_dunduks_ Posted Friday at 10:10 PM Share Posted Friday at 10:10 PM Gribēju saprast, vai esmu "atklājis ievainojamību", vai pats kaut ko esmu nepareizi saspaidījis Firefox settingos? Vai uz jūsu datoriem arī ir tāda pati "drošība", ja esi ielogojies e.csdd.lv ar smart id , tad jūs automātiski esat arī ielogojies arī latvija.gov.lv portālā? Jo man tā ir un nekādu smart-id latvija.gov.lv vairs neprasa. Man pat ir tā, ka e.csdd.lv sessija ir beigusies (lai gan nezinu, cik ilgi), arī tad esmu latvija.gov.lv iekšā bez paroles. Kas tā par drošibas huiņu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasss Posted Friday at 10:18 PM Share Posted Friday at 10:18 PM Jā, pamēgināju, ir tā kā saki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Friday at 10:26 PM Share Posted Friday at 10:26 PM Ar "tīro" smart-id? Es kā sliņķis neesmu šo uztaisījis, bet caur SEB banku ieejot neesmu latvija.gov.portālā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Posted Friday at 10:30 PM Author Share Posted Friday at 10:30 PM Jā, ar autentificējos tīro (kvalificēto) smarti-id. Latvija.gov.lv vairs nevar autentificēties ar internetbankām, tāpēc tas būt vēl lielāks feils nekā viens smart-id visām lapām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Friday at 10:41 PM Share Posted Friday at 10:41 PM Nu... tad veiksmes stāsts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Posted Saturday at 05:37 AM Share Posted Saturday at 05:37 AM pirms 7 stundām , _dunduks_ teica: e.csdd.lv sessija ir beigusies e.csdd parasti var arī pēc kādas pat pusstundas tikt iekšā, nevadot neko no jauna par latvija.lv neesmu skatījies, jānotestē. Iespējams, tur tiešām kāda vienota pieteikšanās Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Posted Saturday at 07:50 AM Share Posted Saturday at 07:50 AM Ja ecsdd ielogojas ar banku, tad Latvija netieku, ja ar smart id, tad tieku bez papildus ielogošanās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Posted Saturday at 08:37 AM Share Posted Saturday at 08:37 AM Nu tā ir vienotā pieteikšanās. Kad Tu ieliec ķeksīti, tad tur apskaidrots kam nosūti savus datus. Ielogojies jau esi savā Latvija.gov.lv, nevis kādā svešā? Kur tieši ir feils? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasss Posted Saturday at 08:47 AM Share Posted Saturday at 08:47 AM Pirms 8 minūtēm , e = d teica: Kur tieši ir feils? Tur ka citās vietnēs tu neesi "automātiski ielogojies".. Takš nebūtu īsti riktīgi, ja ielogojoties SEB banka, tu uzreiz būtu ielogojies arī citās bankās. Norādas jau tikai tas, ka dati tiek iedoti uz CSDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post e = d Posted Saturday at 08:53 AM Popular Post Share Posted Saturday at 08:53 AM Latvija.gov.lv šeit ir identitātes provaideris. Tu vienmēr būsi ielogojies identitātes provaidera lapā, ja izmantosi kādu citu ar to saslēgtu servisu. Tā darbojas single-sign-on. Piemērs, ja Tev ir kāds serviss saslēgts ar Gmail un Tu tam citam servisam pieslēdzies, tad pavisam mierīgi bez papildus ielogošanās tajā pašā pārlūkā varēsi atvērt Gmail. Tāpēc te nav nekāda feila, tas ir mehānisms kā strādā šādi servisi. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
biomass979 Posted Saturday at 11:04 AM Share Posted Saturday at 11:04 AM (edited) pirms 5 stundām , ju teica: e.csdd parasti var arī pēc kādas pat pusstundas tikt iekšā, nevadot neko no jauna par latvija.lv neesmu skatījies, jānotestē. Iespējams, tur tiešām kāda vienota pieteikšanās Jā Suka,kad gribi notīties no tā Latvija lv. tur nemaz nav iziešanas poga! Pat izslēdzot kompi uz piecām minūtēm,ieslēdzot,ieejot Latvija lv. nav jaielogojās,tu tur vēl atrodies! Nevar izlogoties pie labākās gribas! pirms 2 stundām , e = d teica: Tāpēc te nav nekāda feila, tas ir mehānisms kā strādā šādi servisi. A kā izlogoties?!No Gmail var izlogoties.... Edited Saturday at 11:09 AM by biomass979 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Posted Saturday at 11:19 AM Author Share Posted Saturday at 11:19 AM pirms 5 stundām , ju teica: e.csdd parasti var arī pēc kādas pat pusstundas tikt iekšā, nevadot neko no jauna Tur jau tā lieta, ka e.cssd.lv sessija bija beigusies un lapa man prasīja atkal autentificēties. Tajā pašā laikā atkārtoti neautentificējoties e.csdd, es varēju tikt iekšā latvija.gov.lv bez papildus smart-id kodiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Posted Saturday at 11:25 AM Author Share Posted Saturday at 11:25 AM pirms 2 stundām , e = d teica: Latvija.gov.lv šeit ir identitātes provaideris. Bet kas tad šajā gadījumā ir smart-id? Vai tad tas nav