Jump to content

Pēc Datora "apkopes" Monitors Vairs Nesaņem Signālu!


illegal
 Share

Recommended Posts

Domāju, ka virsraksts jau izsaka visu. Tātad, es vienam vecam graustam veicu tīrīšanu, šo to pajaucu - t.sk. barošanas bloku, u.c. detaļas. Visu it kā saliku, savienoju visu. Slēdzu iekšā, kompim ir raksturīgā, parastā ieslēgšanās rūkoņa, bet monitors signālu nesaņem - mazā lampiņa deg nevis zaļa, bet oranža un ekrāns tumšs. Nu ko, jaucu atkal vaļā PC, skatos kas pa vainu. Ieraudzīju, ka RAM nebija riktīgi ielikts. Tad nu šo labi ieliku (izmēģināju abus tam paredzētos portus), bet nekā - ekrāns tāpat tumšs. Skatījos uz video karti, tur it kā nekā neparasta nav.

 

Nezinu, kas varētu būt noticis. Kādi ieteikumi vai iespējamās versijas? Derētu pieminēt, ka šim monitoram tiek padota elekrtība caur PC, varbūt tur kaut kas par vainu, jo jaucu bar. bloku? Bet it kā nevarētu būt, jo elektrība monim pienāk. Vēl tāds fakts, ka es attaisīju šo veco CRT moni, bet tikai lai noslaucīto putekļus (AK DIEVS, KAS PA 10 GADIEM SAKRĀJAS!). Un monitora vaina tā nevarētu būt, jo visu pieslēdzu pie cita, tādas pašas klases, ļoti līdzīga PC, un tur viss ar monitoru iet, kā vajadzētu.

 

Tā kā vaina visticamāk ir kādā no dzelžiem, visticamāk videokartē. Bet kur tieši? Kāds varētu lūdzu palīdzēt noskaidrot, kas par vainu, ko darīt, un varbūt kādam gadījies līdzīgi?

 

PLEASE! :-?

Link to comment
Share on other sites

aizņemies no kāda PCI video,lai pārbaudītu.Vari arī pats iepirkt kādu 2mb kartiņu,gan jau vēlāk noderēs.

Link to comment
Share on other sites

illegal

Jā, tas ir viens variants, bet nezinu, kā būs ar tā realizēšanu. :-?

 

Varbūt ir kāds vienkāršs veids, kā noteikt, kas ir vainīgs? Un kas gan tāds briesmīgs varēja apkopes laikā notikt, es to video karti pat no slota neizņēmu! Bet ko jūs sakat par RAM vainu?

Link to comment
Share on other sites

Guest TWWL

jociigi ka nav nekaadu bios signaalu

vai arii piikstulis ir nogriezts ??

Link to comment
Share on other sites

illegal

Jaunaakaas zinas no kaujas lauka:

 

Taakaa pagaidaam manaa riiciibaa ir divi aizveesturiski PC, no kuriem labaakais paslaik siis probleemas deel ir nospradzis, ieliku tajaa video no vecaakaa PC (no kura tagad raxtu). Variants par videni laikam atkriit - nekas taapat nenotiek.

 

Iespeejams kaut kur citur kljuuda? Procesors, barosanas bloks, utt - tos visus es skruuveeju valjaa, graabstiju, utt.

 

Kaadi veel varianti? Starp citu, tikko pamaniiju, ka PC, caur kuru es ar jums sazinos, ir nospragusi procesora dzese, taa kaa tur viss cepaas, un es nevaru to tureet ilgi iesleegtu... :D

 

Plz help! Any other suggestions? :(

Link to comment
Share on other sites

kur atrodies? varētu aizbraukt,palūrēt.Bet nav izslēgts variants,ka esi ar statisko elektrību izbliezis kādu detaļu

Link to comment
Share on other sites

Vai dators izdod citas bootoshanaas paziimes? Grabina disketi? Saak grauzt HDD laadeejot Windows? Un, jaa - kas ir ar piikstieniem no iebuuveetaa skaljruniisha?

 

Ir gadiijies redzeet datorus ar shaadiem simptomiem - itkaa visi ventilatori saak griezties, bet bildes nav, un nekaadu skanju vai citas aktivitaates arii. Pagaidaam visos shajos gadiijumos ir bijusi nomirusi maatesplate. :(

 

Ja arii kompim RAMu neiesprauzj, vai video nav savaa vietaa, vai veel kas - vienmeer par to tiek zinjots ar dazjaadiem piixtieniem no skaljruniisha. Ja skaljruniitis klusee... vareetu buut, ka Tev vajadzees laapstu un smuku akmentinju ar uzraxtu... :(

Link to comment
Share on other sites

illegal

Neatrodos Rīgā, bet gan 150km attālumā no tās, tā kā diez vai kāds pie manis brauks (un vispār tas nav TIK svarīgi lai kāds pie manis brauktu, jo pēc nedēļas tikšu pie sakarīgāka PC, bet to nedēļu vēl gribu izmantot šo PC).

