Jump to content

Pleķi bildējot ar Canon A520


0_o
 Share

Recommended Posts

Šodien pamanīju, ka uzņemot bildes ar nesen iegādāto fotoaparātu ir redzami uzkrītoši pleķi uz ļoti daudzām bildēm. Labāk tas ir redzams lietojot max zoom un bildējot pelēku fonu. Izskatās šādi:

87952.jpg

Ir aizdoma, ka vainojami ir putekļi, kas kaut kādā veidā tikuši pie matricas. Objektīvu tīriju, vaina ir dziļāk. Pa smiltīm un putekļiem arī aparāts nav mētāts- iepirkts pirms apmēram 2 nedēļām un lietots tikai kādas pāris reizes. Pirms tam tā nebija. Vai garantija sedz šādas vainas? Darīt jau neko citu nevar, kā tikai nest uz garantiju?

Link to comment
Share on other sites

šķiet ka jā, ja tie vislaik tajā pašā vietā tie traipi?

 

tad ņem līdzi belašus, pa ceļm ko busiņā uzkost, un kraties uz garantiju:)

 

PS - man ir A510 tais, un līdzīgus (itkā līdzīgus ) pleķus arī varu citreiz dabūt, bet tākā tie ir vai nav, kurnu kuro reizi, un atkarīgi no apstākļiem, arī no atspīdumiem un pirkstu nospiedumiem uz objektīva, tad aparāts loģiski ka nav vainojams.

Link to comment
Share on other sites

Pārskatot bildes ievēroju, ka tiešam vairāk vai mazāk izteikti uz vienkrāsaina fona ir šie pleķi redzami visur. Ja fons ir raibs, tad gan neko saskatīt nevar. Pleķu izmērs mainās atkarībā no zoom lietojuma. Laikam kaut kas ir ticis uz objektīva iekšpuses. Eh, jājož pirmdien uz garantiju..

Link to comment
Share on other sites

Guest exsesiwe

Tam ķīnietim kurš šito līmēja un skrūvēja kopā laikam šķaudiens bij sanācis....

Link to comment
Share on other sites

Varbūt arī varētu būt bojāta matrica (pikseļi), lai gan vairāk izskatās, ka kaut kas uz objektīva lēcām iekšpusē, ko kameras iebūvētais softs cenšas vai nu nodzēst, vai arī padarīt smukāku. Ak, šis Canon! Mans G6 tuvplāna ārpusfokusa veļas auklas padara par mušu mākoni, šeit par NLO :mrgreen:. Aiznes ka kameru uz servisa centru, lai gudrāki prāti ņemās ar to...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...