Jump to content

Atsauksmes par Pioneer A109 pastiprinātāju


Type44
 Share

Recommended Posts

Nu tad tā.

Tā kā mans vecais un labais RRR pastirpinātājs pamazām gāja uz galu, tad biju nolēmis to nomainīt pret kaut ko citu. Visā tā tehnika atradās manā darbistabā, kuras kvadratūra nav liela (~15m2). Tāpēc pilnībā pietika ar divām šitām http://www.rrr.lv/p9.html?l=3 kuras savukārt man uzdāvināja pirms gadiem četriem. Tumbas labas, skaņa ļoti patīk (tas pats galvenais). Bet ne par to stāsts.

 

Tagad kad bija jānomaina pastiprinātājs, izrādijās ka tā ir pamatīga problēma. Pilns tirgus ir ar resīveriem, to vien dzirdi kā resīvers tur, resīvers šite. Liec četras tumbas un būs kruta.

Bet tā kā sen jau esmu izaudzis no "jo skaļāk, jo labāk", tad vairāk interesēja kvalitāte un tīrs STEREO! (šēžot koncertzālē mūziķi man mūziku parasti atskaņo no priekšas).

 

Rokot dziļāk sapratu, ka ir vai nu HI-ENDs vai LOW-ENDs.

HI-END man darbistabā nevajag, jo strādājot es mūziku tā neizbaudu un tās visas niases nemaz neizjutīšu. Vajag vienkārši kvalitatīvu STEREO mūziku.

 

Tā nu rakos, rakos, līdz atradu ka Pioneer vēl ir aizķērušies A109 modeļi. Tīrs STEREO pastiprinātājs, nekādi vependroni un navaroti (3D sound un citas buļļa kakas). Diemžēl šis A109 arī ir vienīgais, kas Pioneer'ām ir atlicis, nevienu citu modeļu noliktavā vairs nav un šitie A109 arī tikai kādi trīs atlikuši (runa iet par Baltic Multimedia officiālo Pioneer distributoru Latvijā, no kā šo tehniku arī pirku).

 

Tad nu ņēmu ciet un vedu mājās.

 

Akustiku jau minēju augstāk. Savukārt Pioneer pastūzim ir 8omi un 40W nomināls. Nu +/- maniem skaļruņiem atbilstošs.

 

Pēc pieslēgšanas uzlieku tādu intesīvāku klubu mūziku (kaut kas uz Progressive pusi) uzreiz slēdzu iekšā un ...

hmmmm. kaut kas īsti nav kā vajag.

RRR klubu mūzikai bija izteiktāks bass, tas ir nevis vairāk būkšķināja, bet Bassa līnija bija vieglāk uztverama un sitens (kick) bija izteiktāks. Nu nekas. Uzlikšu kaut ko neklubisku.

Un te pastūzis pamodās. Tik kvalitatīvu mūziku no šī lētā pastūzīša nemaz negaidīju. Biju patīkami pārsteigts, jo šāda tipa mūzikā bungas (dzīvās kā nekā) bija izteiktākas, laba ģitārspēle un kas pats patīkamākais, mūzika nebija nomācoša. Tas ir bieži ir pierasts, kad cilvēks mūziku uzkruķī, visi instrumenti, vokāls saiet vienā putrā, pie tam vēl skaļā putrā un mūzika vairs nav baudāma (tas ir izteikti vidusskolas gados, kad jāuzliek EMINEM tā, ka tumbas lec ārā no rāmjiem).

 

Bet arī klubu mūzika ir baudāma, piemēram ja mūzikas temps ir līdz ~130 bpm, nav vēl kaudze ar instrumentiem, un basa līnija nemijās ar bungām tad ir OK.

 

Bet tā vispār. Esmu ar pirkumu apmierināts un mana darbistaba atkal ir tikusi pie mūzikas.

 

Kā arī biju vēl vairāk iepriecināts, kad pastūzis izrādijās melnā krāsā. Man viss darbistabas iekārtojums būs tumšs, un pastūzis labi iekļausies interjerā.

 

Pioneer A109 aptuvenā cena man liekas ir ~90 Ls

(pats pirku par vairumcenu caur SPORTECH).

RRR tumbas es nezinu cik tagad īsti maksā. Ja kāds zina, lai padalās ar infu.

 

Vēl pēc dzīvokļa apmēbeļošanas beigām plānoju iepirkt tehniku lielajai izstabai, tur plānoju likt lampinieku.

Lai gan te ir viens prikolīgs stāsts. Kad plānoju dzīvokļa iekārtojumu (bija bez starpsienām), tad biju saplānojis mājas kinozāles skaļruņu novietojumu. Kad pabeidza remontu, tad pārdomājām un dīvānu ar TV nolikām pavisam citur. Viss kinozāles plānojums ir vējā un kabeļi sienā karājas kā tāda dekorācija :D

Tā kā domu par kinozāli atmetu, jo ja nav pareizi izvietotas tumbas, tad nav pat ko domāt.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname

patiesībā pārsteidzoši, ka šāds lampu fanāts izvēlas tādu štruntu, kā pioniera sākumlīmeņa pastūzi, kaut arī par to pašu naudu otrajās rokās varētu atrast patiešām labi skanošu pastūzi, nemaz nerunājot par jaunu tehniku, kaut arī nedaudz dārgāku. interesanti, ko aizstāja šis jaunais pastuzis ?

Link to comment
Share on other sites

Juu_Tuu

hmmzz...

tumbas jau miskastee nemetiis,un no uberkrutaa pastuza jeegas nekaadas shajaa gadijumaa!

Link to comment
Share on other sites

Tas lētais Pioniera stereo pastipreklīts vienalga skan 2x labāk kā lielākā daļa 5.1 resīveru līdz 300 latiem.

 

Tā kā apsveicu ar pirkumu. :!: :!: :!:

 

Es gan jau kādu nedēļu esmu par nad, bet tas nu tā :p

Link to comment
Share on other sites

patiesībā pārsteidzoši, ka šāds lampu fanāts izvēlas tādu štruntu, kā pioniera sākumlīmeņa pastūzi, kaut arī par to pašu naudu otrajās rokās varētu atrast patiešām labi skanošu pastūzi, nemaz nerunājot par jaunu tehniku, kaut arī nedaudz dārgāku. interesanti, ko aizstāja šis jaunais pastuzis ?

 

Mazliet saskatu ironoju, bet nu lai būtu.

 

Tu izlasi manu tekstu līdz galam. Lampas būs lielajā izstabā, jo tur viņas varēs izvērsties (telpa atbilstoša). Tas jau būtu slimīgi, ka man katrā izstabā būtu pa hi-end tehnikai un lampām. Varbūt vēl bērnizstabā un guļamizstabā man iekrāmēt lampinieku? nu lai bērns no bērnības, jau apgūst kvalitatīvu džeza mūziku? :D

 

Atbildu uz jautājumiem.

1. Aizstāja gandrīz 10 gadus lietotu RRR 7111.

2. Pastūzis paredzēts darba izstabai kur ES STRĀDĀJU nevis baudu mūziku. Un man nav svarīgas visas mūzikas nianses, jo vairāk koncentrējos radošam darbam, nevis džeza baudīšanai. Atceries ar lampām klausīties MP3 ir grēks, bet darbistabā mans mūzikas avots ir dators un interneta radiostacijas ( www.di.fm ).

3. Dārgs (da jebkāds) 5.1 resīvers būtu pilnīgi bezjēdzīgs pirkums, ja uz tā baudītu tikai STEREO 15m2 telpā.

 

Un tev neliekas, ka tu pats kā mūzikas fanāts esi aizgājis prom no paša galvenā baušļa: "tehnikas cenai, zīmolam, izskatam nav nozīmes, galvenais, lai tās atskaņotā mūzika pašam patīk".

 

Un gribu piekrist Smii teiktajam. Šis 100 Ls vērtais Pioneer skan daudz labāk par 300 Ls vērtiem resīveriem. Turpretī vai ir vērts pirkt 300 Ls vērtu pastiprinātāju priekš šim vecajām RRR tumbām, kuru skaņu es esmu iemīlējis (tā man patīk un tas mūzikā ir galvenais).

