Jump to content

3CCD videokameras


QuickSilver
 Share

Recommended Posts

manuprāt par šādam cenām attēls ir vienalga pietiekami štruntīgs, lai neatmaksātos tadu piķi izsviest - 700ls. tad jau paņem mazo MiniDV kameriņu par 200-300ls un staigā laimīgs, nebaidoties arī zemē nomest :)

 

bet ja grib kvalitāti, tad jāskatas kas nopietnāks. 3ccd nav slikti...

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt videokamerā investēt variāk par 400Ls izmesta nauda. Pārsvarā cilvēki, kas iegādājušies videokameru pēc tam atzinušies, ka varēja ņemt lētaku tb parastāku ... nu ci ksanāk video lietot .. sākumā jā - visi paspēlējas, a pēc tam .. labi ja 1x mēnesī ..

Danu labāk nepažēlot naudu ftoaparātam. a par tiem 3ccd ... labāk ņemt ar rgb filtru .. tas 3ccd - katra matrica pa 1mpix .. $$$ ui ui :(

ja mājās iegādāts LCD ar HDTV iespējām tad labāk uz to pusi vairāk orientēties - lai kamera filmē labu 16:9 !

Edit:

Ieteiktu šādas MVX40 : http://www.canon.lv/products/about.asp?id=1380 (cena ~500Ls

vai

MV880X : http://www.canon.lv/products/specification.asp?id=1379 (cena ~ 400Ls)

Link to comment
Share on other sites

QuickSilver

iisteniibaa es arii gribu 3ccd kameru lai peecaak vareetu no zenita leecaam uztaisiit to paareju.. un vot tad buut flimas...

Link to comment
Share on other sites

Pec manas saprašanas, ja netaisi filmu , kuru rādīsi Kannās, tad , daudz vērtīgāka ir optiskā stabilizācija, nevis trīs matricas- tik , laikam , jau nav kameru , kurai tikai stabilizācija

Jā un papildus- to kameru , gandrīz visi lieto salīdzinoši maz- filmēt būtu pusbēda (un arī tad, ja apskati kādu kultūras objektu- daudz labāk skatīt un fotografēt, nevis visu laiku lūrēt caur kameru-parasti ir laika deficīts), bet pati montāž... Pašam stāv kaudze, kuru vajadzētu salikt kopā , bet nesanāk laika. Tā , ka pērc lētu kameru . Par atlikušo , labāk piepēr ciparu ziepeni.

Link to comment
Share on other sites

dak ādas muļķības ... la ilabi filma izskatītos viņu vajag pareizi samontēt - lai nav garlaicīga a attēla dzidrums, tad jau būs otršķirīgs!

Link to comment
Share on other sites

QuickSilver

nu pa monteesanu jaa... tagad lasu kkadu dc novilktu graamatu kaa buut rezisoram... :lol: ... taggad tik vaig kameru.. un veel baigi gribaas to leecu uzparikti uztaisiit...

Link to comment
Share on other sites

QuickSilver

aaa un leecas gribaas uztaisiit taa lai filma toc iztaas peec filmas... citaadaak visiem shitiem handy camiem ir taa ka bilde visur ir asa gad prieksplaanaa gan aizmuguree.. gribaas lai var nofokuseet uz pareizajaam lietaam....

Link to comment
Share on other sites

Palaidnieks

Labai folmai vajag smuku attelu!

Iieteiktu pieverst uzmanibu tam cik laba attela kvalitate ir telpas pie nepar laba apgaismojuma, daudzam bilde ir ljoti graudaina! Jo smuka saulaina laika bilde visam ir ok, ta ka pievers uzmanibu optikai.

Man liekas ka ss.lv vareja dabut pan gs-400 lidz tiem 700ls, jaunu un kaste.

3ccd ir laba lieta.

_________________

Ziņojums pievienots no BOOT.LV WAP

Link to comment
Share on other sites

interesanti, kas tur par pāreju - ko taisīsi? tipa lai var mainīt objektīvus - platleņķi uzlikt un taml??? jo nezinu, vai būs tas graujošais efekts - kad nofilmēsi ar dažādiem objekt. izmaiņas būs samēra niecīgas, cik nu uz tās mazās izsķirtspējas attēl vispār varēs ko saprast:)

 

savukārt, ja tu gribi ar filmām aizrauties - tur būtībā vienmēr kā likums, lielāka nozīme ir kadra kompenei, idejai, utml, mākslinieciskajai pusei, kvalitāti biezi vien var pieciest. jo sevišķi tadēļ ka pa tiem 700Ls uzlabojums tiešām būs minimals.

