Jump to content

- jautājums zinošiem cilvēkiem par veco techniku!


Vitalii
 Share

Recommended Posts

--- tēma: patreiz aktuāla. ---

 

:idea: Vai kāds varētu padalīties no pieredzes par vecajiem krāmiem: un konkrēti par tēmu!

 

Olimps-004.. un Olimps-005C - ar ko pēdējais modelis atšķiras no 004!

(ja nemaldos 005C ir papildus galva un programmators) ... interesē tieši izmaiņas elektriskajā šēmā un dzirdams bija, ka vecajiem modeļiem galviņas bijušas jūtīgākas un nodilumizturīgākas - vai tiešām tas tā!

..un kur pazudis (шумопонижение).. lentas trokšņu slāpēšanai paredzētā fīča!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Didzis

    13

  • Stepselis

    10

  • Vitalii

    60

  • Kuvalda

    12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest noname

piektais bija ar pārmudrītu vadības shēmu, kas diezgan bieži ģība, un reversā galva, abiem modeļiem manuprāt bija stikla (sendasta?) galvas, kas gan bija nodilumizturīgākas, bet ar sūdīgāku skaņu kā ferrītenēm. par trokšņu slāpēšanu lāga neatceros, bet vai olimpiem tāda vispār bija ? (ja bija, tad bija kkāds dolby b klons) un ja uzliek platās galvas, kas raksta/atskaņo pa visu lentas platumu, tad uz 38 ātruma jau tie trokšņi ir nebūtiski. ja tiešām vēl ir vēlme ar tādiem krāmēties, tad tavā vietā izvēlētos ceturto, tam manuprāt ir robustāka uzbūve

Link to comment
Share on other sites

Man pašam bija Olimps 003 un kad tiku salīdzinājis savu aparātu ar jaunākiem modeļim(tas bija pasen un šis tas jau aizmirsies), tad nebīja nekādas vajadzības censties iegūt tos.Jaunākos modeļos bija cits indikātors, tālvadības pults un citi sīkumi. Man liekas, ka visiem pirmajiem modeļiem bija stikla ferrīta galviņas, bet tā kā krievi kaut ko nebīja pareizi nospieduši no orģināla, tad tās bieži vien izdrupa. Vēlāk lika parastās permoloja galviņas. Pirmajos modeļos bija standarta Dolby B trokšņu slāpētājs, kā no septiņdesnito gadu mācību grāmatas. Protams, nekādas autortiesības netika maksātas konstruktoram. Nevins jau rietumos necēla pretenzijas, jo baidījās no krievu raķetēm. Vēlāk krievi palika godīgāi un, lai nebūtu jāmaksā par patentu, atteicās no Dolby trokšņu slāpētāja, bet es tādu modeli nēsmu redzējis, tikai lasījis internetā.

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

:roll: - 005 ir modificēts, tas tiesa! Reversu praktiski neizmantoju un (galvu) taupīšanas nolūkā noņēmu reversa ferrīteni un uzmetu no (Союза-110) atskaņošanas galvu.

 

..uz Olimpa 005 ir divas ferrum galvas (manējam), draugam rūpnieciski uzliktas stikla ferrita galvas un patestējot - parastās pat liekas nedaudz labākas.

- Iepriekš mani mudināja meklēt tieši 003 Olimpu! No visiem esot pats sakarīgākais! Un inetā to pareizo saitu ne tik viegli uzrakt..

Link to comment
Share on other sites

Guest noname

sojuzam bija smuki skanoša galva, salīdzinot ar stiklinieci

bet par to stikleņu drupšanu viena versija ir, ka nedrīkst tūlīt pēc spēlēšanas tīrīt to ar spirtu, jo no berzes uzkarsušai galvai, iztvaikojot spirtam rodas pārāk straujas temperatūras svārstības, tāpēc tas stikls sadrūp