 

Nav gudri nopirkt krutāko. Pareizi ir nopirkt to kas pašam patīk un nesit pa maku (nu nav jāņem līzingi un citi štrunti).

Link to comment
Share on other sites

Jautaajums. Ir jauns pastiprinaataajs, piem., Pioneer A109 utml. un lietots 6 gadus vecs Marantz, Onkyo utt.. Pienjemsim, ka cenas ir +/- vienaadas, bet viens ir saakuma liimeenja aparaats, bet otrs taa kaa jau uz augstaaka pakaapiena stavoshs. Njemam veeraa to, ko daudzi saka, ka laika gaita kondensatori izzuust, zaudee savus raadiitaajus utt. un veel visaadas kjibeles. Taatad - ko tad beigu beigas ir racionaalaak iegadaaties - shaadu jaunu saakuma liimenja aparaatu vai lietotu, bet augstaakas pakaapes. Kas tad skanees beigu beigaas labaak?

Link to comment
Share on other sites

Juu_Tuu

protams njem kaadu no lietotajiem augstaakas klases pastiprinaataajiem!

tos kondikjus var tak veesi nomainiit, ja ir kaadas probleemas.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname
Njemam veeraa to, ko daudzi saka, ka laika gaita kondensatori izzuust, zaudee savus raadiitaajus utt. un veel visaadas kjibeles. Taatad - ko tad beigu beigas ir racionaalaak iegadaaties - shaadu jaunu saakuma liimenja aparaatu vai lietotu, bet augstaakas pakaapes. Kas tad skanees beigu beigaas labaak?

nu varbūt salīdzinot ar 6 gadus vecu virs-sākumklases aparātu atšķirības nebūs īpaši lielas (ar retiem izņēmumiem, protams), bet ņemot vērā to, ka vietējā tirgū pārsvarā parādās 10 un vairāk gadus veci pastiprinātāji, vienozīmīgi labāka kvalitāte (gan skaņas, gan uzbūves) būs vecajiem, vel jo vairāk ņemot vērā to, ka šādu pioneer 109 tipa pastūžu gala pakāpes parasti taisītas uz šokolādes tāfelītēm parastajām, ne diskrētajiem elementiem (nevajag mani pārprast, pionieris izgatavo arī visnotaļ kvalitatīvu tehniku, tikai tie diemžēl nav šobrīd ražotie budžeta pastiprinātāji)

Link to comment
Share on other sites

Man vispaar liekas, ka Pioneer ir aizgaajis no Hi-Fi tirgus un peedeejaa laikaa koncentreejas uz to, ko prasa tirgus un konkreetaak - maajas kinozaales utml. lietinjas. Hi-Fi jau tas viss it kaa skaitas gan. Atceros, kad liekas ~ 1995.gadaa shie bija atvedushi Pioneer high-end galu uz Riigu. Smuki skaneeja, bet nu cenas bija nezheeliigas. Kopumaa skaidrs. Ir jaaskataas konkreets modelis un cena un jaadomaa ir veerts to njemt vai nee.

Link to comment
Share on other sites

Pioneer STEREO pastūžus vairs neražo, vismaz Eiropā tie vairs nebūs pieejami. Šis bija pēdējais mohikānis (noliktavā aizķēries). To tad arī ņēmu ciet, jo cena/performance atbilda manām darba izstabas prasībām.

 

To pašu dara citi ražotāji.

Es zinu ka var dabūt STEREO pastūžus no Marantz, DENON, pats taustīju un skatījos, bet sapratu, ka tā būs izšķērdība maksāt 300 Ls par pastūzi (tāds likās manām ausīm vistīkamākais) un klausīties uz viņa 96/138bit MP3 RADIO. Tā kā šis Pioneer kā jau augstāk minēju ir optimāls price/performance.

