Jump to content

Digitālā TV baltcom vs izzi


aicizz
 Share

Recommended Posts

varbuut kaads ir redzejis dziivee uz normaala tv aparaata kaa raada izzi un kaa raada baltcom digitaalaa tv? gribeetos zinaat atshkjiriibas, jo galvenais ir kvalitaate, cenas zinjaa tie paaris lati neko neizshkjirs...

un vai vispaar ir jeega paarsleegties no analogas uz digitaalo, tb vai buus kaada starpiiba.. tv aparaats ir 32" lcd tjipa le32r71 sammy :)

Link to comment
Share on other sites

vairaak nevienam nav pieredze? mani shoriit izzi apbeedinaaja- jaasleedz liigums uz min. 2 gadiem ar vinjiem ir...

Link to comment
Share on other sites

nu nez. es veel saprastu uz gadu, bet uz diviem.. kas to zin kas pa 2 gadiem var notikt un vai mainot dziives vietu es paarvaakshos uz taadu vietu kur varees paarsleegt izzi...

 

bet nu baigi baigi gribas dzirdeet kaada reaala lietotaaja atsauksmes...

Link to comment
Share on other sites

Ja ir labs analogais signāls. (normāls kabelis, un tv normāls) tad no digtālās TV nekāda kvalitātes uzlabojuma nebūs.

Jo.

1. Par pamatu tiek tas pats zemās kvalitātes analogais signāls izmantots (25 kadri sekundē ~640x480 punkti)

2. Tiek izmantots vecs MPEG2 kompresijas algoritms, kurš nodrošina sliktu signāla saspiešanu. (Salīdziniet 1 cd filmas kvalitāti uz divx (mpeg4) un uz video CD (tādi agrāk bija) ) Un signālam josla arī ir pašaura.

 

 

Kas attiecas uz kanālu piedāvājumu IZZi (telija) tos pašu kanālus ko analogajā sistāmā vien piedāvā. Tikai jāmaksā 2x lielāka abonēšna. Un vēl par dekoderi. Un vēl papildus pults pa dīvānu svaidās....

Link to comment
Share on other sites

man ir Livas analogaa kabeljteleviizija... kanaaliem valodas i taa varu paarsleegt, stereo arii ir... kvalitaate ljoti laba... kam veel vajag kaadu digitaalo tv :D par kuru jaamaksaa veel vairak... pie tam pa ~70 kanaaliem maxaaju tikai 5.10ls :)

Link to comment
Share on other sites

man ir baltkom digitālā, skatos uz 32'' tv, attēla kvalitāte apmēram 1/3 kanālu ir diezgan švaka, pārējiem tīri ok, bet pats pēdējā laikā domāju, ka nav vērts maksāt 10 Ls par kautkādiem 67 kanāliem, ja pat pusi no viņiem neskatos, vēl pirms kāda laika regulāri pazuda signāls, labprāt atteiktos no šī pakalpojuma, bet iegādājos to uztvērēju no viņiem pa 60 ls

Link to comment
Share on other sites

Jo.  

1. Par pamatu tiek tas pats zemās kvalitātes analogais signāls izmantots (25 kadri sekundē ~640x480 punkti)  

2. Tiek izmantots vecs MPEG2 kompresijas algoritms, kurš nodrošina sliktu signāla saspiešanu. (Salīdziniet 1 cd filmas kvalitāti uz divx (mpeg4) un uz video CD (tādi agrāk bija) ) Un signālam josla arī ir pašaura.

Vispār es jau arī plānoju to IZZI DTV pieslēgt, jo manā mājā tāda ir pieejama, bet nu man arī satrauc tā doma kāda ir tās bildes izšķirtspēja. Būs jāpajautā IZZI atbalsta dienestam. Jo testa režīmā redzamās free-to-air DVB-T programmas (LTV1, LNT, LTV7) tiek pārraidītas ar 704×576 izšķirtspēju, TV5 ar 720×576 (PAL). Bildes kvalitāte ir normāla, atbilstoša JPEG standartam, uz kā pamata ir būvēts MPEG, kas nozīmē, ka foto izskatās labi, bet vektorgrafika ir visai izplūdusi. Kontroltabulā tas ir redzams, ka smalkās līnijas saplūst kopā (arī pilnizmēra attēlā) un ir pat redzama interference. Bez tam vismaz DVB-T par pamatu netiek! izmantots analogais signāls, to var ļoti labi redzēt kontroltabulā, kas tiek rādīta pēc programmas beigām, digitālajā TV ir redzama tabulas apmale (melnās raustītās līnijas), analogajā TV šīs līnijas nav redzamas. Proti analogajā TV bildes malas ir nogrieztas.

csh.png

Kāda izskatās šī tabula analogajā kabeļTV man informācijas nav.

Link to comment
Share on other sites

Guest scyp

lābāk ņem satelīta tv jo par 10 dollāriem tev ar card sharing būs viasat, HTB+ un ja būsi pielicis vēl galviņas uz astra un hotbird tad vēl +300 kanāli klāt ( no kuriem puse ir garlaicīģi ).

pietam būs laba kvalitāte.

Link to comment
Share on other sites

nu jaa.. kaa jau te mineeja.. tad jau tieshaam panjem sateliitu.. piem Viasat.. pa akciju var panjemt samaksaajot 1ls+16.60 par piesleegshanu.. :) maxaasi meenesii ~11-13ls.. toties taa tieshaam buus kvalitaate

Link to comment
Share on other sites

Reko IZZI atbildēja:

Atbildot uz Juusu jautaajumiem, veelamies Juus informeet, ka atteela izshkirtspeeja ir atkariiga no Juusu riiciibaa esoshaa TV aparaata.

SIA IZZI piedaavaataa Digitaalaa kabeljteleviizija (DKTV) ir baazeeta uz rekodeeta analogaa signaala, tachu atteela kvalitaate ir labaaka par analogaas kabeljTV atteelu.

Tā kā atbildēja sieviete, tad par to izšķirtspēju viņa laikam to manu jautājumu nesaprata, jo nu DTV izšķirtspēja nekādi nav atkarīga no TV aparāta, jo runa jau bija par signāla izšķirtspēju nevis ekrāna izšķirtspēju. Bet nu tas, ka signāls ir bāzēts uz rekodēta analogā signāla, tas gan ir bēdīgi. Tikai nezinu kāda veidā tad rekodēts signāls var būt labāks par oriģinālo, tas gan ir fenomens. :roll: Laikam viņi prezumē, ka zudumi un traucējumi tajā kabelī analogajam signālam ir tik milzīgi, ka pat analogi-digitāli-analogi rekodēts signāls galu galā tomēr sanāk labāks par tīru analogo.

Link to comment
Share on other sites

Bez tam vismaz DVB-T par pamatu netiek! izmantots analogais signāls, to var ļoti labi redzēt kontroltabulā, kas tiek rādīta pēc programmas beigām, digitālajā TV ir redzama tabulas apmale (melnās raustītās līnijas), analogajā TV šīs līnijas nav redzamas. Proti analogajā TV bildes malas ir nogrieztas.

Kāda izskatās šī tabula analogajā kabeļTV man informācijas nav.

 

Nu šī bilde tikai parāda ka testa tabula netiek konvertēta no analogā signāla.

Kas tad - pēkšni viss analogais TV studiju aprīkojums ir nomainīts? Ņemot vērā ka vinš maksā simtos tūkstošu LS..... (Ja ne vēl dārgāk....)

 

Un digitālajam signālam ir viens ļoti liels trūkums - ja analogajam pieaugot traucējumiem, parādās sniegs, bet bildi tomēr var redzēt, tad digitālajiem vienā momentā bilde vispār pazūd. Tas vislabāk redzams uz īslaicīgiem traucējumiem, piem ieslēdzas ledusskapis. Analogajam biški traucējumi, digitālais uz pāris sekundēm pazūd...