Vēlāk krievi palika godīgāi un, lai nebūtu jāmaksā par patentu, atteicās no Dolby trokšņu slāpētāja, bet es tādu modeli nēsmu redzējis, tikai lasījis internetā

nebija jau gluži tā, ka atteicās, bet gan pārgāja uz Suhova dinamisko filtru uz ХП3 mikrenes bāzes, vai diskrētiem analogiem, kaut gan majaka un vilmas augstākās klases kasešniekiem līdz pat ražošanas beigām bija gan dolby b, gan c filtrs

Link to comment
Share on other sites

Vitalii
..par to stikleņu drupšanu viena versija ir, ka nedrīkst tūlīt pēc spēlēšanas tīrīt to ar spirtu, jo no berzes uzkarsušai galvai, iztvaikojot spirtam rodas pārāk straujas temperatūras svārstības, tāpēc tas stikls sadrūp

 

.. par šādu kaiti arī tiku dzirdējies no (0) - kalses magnetofonu lietotāju puses! Starpposmos - ieraksts vai atskaņošana...ar spirtu galviņas labāk netīrīt!

Link to comment
Share on other sites

Parasto permoloja galviņu ar spirtu var tīrīt mierīgi(ar ko gan vēl tīrīt), bet stikla- ferrīta galviņas tiešām labāk tīrī "pa sauso". Vismaz manam Olimpam 003 magnetafonam galviņas nesadrupa. Netiku arī spirtu lietojis.

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

- eh..ka derētu kāds (ru)-saitiņš ko palasīties par tiem Olimpiem. Ne sliktas atsauksmes ir bijušas pa shiem krāmiem..un nedaudz vēl nostaļģijas deva klātu!

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

:roll: paldis par infu, liekas ka būs ko palasīties..tas ir izglītoties!

- Nju nemākam vēl tai inetā dzrboties, kā pieklājas.

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

 

:idea: lāpstiņu iedevi..tagad tik rakšanas vaina!!!

Pirmais materiāls jau izprintēts..un izrādās ka Olimpu veiksmgi var apgreidot, papētīšu kas un kā!

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

Esmu sajūsmā! Olimpu pagaidām neaiztikšu, vēl rūpnīcas plombes priekšā un kalpoja godam.

 

:idea: Sākšu apgreidot 'Електронику - 004' - labas atsauksmes par šo Krāmu! Savulaik esot pārspiests bez kautrēšanās no arzemnieka..tikpat kā 1:1

Jāiepērk tik mikrenes LM310A un vēl daži krāmiņi.

Efektivitāte esot graujoša АЧX : no (15 - 35 000)Hz ... un nav pamata neticēt teiktajam.

Link to comment
Share on other sites

Guest Brake

Un kaa ir ar Komeetu???

Vai kautkam der?

Veel skiet ka bij taads aparaats kaa Orbita(maybe kljuudos nosaukumaa)???

Maajaas meetaajas! Vai veerts pameeginaat atdziivinaat?

Kaa arii jautaajums par Krievijas razjojumiem, kuri speeej uztureet plataas magneetskaas lentas???Kuri modelji tie buutu?

Link to comment
Share on other sites

Ja galīgi nav ko darīt, tad protams var atjaunot gan Komētu, gan Orbītu, bet nekāda superkvalitātes mūzikas klausīšanās nesanāks. Elektronika un Olimps bija krievu visaugstākās klases aparāti un arī mūsdienās var skanēt neslikti, tikai baigā čakarēšanās ar viņiem. Man vienkārši piegriezās mainīt elektrolītiskos kondensātorus savā Olimpā. Ieslēdz un nekad nezini vai darbosies, vai kautkas atkal nobiris. Par saprātīgu cenu jaunas lentas arī nevar dabūt. Jaunas galviņas jāmeklē Krievijā u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Guest Brake

Nu, okey!Tad shameejos nodoshu metaalluuznjos!

Bet kaadi tad ir labaakie PSRS razjotie Vinnilplashu atskanjotaaji?

Man vaig vaig kaut ko prieksh Analogaa signaala!

Lampinieks pastiprinaataajs buutu un skanda ar papiirnieku basinieku(18"), kaa arii ruporu aukshas!!!Viss madi in PSRS!!!

