Jump to content

Neoriģinālas tintes, iegūšana, pildīšana uc.


Varonis
 Share

Recommended Posts

Sveiki, šajā topikā mēs varētu veiksmīgi dalīties pieredzē ar pašrocīgu tintes pildīšanu, kartridžu modificēšanu, dažādām tintēm utml.

 

---> jau visiem zināms, ka lielu daudzumu fotogrāfiju, vai milzīgu melnbaltu teksta blāķu drukāšana nav nekāda medusmaize, jo pie lieliem apjomiem izdevumi par tinti ir samērā lieli...

---> bieži vien ir vajadzīga izdruka ar specifiskām īpašībām - ultravioletās gaismas izturība, ūdens izturība, utml. kur vajadzīga specifiska tinte.

 

gadījumā ja uzpildīšana ir sekmīgi veicama (lielisks piemērs - Canon Pixma sērijas printeri) tad atliek vien nopirkt konkrētajai drukas galvai atbilstošu tinti vairumā - vismaz 1 litru katrai krāsai, un tad var teikt, ka drukāšana ir kļuvusi izcili lēta.

 

mazliet piņķerīgāk ir ar HP printeriem - viņiem drukas galva ir kopā ar tintes kārtridžu, labi tāpēc ka vienmēr galva ir jauna un svaiga, slikti - dēļ lielākas cenas, un īsāka galvas mūža, kas pieļauj atkārtotu pildīšanu tikai 1-2 reizes, kas arī nav gluži slikti, jo tādā veidā arī izdevumus par tinti var samazināt 2-3 reizes.

 

vēl nejaukāk ir ar Epson printeriem - tie izmanto mazliet savādāku piliena smidzināšanas tehniku, un kā paši apgalvo - tiem vajagot īpašo, pēc smalkās formulas gatavoto tinti (to gan stāsta visi ražotāji:).

------------------------

 

bet tākā uzradās interese apdrukāt dažādas virsmas kur būtu vajadzīga tinte uz spirta vai kāda šķīdinātāja bāzes un ar spēcīgu saistvielu, tad vajadzētu noskaidrot, ko īsti tā drukas galva spēj ņemt pretī.

-- man ir aizdomas, ka vienīgā problēma kas drukas galvai varētu nepatikt - ir tintes blīvums/viskozitāte un žūšanas ātrums - ja tie nav riktīgi - tad tinte vai nu apkalst ap galvu, vai arī pil ārā.

apkalšanu varētu novērst vienkāršāk, kautgan - iespējams ka ķīmiķojot arī varētu - piemēram, piejaukt klāt glicerīnu vai ko taml - lai tinte paliek biezāka, vai ūdeni/spirtu - lai šķidrāka.

 

šeit tas joks ir viltīgs:) - varētu eksperimentēt nežēlojot drukas galvu, ja izmanto sakrātās HP printera kartridžas, bet gdienā ja tiek atrasts īstais maisījums - tad nav zināms, vai viņš derēs arī Epsona vai Canona galvai. (Hp galvu drukai izmantot nav vērts, jo tā ir tikai pāris reizes pildāma).

 

būtu vajadzīga ierīce, ar ko izmērīt precīzu orģinālās tintes blīvumu, lai tad pašbrūvēto tinti varētu precīzāk sgatavot. Jo savādāk eksperimentēšana var pārāk dārga sanākt:)

 

hmm. nu labs ir, ja kādam ir kādas idejas - laipni lūgtum:)

rītdien būs jāaizčāpo līdz Sinertai:)

Link to comment
Share on other sites

Papildināšu tēmu sadzīviskā līmenī.

 

Nesen savaidzējās vienu printerīti ofisam. Sagadījos Dominā un iegāju veikalā Topo centrs. Tik cik papļāpāt par tēmu printeris.

 

Tur stāv Visādi printeri pārdošanā un no lētā gala acīs duras Cannon! Cena printerim, kā cena, bet tintes kartridžš maksā 1.20 Ls (melnais kreisais)

Pārdevējs ar putām uz lūpām stāsta, cik tas ir kruta!

 

Parunāju ar Cannon spečukiem (cenu starpība grandioza, lai neteiktu vairāk). Šamie saka, jā ir tāda lieta, bet risks, ka kreisie kārtridži noklās to printeri ir ļoti liels!!!

 

Tānu neesmu vēl neko nopircis, bet domas jau virzas melnbalta lāzernieka virzienā.

 

Nevēlos analīzi, par to, ko izvēlēties! Šādu vai tādu brendu, tinti, vai lāzeru! Runājam vairāk par šādiem acīm redzami izdevīgajiem darījumiem! Kā tad īsti ir ar viņiem???

