Jump to content

Svētdienas izklaides :)


Guest Kamikadze
 Share

Recommended Posts

Guest Kamikadze

Svētdienas izklaides :)

 

Tāks. Šodien bija mierīgs svētdienas rīts… Tāds mierīgs :) Un tad es apņēmos kaut ko izdarīt, beidzot pieķerties sava kompīša sakārtošanai, savādāk kopš pirkšanas bardaks vien bija. Kompja konfigurācija uz doto momentu: CPU AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, Ram DDR 400 2x1gb, MB Asus A8N-SLI Premium, Video Asus X800GTO, SB Live 24bit, HDD Seagate Raptor 10k 37gb Sata, Samsung 7200/8mb 120gb IDE, Samsung 7200/8mb 120gb Sata, Samsung DVD +/- Sata, PSU HEC 450

Mērķi bija sekojoši:

1. Videokartes defaultā coolera nomaiņa + memory čipiem uzlikt radiatoriņus (Ati Radeon X800GTO), jo defaultā dzese ir par švaku un neļauj pat minimālu OC

2.1. Default CPU Coolera nomaiņa (CPU Athlon X2 3800) pret Asus Star Ice.

2.2. MB čipseta radiatoru aplūkošana un savešana kārtībā.

3. Barokļa dzeses uzlabošana, jo patreizējais variants neļauj gaisam pietiekoši labi cirkulēt cauri (HEC 450)

4. Un protams sakarīga vadu sakārtošana, lai nemaisās viss pa kājām :)

 

1. Videokarte.

Videokartes performance viduvēja, bet tas būtu tas mazākais, ka palaižu kādu nopietnu spēlīti, kas pamatīgāk noslogo video, tā pēc kādas stundas spēlēšanas restarts. No sākuma domāju, ka problēma ir draiveros, bet eksperimentu rezultātā nonācu pie secinājuma, ka visus jokus dara videokartes pārkaršana :( Ko darīt? Mainam defaulto dzesi nost pret ko normālāku. Tā kā dzīvoju Saldū, tad te neko uz vietas labu nenopirksi. Viss ko izmantoju ir no maniem krājumiem un pie tam pa lēto :)

 

IMG_3831.jpg

 

Orģinālais kooleris jau izskatās labi, bet tas arī viss, jo pie lielākas noslodzes viss pārkarst un restart...

 

IMG_3832.jpg

IMG_3833.jpg

Video otra puse.

IMG_3834.jpg

Ja labi ieskatās, var redzēt "ģeniālo" savienojumu starp radiatoru un ram čipu, sviests...

 

IMG_3839.jpg

Šajā bildē redzams, ka defaultais radiators ir slikts risinājums, riktīga putekļu krātuve…

IMG_3838.jpg

Defaultā radiatora “pakaļa” :)

 

Rams ar radiatoru ir savienots ar kautkādu “tizlu” un mīkstu termo pārvadu, ja tā to drīkst nosaukt. Rezultātā pēc radiatora noņemšanas uz ram čipiem bija jūtams mitrums vai kas tamlīdziģs, bet no kurienes!!!

 

Hmm, tā tas neies cauri…

 

IMG_3842.jpg

IMG_3840.jpg

Lūk, defaultā coolera aizstājējs, Celeron BOX S478 cooleris, ideāli der pēc izmēriem un būs kluss. :)

 

IMG_3843.jpg

Šāds ir plānots gala rezultāts.

 

IMG_3846.jpg

Izurbjam caurumiņus, lai būtu kur piestiprināt cooleri pie videokartes.

IMG_3856.jpg

Radiatora nostiprināšanai izmantojam 10mm garas 3mm skrūves un lai būtu vieglāk pieskrūvēt izmantojam defaulto "atspiedēju", jo tas nodrošina vienmērīgu spiedienu pret GPU čipu.

 

IMG_3857.jpg

Lūk kā izskatās pieskrūvēts radiators, smuki :):):)

 

IMG_3858.jpg

Lūk plānotie rama radiatoriņi, mājās mētājās vēl no veciem laikiem :)

 

IMG_3860.jpg

Duhh, izrādās par platu, ko darīt? Vienkārši...

 

IMG_3862.jpg

.. nolaužam trīs sānu ribiņas un vualā, der kā "uzliets".