Gribu plashu atskanjotaaju, bet labaako no padomju laiku konstrueetajiem!!!

Link to comment
Share on other sites

Vitalii
(labots)

Didzis......Nju patīk man tie krāmi! Lentu kollekcija arī bagātīga palikusies no labajiem laikiem un saglābāta pat ļoti labi! Draugi atdod pa velti, lai nav jāved uz getliņu izgāztuvi.

......................................................................................................................................................

 

& Baidos ka tos CD-diskus gadus - 20. vis neizdosies saglabāt, manējiem jau pec 8. gadiem kirdik paliekas, protams ne visiem, bet daļai toč! Papētot ar stikliņu - pelēki traipiņi parādijušis un caprīzie CD lasītāji vairs to nespēj sagremot...pat kompis to nesaprot.

 

Runājot par veco texniku - elektrolītiņus vajag gan pārlodēt uz jaunajiem, protams ja nav slinkums un rociņas darba nebaidas...parteicos - ja rociņas netrīc pārāk!

Tās pašas galviņas: ja meklē - var atrast un pavisam svaigas pat nebrienot Krievzemes lielajos plašumos.

 

!!! Ja grib, visu var dabūt gatavu!

 

Kaut vai šis materiāls - par CD-Audio tapšanu ap 80.gadiem

 

http://www.audioworld.ru/Books/Vinil/ribb_01.html

Labots - Vitaalijs Kalninsh
Link to comment
Share on other sites

Guest NSSpecial
Gribu plashu atskanjotaaju, bet labaako no padomju laiku konstrueetajiem!!!

 

Iesaku padomāt par to nopietni. Un atteikties no vecajiem. Viens iemesls - lai arī cik kruta būtu galviņa un adata, plašu atskaņotāji uzņem vibrāciju no gaisa un no zemes vai plaukta kur tie stāv -> tātad konstrukcija ir svarīga. Labi ir dārgi diezgan. Labāk tad ja nav daudz naudas nopirkt kādu vidusmēra profesionālo aparātu ko lieto DJ. Un apgādāt to ar normālu galvu kuras tiem var nopirkt neskaitāmā daudzumā. Un tas skanēs krietni labāk nekā kāda vecā Ārija.

Link to comment
Share on other sites

Guest Brake

Un ko Nsspecial saka par PSRS razjotajiem lampiniekim un skaljrunjiem?

Nu par manu 18" briinumu, kura vecums meerojams uz gadiem >20

Nav nosakaams gada skaitlis un par konkreeto modeli nav iespeejams nekur izrakt info, pastaav doma ka naacis no kinoaparatuuras atskanjoshanai! Platjoslinieks, tjipo! Ar ziimuli virsuu uzrakstiits, ka Rezonanses frekvence ir 39Hz !!!

Esi par kaut ko tik mistisku kaadreiz dzirdeejis?

Link to comment
Share on other sites

Guest NSSpecial

Es ar lampu pastiprinātājiem esmu uz jūs. Lietots ir viens Simfonijas aparāts kas nav nekāds kolosālais izstrādājums. Nu tad par cik ir bieža darīšana ar mūziķiem ģitāristiem tad esmu paklausījis šādus tādus kārtīgus kombjus pāris un ir veikts ieraksts no kāda. Bet tā man lampu aparatūra mājās nav mērķis, vismaz pagaidām.

 

Bet mēs te cilvēkiem jaucam tēmu.

 

Skaļruņi ir visādi, bet par cik tagad mūzikā sāk dominēt citādi instrumenti un skaļruņiem ir nepieciešamas bieži lielas kustību amplitūdas tad ir jāpiedomā kurš skaļrunis kam der normāli. Apskatot pāris Audes wooferus kas man bija iz 80tajiem un nopirku jaunus tieši identiskus modeļus, tad ir bijusi evolūcija arī identisku skaļruņu konstrukcijā diezgan, izskatās ka mūsdienās sāk taisīt kvalitatīvākus magnētus kas samazina to svaru, visnotaļ labāki paliek tiem rāmji ar iespēju stiprināt no ārpuses, piekares mainās. Sāk taupīt krāsainos metālus. Un krietni kvalitatīvāka kļūst montāža, vecajiem bija viss nošķiests ar līmi krustām šķērsām bieži, tagad ir korekti un skaisti viss salīmēts. Mīkstie vadi tiek taisīti kvalitatīvāki laikam tieši dēļ minētajām skaņas atšķirībām un lielajām zemo frekvenču amplitūdām salīdzinoši.

