Jump to content

ALGORITMI/INFO: Shaadi taadi paskaidrojumi un atbildes


Guest inx
 Share

Recommended Posts

SPOGULJPLAKNES

 

Efektiivi izmantot, ja ir divi vienlaiciigi risinaami procesi, kuri ir savstarpeeji preteeji. Kaa zinaams, tad paraleelie algoritmi nodarbojas ar VIENA procesa sadaliishanu vairaakos siikaakos paraleelos procesos, kuru risinaashana notiek vienlaiciigi, taa panaakot dotaa uzdevuma atrisinaajumu 2x, 3x, ... , n-reizes aatraak.

 

 

SPOGULJMATRICAS

 

Izmanto, lai defineetu spoguljplaknees atrodoshos procesus. Matricas var pierakstiit gan kaa grafus, gan kaa kopas. Veikt darbiibas ar taam.

 

 

DAUDZDIMENSIJU SPOGULJPLAKNES

 

n-skaita paraleelas spoguljplaknes, kur katras divas savstarpeeji paraleelas plaknes satur divus preteeji veerstus procesus. Taadaa veidaa var panaakt, ka paraleelaas plaknes attieciibaa pret citaam plakneem darbojas ar "greizu" procesu, jo tas atteelots lenjkjii pret kaadu citu plakni. KO AR TO VAR DABUUT? DIEVS VIEN TO ZINA! Peec teorijas sanaak, ka spoguljplaknju skaits jaapacelj pakaapee n un jaareekjina lenkja robezhaas no 1 liidz 89, lai ieveerotu visu plaknju un spoguljplaknju sapvstarpeejos lenjkjus. Peectam saakas jezga ar to, ka kaada spoguljplakne zem lenjkja var kljuut par citas spoguljplaknes vai plaknes atteelu, bet kas tur sanaak... ui, man praats par iisu, lai to izdomaatu.

 

Piebilde. - plakne un spoguljplakne it kaa ir viens un tas pats, bet reizeem taas tomeer ir divas pilniigi neatgariigas lietas. Kaa visu sho teoriju pierakstiit citiem saprotamaa valodaa, es veel neesmu izdomaajis, tb, es neesmu defineejis preciizus apziimeejumus. Tas ir naakamais pie kaa es straadaaju. :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...