Jump to content

Radeon 9550xt pie slodzes izslēdzas


Guest bb
 Share

Recommended Posts

Problēma: 3DMark05 game testi - jau pirmajās sekundēs izslēdzas/NFSUnder ground2 - arī pēc kāda laiciņā. Atliek tikai reset poga un citreiz pat rāda artefaktus tikko pēc reset.

Link to comment
Share on other sites

Diez vai tā varētu būt pārkaršana, jo tas notiek tik ātri, un kūleris video arī griežas.

 

Ieliku karti citā datorā(abos XP SP2) - tur 3DMark05 iet bez problēmām vairākas reizes pēc kārtas. Tātad uz garantiju - viņi pārbaudīs un gan jau ies un atdos atpakaļ kā loham.

 

Man tā karte vienmēr ir gājusi stabili ar vienalga kādiem draiveriem, pat OC ir turējusi(bet to es tikai izmēģināju un ilgstoši neesmu turējis).

 

Arī bios settingus visus saliku uz default(rūpnīcas) - tas pats.

 

Uzliku pēdīgo dravieri Catalyst 5.10 - nelīdzēja(protams, arī citi nelīdzēja).

 

Ieliku citu video savā PC, tikai tā bija pārāk veca, lai 05 marku laistu...atliek tikai pamēģināt kādu jaunāku - tā varbūt noskaidrotos, ka man agp slots beigts vai kā tur.

Link to comment
Share on other sites

Pārkaršana tieši notiek ātri. Tev kādu zilu logu neizmet?

Link to comment
Share on other sites

Nevien zila loga...ā, bet sākumā kādas pāris reizes bija tā, ka nofreezojās ekrāns un tad izmeta kaut kādus paziņojumus, ka video atteicās vai ko tml - baigi sarežģīti bija rakstīts un es tam nepievērsu uzmanību, jo tas bija pirmajās reizēs un tāpēc arī neatceros, kas tur bija teikts...

 

A moš monitors vainīgs?:)

Link to comment
Share on other sites

SS15th.div.legionary

A moš monitors vainīgs?:)

 

A moš PSU vainiigs?

Link to comment
Share on other sites

Guest Orlis

PSU noteikti ir vainīgs, jo man pašam tādas problēmas ir ar stani lēto barokli

Link to comment
Share on other sites

nu sākam no sākuma:

skatamies jaunākos driverus dēlim, skaņai, video.

novācam visus vecos driverus.

liekam jaunos.

 

vēl bonusā izlaižam memtestu uz kādām 24h :) notestējam HDD ar ražotāja tooli. nočekojam kasti uz spy/adware.

 

piespraužam testeri pie barokļa 5v un 12v līnijas - paskatamies vai viss ok. paņemam mbm5 un mbm5log palogojam cpu, tilta, video temperatūras...

 

sajauktā kārtībā - bet šo visu tu varētu profilaktiski iziet.

Link to comment
Share on other sites

Arī PSU tas nav, jo kā augstāk minēts, man karte ir gājusi stabili(kādus 3mēnešus) un nekādas jaunas ierīces, kas prasītu strāvu, neesmu pieslēdzis...šī problēma kā no zila gaisa nokrita.

Link to comment
Share on other sites

Guest kuzmitch

padomaa videokartei par labaaku dzeseeshanu, nu un protams deff_ins teikto..

Link to comment
Share on other sites

Ar draiveriem tur arī mazs sakars, jo esmu licis vienus un tos pašus gan dēlim, gan visam citam(ne vienu vein reizi pārinstalējot kompi)...

 

(A starp citu ko nozīmē novākt visus vecos driverus? Tas ir device manager ierīcei uztaisīt uninstall?)

 

Es vēl padomāšu kā varētu izpildīt to, ko deff_ins teica:)

Link to comment
Share on other sites

Guest kuzmitch

man te ari nesen joki saakaas ar manu videokarti - nevareeju iestarteeties, friizoja pie Welcome loga, striipas metaas, zilais logs utt, safe modee gaaja, meeginaaju paaris reizes video paarinstaleet ar vairaakaam Catalyst un Omega draiveru versijaam. neliidzeeja, vienaa dienaa vispaar vairs nestarteejaas... nonesu visu C, paarliku windu un iet ruukdams :wink: hvz kas bija sagljukojis, bet zilais logs staastija par kaukaadu failu kur bija ati iepiits, no galvas neaceros, bet pierakstiits maajaa ir.