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

Bet kaadi tad ir labaakie PSRS razjotie Vinnilplashu atskanjotaaji?

Man vaig vaig kaut ko prieksh Analogaa signaala!

Lampinieks pastiprinaataajs buutu un skanda ar papiirnieku basinieku(18"), kaa arii ruporu aukshas!!!Viss madi in PSRS!!!

Gribu plashu atskanjotaaju, bet labaako no padomju laiku konstrueetajiem!!!

 

:idea: No mūsējiem der Ārija-102 tiešām labs tam laikam bija - <REMR> ražoja.

Igaunija būvēja komplektu 'Estonia - 010', atskaņotājs superīgs

Krivijas ržoja 'Korvert - 004' varu sameloties pie kārtas modeļa, bet šis modelis gāja uz izķeršanu!

Atceros Aktur -002

 

- Domāju pa šo tēmu vēl kāds varētu pielabot!

Link to comment
Share on other sites

Guest noname
 No mūsējiem der Ārija-102  tiešām labs tam laikam bija - <REMR> ražoja.

te nu es gribētu kategoriski iebilst - ārija bija pilnīgs m@#$s, viņam tā direct-drive shēma praktiski nekad nedarbojās, un ja arī darbojās, tad ātrums peldēja tā, ka kaut kādu ērģeļmūziku piemēram klausīties bija nebaudāmi, pārējie pieminētie atskaņotāji varētu būt ok, ja ir ejošā stāvokli, vēl kaut kādiem vegas atskaņotājiem bija poļu unitra mehānika, daudzmaz ok, bet nu ja plates tiek klausītas daudz maz regulāri, tad labāk paņemt jaunu to pašu project par ~100 Ls

Link to comment
Share on other sites

Vitalii
 No mūsējiem der Ārija-102  tiešām labs tam laikam bija - <REMR> ražoja.

te nu es gribētu kategoriski iebilst - ārija bija pilnīgs m@#$s, viņam tā direct-drive shēma praktiski nekad nedarbojās, un ja arī darbojās, tad ātrums peldēja tā, ka kaut kādu ērģeļmūziku piemēram klausīties bija nebaudāmi.

 

Nju ir jau taisnība par to Āriju-102..ja (OTK) - zīmodziņš spiests bij mēneša sakumā, īpašas problēmas jau nebij. Ja mēneša beigās beigās, te nu sākās problēmas!

Kas šai nozarē ir darbojies, manis teiktajam piekritīs. Te izpaudās plānveida ražotne.

No vecajiem (PSRS) vinila atskaņotājiem vajadzētu atteikties gan, reti kuram ir saglabājies perfektā stāvoklī, un galviņas arī ne īpši jūtigas - tās ar laiku izkalst..jēlgumija sadālās!

Link to comment
Share on other sites

Guest Zazists

Redz par aariju vinilnieku - vinjiem izraadaas ir divas modifikaacijas - viena kas razota pirms 1990 gada un otra kas razhota peec - atshkjiriiba taa, ka tajaa kas ir razhota liidz 1990 ir lielas magneets, dzelzs detaljas un paplashinaata vadiibas sheema, toties "jaunais" ir pamatiigi apgraiziits materiaalu taupiishanas noluukaa, (palstmasas kronshteini, mazinjsh magneets, mazjaudiigs dzineejs, 3 reiz mazaak detalju)liidz ar ko tam nav ne jaudas, ne arii stabila aatruma uztureeshana, pie kam gljuko kaa vells - reiz meeginaaju ar shitaadiem paspeeleet disenes - viens bij vecais ar lielo magneetu, nekaadas probleemas, pat uzskrechot vareeja, bet to jauno es driizi vien izmetu mistkastee (peec 5 remontiem :D)