 

Vai tiem pīkstieniem ir būtiska nozīme? Es gan neko tādu nedzirdēju, bet tam varētu būt skaidrojums - mirusi mātenes baterija - jo arī katru reizi ieslēdzot datoru, laiks ir pa nullēm. Es varētu pamēģināt ielikt bachu no sliktākā PC, jo noprotu, ka tai baterija vēl ir dzīva (vismaz laiks saglabājas).

 

Par RAM - varbūt arī nosprāga, bet īsti pārliecināts neesmu. Varu jau pamēģināt nomainīt labākā (šobrīd neejošā) datora 32MB DIMM pret sliktākā datora 2x16MB SIMM, varbūt kas mainās.

 

OK, iešu mēģināt, ta jau ziņošu, kas notika/nenotika!

 

 

P.S. Pie reizes par RAMiem viens jautājums - vienreiz pamēģināju ielikt tajā labākajā pc GAN esošo 32MB DIMM, GAN divus 16MB SIMM - bet dators tāpat nolasa tikai 32MB, lai kā es liktu. Tātad kompii nevar buut divu dazaadu veidu RAMi vienlaiciigi?

Link to comment
Share on other sites

Guest caps_lock

Starp citu, vai vizuali var kautkaa noteikt, ka RAM ir "nodedzis"? :-|

Link to comment
Share on other sites

kā kurā gadījumā.Var jau būt tur sviluma pēdas,kaut kas sakusi,bet tad ir ļoti jāpacenšas.Citādi nevar pateikt.

Link to comment
Share on other sites

illegal

PAR LAIMI, esmu atpakaļ onlainā... Gandrīz jau nojūdzās arī otrs PC. :D

 

Tātad. Nomainīju maatesplates bateriju, bet nekā (tomēr uz otra pc pārliecinājos, ka tā baterija tiešām bija tukša). Arī ar ejosho bateriju nebija nekādi signālu! Tad mēģināju iznemt to 32MB DIMM RAMu, kuru visi uzskata par nosvilusu, un taa vietaa ieliku vienu SIMM no vecaa PC. Nekā! Tātad iespējams, ka tas RAM nav nodedzis.

 

Par taam bootooshanaas paziimeem - viss principaa notiek kaa tam jaanotiek - saakumaa nedaudz pagrauzh cieto, ventilatori griezas, un kad es uzspiezu "reset" pogu, kompis iecheko cdrom, vai nav tur kaads disks. Taa kaa principaa viss notiek kaa vajadzeetu.

 

Vilx-, vai tad iespeejams, ka nomirst maatesplate, tikai ja es tai noslauciiju putekljus? Un ja buutu mirusi maatesplate, vai ta pc vispaar izraadiitu siis bootoosanaas paziimes??

 

Nu kas taa par mistiku? :( Kādi vēl varianti?

 

 

Ja kas, peec taam RAM un baterijas nomainas gandrīz jau sacakareejaas ejoshais pc - kautkaadi ambios veeraas, utt... domaaju, ka chau ir, bet beigaas kaut kaa tiku gala.... :D

 

 

PLZ, kaadi veel ieteikumi? :roll:

Link to comment
Share on other sites

ja nu taa apkope par speeciigu, un cpu ligzdaa izkusteejies? cpu neatrod, plate nestarteejas. nonjem ventialtoru, iznjem un ieliec cpu.bez rama piiksteetu. iespeejams, protams, arii baroklis.

Link to comment
Share on other sites

illegal

nu es to cpu pat aaraa njeemu, taakaa varbuut arii tas ir vainiigais. vai ir iespejams kautkaa nepareizi ielikt to cpu? ok, buus arii tas jaapaprovee.

 

 

p.s. starp citu, ja reiz esmu pieveersis juusu uzmaniibu, es vareetu paavaicaat par veel vienu lietu. man tam datoram no tiikla kartes iziet viens neliels vads, abos galos ir balts uzgaliitis un triis caurumi. tas gals, kas iesprausts tiiklenee, ir pie uzraksta "JP1" - ko tas noziimee un kur paredzeets spraust otru galu? un vai taads vads vispaar ir obligaats, man liekas, ka parasti tiikleneem nav kaut kadu papildus vadu. ja kas, vins taads - tikai vienaa galaa iesprausts bija jau tad, kad kasti atveeru, turklaat i-nets gaaja bez probleemaam.