Link to comment
Share on other sites

Orion7:

runaajot par to kontroltabulu... Nezinu, kaa ir digitaalajaa TV, bet nu analogaa TV, konkreetaak analogaa Balticom kabeljtiiklaa tabulas malas nav nogriezts. Televizoram ir taada lieta, kaa overlay, tas noziimee, ka video atteels netiek raadiits pilnaa izmeeraa ar visaam malaam. Shiis malas ''aizlien'' aiz TV ekraana malaam un netiek raadiitas. Uz datora skatoties caur TV-tjuuneri var shiis melnbali raustiitaas malas redzeet, ja TV luureeshanas softam nav uzlikts shis overlay zoom (kas 99% programmaam arii nemaz nav uzlikts) un var redzeet visu to, kas notiek aiz TV malaam, jebshu citiem vaardiem sakot to, ko TV ''nogriezh''. Taas ir shiis malas kontroltabulaa, analogajiem videoierakstiem raksturiigo raustiigo sviitru apaksheejaa malaa utt.

Link to comment
Share on other sites

Attēla malas nogriež televizors un tas nekādi nav saistīts atr digitālo vai analogo televiziju. Faktiski pašās attēla malās nekas būtisks netiek raidīts un censties tur ko saskatīt nav jēgas. Profesionālā kamerā redz visu attēlu un operātors iestāda kadru tā, ka, piemēram, viņš jau redz dekorācijas malu, bet skatītāji uz parastā televizora to vēl neredz. Ir vēl dažas tehniskas nianses par tām malām, bet negribas runāt par profesionālām lietām. Līdzīgos apstākļos pie labas aparatūras analogā televizija, noteikti, rādis labāku bildi. Ciparu televizijā visu sačakarē attēla kompresija. Vienīgā ciparu televizijas priekšrocība ir iespēja tai pašā radiofrekvenču diapazonā pārraidīt vairāk programu. Diemžēl, tas ir izdevīgi gan kabeļu, gan SAT operātoriem. Programu paliek vairāk, bet galu galā, skatīties nav ko.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Orion7
[..] ar attēla izšķirtspēju es domāju signāla izšķirtspēju nevis ekrāna izšķirtspēju, tā piemēram DVB-T, ko piedāvā LVRTC testa režīmā, signāla izšķirtspēja ir 704x576 (LTV1, LTV7, LNT) un 720x576 (TV5) un es gribēju zināt, kāda tā izšķirtspēja ir jūsu DKTV, vai tā nav tikai kādi 640x480 punkti?
Labdien!

Atbilde uz Juusu jautaajumu -

Programmu LTV1, LTV7, LNT formeeshanai mees izmantojam Encoder Codico E90C. Izmantojot Encoder Codico E90C, ir uzstaadiita izshkjirtspeeja PAL sisteemai 576V x 720H. Uzdotais Video rate ir 4Mbps.

TV5 Latvija signaalu (taapat kaa paareejaas programmas) mees formeejam uz IVG njemot to no transporta pluusmas, kuras mees savukaart njemam no pavadonja. Video rate netiek mainiits, taapat izshkjirtspeeja arii netiek samazinaata. Spriezhot peec bitrate TV5 izshkjirtspeeja ir 576V x 640H.

 

Ar cienu,

Zanete Stukle

Prasijumu dalas specialiste

IZZI internets televizija mobilie sakari

 

Klientu apkalposanas centrs

darba dienas 9-20 | sestdienas 10-16

Ieriku iela 67a, Riga, LV-1084

 

Diennakts servisa talrunis 7031000

Fakss 7031002

info@izzi.lv | www.izzi.lv

 

Tas tā informācijai.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

kaadam nav radies kaut kas jauns iz dziives ko pastaastiit citiem? joprojaam ir ieksheejaa sajuuta ka digitaalajai tv ir tomeer jaabuut labaakai kaa parastajai, bet viss paareejais liecina par preteejo..