Link to comment
Share on other sites

Varonis

hihi:) - es ar atceros, bij skrečots ar Āriju, bij. bet nepēckā laba tas gan neskanēja:)

Link to comment
Share on other sites

Ārija bija stipri viduvēja masu produkcija un tagad mēģināt to atdzīvināt nav prāta darbs. REMR kādreiz priekš Viktorijas 001 taisīja EPU 72 ar 78 un 33 apgriezieniem minūtē. Atskaņotājam bija ļoti īpatnēja magnētiskā galviņa, pagriežama par 180 grādiem priekš 78 ātruma. Tas ir man vienīgais zināmais atskaņotājs uz kura var atskaņot 78 ātruma skaņuplates ar magnētisko galviņu. Atskaņotājam, kurš stāvēja uz Viktorijas 003 tādas iespējas vairs nebija, bet modelis bija tāds pats. Tas tā zināšanai ļoti ļoti vecu plašu cienītājiem. Priekš jaunāku skaņuplašu atskaņošanas es nevienu REMR atskaņotāju gan neieteiktu. Vecam atskaņotājam noteikti vajag mainīt galviņu, tikai tās tagad stipri padārgas palikušas.

Brake, Krievi ražoja tikai vienu augstas klases lampinieku- Pribojs. Ja tas nebūtu taisīts uz 6R3S lampām, tad būtu viss kārtībā. 6R3S ir ļoti nedrošas lampas(man jau divas reizes šo lampu dēļ ir aizdedzies pastiprinātājs) un vēlams Priboju pārbūvēt uz citām lampām. Simfonijas pastiprinātājs bez pārtaisīšanas skan ļoti viduvēji. Vēl krieviem bija kino pastiprinātāji uz 6P3S(nejaukt ar 6R3S) lampām. Tie bija neslikti aparāti, tikai ar frekvenču diapazonu bija problēmas, bet priekš kino jau nevajadzēja 20Hz-20kHz frekvences. Ar loti labiem parametriem lampinieku taisija RMIF priekš elektiskajām ērģelēm(neatceros nosaukumu). Man viens tāds ir un arī tagad nav jākaunās par latviešu inženieru kvalifikāciju tālajos septiņdesmitajos gados. Es uzskatu, ka jebkurš krievu laiku pastiprinātājs pirms lietošanas ir jāpārbūvē. Vēl pie mums kultūras namos bija sastopams vācu VM3 pastiprinātājs ar ļoti labiem elektriskiem parametriem. Paskaties pats http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/MV3.htm

Link to comment
Share on other sites

Didzis

 

Nju patīk man tie krāmi! Lentu kollekcija arī bagātīga palikusies no labajiem laikiem un saglābāta ta pat ļoti labi! Draugi atdod pa velti, lai nav jāved uz getliņu izgāztuvi.

 

Vitaalijs Kalninsh, nu man jau arī patīk tie vecie dzelži. Man ir pat vecu mēraparātu kolekcija, bet mērīt spriegumu ar 1905 Simens&Halske testeri ir bišķi neērt. Tā pat ir ar Olimpu. Es jau tos elektrolītus mainīju līdz riebumam. Sāka jukt jau manis mainītie, jo krievu laikos labus elektrolītus dabūt bija problēma. Tas, ka tagad cilvēki masvedā izmet vēsturiskas lietas man tiešām ir žēl.

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

eh.. Didzi, Didzi !

 

tādu dīvaiņu kā (es)..laikam ir visai maz palikušies?

- Par krāmiem runājot..tiešām met laukā - un pērk mazas, smukas kastītes ... priecājas par 5.1 skaņu ar mazām plastmasas tumbelēm.

 

Nu ir man tas revolūcionāra gars iekšā, to jau laikam arā nedabūt.

Protams, attīstībai jābūt un ir tā jūtama ik uz soļa..nu nevaru to MP3 formātu pieņemt, kaut nošauj!