 

IMG_3866.jpg

Izrādījās, ka vienas radiatoriņš ir par maz, (trūkstošo biju pielīmejis pie Creative SB Live 24bit čipa, viņi arī karst) nācās dziļāk parakņāties kastē un paskatīties, kas tad mums tur vēl ir. Atradu vecu paštaisītu radiatoriņu, SUPER! Ar ko es tos radiatoriņus piestiprināju? Kauns, ar PVA līmi :D:D:D:D:D, jo ir tak svētdiena, mājās neatradu pat plāno abpusējo skoču...

 

IMG_3869.jpg

Lūk kā tas izskatās vēl nesakārtotā kompītī, GATAVS :)

GPU temp ir vidēji 30-35 bijušo 40-50 vietā, jūtama starpība. Plus vēl GPU varu sadzīt līdz 460 (400 default), vienīgais rams nedzenās :( max ko izspiedu ir 515 (default 490) var iet arī augstāk, bet parādās artifakti...

 

 

2. Cpu Coolera nomaiņa un čipseta dzeses.

 

Default CPU cooleris tiek galā ar paredzēto darbu samērā OK, vienīgais ja ir vēlme uz OC, tad gan par īsu ar viņu sanāk. Tamdēļ izvēlējos viņu nomainīt pret kaut ko sakarīgāku. Pus gadu atpakaļ šis cooleris man stāvēja uz P4, efektivitāte bija viduvēja, bet uzliekot uz Athlon X2 3800, nevajadzēja pat uz pusi jaudas viņu darbinātu, lai jau dabūtu par 3-6 grādiem zemāku temperatūru nekā ar default cooleri. Darbinot uz pilnu jaudu (skaņa kā putekļu sūcējam) temperatūra vispār nokrīt uz 28. Protams tas nav kad OC vai uz pilnu slodzi :D.

CPU coolera nomaiņas procesā iedomājos iečekot, kas tad darās ar ASUS mb pasīvo dzesi, biju nepatīkami pārsteigs. Noņemot dzesi atklāju kaut kādu mistisku mitrumu, tādu kā eļļainu šķidrumu un biezu termopārklājumu, kas manuprāt nenodrošina pietiekmu siltumapmaiņu starp čipsetu un radiatoru. Tas viss tikka notīrits un aizstāts pret kvalitatīvu termopastu.

 

IMG_3871.jpg

IMG_3872.jpg

Lūk mans smukulīts... Liels, Smags un Smuks :)

 

IMG_3873.jpg

Lūk mūsu pārvērtību objekts. No P1 uz K8 :D:D:D

 

IMG_3876.jpg

IMG_3845.jpg

Visādas coolera detaļas, skrūves un štrumenti.

 

IMG_3879.jpg

Kad biju jau sasmērējis CPU ar termopastu, iedomājos nočekot, kas tad īsti darās zem čipseta uz tranzistoru dzesētājiem.

 

IMG_3882.jpg

Šādi izskatījās čipsets, smāķīgs un mitrs :/

 

IMG_3883.jpg

Tranzistori (vai kā viņus tur sauc) arī izskatījās nekādi...

 

IMG_3885.jpg

IMG_3887.jpg

Pie pašiem radiatoriem bija pielīmēta bieza (2mm) termouzlīme, nespriedīšu par tās efektivitāti, bet iespaids nebija labs...

 

IMG_3889.jpg

Vissu kasām nosts, nav ko. Liekam normālu termopastu un tad visu atpakaļ.

 

IMG_3890.jpg

Lūka kā viss izskatās pēc atpakaļsalikšanas, prieks skatīties, ja zini, ka viss ir labā stāvoklī :)

 

 

3. Barokļa dzeses sakārtošana.

 

 

Baroklis tika iegādāts sen senos laikos, trīs ar pusi gadus atpakaļ, par drūmo piķi 70Ls :), bet, kā redzams, kalpo vēl šodien. :) Vienīgais mīnuss ir viņa trokšņa līmenis, savā laikā nomainīju cooleri, ar domu, ka paliks labāk, bet nekā. Sīkāk visu papētot nonācu pie slēdziena, ka skaļums rodas no nepareizas gaisa cirkulācijas, barokļa iekšpusē. Gais atsitās pret pretējo sieniņu, tad vēl kaut kur, kā rezultātā arī rodas skaļums.