Link to comment
Share on other sites

aicizz, baudi analogo TV kamēr tā vēl ir. Nekur no tās digitalizācijas neizbēgsim, jo visa pamatā ir bizness. Vienīgā iespēja ievākt abonēšanas maksu par vietējām programām ir pāriet uz ciparu TV, bet par to neviens godīgi nepateiks. Savukārt kabeļu operātoriem ir izdevīgi raidīt pēc iespējas vairāk programu un tā cīnīties ar konkurentiem. Lielākajai daļai skatītāju ir pilnīgi pofig attēla kvalitāte, ka tik vairāk pogu pultī uz kā spiest.

Link to comment
Share on other sites

Digitālajai ir pluss, ka daudzvalodu kanāliem var izvēlēties tīkamāko valodu. Piemēram Discovery, eurosport e.t.c.

 

un nekādus Baltkom digitālās TV zudumus nekad neesmu novērojis! Un ja nekā cita lokāla nav, SAT negribaslikt, tad tā ir reālākā iespēja tikt pei daudziem kanāliem. Un kvalitāte ir OK!

Link to comment
Share on other sites

labaak par sho naudu katru gadu iegaadaashu papildus 2vus kurpju paarus ...

...

 

a kam tev kurpes ja luuri teljuku :D

 

Kaadam nav Livas kabeljTV Ziepniekkalnaa? Kaadas atsauksmes?

Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks, es arī saku, ka analogais signāls, ja tas ir kvalitatīvs, ir patīkamāks acij. Nav jau tā, ka ciparu signāls būtu slikts, tikai SAT un kabeļu operātori ekonomijas dēļ šausmīgi sakompresē signālu un visu sačakarē. Man darbā vajag uztvert tiešās translācija no hokeja čempionāta(signālu, kurš tiek raidīts no Skonto halles un arēnas Rīga bez jebkādiem komentāriem). Šo signālu raida 9MHz joslā MPEG-2 4:2:2 formātā un ar kvalitāti viss ir kārtībā.

Boldriks, ja signālu no sat uztvērēja palaiž uz monitoru pa RGB(normāli cilvēki tikai tā skatās), tad var pilnībā baudīt visas digitālās priekšrocības un trūkumus. Var teikt, ka tā nav pilnīgi digitāla televizija, bet kamēr cilvēks skatīsies uz kautkādu ekrānu ar acīm, tikmēr kāds posms signāla uztverē būs analogs(parlaimi cilvēks ir analoga būtne). Var jau laist ciparu signālu uz LCD paneli, tikai es vēl tādu nēsmu redzejis, kurš bildi vēl vairāk nesačakarētu.

Link to comment
Share on other sites

Tilo... man ir Livas analogaa KTV.. un arii ir iespeeja izveeleeties valodu :) taa kaa... turklaat par 75 kanaaliem maksaaju tikai 5.10ls/meen. kaa arii par signaala t.i. bildes/skanjas kvalitaati nesuudzos... ljoti laba..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Sveiciens!

Arī esmu dilemmas priekšā - ņemt Baltkomu vai Izzi? Tagad ir Livas TV, bet besij ārā kvalitāte, biži čirkst kanāli un kvadrāti uz ekrāna.

 

Izzi pluss varētu būt, ka šie raida DVB-T modulācijā (vismaz viņu dekoders izskatās pēc DVB-T) un līdz ar to varēs izmantot teļuka uztvērēju, bet nav ne jausmas kā ir ar pakalpojuma kvalitāti...

Blatkom.... jēdzīgākas kanālu pakas...

 

 

Kāda ir jūsu pieredze?

Link to comment
Share on other sites

Dīvaini, ka Tevi nebesī Livas tendence visu laiku pāraranžēt kanālus, kad biju viņu klients, mani tas vienkārši tracināja...

Jeb savai digitālajai TV viņi tā nedara?