 

- un nedaudz par lampinieku, to pašu (Прибой -75УМ-204С), vai (Прибой 50УМ-204С) - skanēt jau skan uz tām 6P3C lampām!

- nesen dabūju lietošanā lampinieku (Валанкон) - УП/УМ-005 laikam jau skaitās augstākā klase..bet pārlodēju pa 'svoemu' bardaks tur iekšā!

Link to comment
Share on other sites

Vitaalijs Kalninsh,es arī nēsmu MP3 fans un šo formātu neklausos. Mūsdienā jau nav pilnīgi analogu ierakstu un pārrakstīt CD uz magnetafonu principā nav nekādas jēgas. Var protams klausīties vecos ierakstus, bet tā tāda nostaļģiska darbība vien sanāk. Es pats arī kādu reizi gadā paklausos vecās skaņuplates. Jāatdzīst vien ir ka skaņuplates un magnetafonu lentas ir izkonkurējuši digitālie formāti. Par cik skaņas kvalitāte lielākajais daļai klausītāju ir mazsvarīga, MP3 diemžēl ir izkonkurējis CD formātu. Par CD kvalitatīvākie formāti arī kavējas redzot MP3 uzvaras gājienu.Reāli par CD nekā pieejamāka nav. Par pastiprinātājiem var protams ilgi strīdēties, bet man patīk lampinieki.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Ja runaa par platiniekiem, man arii reiz bija Arija 102 stereo - nu baiss drankjis. Man bija 1991. gadaa razhots (vai arii 1990tajaa - iisti neatceros). Tieshaa piedzinja bija pilniigs shits - atlika nedaudz stipraak uzspiest uz roteejosha diska ar pirkstu, un aparaats izsleedzaas. Taapat arii skanja bija pashvaka - ljoti reagjeeja uz meesliem platee - cherksteeja daudz vairaak, nekaa 75. gada melodija - stereo (vispaar, shitais verkjis IMHO skaneeja pat labaak). Aatri vien atbriivojos no vinja pa 5 Ls :p Tagad man ir viens no pirmajiem PSRS muuzikas centriem (neatceros nosaukumu), bet tas ir Radiotehnikas (RRR) kombo: vinils + kasete + radio vienaa bruunaa plastmasas kastee + 2 x S30. 87. gada razhojums. Tiiri sakariigs (tieshi platinieks - radio kjer vieniigi LR1 un kasetniekam motors velk) - skanja ir ok, nav tieshaa piedzinja (ir kaa vecajiem - ar gumijas siksninju), motors arii nevelk. Protams, skanja nav nekaada HiFi, bet prieksh vecaam Melodijas plateem ir ok ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest arno

nu atkal panesās diskusija - ;) - jo šitās lietas kādreiz urķēju diezgan pamatīgi - nu un kāpēc es vēl te ko rakstu - vai Juris Lapinskis vēl ir dzīvs?

p.s. - Juri - ja tu vēl esi - lūdzu atsaucies - te kāds vēl grib aiziet pie tevis uz Īvandes ielu parunāt.

Link to comment
Share on other sites

vienais
vai Juris Lapinskis vēl ir dzīvs?

jā. ir tāds radio 'nord'. tur viņu ceturtdienas pēcpusdienās var dzirdēt diskutējam. tiesa, ne par majakiem un vegām. bet par dažāda veida atkarībām.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname
es arī nēsmu MP3 fans un šo formātu neklausos.

velti, priekš izglītošanās labākais formāts, ja protams tā nav tikai poza

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

velti, priekš izglītošanās labākais formāts, ja protams tā nav tikai poza

 

..nu nav - tikai poza!

Klausos jau digital's - CD audio diskus..bet, ja godīgi - labāk patīk plates un lentiniekus padarbināt, lai neierūs!

Nu nenosodiet manu gaumi, ja ir iespēja klausīties plati..kur tad problēma?

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

help..vai kādam no veco krāmu īpašniekiem nav saglabājusies 27cm alumīnija spole!

- aktuāla problēma..spole atrisinātu vienu problēmu.