 

Esmu daudz visādus, šādus gudrimeļus redzējis, kas runā par Hi-Fi u.t.t. bet kā source ir kaut kāds dators ar MP3 (par Marka Levina uzparikti šeit neiet runa, domāju tāda nevieanm no jums nav un tuvākajā laikā nebūs).

 

Ja kādam no Jums ir CD atskaņotājs sākot no 600 Ls, vai arī plates (Ārija neskaitās) tad ir cita runa, tad jau ir vērts investēt tehnikā un pieskaņot visu pārējo. Bet tā vispār nav īpašas starpības vai pastūzis ir par 100 Ls vai 300 Ls, ja izejmateriāls ir dators ar MP3 un pastūzim galā ir vecas, izļurkātas un bieži vien tehnikai neatbilstošas tumbas.

 

Bez tam. Sievai nepatīk mana mūzika un viņa parasti man palūdz nogriezt klusāk (lai arī sēžu atsevišķā darba izstabā), līdz ar to no mīzikas baudīšanas galīgi nekas neatliek.

 

Cita lieta ir lielā izstaba. Tur es savu interneta radio neklausīšos un tur skanēs mūzika, kas patīk arī sievai, tad arī iepirkšu gan lampas, gan visu pārējo. Kā arī telpa lielāka un var panākt patīkamāku efektu.

Link to comment
Share on other sites

1) Kas ir Marka Levina uzparikte?

2) Pionēr resīverus ( vismaz lēto galu) ražo ellē ratā Maliaizijā, turklāt dažādos tirgos viņi ir nopērkami ar dažādiem brendiem - RCA, Sherwood utt. Identiski kā ūdens piles :) - līdzīga reBrandošana kā autiņiem utt.

3) labu CD plaijeri, kas apmierinās arī izsmalcinātus klausītājus var nopirkt par 120-150 latiem (labu brendu lētais gals, vienkāršs, bet bet ar tiešām izcilu skanējumu)

4) Tā ar tām sievietēm ir. Tā vienkārši ir

:lol:

Link to comment
Share on other sites

es tieši šo modeli lietoju sev pie darba galda mājās ar S90 ;)

 

nav nekādu sūdzību, ļoti laba skaņa...

Link to comment
Share on other sites

1) Kas ir Marka Levina uzparikte?

 

Speciāls plug-ins Windows Media Playerim un speciāla kastīte, kas to signālu pārveido. It kā no šiem saspiestajiem failiem varot izspiest fanatstiski labu skaņu.

 

Cienījams cilvēks, gados. BET...

 

Cilvēkam 60 un vairāk gados vairs tīri fiziski NEVAR BŪT LABA DZIRDE.

Viņš nespēj vairs sadzirdēt augstfrekfences. Viņiem dzirde vairs nav tik laba, un tādiem var iesmērēt dajebko! Uzliec pa virsu KI Signature un tehnika aiziet uz urrā ar vairāku simtu procentu uzcenojumu. Ken Išivata, cilvēks - Marantz zīmols - mārketinga speciālists. Manuprāt, šo cilvēku kompānijā tur, lai viņa vārdu varētu štancēt uz šīs tehnikas un vazāt pa izstādēm, kā tādu dekorāciju.

 

Bet nu tas būtu grēks, ja kāds melomāns sāktu apšaubīt KI un Marka Levina aparātus.

 

Tas viss man atgādina pasaku par karali, kurš gāja pa ielu kails, un visi priecīgi bļāva, cik karalim ir smuks tērps! Bet tikai mazs puika nobļāvās, ka viņš tak ir kails!

 

Aizbraucot uz šādu izstādi, veicot noklausīšanos, neviens akmeni sejā nemetīs un visi pensionāri, kas bieži vien pat lāgā vairs nedzird apstiprinoši māss, cik mūzika, laba, cik viss ir forši. Nebrīnīšos, ka kāds speciālists pa zāli staigātu pat ar dzirdes aparātu :D

 

Diezgan skarbi :D

Link to comment
Share on other sites

Nee nu mans saakotneejais jautaajums bija driizaak par to kas teoreetiski ir labaaks - mekleet jaunu 2 kanaalu pastiprinaataaju vai njemt lietotu un ja jaa, tad vai tas atmaksaajas kaut vai njemot veeraa to, ka detaljas paliek fiziski vecas un kas notiek ar skanju. Nebija jau te runa cik kruti ja buutu Audio Note 5w lampinieks par kaadiem $300k.

