Jump to content

Cik Liela Tilpuma Kasti Vajag Sabim....?


Guest Nex
 Share

Recommended Posts

Jo lielāku jo labāk, bet ja nopietni, tad vispirms ir jāzin skaļruņa parametri un pēc tam, ko Tu gribi no tās kastes dabut ārā.

Link to comment
Share on other sites

Guest bedris

lielāku jo labāk - muļķības!!!

 

Pamēģini šādu sūda burbuli iebāzt 200L kastē...

 

Vajag vairāk parametrus zināt, lai izveidotku daudz maz sakarīgu gala prouktu...

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Jauda un izmērs neko nenozīmē! Ir, piemēram, 25 cm, 300 W subi, kas labi skan 8 L kastē, un ir citi - arī 25 cm un 300 W - bet tiem vajadzīga 30 L kaste!

 

Kas tas pa' subu? Ražotājs, modelis?

Link to comment
Share on other sites

Guest NSSpecial

NEX: aizej uz kādu normālu veikalu kur tās kastes tirgo un nopērc tak to ko iesaka pārdevēji un miers. Ja gribi ko normālu tad vienojies par cik tev to projektēs un uztaisīs. Šeit tev ieteiks tūlīt 20 programmas nokačāt, sastāstīs 30 variācijas par tēmu no kurām labi ja viena būs tuva patiesībai, un vēl nez ko, bet pie normāla rezultāta tu arī netiksi.

 

Gribi uztaisīt normāli skanošu kasti - pirmā mūžā tāda nebūs.

 

Subiem kastes vadoties no jaudas netaisa, arī diametrs rausta tikai atsevišķos gadījumos. Un ibio nozagt programmu nezinot ko tur darīt ir kretīnisms.

Link to comment
Share on other sites

NEX: aizej uz kādu normālu veikalu kur tās kastes tirgo un nopērc tak to ko iesaka pārdevēji un miers.

Universāls ieteikums visiem dzīves gadijumiem. :) Sabs jau nav 4 way grīdiniece :-) , var izskaitļot ar progas palīdzību arī bez dziļām zināšanām akustikā, tikai jāzina parametri basiniekam un ar to jau var rasties problēmas. Jo viņiem ir ne tikai diametrs, bet vel daži citi specifiski parametri, kā ekvivalentais tilpums, rezonanses frekvence, Q u.t.t Kautkur arhīvos man bij arī free programma WinSD(?) domāta tieši šādiem mērķiem. Tur bija arī sava datu bāze ar vūferiem un viņu parametriem, tikai ķiniešu auto skaļruņi nez vai tur būs. Bet nezinot kādu no parametriem tiešām būs bēdīgi. Rezonanses f /Q pats tiku mērijis, bet ar pārējiem paramatriem varētu rasties problēmas. Var jau, protams, iepirkt speciālos mikrofonus, uzbūvēt kastes mērijumiem, iepirkt mēraparatūru... :grin:

Link to comment
Share on other sites

Guest NSSpecial

Izskaitļot var bez zināšanām kaut ko, tikai nesalīdzināt to ne tuvu ar zinātāja darbu. Tā tas ir iekārtots, arī raķetes netaisa visi un nešauj kosmosā. Arī televizorus mēs pērkam veikalā nevis visi lodējam paši mājās utt utjp.

 

Maksā tā aparatūra, ko lai dara, pats būšu labas summas atstājis, dēļ viena suba būvēšanas tas nu nav rentabli. Toties ir tādi kam vajag taisīt un rakt, un kam nav vajadzīgs tik daudz praktisks pielietojums kā process izstrādē. Ja vajag tikai rezultātu, pie tam ātri un labi, tad jāmaksā. Tā iekārtots. A kam viegli?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...