Pie atskaņošanas - kad lenta tuvojas pusei..parādās īpatnēja sīcoņa atskaņošanas traktā. Šo problēmu varot atrisināt ar spoli, kurai sieniņas ir biezākas un neierosinās uz 100Hz no uztīšanas motoriem. Liekas ka tā.

Link to comment
Share on other sites

Guest NSSpecial

Vajag uzzināt kuram daiktam tāda ir iekšā. Man "Majak" un laikam "Jupiter" otrā LV krajā mētājas, tik nezinu pēc cik 'gadiem' turp došos, takā nevaru apskatīt. Ja šajos ir, varētu pateikt lai atvelk šurp līdzpilsoņi.

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

..tā problēma ir (Електроника - 004). Olimps - 005 uzvedas drusciņ sakarīgāk pie vecākas lentas, tač problēma izpaužas arī šam.

Pie atskaņošanas paceļot lentas spriegotāj rullīti ua augšu..sīcoņa pazūd!

Krievijas foruma vīri ieteica meklāt tieši lielo alumīnija spoli priekš lentas un problēma pazūdot.

- varētu jau šiem ticēt!

Link to comment
Share on other sites

Vai tik tam Olimpam nav demfera rullītim iztecējis vai izžuvis šķidrums un tas vairs normāli neveic savu funkciju. Jebkurā gadījumā tā ir vecuma vaina un spoles maiņa būs tikai īslaicīgs problēmas risinājums. Metāliskās spoles krievu laikos bija liels deficīts un skaitījās luksus lieta. Man vismaz pie tādas neizdevās tikt. Olimpam, ja viss kārtībā mehānikā, jādarbojas arī ar plastmasas spolēm.

Link to comment
Share on other sites

Vitalii
Vai tik tam Olimpam nav demfera rullītim iztecējis vai izžuvis šķidrums un tas vairs normāli neveic savu funkciju. Jebkurā gadījumā tā ir vecuma vaina un spoles maiņa būs tikai īslaicīgs problēmas risinājums. Metāliskās spoles krievu laikos bija liels deficīts un skaitījās luksus lieta. Man vismaz pie tādas neizdevās tikt. Olimpam, ja viss kārtībā mehānikā, jādarbojas arī ar plastmasas spolēm.

 

Olimpis ir mazlietots..vairāk tika darbināta Elektronika - tā kaite pārsvarā ir viņai! Vecuma vaina - iespējams! Profilakse tam maģītim veikta godam..kā pieklājas pēc instrukcijas: bukses ar turbinnaja maslo-22, motori - ar sintētisko motoreļu.

:idea: Sīcoņa parādās švakākas kvalitātes lentām..Svemai un lentām ar 80-to izlaidumu gadiem.

- Iespējams, ka smagāka spole varētu šo problēmu kādu laiku mazināt!

Link to comment
Share on other sites

Jā, Ārijas nekas labs nebija. Pirmajām bija Papst lineārais dzinējs un Ortofon galva un parametri jūtami labāki. Lielākās sērijās jau bija vietējie ražojumi. Aizsardzības pret ārējām vibrācijām nebija nekādas. :( Tiklīdz kāds pagāja 3 metru attalumā garām, visu mēraparātu rādītāji lēkāja, konstrukcija darbojās kā seismogrāfs. Dabuja likt apakšā porolona gabalu un pa virsu kartonu uz kura virsū lika pašu brīnumu. :) Varbūt kādam tāds dempferis varētu noderēt, ja sadomā ko rakstīt no vinila. :)

Viņai bija neveiksmīga tonarma konstrukcija, kuras dēļ atskaņošanas parametri varēja jūtami atšķirties diska sākumā un beigās un kompensātora darbība nebija optimāla. Teorētiski tonarmam būtu jābūt tādam kā bija Viktorijas atskaņotājam, ne jau dizaina apsvērumu dēļ viņi tika tasīti izliekti. :) Bija labs projekts vinila atskaņotājam ar lineāro tonarmu, bet tālāk par ekspermentālu modeli vairs netika. :(

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...