Link to comment
Share on other sites

Guest drunk_lizard

pameigini resetot biosu

ak dies.....

autoram:

paarbaudi, vai monitora kabelja stjepselii nav kaads kontakts noliekts...

visas paziimes uzraada videokartes probleemu

vecaakaam maateem kaadreiz beepkodu nebija

katraa zinjaa labaakais ir atsleegt visu iznjemot ramu un video un meegjinaat uzstarteet (procis obligaats :D )...

ja neiet un video/ram mainiits - maate zdohen...

ak jaa, spriezjot peec apraksta tam antikvariaatam ir 10ls veertiiba...

tev vajag cjakareeties?

Link to comment
Share on other sites

illegal
katraa zinjaa labaakais ir atsleegt visu iznjemot ramu un video un meegjinaat uzstarteet (procis obligaats :D )...
ok, meeginaasu.

 

ak jaa, spriezjot peec apraksta tam antikvariaatam ir 10ls veertiiba...
uzmineeji!!!

 

 

tev vajag cjakareeties?
a dariit ta nav ko! :-D
Link to comment
Share on other sites

Guest caps_lock
kā kurā gadījumā.Var jau būt tur sviluma pēdas,kaut kas sakusi,bet tad ir ļoti jāpacenšas.Citādi nevar pateikt.
OK, paldies. Vienkārši viens paziņa domā, ka viņš nosvilinājis ramu, par ko es stipri šaubos...
Link to comment
Share on other sites

Guest Sniper

jankA, SIMMi straadaa tikai pa pariem :-)

Nu tad pateiksi datora konfiguraciju?

Link to comment
Share on other sites

illegal

Nu ko, tauta, esmu atpakaļ, bet šoreiz rakstu caur jau ejošo datoru! :)

 

Lūdzu mani nesitiet, bet problēma izrādījās visai vienkārša - nebija kārtīgi iesprausts mans PI MMX 166Mhz procis... :-D Joka pēc vakar izdomāju pārbaudīt to, izņēmu, apskatījos, un ieliku atpakaļ, bet šoreiz noskanēja klikšķis, kas vēstīja ko labu. Un tiktiešām - pieslēdzu pārējām ierīcēm un strāvai, un bija gan pīkstiens, gan zaļā gaismiņa monitorā, gan HDD un FDD izdotās skaņas, kā arī - melnais ekrāns ar pelēkajiem burtiem un visbeidzot - arī Win95 darbvirsma. 8-)

 

Atvainojos par visu sacelto jezgu tādas niecīgas kļūdas dēļ, bet kļūdīties taču ir cilvēcīgi! Bet man atliek vien kārtējo reizi nopriecāties par to, ka ir tādas vietas kā boot.lv forums, kur atrodas patiešām izpalīdzīgi cilvēki, kas ir tik atsaucīgi un palīdz risināt dažādas problēmas! Liels paldies visiem, kas centās palīdzēt!

 

Bet, pirms slēdzam ciet šo topiku, vai kāds, lūdzu, nevarētu atbildēt uz manu augstāk uzdoto jautājumu?

Starp citu, ja reiz esmu pieveersis juusu uzmaniibu, es vareetu paavaicaat par veel vienu lietu. man tam datoram no tiikla kartes iziet viens neliels vads, abos galos ir balts uzgaliitis un triis caurumi. tas gals, kas iesprausts tiiklenee, ir pie uzraksta "JP1" - ko tas noziimee un kur paredzeets spraust otru galu? un vai taads vads vispaar ir obligaats, man liekas, ka parasti tiikleneem nav kaut kadu papildus vadu. ja kas, vins taads - tikai vienaa galaa iesprausts bija jau tad, kad kasti atveeru, turklaat i-nets gaaja bez probleemaam.
Jāpiebilst, ka arī tagad nets iet bez problēmām, bet kam domāts šis vads un ko nozīmē "JP1"?

 

Un vēl - tātad nedrīkst summēt dažādu standartu RAMus, dators tāpat lasīs tikai vienu no tiem?

 

 

jankA, SIMMi straadaa tikai pa pariem :-)
Tiešām? Tas man ir jaunums...

 

 

Jau iepriekš paldies,

jankA.

Link to comment
Share on other sites

Guest Sniper
Un vēl - tātad nedrīkst summēt dažādu standartu RAMus, dators tāpat lasīs tikai vienu no tiem?

Var. Man arii bija taa - ieliku 64 mb SDRAM un 32 mb (2x16) simm. Simm neatrada, iznjeemu. Pec kaada laicinja atkal ieliku to simm - straadaa! Laikam toreiz nebiju kartigi to ielicis, vai arii ieliku ramu no citas firmas.

P.S tagad tos ramus nevajag, varbut kads velas ?(simm)

Link to comment
Share on other sites

tas vads no tīklenes varētu būt Wake Of LAN, tas ir ieslēgšanas/izslēgšanas funkcija no tīkla. 99,9% nav vajadzīgs.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...