 

a optisko stabilizāciju - vislabak jau filmet izmantojot dažādus statīvus. parastu trijkaji arī, bet pavisam kruti ir tie balanseti statīvi ar atsvariem - pārnēsājamie, ko uz muguras uzkar, kā mugursomu (sportu, autosacīkstes ar tadam filmē, var strauji, plūdeni griezties) - šie pribambasi vares kameras ksutību padarīt tiešām skatamu/baudamu uz ekrana. a parata stabilizācija - pret raustīšanos - arī softiskā tagad kameram ir diezgan specīga, kautgan, rokās turot, bez statīviem ir naiva cerība kautko uzfilmet tikko kā ir sākts piezūmot :)

 

kā cilvēks, es tewv ietektu ņemt tik ciet lētu kameriņu līdz 300 - 350Ls, ērtu, ar maksimali daudz manualajiem iestatījumiem, un tad riktīgi padarboties, paeskeperimentēt, un kad jau būs tas ķēriens un azarts, ka nevarēs bez filmēšanas vairs dzīvot, tad arī gribot negribot sakrās naudu kādai jēdzīgai kamerai līdz 10k Ls :)

Link to comment
Share on other sites

ehh - prasības ... es tev jūtu līdzi ..

to asumu uz konkrētām lietām iegūst - peiliekot kameras pirkumam 1000Ls :)

tad bonusā vēl pienāk klāt arī movie efekts :)

Link to comment
Share on other sites

QuickSilver

nu tepat tak tika apspriests par to kaa filmas izskataas peec filmaam. un tur arii bija par to ciktur mm paareju un tad vareetu arii to asuma reguleesanu ieguut...

Link to comment
Share on other sites

hehe, redzkā līdzīgi viedokļi:) - labak ietaupi, rīktīgi nofilmējies, satrenējies rūtainam acīm ar lētu kameriņu, a to optiku jau var piemudrīt arī mazai kameriņai, nevajg tikai baidīties mazliet paķidāt laukā:) - asuma dziļumu gan grūti būs nokaut, sazin, mazam caurumam tas jau vienmer būs garš...

Link to comment
Share on other sites

vot vot film grain ...

http://www.canon.lv/products/specification.asp?id=1247

tagad tikai 2900Ls !!!

nē nu protams var taisīt selfmade (projektori) videokameras - bet tomēr tā būs jānes ārā no mājas...

EDIT:

Piemudīt optiku jau var, bet viss fokuss aizies d****...

tāpat jau pieliekot fotikam extenderi var pareizināt optisko zoom, bet visa fokusēšanās aiziet pei ****** ..

Link to comment
Share on other sites

skaties kā gribi, bet manuprāt, tas attiecas uz visu - datori, foto, pat māja!!

Nauda it kā nav šķērslis nopirkt, bet saprast pēc dārgā pirkuma, ka pirkums joprojām neatbilst tam ko esi izdomājis galvā, būs sāpīgi. - Pie videokameras būtu vēl jāskaita statīvs; gaismas; galu galā datora upgreids... un vēl un vēl ..

Link to comment
Share on other sites

kapēc, fokusu jau vel var dabūt - uzliek manualo modi - un izbrauc no viena gal līdz otram, ļoti iespējams, ka asumu varēs dabūt, tikai automatizeti tas gan varētu nedarboties, piemeram zūmojot - vaŗetu pazust....

nja, principā jau vispār ar tiem kramiem nekā iepriecinoša nav, tā tikai liekas, eh, ja man būtu kamera... a kad ir tā kamera, tad skaidrs, ka nepatikšanu vairak kā labuma, un vēl nauda izterēta :)

Link to comment
Share on other sites

varbuut ir jeega piekraat veel 150 latus un iegaadaat tieshaam labu mantu ar kaartiigu optisko stabilizaaciju ?

teiksim Panasonic NV-GS250 ir gan 3matricas gan optiskais stabilizators ?

 

Šitā kamera ir laba, tikai nevajag pirkt Latvijas bodēs, viņai te ir drausmīgi slikts cipars. Paskaties iekš ss.lv. Tur es vasarā sarunāju džeku, kurš nu krievzemes jaunu ar visu garantiju atveda pa 640 Ls.

Lietoju un esmu apmierināts.

Link to comment
Share on other sites

To NC:

 

Garantija ir Krievijā -Eiropā točna nedarbojas. Bet tā kā tas piegādātājs ir pazīstams, tad ja kas - vedīs uz turieni pa garantiju. Daudz kas jau ir ņemts no viņa. Vienam korifānam PIONEER auto maģis noviebās. Pēc 3 nedēļam dabūja atpakaļ. Risks jau pastāv vienmēr...

Link to comment
Share on other sites

Ja tas cilvēks, ar to vešanu, darbojās gadiem, tad risks ir salīdzinoši neliels. Vismaz , man , kad ar šitādu piegādātāju, ar aķi gadijās problēma-vienkārši apmainija.

Link to comment
Share on other sites

To Immaa:

 

Vai ar 10x optisko zoomu pietiek?

Ar 10x pilniibaa pietiek pat profesionaaljiem (nav naacies redzet nevienai, pat pro pleca kamerai standarta objektiivu, kurai buutu vairaak par 10x zooms, bet protams, ka objektiivus var piepirkt dajebkaadus - arii ar 25x zoom), taa kaa es domaaju, ka tev arii pietiks ;)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...