Kāds risinājums> Vienkārši, taisam pretējā sieniņā caurumu...

 

IMG_3893.jpg

Atzīmējam kas un kā...

 

IMG_3894.jpg

Ņemam rokā Dremleri un uz priekšu :)

 

IMG_3896.jpg

Gatavs.

 

Lai gaisam būtu vēl vienkāršāk caurplūst, ievietojam pretējā caurumā arī 8cm cooleri. Es ieliku divus vienādus, gan priekšā gan aizmugurē. Tas dod vienmērīgāku gaisa cirkulāciju. Trokšņa līmenis ir krities par aptuveni 20-30%, tā liekas uz auss paklausoties :)

 

4. Kārtojam vadus.

 

Daram to elementāri: ar savilcējiem, vienkārši un ātri :)

 

IMG_3897.jpg

Vadiņi sakārtoti. Es nekādā gadījuma nepretendēju uz vizuālo skaistumu :) tas nav manā stilā, es tāds tehniskāks cilvēciņš :D Gribētos jau ko ekstravagantu, bet pietrūkst laika un pacietības, pagaidām...

 

IMG_3898.jpg

Skats no augšas.

 

IMG_3899.jpg

Sāna vākā ieliku 12cm cooleri, kas appūš VGA ramu un papildus nodrošina gaisa cirkulāciju keisā.

 

IMG_3901.jpg

Šādā veidā es dzesēju savus HDD, vienkārši un elementāri. Korpusā vieta jau bija paredzēta 12cm coolerim, vienīgais es izkniebu pilnīgi visu režģi, kas bija priekšā un traucēja gaisa brīvai caurplūšanai.

 

IMG_3900.jpg

Sakarā ar Star Ice coolera uzlikšanu, kas ir augstāks nekā standarta dzese, pasīvais heat-pipe paliek bez appūšans, tā nevar atstāt. Kā risinājumu izvēlējos ieskrūvēt virspusē Celeron BOX cooleri, pēc izmēriem derēja ideāli. :)

 

Lūk arī īsumā viss ko paveicu aptuveni 5 stundu laikā svētdienas dienā. Nekas īpašs, bet bija patīkami atkal pēc kāda gada pārtraukuma padarīt ar kompīti ko vairāk kā pliku saskrūvēšanu. Drīzumā plānoju pieķerties kam nopietnākam, redzēs kā sanāks ar laikiem :)

 

Kamikadze.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kamikadze

Diezgan smagāks :lol::lol::lol::lol: Star Ice vien sver, ja nekļūdos, ap 0.5kg vai pat vairāk :lol:

Link to comment
Share on other sites

Guest Kamikadze

Tur jau tas jks, ka nav skaļi, tik tas PSU vēl smadzenes jauc :? Jādomā kas sakarīgāks ar to dzesi, kad pārsledz barošanu PSU ventelatoriem uz 5v tad kompis ir kluss, bet baroklis karst, a kad 12v tad nu tā, paskaļi.

A pārējie, kā jau teicu, ir OK, pat klusāk kā no sākuma

Link to comment
Share on other sites

Nu vai tad 0,5 kg priekš kūlera ir tik daudz vai tik vecajiem labajiem zalman nebija arī ap to skaitli? Izskatās gan tas Asus Star Ice vismaz uz 1kg ;) Nu jā atradu 680 grami .. baigais makans :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Kamikadze
Varbūt ieliec kādu no Nexus klusajiem brīnumiem  :wink:

:lol: kamēr šis vēl dzīvs nemainīšu, tā man liekas. Plāno izvest uz āru tranzistorus uz pasīvo dzesi, tik nezinu kā tas izpildīsies... Jādomā...

Link to comment
Share on other sites

Guest R21vo

Forši, tik man liekas tai kesā vietas par maz paliek.