identitātes provaideris, ko atzīst arī latvija.gov.lv? p.s. es tikai skaļi domāju, jo nezinu visas sīkās drukas juridiskās nianses, kas un kam pakļaujas, un kas kuram ir māte un meita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Posted Saturday at 11:42 AM Share Posted Saturday at 11:42 AM Tā, apskatījos CSDD realizāciju. Jā, viņi nav korekti norādījuši savā autentifikācijas lapā, ka tiek izmantota vienotā pietekšanās, ja tiek lietots Smart id. Smart id arī var būt identitātes provaideris, bet šajā gadījumā tas ir tāds priekš Latvija.gov.lv vienotās pietekšanās, nevis pa tiešo CSDD. Lietotājs nesaņem korektu informāciju, par pilno identifikācijas procesu un Tavs sākotnējais jautājums kāpēc atveras brīva pieeja latvija.gov.lv ir korekts šādā kontekstā. Tehniski šeit tāpēc arī rodas interesantas nianses ar sesijām. Te gan jāsaka, ka sesiju garuma nesakritība identitātes provaidera lapā un pakārtotajos servisos nav nekas nepareizs un nedrošs. P.S. Varu pateikt, kāpēc viņi lieto vienoto pieteikšanos, nevis pa taisno Smart id. Šajā gadījumā priekš CSDD tas ir bez maksas. Ja viņi iet paši pie Smart id un grib tiešo integrāciju, tad par to ir jāmaksā un arī regulārās maksas par lietošanu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Posted Saturday at 12:05 PM Share Posted Saturday at 12:05 PM Pirms 57 minūtēm , biomass979 teica: Jā Suka,kad gribi notīties no tā Latvija lv. tur nemaz nav iziešanas poga! Varbūt aizej pie acu ārsta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
biomass979 Posted Saturday at 12:11 PM Share Posted Saturday at 12:11 PM (edited) Pirms 6 minūtēm , raiviic teica: Varbūt aizej pie acu ārsta? Točna ,Suka! Man kompim izrādas atverot šo paneli - vēl ar peli japaritin lai ieraudzītu to izlogošanos pogu! Labi,piedodiet par Loxatroonismu! Pirms 7 minūtēm , raiviic teica: Varbūt aizej pie acu ārsta? Pie ginekaloga! Edited Saturday at 12:12 PM by biomass979 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCohol Posted Saturday at 12:56 PM Share Posted Saturday at 12:56 PM vai nu ar nopērc monitoru, kuram izšķirspēja lielāka par 480p Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Posted Saturday at 01:04 PM Author Share Posted Saturday at 01:04 PM Pirms 6 minūtēm , AlCohol teica: monitoru, kuram izšķirspēja lielāka par 480p nu nevajag braukt otrā grāvī. Tajā lietotājam nedraudzīgajā lapā arī uz 1080p monitora vajag scorlēt lapu, lai varētu tikt līdz darba beigšanai. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
biomass979 Posted Saturday at 01:46 PM Share Posted Saturday at 01:46 PM (edited) 1 stundu atpakaļ, AlCohol teica: vai nu ar nopērc monitoru, kuram izšķirspēja lielāka par 480p Nez vai 27"LG 3 gadus vecam nebūs šī laikmeta izšķirtspēja..! 1 stundu atpakaļ, _dunduks_ teica: nu nevajag braukt otrā grāvī. Tajā lietotājam nedraudzīgajā lapā arī uz 1080p monitora vajag scorlēt lapu, lai varētu tikt līdz darba beigšanai. Man tas Suka monis ir pieslēgts pie portatīva kā otrais...neredz izšķirt spēju...Nu jau poxuj,nav jau grūti paskrulēt to sūdlap,bet paldies par izgaismošanu! Edited Saturday at 02:10 PM by biomass979 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCohol Posted Saturday at 02:38 PM Share Posted Saturday at 02:38 PM pats jau atbildēji uz savu jautājumu/izteikumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mājas tirāns Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago kā parasti piekrītam nelasot kam piekrītam Tekstā ...piekrītu noteikumiem vārds " noteikumiem" ir norāde, kur skaidri un gaiši ir pateikts, ka vienotās pieteikšanās modulis atbilstoši MK noteikumiem nodrošina single-sign- on - ja vienreiz pieteicies, otreiz nevajadzēs tik ilgi, kamēr nebūs time-out vai arī nenospiedīsi atslēgties... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Posted 38 minutes ago Author Share Posted 38 minutes ago 1 stundu atpakaļ, mājas tirāns teica: kā parasti piekrītam nelasot kam piekrītam Tekstā ...piekrītu noteikumiem vārds " noteikumiem" ir norāde, kur skaidri un gaiši ir pateikts, ka vienotās pieteikšanās modulis atbilstoši MK noteikumiem nodrošina single-sign- on - ja vienreiz pieteicies ha-ha-ha. It kā tie noteikumi būtu viennozīmīgi saprotami. Tad jau juristiem darbs beigtos. Es ar vienoto pieteikšanos saprotu vienu tūli, kas der visiem, nevis automātiski visiem. Un man ir retoriskais pretjautājums par single-sign-on. Kāpēc es automātiski neielogojoes eds.vid.gov.lv, ja es izvēlos logoties ar latvija.gov.lv un man ir jau aktīva latvija.gov.lv sessija blakus tabā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts