tad tam ir visas tiesiibas saukties par vidusmera pastiprinaataaju.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname

es tā saprotu, ka ja ir runa par kategorijām, tad šinī gadījumā to varētu saukt par vidējo vai drīzāk par sākumklasi, bet tā kā tika lietots apzīmējums "viduvējs", tad tas tiek saprasts attiecībā uz skaņas/uzbūves kvalitāti

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...