 

Par vga ramiem, ar PVA gan labāk nevajadzēja līmēt, jo kad tie rami uzkarsīs, radiatori var vienkārši nokrist, kā arī ar siltumatdevi ir pašvaki (kas varētu izskaidrot pašvako OC). Superlīme stūrīšos + termopasta vai arī kāda termolīme jāmeklē ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Kamikadze
kāda termolīme jāmeklē ;)

 

Iesaki kur iegādāties? Ar superlīmi nav riskanti, nepiekaltīs tā ka nost nevar dabūt? Protams ja pa stūrīšiem tikai be tomēr...

Link to comment
Share on other sites

Vaivars

termoliime eet

ja liimee ar superliimi tad liec mazu mazu punktinju katraa stuuriitii un piespied kaartiigi

Link to comment
Share on other sites

Guest R21vo

Termolīmi nezinu kur var dabūt, pats vienmēr esmu izticis ar termopastu plus superlīmi, tiesa lielām temperatūrām superlīme neder.

 

Riskanti nav, jo tā superlīme nemaz nav tik spēcīga, un ar nazi var vienkārši nolauzt tos radiatorus pēctam nost (daudz vieglāk nekā termolīmes gadījumā).

Link to comment
Share on other sites

ervins23

Nu kruta, nākamajās brīvdienās arī montēšu veco CPU dzesi uz VGA. :D

Link to comment
Share on other sites

Delerium

PVA pie karstuma izkūst :roll:.

Tādu ķieģeli pie vga pielikt :D ūūū... nepārlieksies? Kur tu makitu izmantoji? atskrūvēt aizskrūvēt korpusu? es smalkās skrūves skrūvēju ar roku. Tas ice star ar būs regulāri jātīra citādi izskatīsies tāpat kā vga vecā dzese. Varbūt pie barokļa 120 mm ventelatoru likt?

kopumā Nice :)

Link to comment
Share on other sites

Instigater

sore, bet nu IMHO labi dzeseejas vairs tikai videokarte, a paareejais totaali sastāstits, nu vismaz no vizuaalaas puses

Link to comment
Share on other sites

sore, bet nu IMHO labi dzeseejas vairs tikai videokarte, a paareejais totaali sastāstits, nu vismaz no vizuaalaas puses

 

Kam vizuālo ja vāks priekšā :roll: :twisted: :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Svikens

Ui šitamais coolers CPU ir baigais, man paziņam tāds ar ir, vienā LanParty, tas gan bija ziemā, viņam tam aparātam pat uz kādām 30 min izslēdzās ventilātori, jo šai dzesei ir arī ļoti laba pasīvā dzese!

Link to comment
Share on other sites

Klau vai tieshaam ir jaaliek tik daudz termopastas uz CPU? Es kaut kaa liidz shim domaaju ka jaaliek ir tikai mazinsh pikuciitis.... :roll:

Link to comment
Share on other sites

ervins23

Nav termopasta daudz jāliek, vakar pārliku savu Zlaman 7000 no jauna ar daudz mazāk termopastu kā iepriekš, rezultātā par četriem grādiem mazāk.

Link to comment
Share on other sites

Guest drunk_lizard

termopasta ir domaata TIKAI radiatora un dzeseejamo virsmu virsmu neliidzenumu aizpildiisjanai

ja abas virsmas buutu puleetas, tad termopasta tikai trauceetu.....

Link to comment
Share on other sites

Vaivars
Klau vai tieshaam ir jaaliek tik daudz termopastas uz CPU?  Es kaut kaa liidz shim domaaju ka jaaliek ir tikai mazinsh pikuciitis.... :roll:

vienkaarshi pikuciiti nav labi likt

peectam ar kautkaadu viziitkarti vinja jaaizsmeeree taa lai buutu plaana plaana kaartinja

Link to comment
Share on other sites

dyversant

bet pasakiet kur lai noperk tadu elementaru lietu, ka termopastu??

 

 

 

biki offtops - man kompis dazreiz, pat neuzkarsis rubas aaraaa. mosh tape, ka savam džeefoorsim 5200fx esmu standartcooler vieta pielicis titan laikam~ 80mm cooler neona??

Link to comment
Share on other sites

ieej jeb kura normala datorbodee un paprasi.

Link to comment
Share on other sites

andrisll

Termopastu var nopirkt gandrīz jebkurā datorbodē.

Tas viss tikka notīrits un aizstāts pret kvalitatīvu termopastu.

 

Nu nez, nez, man kautkā neliekas īpaši kvalitatīva tā Titan pasta mazajā tūbiņā.