 

Skanja vispaar ir ljoti subjektiiva lieta un daudzi jau ikdienaa i nesaredz nekaadas atshkjiriibas starp daargu aparaatu un labu, bet it kaa leetu. Tad nu ciinjaa iesaistaas marketinga speciaalisti un raada kaadi nu kuram muskulji un tad jau gruuti objektiivi pateikt, kas ir labaaks aparaats. Tad paradaas citas liteas - prestizhz, kuram vairaak naudas tas krutaaks utt. Es, protams, nerunaaju par jauniem 30 eur veertiem 5.1 resiiveriem ar 800w jaudu :) Tur cits staasts.

 

A tie 60 gadi ... ej nu sazin kaa tur ir. Kaut vai Rostropovichs. Ja jau nedzirdeetu nje figa, tad nevareetu buut tas, kas ir shobriid. Vinjam gan veel nav 60, bet 58 :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nee nu mans saakotneejais jautaajums bija driizaak par to kas teoreetiski ir labaaks - mekleet jaunu 2 kanaalu pastiprinaataaju vai njemt lietotu un ja jaa, tad vai tas atmaksaajas kaut vai njemot veeraa to, ka detaljas paliek fiziski vecas un kas notiek ar skanju.

 

Jaunu vai lietotu? Protams ka labāk jaunu un dārgu :mrgreen:

 

Bet es paņēmu labu un lietotu.

 

Pastiprinātājiem ar laiku nobeidzas kondensatori (varbūt vēl kaut kas) bet to visu (vismaz pagaidām vēl) var remontdarbnīcās sataisīt.

 

Tākā pavaktē vien k-kādu www.ss.lv vai ideālā gadījumā vācu e-bay un pasērčo uz kruto brendu atslēgas vārdiem - Denon, NAD, Harman-Kardon, marantz.... ko gan tik tur nevar atrast, ja ieskatās.

 

Man paveicās uzrauties uz vietējo audiofīlu, kas tieši bija upgreidojies uz lampinieku un veco stiprekli nebija kur likt. Un tā kā LV 80% neko krutāku par Sony nav dzirdējuši, tad par viņa NAD 320 neviens pat nebija interesējies (sludeklis karājās mēnesi). Itogo no beigu senas sarunu ceļā vēl sanāca atlaide.

 

Kolēģim (kurš viņu paklausījās un palika zaļš) tagad ebayā nevaru nevienu šādu modeli nevaru sadabūt - viņus visus sasola līdz 200 eiro :mrgreen: + vēl piegāde uz Latviju.

 

Tā kā ja lietotai mantai iepriekšējais saimnieks būs bijis apzinīgs, viss būs kedās. Un dārgus stiprekļus parasti pērk turīgi cilvēki vai cienītāji - att ar zināmu atbildības līmeni.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jaunu vai lietotu? Protams ka labāk jaunu un dārgu :mrgreen:

 

Bet es paņēmu labu un lietotu.

 

Pastiprinātājiem ar laiku nobeidzas kondensatori (varbūt vēl kaut kas) bet to visu (vismaz pagaidām vēl) var remontdarbnīcās sataisīt.

 

Tākā pavaktē vien k-kādu www.ss.lv vai ideālā gadījumā vācu e-bay un pasērčo uz kruto brendu atslēgas vārdiem - Denon, NAD, Harman-Kardon, marantz.... ko gan tik tur nevar atrast, ja ieskatās.

 

Man paveicās uzrauties uz vietējo audiofīlu, kas tieši bija upgreidojies uz lampinieku un veco stiprekli nebija kur likt. Un tā kā LV 80% neko krutāku par Sony nav dzirdējuši, tad par viņa NAD 320 neviens pat nebija interesējies (sludeklis karājās mēnesi). Itogo no beigu senas sarunu ceļā vēl sanāca atlaide.