Link to comment
Share on other sites

Es ar pirms nedēļas pārinstalēju Windows, jo ielāde notika tikai līdz welcome screen un tad pats atkal restartējas - safe mode negāja - nu nekas cits padomā nebija kā pārinstalēt. Izskatās kaut kas līdzīgs tavam gadījumam. Ā starp citu - tas notika pēc uzreiz pēc defragmenting ar Raxo Perfect Disc vai kā viņu tur.

 

Btw tikko 7min noturēju Prime95 - ja man ir kādas kļūdas, tad vienmēr tās ir parādījušās jau pirmajās sekundēs, takšto domāju, ka ne ram ne cpu ne pie kā nav vainojams.

Link to comment
Share on other sites

vēl var ieteikt mahinācijas ar bios: load optimized defaults, ccmos, jauns bios, agp aperature size, kaut kādi video shadowing'i...

pameklē gogle kā novākt vecos driverus. respektīvi varbūt tev reģistrā kaut kas ieķēries :|

Link to comment
Share on other sites

Būs jau vien jāsērčo pa ārzemēm, kas man lemts tikai pēc 18iem vakarā:)...bet nav jau garantijas, ka tie jeņķi ko zinās par manu problēmu.

 

Karoče - tikko riktīgi drāzu savu veco Video "GeForceFX 5200" 64mb - nfs2 iet un Brayne II(abās man Radeons izslēdzas) - gāja griezdamies gandrīz uz max settingiem - cik nu tā varēja pagriezt,t.i., slodze bija riktīga; arī 3dMark03 palaidu games - viss kārtībā(ar šo karti man arī nekad nav bijis nekādu problēmu).

 

Tikai vot kad palaidu 05 Marku, tad gan - uzreiz viss ekrāns kropļos un bilde nekāda un vispār viss nekāds - atkal reset, kaut gan varbūt šitik vecu karti čakarētjot ar šo softu tā jābūt?

 

Starp citu SanAndreas ar Radeon iet uz max settingiem, kādus parasti nelieku, jo nevelk jau nemaz šitais xt jau nemaz tik labi:) - bet video neizslēdzās, kaut vai visu Los Santos spridzinu:) (kaut gan nav ko smaidīt, jo tas vēl vairāk sagroza galvu).

Link to comment
Share on other sites

Nu tā sanāk, ka GTASA un PAINKILLER(tikko izmēģināju)iet, bet citas ne. 3DMark03 arī iet, bet 05 - ne, t.i., - video off.

 

Tad ko lai domā - vienās spēlēs ir tādas features, kuras nav otrās - tātad sūdīgi ir draiveri, kas nodarbojas šīm features vai sačakarējusies kartei tā daļa, kas nodarbojas ar šīm featurēm. (?)

 

Edit: da ko es te jau pats jaucos - video nav nekāda daļa beigta - uz cita pc taču 3DMark05 gāja, turklāt driveri bija tie, kurus xpsp2 pats atrod lokāli.

 

Edit: A kā tad ir - ja man stāv kaut kādi no interneta dabūti ati draiveri un tagad es uzlieku devīzes menedžerī uninstall - pēc tam restart un xp atkal pats viņu pieinstalē - kas tad tie jaunie par draiveriem būs - tie paši, ko es biju pats sameklējis vai tie kas sp2 ielikti?

Link to comment
Share on other sites

nfs diezgan labi maak atrast gljuhus! pie augsta oc taa meedz notikt, ka bilde apstaajas un num lock poga vairs ar nestraadaa :wink: ! panjem ati tool un downkloko gpu un paspeelee, peec tam atminjas (visticamaak, ka atminjas karst. nezinu kaa ir ar xt, bet parastajaam 9550 nav ram radiatorinji)! iespeejams, ka pie vainas ir apkures iesleegshana :D , taapeec temperatuuras ir lielaakas!