Btw bija ļoti patīkami lasīt šo rakstu ar tik daudzām ilustrācijām. Cepums tev :wink:

Link to comment
Share on other sites

Guest Kamikadze
man kautkā neliekas īpaši kvalitatīva tā Titan pasta mazajā tūbiņā.

Btw bija ļoti patīkami lasīt šo rakstu ar tik daudzām ilustrācijām. Cepums tev  :wink:

 

Salīdzinājumā ar to, kas tur bija, viņa tok i labāka :lol::lol::lol: . Kā jau teicu, šeptējām ar to, kas bija mājās, svētdienā, laukos (Saldū) :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Guest Kamikadze
Nu baigi  :D  

skatos, ka tava kaste ir ASUS produkti :mrgreen:

 

Acme's noliktavā nekā labāka nava :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Guest Kamikadze
PVA pie karstuma izkūst :roll:.

Tādu ķieģeli pie vga pielikt :D ūūū... nepārlieksies? Kur tu makitu izmantoji? atskrūvēt aizskrūvēt korpusu? es smalkās skrūves skrūvēju ar roku. Tas ice star ar būs regulāri jātīra citādi izskatīsies tāpat kā vga vecā dzese. Varbūt pie barokļa 120 mm ventelatoru likt?  

kopumā Nice :)

 

Jā PVA suck, mainīsim.

Makita urba caurumus skrūvēm radiatorā

Būtu jau labi 120 mm venti uzlikt baoklim, tik tad ta korpus i par maz vai riktīgi jāzāģe, augšā coķi, ta jau redzēs... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Delerium
Ui šitamais coolers CPU ir baigais, man paziņam tāds ar ir, vienā LanParty, tas gan bija ziemā, viņam tam aparātam pat uz kādām 30 min izslēdzās ventilātori, jo šai dzesei ir arī ļoti laba pasīvā dzese!

Stipri šaubos par tavu teikto. :roll: Tāpēc ka tas coolers ir plastmasas korpusā, tātad lielākā daļa karstuma paliek iekšā. Ja tas būtu Termal Take Big Typoon tad vēl tā...

 

Ja vēl kamikadzes kompim vāks būtu vaļā tad grādi kādi 5 toč būtu nost.

Manējā vāki uz skapjaugšas ar biezu puteķu kārtu jau pārklājušies, cpu temp 35 līdz 45 vairāk nava :D , galvenais putekļu kārtu laikus novākt no coolera.

Link to comment
Share on other sites

Es šodien pieliku 120mm pie barokļa un tāds klususms! :D Dzesē arī labi! :)

Vienīgi Nevarēju iebāst nekādīgi iekšā tapēc kur bija vecā redele to uzgriezu arā un arpusē pieliku ventīli! No koprusa iekšienes var jaust ka tur gaiss iet kartīgi un vēsi!

:D

Link to comment
Share on other sites

Guest Kamikadze
Ja vēl kamikadzes kompim vāks būtu vaļā tad grādi kādi 5 toč būtu nost.

Manējā vāki uz skapjaugšas ar biezu puteķu kārtu jau pārklājušies, cpu temp 35 līdz 45 vairāk nava :D , galvenais putekļu kārtu laikus novākt no coolera.

 

Es jau labprāt, visus gadu tā arī ir stāvējis, tikai kopš pa māju sācis rāpot mazs piņģerots, kam patīk bāzt prikstiņus visur kur vajag un nevajag :lol::lol::lol::lol::lol: , ir nolemts vākus likt virsū, vismaz no vienas puses.

Link to comment
Share on other sites

Varonis

labi labi:)

 

tikai ka nesīsi laukā barokļa karsējus - ne viņi vien karst, tizlāk būs nodzesēt tās indukcijas spoles utml daiktus.

un otra lieta, pie kuras esmu nonācis - maksimāli vajg izvairīties no piespiedu gaisa plūsmas, savādāk - jo ātrāka plūsma, jo ātrāk piedzen kautko pilnu ar putekļiem, vislabāk ja izdodas kautko pašplūsmā nodzesēt. arī tas cpu bundulis piesūksies pēc laika, ribas pašauras utml.

 

nu bet lai tik sokas!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...