Jump to content

Bezvadu Internets Dzivokli.


ilioa
 Share

Recommended Posts

Situacija ir tada, ka dzivokli vajag ievilkt internetui ar 5 kategorijas kabeli. Liidz shim tur ir baltcom (galiigi nerullee) internets.

Veel dziivoklii ir veikts remonts. Piedaavaajums no firmas bija, ka varot ievilkt liidz ieejas durviim un tad pashiem taalaak pashiem, jo nekaa savaadaak neesot iespeejams. Un nekaadus liekos vadus negribot, kaa arii zem kaajliisteem visus vadus noteilti nebaaziis, jo kaa nekaa remonts ir jau bijis un ja atraus valjaa taas kaajliistes, tad jau izskatiisies galiigi nesmuki.

 

Taalaak bija doma, ka varot ielikt penaaljus pie griestiem un pa turieni nosleept vadu, jo tieshi stuuris sanaak balts. Bet tas atkal maksaas extra naudinjas, jo vinji zin vienu meistaru, kas to labi izdarot. Un leeti tas neesot, tiesa gan kvalitatiivi. NU ok, kvalitaate maxaa naudu.

 

Veel bija idejas par wireless neta ieriikoshanu no durviim liidz kompim.

 

Taatad jau taajums kas ir nepiecieshams un cik tas maksaa, lai, ja ir interneta vads pie ieejas durviim, to nogaadaatu liidz kompim bez vadiem. Veel arii par to, cik user-friendly (jau lietoshanaa) tas viss pasaakums ir.

Link to comment
Share on other sites

Guest direktors

es uzskatu ka dzivokli wireless vienam kompim nav jēgas likt, mājā gan to var saprast. arī lētāk iznāks ja glīti nomaskēsi vadu un problemu nebūs. ir takš līstes speciāli pat nopērkamas aiz kurām smuki vadus aizlaist.

Link to comment
Share on other sites

Rūteris-AcessPoints - sākot no 30ls, sakarīgāka aparāta, piemēram, linksys cena gan būs ap 40-50ls

Bezvadu tīkla kartes no 15ls gan portatīvajiem gan galdadatoriem.

Par user friendly - kad viss ir sakonfigurēts, parasti problēmu nav.

Link to comment
Share on other sites

Guest direktors

Rūteris-AcessPoints - sākot no 30ls, sakarīgāka aparāta, piemēram, linksys cena gan būs ap 40-50ls

bezvadu aparats vai nebūs dārgāks? wired rūteris 4 portu linksys jau maksā savus 30-40ls.

Link to comment
Share on other sites

Nu par taam liisteem jau es teicu, ka viens variants ir pielikt penaali pie griestu stuura un taa aizlaist, bet tas vienalga taads vizuaals nesmukums tur pie griestiem buus.

 

Tas gan nav man, bet radinjiem. Es gan vairaak sliecos uz to, ka vajadzeetu bezvadnieku meegjianat uzlikt. Jaaskataas jau veel cik tad shamais meistars kvalitatiivi taisa. Ja vinjsh prasiis latus 30, tad jau moshk naf un likt bezvadu. A to noteikti ka arii portatiivie buus. Un gan jau ka lieti noderees veelaak.

 

Vai nav kaadi komplekti tiem bezvadniekiem, ka naav gan raidiitaajs, gan arii karte liidzi. Moshk taa leetaak.

Un veel dzireeju, ka arii karoties augshaa. Ja kompis tiktu izmantots ne korporatiivi (tobish nekaadu web serveru, vai citaadu hostu), bet paarsvaraa tikai draugiem un dc. NO kaa iisti karaas un kas buutu jaaskataas, peerkot to raidiitaaju.

Link to comment
Share on other sites

Reku http://www.metaleks.lv/cenas/70/12582_d_li..._management.php pat zem 30Ls.

Komplektus gan neesmu manījis, būs vien atsevišķi jāpērk.

Uz šo konkrēto (dlink) gan skatos ar zināmu skepsi - ir kam nav problēmu, bet ir bijuši gadījumi, kad nokarās ne no ša ne no tā. Pēc restarta gan viss šancē bez problēmām... Visbiežākais kāršanās iemesls ir daudz konekcijas, ko parasti rada dc++ bittorent utt.