Link to comment
Share on other sites

Ar apkuri diez vai - vasarā bija daudz karstāks un vispār jau sen kurinu:)

Nu bļin tu ar savu ati tool! Domāju - a kas tur downclockot - tas jau video kartei tieši atvieglojums - uzreiz uz min noviklu un tādi invalīdi sāka rādīties, ka knapi vaļā tiku pēc vairākiem restartiem, visbeidzot tikai pārinstalējot to tooli:)...nu labi es drusciņ nolaidīšu - man defaultā stāv core/memory=418/324.

Link to comment
Share on other sites

uzreiz uz min noviklu un tādi invalīdi sāka rādīties' date=' ka knapi vaļā tiku pēc vairākiem restartiem[/quote']

ko tas noziimee uz min???? tu vinju nolaidi uz mazaako iespeejamo :lol::lol: ....?

pec parasta restarta vga straadaa pie defaultajiem klokiem, jo softiskie frekvenchu iestatiijumi pazuud, ja vien neuzliki "load at startup". kaa var buut, ka jataisa daudzi restarti un jaapaarliek ati tool?????

tavai kartei temp. sesori nav, tachu laizhot benchmarku vai ar ati tool skaneejot artifaktus vari pielikt un pataustiit kartes aizmuguri pretii gpu un atminjas!

Link to comment
Share on other sites

Pareizi vien tu saprati par tiem min :D .Nu bet tā bija, ka vairākas reizes restartēju, caur tiem visiem sūdiem vēl ati tooli redzot liku default frekvences, bet vienalga rādīja gļukus un tad nomierinājās.

 

Ai es to karti esmu no visiem galiem iztaustījies visās situācijās - nekad nekas karsts nav bijis.

 

CMR2005 man nevis izslēdzas video, bet vienkārši ekrāns sastingst un atliek atlkal tikai reset. Nu tad ar ati tool nolaidu uz 405/310 - NFS2 it kā paspēlēju un nekas nekārās;tad ieslēdzu cmr05 un atkal freeze, tikai par laimi viņš atslāba un izmeta kļūdu, ka ati2dvag display driver ķipa tur atteicās strādāt un vajag restartu utt.-vismaz skaidrs, ka mana tālākā rosība būs ap šito driveri.....

Link to comment
Share on other sites

Iegāju safemode un Windows folderim search ierakstīju "ati" un izdzēsu visus failus, kuri ar to sākās. Tad pieliku tos pašus catalyst 5.10 draiverus - nu spēles tagad iet, bet tur nav tik liela slodze kā uz 3DMark05, tāpēc tas gan vēl neiet.

Ideja tāda:no tā PC, uz kura gāja, savākšu visus tos failus, kuri sākas ar "ati" un apmainīšu ar savējiem...ta jau redzēs.

 

Bļin, nezināju, ka draiveriem ir tāda vara! :shock:

Link to comment
Share on other sites

QuickSilver
:D:D:D:D draiveri nestaav ati mapiitee.. tie stav ieksh windows mapiites dzilumos.......windows mapiites izdzeesana varetu palidzet :roll:
Link to comment
Share on other sites

ha, a tu neesi apsvēris - kļūt par dredainu afromenu? :)

 

Nu labi, karoč, nevarēju pielikt draiverus no tā otra compa - device menedžeris tos vienkārši nerādīja - nu hui zin no kā sastāv tie draiveri, laikam kaut kāds inf fails trūkst vai kas...nu i pofig - tādā pašā veidā apmainīju visus ati failiņus, nu draiverus, pret tiem, kas bija uz diska, kas nāca video kartes kastei līdzi - un tagad viss bumbās - rauju spēles un testēju ar 3DMarku piekto svilpodams 8)

Šī bija galīgi jauna pieredze priekš manis - nekad nebūtu domājis, ka sūdīgs draivers(pie tam neba nu kaut kāds no vecajiem) var izrubīt karti.

 

P.S. Ričij Rič, vai nu es esmu galīgi stulbs un nesaprotu, ko tu esi uzrakstījis vai nu tu neesi kārtīgi izlasījis, ko es esmu rakstījis.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Uzrāvos colin mcrae 05 - vienā vietā atkal izrubījās un bēdas pilnos apmēros....pārinstalēju windowu un tad dzīvoju mierā ar xpsp2 piedāvātajiem draiveriem...iet visi testi un viss griežas...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...