Jump to content

Reanimēt vecu projektoru, ieliekot jaunu LCD paneli.


uldiss
 Share

Recommended Posts

Ir vecs SHARP LCD projektors (modelis XV-530h), kuru ir vēlēšanās reanimēt.

Tas ir 3 LCD paneļu tipa projektors. Galvenā problēma ir tā, ka attēlā redzama viltus kontūrlīnija, no kuras neizdodas atbrīvoties. LCD paneļu vaina tā nav, to pārbaudīju. Lieta varētu būt elektronikā, bet modelis ir tik vecs, ka internetā pat nevar atrast tam vainīgās detaļas anlogu (domāju, ka tā ir aiztures līnija, kas nestrādā kā nākas). Aparāts ir samērā paliels, tāpēc arī LCD paneļi tajā ir salīdzinoši diezgan lieli - apmēram 3 līdz 4 collas pa diagonāli. Izšķirtspēja nav zināma, bet priekš video var iztikt. Ir tikai Composite, Component un S-video ieejas, bet nav VGA.

Ir doma izmest ārā oriģinālo elektroniku un LCD paneļus un to vietā iebāzt vienu krāsaino LCD paneli ar attiecīgu elektroniku (kontrolieri). No derīgām lietām paliek korpuss, gaisma un visa optika ar zoom objektīvu (praktiski 2/3 no projektoram nepieciešamajām lietām), tāpēc arī gribas to verķi atdzīvināt. Ideāli būtu dabūt SVGA izšķirtspējas krāsaino LCD monitoru (LCD paneli) 3 līdz 4 collu izmērā. Uz lielāku izšķirtspēju neceru, bet priekš video arī tā būtu pat ļoti ok.

Vai kādam ir idejas, kur tādu mazu krāsainu LCD monitoru dabūt (ar, vai bez VGA ieejas, tas nav pārāk svarīgi)?

Link to comment
Share on other sites

ja ieliksi tādu baigi mazo līdz 3 colām, tad varbūt būs štokos, ja protams atradīsies tik mazs ar pietiekami lielu izšķireni.

 

mazie jau visādi ir, meklē pēc

http://www.globalsources.com/manufacturers...T-LCD-Panel.htm

vai

http://www.google.lv/search?client=firefox...anel&meta=&btnG

=Google+mekl%C4%93%C5%A1ana

 

cenas gan viņiem nebūs daudz zemākas kā lielajiem bračkām - 19'' utml.

 

savā ziņā ieteiktu papētīt selfmeida projektoru topikus, šeit esam šo to sastrādājuši:) - un tad var taisīt arī ar 17'' ekrānu, izmantojot Frensnela lēcas gaismas vienmērīgai izkliedēšanai pa visu ekrāna laukumu, vienīgi tad no esošā projektora vienīgais ko varbūt varēs saglabāt ir lampa un tās baroš bloks. un viss verķis būs samērā paliels.

 

vēl ir samēra droši varianti ka ir arī 800 pikseļu un pat 1024 punktu plati 11'' vai pat 8collu ekrāni, no tiem varētu sanākt kautkas puslīdz kompakts, un ar kvalitatīvu attēlu....

 

 

PS - būtu baigi ineteresanti ielūrēt tavā vecajā projektorā :)

Link to comment
Share on other sites

Par selfmeidiem emu salasījies papilno. Tie man patīk. Bet, tamdēļ vien negribētu atmest ideju par sava rūpnieciskā rojektora pārtaisīšanu, jo tam ir daudz labu detaļu, tik vien kā LCD ar kontrolieri būtu jānomaina. Lielākie plusi ir - puslīdz kompakts dizains un zoom objektīvs.

Kautkad saņemšos un nofotografēšu, lai parādītu.

Link to comment
Share on other sites

nudavai, galnais tad tev atrast to mazo LCD panelīti. moš ar rāzotājiem var sakontaktēt? tik mazu štruntiņu sūtīt jau varētu no jebkurienes, šipings nekāds baisais jau nebūs.

Link to comment
Share on other sites

Dažās LCD ražotāju lapās esmu skatījies, bet tur parasti piedāvā tikai partijās pa 50 vai 100 gabaliem uzreiz.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...