 

Kolēģim (kurš viņu paklausījās un palika zaļš) tagad ebayā nevaru nevienu šādu modeli nevaru sadabūt - viņus visus sasola līdz 200 eiro :mrgreen: + vēl piegāde uz Latviju.

 

Tā kā ja lietotai mantai iepriekšējais saimnieks būs bijis apzinīgs, viss būs kedās. Un dārgus stiprekļus parasti pērk turīgi cilvēki vai cienītāji - att ar zināmu atbildības līmeni.

 

Ak tad Tu biji tas, kursh ss.lv vinju pa 95 Ls panjeema?

Link to comment
Share on other sites

Guest noname

driiz kljuushu par Denon PMA-255SE iipashnieku, ar uzcepshu kaadu rewiewinju :)

250-tais bija pārsteidzoši labs pat par jauna cenu, revjūvu uzcep gan

Link to comment
Share on other sites

Speciāls plug-ins Windows Media Playerim un speciāla kastīte, kas to signālu pārveido. It kā no šiem saspiestajiem failiem varot izspiest fanatstiski labu skaņu.

Sit mani nost, bet neko nevaru atrast par šo uzparikti. Type44, padalīsies ar linku?

Link to comment
Share on other sites

Sit mani nost, bet neko nevaru atrast par šo uzparikti. Type44, padalīsies ar linku?

 

Par to es lasīju žurnālā Hi-End Tehnika, un vēl pāris (RUS) žurnālos.

Tas bija intervijas ietvaros.

 

Cilvēki jau šo ierīci (aiz aizkariem) ir klausījušies un testējuši un atzinuši par labu esam.

Es gan pagaidām uz to visu skeptiski skatos, jo uzskatu, ka tomēr ciparota un vēl vairāk saspiesta mūzika ir apdalīta un no šādas saspiestas mūzikas izdabūt oriģinālu var tikai kaut ko pieliekot no sevis, un tas vairs nav tas.

 

Tā kā kamēr pats nedzirdēšu tikmēr būšu skeptisks :D

Link to comment
Share on other sites

Ā, skaidrs, nu gaidīsim, kad būs netā kaut kas atrodams.

Par ciparoto skaņu esmu tieši tādās pašās domās - ko tad tā ārējā kaste var vairāk izdarīt kā digitālās skaņas "trepi" nogludināt (IMHO), tātad raugos skeptiski.

Link to comment
Share on other sites

denons jau staav man skapiitii, nedeeljas baigaas, kad atgrieziishos maajaas no darba, beidzot vareeshu piesleegt pie savaam tumbaam, galiigi vairs pacietiibas nav :)

 

atradu shito ss.lv pa 55ls, betbeigas dabuju pa 50, jo bija viens nenoziimiigs defekts, tipa kontakts ieshaa katkur zuda, un kaa biki paspaidot korpsu, skanja pazuda, bet to mees kopaa atrisinaajaam piefikseejot plati pie korpusa veel stipraak.

pardeveejs bija ljoti normaals, atsauciigs vecis, vinjam veel bija pioneer un tehnics zveeri un veel dazi sony vecaaki pastiprinaataaji. no vacijas visus vedis. ja nu kas, iesaku sho paardeveeju.

pirmaa pieredze ar ss.lv ljoti laba :)

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Juu_Tuu, ceru, ka kļūdos, bet es neticu, ka defekts ir novērsts. Iesaku pameklēt aukstos lodējumus uz plates.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname
pardeveejs bija ljoti normaals, atsauciigs vecis, vinjam veel bija pioneer un tehnics zveeri un veel dazi sony vecaaki pastiprinaataaji. no vacijas visus vedis. ja nu kas, iesaku sho paardeveeju.

ka tik tas nav tas pats vecis, no kā arī es esmu ņēmis pāris pastūžus - pļavniekos aiz maximas ?

Link to comment
Share on other sites

Tu biji tas, kursh ss.lv vinju pa 95 Ls panjeema?

90 :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...