Link to comment
Share on other sites

varbuut kaads ir redzejis dziivee uz normaala tv aparaata kaa raada izzi un kaa raada baltcom digitaalaa tv? gribeetos zinaat atshkjiriibas, jo galvenais ir kvalitaate, cenas zinjaa tie paaris lati neko neizshkjirs...

un vai vispaar ir jeega paarsleegties no analogas uz digitaalo, tb vai buus kaada starpiiba.. tv aparaats ir 32" lcd tjipa le32r71 sammy :)

Iechekojiet forumu un izdariet secinaajumus: http://www.baltcom.lv/lv/forum.html?forum_...mp;forum_gid=10

Link to comment
Share on other sites

Sveiciens!

Izzi pluss varētu būt, ka šie raida DVB-T modulācijā (vismaz viņu dekoders izskatās pēc DVB-T) un līdz ar to varēs izmantot teļuka uztvērēju, bet nav ne jausmas kā ir ar pakalpojuma kvalitāti...

Baltkom optikas zonā raida DVB-T, derēs jebkurš TV ar CAM slotu. Pluss salīdzinājumā ar Izzi, papildus DTV par to pašu cenu ir arī analogā TV.

Link to comment
Share on other sites

Dīvaini, ka Tevi nebesī Livas tendence visu laiku pāraranžēt kanālus, kad biju viņu klients, mani tas vienkārši tracināja...

Jeb savai digitālajai TV viņi tā nedara?

 

Man arī vēl pagaidām ir Livas analogā TV Ziepniekkalnā. Kanālus (kādus 2..3) ik pa pusgadam šie pārmet uz citām joslām, tikai ar search'u var (meklēšana kā ar uguni) atrast pazudušos. Tas attiecas uz visiem ārzemju kanāliem.

 

Tas ir vienīgais, kas tracina. Pārējais ir ok, kvalitāte laba. Maksāju ap Ls9.00 par ~70 kanāliem.

Link to comment
Share on other sites

Izzi nav ne vainas – senāk man bija kabeļnieks, tagad jau kādus 2 gadus digitālā tv. Skatīts tiek uz Philips LCD, kvalitāte ir daudz maz ok (atsevišķi kanāli labāk, atsevišķi sliktāk).

 

Man atkal liekas ka kanālu piedāvājums šiem ir labāks kā Baltkomam, piem. tas pats V.Sport Baltic viņiem ir, kamēr Baltcim nav.

 

+ piemaksājot 1Ls otrā istabā vari atstāt kabeļtelevīziju.

Link to comment
Share on other sites

Sveiciens!

Arī esmu dilemmas priekšā - ņemt Baltkomu vai Izzi? Tagad ir Livas TV, bet besij ārā kvalitāte, biži čirkst kanāli un kvadrāti uz ekrāna.

 

Izzi pluss varētu būt, ka šie raida DVB-T modulācijā (vismaz viņu dekoders izskatās pēc DVB-T) un līdz ar to varēs izmantot teļuka uztvērēju, bet nav ne jausmas kā ir ar pakalpojuma kvalitāti...

Blatkom.... jēdzīgākas kanālu pakas...

 

Vismaz IZZI savas programmas raida uz nestandarta frekvencēm (lai arī it kā modulācija ir standarta) līdz ar to viņas uztvert ar TV iebūvēto uztvērēju visticamākais nesanāks. Bez tam jāpērk papildus CAM modulis - nemaz tik lēts viņš nav. Kam tas vajadzīgs, ja uztvērējs pa velti tiek dots?

Pakalpojuma kvalitāte izzi - analogajam - kā jau analogajam - drusku sniedziņš, drusku "pūkaina" bilde. Digitālajam - nenormāla kompresija, mazs bitreits = kvadrātu kvadrāti īpaši uz sporta pārraidēm.

Katrā ziņā kvalitāti nemaz nevar salīdzināt ar to ko var dabūt no Sat tv :D

 

Bet BALTCOM arī iekas ka ir līdzīgas problēmas.

Link to comment
Share on other sites

Jau kādu pusotru gadu ir Livas digitālā TV.. nesūdzos.. attēla kvalitāte ir pat ļoti OK.. cena arī bija ļoti laba.. tagad tik pacēla.. :) no 01.03. laikam beigsies testa periods, lai gan beigas jamiem jau no neatminamiem laikiem.. visu laiku termiņu pārceļ.

MārcisB - Livas DTV pie katras tjūnera ieslēgšanas pārbauda tīklu uz jaunām programmām.. :D

Link to comment
Share on other sites

Nu mani Livas arī visu laiku apmierināja, bet pēdējā laikā sāk gļučit, un pazuda visi discovery kanāli, kas bija vienīgais kas mani interesēja. Un tūlīt beigsies testa režīms, tāpēc izskatu arī alternatīvas.

 

Tad nav skaidrs, vai Izzi varēs pavilkt ar iebūvēto tūneri? Viņu tūnera instrukcijā var redzēt ka tas ir klasiskais DVB-T dekoders...

Varētu palikt pie Livas, bet nav discovery, un kad beigsies testa režīms var sanākt visādi pārsteigumi.

 

 

Baltkom optikas zonā raida DVB-T, derēs jebkurš TV ar CAM slotu. Pluss salīdzinājumā ar Izzi, papildus DTV par to pašu cenu ir arī analogā TV.

Vot i nekā, biju atsaucis meistaru lai pamēģinātu, uzķēra tikai dažus kanālus, pārējie bija DVB-C diapazonā. Un analogas arī nebija, tikai DTV, vismaz Ziepī.

Labots - saf
Link to comment
Share on other sites

saf.. nekādi pārsteigumi nebūs.. aizej uz livas un pārslēdz līgumu izvēloties ko skatīties tipa bāze + paketes.. piem, filmas, mūzika.. cenas arī ir iekš livas.lv bāzes 6ls + katra pakete +1.50ls..

 

discovery nepazuda.. tehniskas problēmas.. un līdz ar to arī jamos pēc tam arī izņēma no programmas, bet tagad ir alternatīvi kanāli no NatGeo..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Nu jā, nekādu problēmu jau nebūs, bet cik saprotu nebūs arī Discovery, a kāda tur alternatīva no natgeo? 2 kanāli un viens no tiem par zvēriem... :[

Link to comment
Share on other sites

Vot i nekā, biju atsaucis meistaru lai pamēģinātu, uzķēra tikai dažus kanālus, pārējie bija DVB-C diapazonā. Un analogas arī nebija, tikai DTV, vismaz Ziepī.

Tad tur nebūs optikas zona, signāls tiek saņemts pa gaisu (tāpēc nav analogā signāla) un caur viņu antenu modulēts HYPER diapazonā tajā pašā DVB-T standartā. Problēma bija ar Philips TV, bet cik atceros tepat biedri rakstīja, ka ar firmwares palīdzību problēma tika atrisināta un vajadzīgā HYPER frekvence TV tika aktivizēta.

Link to comment
Share on other sites

Mārci, labāk tādi, nekā nekādi :D tiesa gan.. lai gan par dtv maksāju.. to gandrīz neskatos.. ļoti gaidu ltc virszemes tv, lai atslēgtu livas..

Link to comment
Share on other sites

Tad tur nebūs optikas zona, signāls tiek saņemts pa gaisu (tāpēc nav analogā signāla) un caur viņu antenu modulēts HYPER diapazonā tajā pašā DVB-T standartā. Problēma bija ar Philips TV, bet cik atceros tepat biedri rakstīja, ka ar firmwares palīdzību problēma tika atrisināta un vajadzīgā HYPER frekvence TV tika aktivizēta.

Jā, tā laikam arī bija, jo viņš biedāvāja uzlikt kaut kādu tur huj*u uz saviem aparātiem (visai mājai) pa 60Ls, un tad būšot ok. Bet nu maksāt to negribējās.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...