Link to comment
Share on other sites

Gatervecis

Blīvumu tak mācija aprēķināt jau pamatskolā.... ņem nosver kādu konkrētu tilpumu un izsakot pareizās mērvienībās (kg, m3 vai līdzīgi ) izdali masu ar tilpumu un ludzu - blīvums rokā.... bet interesantāk ir ar viskozitāti... te jua VZ nederēs bet jāņem gan jau pēc DIN un tinte laikam diezgan pašķidra - īsti precīzi to viskozitāti būs pagrūti noteikt, bet +/- 5% gan jau var dabūt

Link to comment
Share on other sites

2 gatervecis:

nu ja nuja:) - pareizi, blīvums laikam arī pie kājas, bet tā viskozitate/lipīgums laikam ir tā kas var aizķepēt to galvu ciet. sazin kā lai viņu dabon rokā?

 

2 mr:

zinu ka to Canon Pixma cilvēki lieto vienā mierā, ja ņem atbilstošu tinti (kurai rakstīts virsū ka der konkr. modelim) tad ir štokos. un iespējams ka var pat nebaidīties no aizkaltēšanas. epsonam - te tāds viens C42Ux - tam gan mēneša laikā izdodas aizkalst (gan ar oriģinālo tinti, gan inktec utml)

Link to comment
Share on other sites

Gatervecis

Viskozitāti var mērīt ar viskozimetru... t.i. trauks ar kalibrētu caurumu apakšā un tad to piepilda ar šķidrumu un uzņem laiku, cik ilgā iztek, to attiecina pret ūdens iztecēšanas laiku un viss bumbās.

 

par šādu brīnumu var interesēties apdares materiālu un tehnikas (t.i. laku, krāsu) veikalos

Link to comment
Share on other sites

oho!:) - tik vienkārši:) - nu tad jau tā iecere sāk rādīties ceŗīgāka. tad jau pats var uztaisīt trauku ar caurumu, un salīdzināt cik ilgi pil oriģinālālā tinte - un pēc tās štukot modificetās tintes viskozitāti:)

 

jauki, paldies, tad kautkam tur būtu jāsanāk :)

Link to comment
Share on other sites

Gatervecis

nianse - nevis pil, bet tek... laiku uzņem no brīža, kad sāk tecēt līdz brīdim, kad beidz tecēt un pilēšanu neņem vērā.... Ta jau gribētu redzēt, cik ilgi mērītu medus viskozitāti :) tikko pie viskozimetra sprauslas strūkla pārtraucas - fiksē laiku!

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Ar pilināšanu var neizdoties - atšķirīgais virsmas spraigums varētu dot kļūdu.

Pamēģini tādu viskozimetru:

Paņem 2 stikla trubiņas ar vienādu diametru, vienu galu katrai aiztaisi ciet. Vienā iepildi oriģinālo tinti, otrā testējamo. Aiztaisi ciet otru galu, tā, lai paliek gaisa burbulīši. Tad strauji apgriez abas trubiņas otrādi (vari pat sastiprināt kopā). Kurā burbulis celsies lēnāk, tajā būs viskozāka tinte. Ja burbuļi ceļas pārāk ātri (nespēj piefiksēt, kurš ātrāk), ņem tievākas trubiņas.

Pat nav nekas jākalibrē - Tev taču tikai jāsalīdzina viskozitātes, nevis jāizmēra.

Esmu redzējis pēc šāda principa uzbūvētu viskozimetru automašīnu eļļas viskozitātes mērīšanai, tikai tam bija 4 trubiņas, 3 no kurām bija dažādas

viskozitātes eļļas kā etaloni.

Link to comment
Share on other sites

kad straadaaju un vajadzeeja pildiit kaartirdzus tad katrai printeru firmai bij sava burcinja un tieshaam pildot nepareizo tinti galvinja var aizkalst utt.

tad veel jaunajiem Epsoniem bij katraa kaartridzhaa bij iebuuveets kaut kaads advanceetaaks chips kas netikai raadiija cik tintes palicis, bet arii atcereejaas cik jaabuut. un beidzoties tintei to uzpildot taapat raadiija ka nav tinte un viss.

tajaa gadiijumaa bij nepiecieshams programmaatoors lai to chipu noresetotu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ir man Canon Pixma 3000, tintes pērku iekš www.bestprice.lv, kārtidža cena nedaudz virs 2 Ls (oriģinālie ap 6 Ls/gab). Neredzu nekādas atšķirības kvalitātē.

Link to comment
Share on other sites

Ehh, juus te spriezhat, bet izraadaas, ka tas viss ir tik vienkaarshi. :lol: Kaarteejaa spamaa, kas pienaak iistajaa pastkastee atardu sho te- ir jau laikam taadi, kas tam tic.

1137070645.jpg:lol:

Link to comment
Share on other sites

Nu vairs nepateikkšu kurā lapā lasīju tos tekstus, bet bija vieni tautieši taisījuši eksperimentus vai krāsa no oriģinālajiem kārtridžiem pēc būtības atšķirās no krāsas no neoriģinālajiem. Māžojās visāti - drukāja tekstus, bildes u.c. Saecinājums bija tāds, ka neatšķiras. Par Canon, HP un Epson spečukiem viss sen jau skaidrs - ja Tu ar to pelni naudu, vai Tu atbalstīsi kādu, kas pārdod lētāk par Tevi??? Nav redzams, ka M$ atbalstītu Linux :)

Un oficiālie autoservisi eļļas piedevas arī neatzīst :)

Un pavisam neizprotami, bet Calvin Klein cīnās ar pakaļdarinājumiem :)

 

Protams, skaidrs ir arī tas, ka neoriģinālā tinte no neoriģinālās var atšķirties :( Bet nu, tas i tā pat, kā pirkt lietotu mašīnu - loterija. Un atšķirībā no mašīnas, Tev ir iespēja otrreiz neiegrābties uz to pašu sūdīgo firmu.

Link to comment
Share on other sites

pildījis pats neemsu, jo tur ir zināms čakars piem. ar tiem printeriem kam kārtridžos ir čipi iekšā, tad ja pats gribi pildīt tad jāpērk ir čipa resetotājs kas maksā ~ 10 ls laikam.

var nest uz salonu itkā, neemsu mēģinājis.

 

aizejam uz http://www.bestprice.lv/, un tur tās cenas ir tik zemas un pat pienes klāt (glīta meitene), ļoti lēti un viss strādā bez probžām.

Link to comment
Share on other sites

aizejam uz http://www.bestprice.lv/, un tur tās cenas ir tik zemas un pat pienes klāt (glīta meitene), ļoti lēti un viss strādā bez probžām.

 

Man gan meitene ne reizi nav atnesusi, viemēr čalis atnes :( , bet runājot par servisu, ir OK, pēdējo reizi pusotru stundu pēc pasūtīšanas bija klāt.

Link to comment
Share on other sites

Man gan meitene ne reizi nav atnesusi, viemēr čalis atnes  :( , bet runājot par servisu, ir OK, pēdējo reizi pusotru stundu pēc pasūtīšanas bija klāt.

 

heh, tev nepaveicās, man atnesa meitene. pats mazliet apstulbu, meklēju nosvīdušu kurjeru a izrādās meitene trāpijās! :oops:

Link to comment
Share on other sites

ehh spriedelētāji - zinātu , cik tie kreisie kārtridži patiešām maksā ;-D

es kā tirgotājs sen jau varēju pa labi, pa kreisi tirgot un vārīties vairāk nekā tirgojot oriģinālos, BET

es negribu nodarboties ar sūdzību uzklausīšanu- kam na vot nobruka printeris vot tagad remontējiet..

protams, ir daudzreiz lētāk, bet tomēr, katram mērķim ir savs printeris! un pei tā jāpieturās, un nebūs pārsteigumu.

Mājās jau tas pārsteigums nebūtu, ja pēkšņi printeris neiet, bet darbā - kad darbs deg un jānodod tas un tas, bet jums redz tāpēc, ka priekšniecība gribēja ieekonomēt, printeris noklājās , pie tam vienīgais...

ekonomijai jābūt saprāta robežās. uz izejmateriāliem pelna, bet tikai uz apjomu nevis uz %

Par Canon - tie kārtridži jau tā lēti un ražotājs pārdod tikai plastmasas konteineri ar tinti, bet nē tik un tā par dārgu, ne ... var vēl ieekonomēt ...

Bet par pārējām precēm Latvijā ir gatavi maksāt ar uzviju, arī par dzīvokļiem tajā skaitā ... ai neizsmeļama tēma..

Link to comment
Share on other sites

Nu zin, ja man pixmai ir 4 gag. kārtridži un katrs maksā Ls 6, tad tie jau ir Ls 24, kas nesanāk lēti. Un ja Canon par plastmasas kastīti ar tinti var paprasīt tādu cenu, tad tā jau ir nekaunīga vārīšanās. Ražošanas izmaksas domāju ka ir tādas pašas kā lētajiem, un dodu vismaz 70%, ka viņus visus uz viena konveijera ķīnīzeri ražo, tikai dažiem uzraksta Canon un tirgo 3x dārgāk kā pārējos ar ne-brendaisko uzrakstu. Tā lūk.

Link to comment
Share on other sites

Ko tur runāt par neorģinālo izmaksām- 1 L InkTec , CRC maksā , laikam 28 Ls (Canon 6 katridžā , uzpildot , ir papildus jāpielej , laikam 10 ml , jo daļa , paliek porolonā. - katridža pašizmaksa sanāk 28 san !!!) . Skaidrs , Canon servisa veči bļaus nelabā balsī , ka tauta nepērk to katridžu pa 7Ls, bet pilda paši . Bet par jebkuru tinti- jābūt piesardzīgam, jo tai tintei ir jābut tomēr parbaudītai/ neražota kādā šķūnītī. Parasti , cilvēki izvēlās pašu lētāko un pēc tam brīnās, kāpēc noklājās galva.

Mani , nedaudz pārsteidsa Sinerta - kad pajautāju, vai var nopirkt tinti Canon 6 katridžiem, atbildēja ka nesot , t.i. Inktec neražojot (lai gan reklamējās kā izplatītāji), bet , uz tās pašas , Lāčplēša ielas , CRC ir gan InkTec uzpildes komplekti , gan, tinte, litriem priekš Canon 6 katridžiem..

Par risku uzpildot- nu, jau ceturto reizi uzpildiju visus 5 Canom pixma 4000 katridžus -tātad , neperkot orģinālos , neesmu iztērējis 140 Ls, bet gan, kādus 10 Ls . tīrā matemātika , saekonomēti kādi 130 ls :) Jauns printeris maksāja 92 Ls. Nu ko , servisa veči, ja pat tagad nosprāgs- būšu daudz lielāks vinnētājs , nekā , ja rīkotos pēc Canon rekomendācijām.

Link to comment
Share on other sites

^^^^^^^^Tam es piekrītu

darbā neviens normāls cilvēks nelieto tintenieku, un normālos kantoros, parasti ir rezerves printeris.

Link to comment
Share on other sites

Canon servisa veči nebļaus, ka tu nepērc pa 7 Ls vienu kārtridžu - tavs printeris - dari ko gribi, tikai nevajag nest uz servisu iespraudis oriģinālso kārtridžus un pašam bļaut, "kāpē man netaisa pa garantiju ?? "

vai vēl labāk ... - :-D "man veikalā teica, ka tās tintes ir vienas un tās pašas"

vai vēl - "es pildīju oriģinālās Canon tintes :-D

viens kārtridžz paredzēts ~ 250lpp, nu labi kaut vai 100 lpp iznāk, un ko tu (oxygen) jau 400 A4 fotogrāfijas esi izprintējis??

Link to comment
Share on other sites

Jā , sanāk , printēt krāsainas bildes (foto minimāli, bet gan tipa DVD vāciņi-viss lauks krāsins) + diezgan daudz melnbaltā teksta . Par tām simts lapām - nu reāli , uz A4 sanāk mazāk . Kaut kur bija, ka vienai lapai vajag ap 1 ml. Tā, ka četros katridžos, var reāli izlietot 10x4 ml (jo daļa paliek porolonā) , tad , nu kādām 50 A4 lapām pietiek . Tas, ko raksta manuālī , par 250 lapām , ir pufelis (precīzāk , laikam pie kaut kāda , tur % aizpildijuma, tipa krāsaini grafiki, prezentācija, nevis salīdzinoši tumšas bildes.

Link to comment
Share on other sites

tad jau tev iet reāla ražotne :) ... khm tb taisi biznesu - un te var redzēt, ka neproti ekonomēt .. krāsains lāzernieks tieši būtu laikā! un nesaki ka dārgi...

Link to comment
Share on other sites

Nu , ja taisītu biznesu , tad jau cita runa, bet tā... nu bija vesela kaudze DVD bez normāla noformējuma- labs printeris (un ar minimālām izmaksām) uztaisiju sev , ieraudzija radi un paziņas - tiem arī savajadzējas :) . Bet par melnbalto drukāšanu un lāzernieku. Nav jau tik milzonīgi apjomi un nevajaga tik izturīgu . Ja tinte tik lēta, tad ērtāk ar tintenieku (t.i. nav jēgas pirkt papildus aparātu, ja var ar vienu , unversālu) Ir jau vēl viens, lāzernieka , sīkums- ja drukā laiku pa laikam , tad tas verķis, bezjēgā silda gaisu ( nu jābūt siltam)- un , skaties , mēneša beigās , maksā konkrētu summiņu par to elektrību, kura faktiski ir izlaista ventilācijā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...