Bet labāk būtu skatīties uz http://www.metaleks.lv/cenas/70/9905_links...linux_rout_.php

Link to comment
Share on other sites

Kaut kaa saaliiti sanaak. Taa tiikla karte jau arii maksaa +- 20 Ls

Man gan doma tad ir komplekts ap 50 Ls.

Link to comment
Share on other sites

Guest Login

Ja netraucee kastes izmeeri un skanja, ko tas izdod, ieteiktu nopirkt kaut kaadu P2 kompiiti, ielikt tur wireless kartochku, uzinstaleet mt router OS un viss buus chiki briki. I nemaz daargi nebuus, bet buus advanceets ruuteris. FTP un Firewall arii jau iekshaa... Arii leetaak.

Link to comment
Share on other sites

Nop, tas variants galiigi neder.

1. Man nepatiik vecaas sisteemas

2. Radinjiem iisti nav kur to novietot, kaa arii nepatiks shii "krutaa" instalaacija.

Link to comment
Share on other sites

ehh - primaart - kaadas griidu liistes tev ir??? ja taas ir plasmas ar skruuveem piemauktas klaat - tad pofig - var jau tur iespraukt kaadu vadu! ja taas liistes ir uz "klipshiem" - tad gan taa shvakaak - jo tie meesli ir pinjkjeriigi (bet smuki izskataas). vienkaarshaakais tev buus vadu ievilkt - ja tev dziivoklii ir laminaats iemaukts tad arii jaaskataas kas un kaa... ja veel piedavaam betona griida ir un nenodod dievs veel liimeets tas viss - tad chakars maksimaals, bet tas jaaskataas - kaada tur situaacija! Tad arii aptuvenaas cenas te cilveeki tev nosauks - cik tas vareetu izmaksaat...

 

Ieteikums - uzziimee primitiivu sheemu un paraadi mums - no kurienes uz kurieni dziivoklii jaadabuu tas vads - kaadas druvis/sienas pa starpai tam un kaads griidas materiaals & kaadas liistes tur ir? mosh tev tur var ljoti aatri tikt cauri, mosh tur pus nedeelja buutu jaachakareejaas ar to vienu vadu - lai vinju pasleeptu... - taa sakot izstaasti savu saapi detalizeetaak - mees jau nevaram izziileet...

 

un veel - WiFI - maajaas -> 1 datoram <- konkreeta naudas shkjieshana manaa skatiijumaa - ja veel tas 1 dators ir portatiivais -tad veel jaa, bet savaadaak - bezjeedziigi! labaak vienreiz kaartiigu kabeli ieliec - nekaa peec gada iekulies jaunaas probleemaas - ruuteris miris - atkal 50Ls... tas tev izmaksaas kopumaa daargaak - padomaa par to ;) kabelis kalpos ilgaak!

Link to comment
Share on other sites

Guest Alexvp77

Ja tev ir pieejam Livas internets, tad tiem ir tāda opcija kā kabeļmodems ar iebūvētu access point, tiesa tas maksās 2.50 Ls mēnesī papildus(standarta modema īre Livas ir bezmaksas). Tie arī nodrošinās arī visu vadu ievilšanu un aparatūras uzstādīšanu un pieslēgšanu.

Link to comment
Share on other sites

Plāns

 

Ienaak vads dziivoklii pa vidu virs durviim un griestiem.

Taa liekas, ka ir kjiegjelju maaja ar panelja elementiem, taatad arii taa betona griida. Nu veel arii 1 staavs.

Ir parkets viscaur, kaa arii kaajliistes (nu ja liktu zem taam, tad arii atkaart abaam labieriiciibu durviim buutu jaapleeshas. :) ) ir smuki pieliktas ar skruuveem, kaa arii spakteleets (neviens nav perfekts). Liistes ir koka, ar rievu aizmuguree, bet vienalga ja arii norautu nost, tad izskatiitos kaa peec kara.

Un taa melnaa sviitra ir domaata penaalja vieta. Teoreetiski taa vareetu laist vadu pa stuuriishiem.

 

Otrs variants buutu, ja piem to wireless liktu uz taa plauktinja, kur tas nevienam netrauceetu. Un kompiitii smuku PCI karti ar uztveereeju.

