Jump to content

Pentax fotoaparāti


OzOnE
 Share

Recommended Posts

Guest kopeee

nav starp pashaam labaakajaam, bet jaaskataas atkariibaa no modelja... :)

Link to comment
Share on other sites

vai Pentax ir laba fotoapraatu firma?

Ja Tu vēlies iegādāties Pentax akcijas, tad firmas labumam īsti nozīmes nav. Es teiktu tā - labas firmas akcijas ņemt nedrīkst, jo tirgū tās nav būt pat pārvērtētas. Ar šādām akcijām var pelnīt tikai uz īsajām pozīcijām. Tas būs grūti un var iegrābties. Labāk meklēt pašlaik viduvēju, bet perspektīvu (vismaz intuitīvi) uzņēmumu.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja Mr. Ozons domā aparātu kvalitāti (nu ja nu piepeši, VIL! :)), tad neieteiktu pievērst uzmanību "kopē" apgalvojumam - Pentax ir starp nedaudzajām top firmām šajā sfērā.

 

Viņiem protams nav "labu kameru 100 - 200 latu diapazonā", bet nopietnu foto tehniku viņi ražo vairāk nekā labu un profesionālajā galā viņiem konkurence ir paplika.

 

Cits jautājums - vai tu to vari atļauties.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz
nav starp pashaam labaakajaam, bet jaaskataas atkariibaa no modelja... :)

 

Izcēlies! Un kas tad ir labākās? :)

 

IMHO kā jau Hindu teica, on of the best!

 

Tagad jau visas lielās firmas pāriet uz digitālo tehniku, maz kas vēl; ražo analogos aparātus no lielajiem brandiem. Protams, ir tikai analogo stroķu ražotāji, kā piem. Haselblatt (laikam tā saucās) Tādi "nestandarta" aparāti ar 6x6 vai 6x9 filmiņām. Bet nu kvalitāte!!! Pat "mūsu pašu" platformāta KIEV'am neviens digitālais nestāv klāt! Nu varbūt kāds profesionālais ar 3 nullītēm. He, KIEV's maksā 50Ls, bet digitālais pro vismaz 1000Ls :D protams, lielā digitālā priekšrocība - USB! Objektīvi jau vien cik maksā! Bieži pat dārgāki, nekā pats aparāts, un tikai tāpēc ka sēž briļļaini japāņi un ar rociņām pulē stikliņus...

 

Nu labi, labi, man pašam Zenit-E kaklā karājās ar Pentax zibseni, lombardā pa 20 Ls pirktu ar grozāmu galvu, kaut tik vienā, vertikālā pozīcijā pa 90 grādiem, bet kāds efekts, salīdzinot ar iebūvētajām!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Wraith

Aleluja, Pentax nav starp labākajiem. Smiekls sanāca :)

 

p.s. es arī vēl pa reizei ar Zenītu staigāju apkārt, ar Soligor 35-70mm stobru (kopā izmaksāja ap 70Ls+20Ls zibspuldze) un kad nav pills vai brillīts mājās atstājis, labi sanāk, vismaz pašam prieks :)

Žēl tikai, ka pašam nav kur filmas attīstīt, darbnīcās padārgi sanāk...

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz

O, tad jau Tev labs objektīvs! Man tas pats default'ais Helios 44. Vajadzētu kautko platāku bišķi. Jā, tīstīšana ta vēl tā, bet kā viņi tās bildes kadrē! Skaidri pasaki, lūdz, nekadrēt! Kā tad! Uztaisa Tev, zin, cilvēku bez kājām, kad vēl negatīvā skatoties vēl var redzēt grīdu labu gabalu zem tām kājām...

Link to comment
Share on other sites

Jā, tie analoģiskie ir neslikti-vienīgi kā paveicās ar fotodarbnīcu (cik svaigs šķidums filmu attīstīšanas automātā, jo ja sačakarē negatīvu, normālu pozitīvu ir pagrūti). Toties digitālajam- kas sanāk , tā arī ir un pat vari , pirms nes failus uz bilžu taisīšanu, salabot katru kadru pēc vajadzības . Ja nav laika dziļi ņemties, ir softiņi, piemēram Jasc Paint Shop pro 8, kur nospied tik vienu poziņu ''Enhance Photo'' un uztaisa no tās bildes konfekti.Ja gribi dziļak -vari nevis automātiski, bet ar konkrētām opcijām, piemēram toni piedzīt pēc cilvēku sejas, jo tā programmiņa piedāvā jau gatavu paleti (dažadu rasu, dažādi iedegušu cilvēku ādas toņus.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...