 

Vai tad tik biezhi jaajas tie rooteri? Veel taksh garantijai arii vajadzeetu buut vismaz gadu.

Link to comment
Share on other sites

Njaa - peec plaana skatoties - nekas iipashs nesanaak.... normaali taadaa situaacijaa to vadu griidaa buutu pasleepushi - iedzinushi taadu risu (jeb kaa lai to nasauc) liidz tai istabai un tad taalaak pa sienu.... njaa...

shpakteleetaas liistes arii neko vieglaaku nepadara... ja vien tev nav regjipsha griesti paaris telpaas... :D

 

godiigi sakot - pats kvalitatiivaakais -> noraut taas liistes (ja pareizi saprotu tad taas sanaaks pirk jaunas), izjaukt praatiigi laminaatu vietaas kur tas vajadziigs (ticams, ka naaksies jaukt daudz, ja tev vinsh tur no 1 gabala praktiski viss....) paaris risas griidaa - vadu iekshaaa - paari elektrikju masu (kaut kaads cements tjipa tavo - tik aatri sacietee un ir elektro izturiigs...) - laminaatu atpakalj un tad taas liistes pa jaunu jaasaliek buutu - kur vajadziigs :/

 

heh - aatraak un DAUDZ lētāk buus taa penaalja variants... gar griestiem uz to istabu un miers... mazaak galvassaapju buus :twisted:

Link to comment
Share on other sites

NC

 

Tas plauktinjsh sanaak taads kaa virs dreebeem, jeb tuvaak griestiem, kur parasti pastiepjoties lietas njem. Tur smuki stuuriiti arii staaveetu un nevienam aciis nereegotos.

 

Viens variants ir

Sveiki!

 

Varu piedāvāt veselu D-Link komplektu (viss gan ir lietots, bet strādā nevainojami):

D-LinkAir DI-514 Wireless Router,

DWL-520 PCI Adapter,

DWL-122 wireless LAN USB adapter.

 

Viss kopā 40.00 LVL

 

Cik taads ilgisturiigs un droshss pret kaarshanam. Un ari itad, ja uzkaraas ,avai pietiek ar vienkārši atsleegshanu un piesleegshanu pie straavas? Un kaa ar datu zudumiem?

Link to comment
Share on other sites

Nu veel arii 1 staavs.

a kā būtu izurbt mazu glītu cauruniņu grīdā aiz kompja uz pagrabu? Caur pagrabtelpām nevar izvilkt to kabeli?

Link to comment
Share on other sites

Liekas, ka radinjiem ne visai patikaa taada doma, kaa arii diez vai vinji gribees tur liist un vilkt tos vadus.

Es iemineejos par kjipa lai caur aarpusi pa balkonu ievelk, bet tad kjipa nedriikstot, jo pa fasaadi nevarot vilkt, likums neljauj.

Link to comment
Share on other sites

vai tad viņiem pašiem tur jālien un jāvelk? Firma to nedara?!? Un tu? Arī nevari?

Link to comment
Share on other sites

Guest Ojcitis

Par interneta ievilksanu vajadzeja domat vai pirms remonta vai remonta laika, a tagad ir 3 varianti:

 

1. cik sapratu listes ir skruvejamas, vai tiesham tik gruti atskruveet ielikt vadu un aizskruveet.

2. liec kanaalus, tie kanali prieksh viena vadinja nemaz tik dargi nemaksa.

3. liec bezvadu sistemu.

 

Un ja 1 un 2 variantu daris firma domaju ka naudas zinja tas maksa lidzvertigi 3 variantam.

 

Ta ka ja gribi tikt cauri ar ljoti maziem terinjiem tad labak dari pats.

Link to comment
Share on other sites

wellstar

Cik mana pieredze ir ar Wireless(~ 2 gadi), tad gļukainības saraksta priekšgalā ir D-LINK - pēc garantijas routerus un PCMCIA kartes mainījam kaudzēm :evil:

No lētākiem, bet drošiem ieteikt varu EUSSO vai EDIMAX, drusku dārgāk ir Trendnet un tad nāk Linksys un Buffalo 8)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...