Jump to content

latvija.gov.lv automātiska ielogošanās.

_dunduks_
 Share

Recommended Posts

Gribēju saprast, vai esmu "atklājis ievainojamību", vai pats kaut ko esmu nepareizi saspaidījis Firefox settingos?
Vai uz jūsu datoriem arī ir tāda pati "drošība", ja esi ielogojies e.csdd.lv ar smart id , tad jūs automātiski esat arī ielogojies arī latvija.gov.lv portālā?
Jo man tā ir un nekādu smart-id latvija.gov.lv vairs neprasa.
Man pat ir tā, ka e.csdd.lv sessija ir beigusies (lai gan nezinu, cik ilgi), arī tad esmu latvija.gov.lv iekšā bez paroles.

Kas tā par drošibas huiņu?

Jā, ar autentificējos tīro (kvalificēto) smarti-id.

Latvija.gov.lv vairs nevar autentificēties ar internetbankām, tāpēc tas būt vēl lielāks feils nekā viens smart-id visām lapām.

pirms 7 stundām , _dunduks_ teica:

e.csdd.lv sessija ir beigusies

e.csdd parasti var arī pēc kādas pat pusstundas tikt iekšā, nevadot neko no jauna

par latvija.lv neesmu skatījies, jānotestē. Iespējams, tur tiešām kāda vienota pieteikšanās

Nu tā ir vienotā pieteikšanās. Kad Tu ieliec ķeksīti, tad tur apskaidrots kam nosūti savus datus. Ielogojies jau esi savā Latvija.gov.lv, nevis kādā svešā? Kur tieši ir feils?

Pirms 8 minūtēm , e = d teica:

Kur tieši ir feils?

Tur ka citās vietnēs tu neesi "automātiski ielogojies"..

Takš nebūtu īsti riktīgi, ja ielogojoties SEB banka, tu uzreiz būtu ielogojies arī citās bankās.

Norādas jau tikai tas, ka dati tiek iedoti uz CSDD

ecsdd.jpg

pirms 5 stundām , ju teica:

e.csdd parasti var arī pēc kādas pat pusstundas tikt iekšā, nevadot neko no jauna

par latvija.lv neesmu skatījies, jānotestē. Iespējams, tur tiešām kāda vienota pieteikšanās

Jā Suka,kad gribi notīties no tā Latvija lv. tur nemaz nav iziešanas poga! Pat izslēdzot kompi uz piecām minūtēm,ieslēdzot,ieejot Latvija lv. nav jaielogojās,tu tur vēl atrodies!  Nevar izlogoties pie labākās gribas!

pirms 2 stundām , e = d teica:

Tāpēc te nav nekāda feila, tas ir mehānisms kā strādā šādi servisi.

A kā izlogoties?!No Gmail var izlogoties....

Edited by biomass979

pirms 5 stundām , ju teica:

Tur jau tā lieta, ka e.cssd.lv sessija bija beigusies un lapa man prasīja atkal autentificēties. Tajā pašā laikā atkārtoti neautentificējoties e.csdd, es varēju tikt iekšā latvija.gov.lv bez papildus smart-id kodiem.

pirms 2 stundām , e = d teica:

Latvija.gov.lv šeit ir identitātes provaideris.

Bet kas tad šajā gadījumā ir smart-id? Vai tad tas nav identitātes provaideris, ko atzīst arī latvija.gov.lv?

p.s. es tikai skaļi domāju, jo nezinu visas sīkās drukas juridiskās nianses, kas un kam pakļaujas, un kas kuram ir māte un meita.

Tā, apskatījos CSDD realizāciju. Jā, viņi nav korekti norādījuši savā autentifikācijas lapā, ka tiek izmantota vienotā pietekšanās, ja tiek lietots Smart id. 
Smart id arī var būt identitātes provaideris, bet šajā gadījumā tas ir tāds priekš Latvija.gov.lv vienotās pietekšanās, nevis pa tiešo CSDD. Lietotājs nesaņem korektu informāciju, par pilno identifikācijas procesu un Tavs sākotnējais jautājums kāpēc atveras brīva pieeja latvija.gov.lv ir korekts šādā kontekstā. 
Tehniski šeit tāpēc arī rodas interesantas nianses ar sesijām. Te gan jāsaka, ka sesiju garuma nesakritība identitātes provaidera lapā un pakārtotajos servisos nav nekas nepareizs un nedrošs. 

P.S. Varu pateikt, kāpēc viņi lieto vienoto pieteikšanos, nevis pa taisno Smart id. Šajā gadījumā priekš CSDD tas ir bez maksas. Ja viņi iet paši pie Smart id un grib tiešo integrāciju, tad par to ir jāmaksā un arī regulārās maksas par lietošanu. 

Pirms 57 minūtēm , biomass979 teica:

Jā Suka,kad gribi notīties no tā Latvija lv. tur nemaz nav iziešanas poga!

Varbūt aizej pie acu ārsta?

741396229_Beznosaukuma.jpg.8717ca46de4723b361b845b82dddf840.jpg

Pirms 6 minūtēm , raiviic teica:

741396229_Beznosaukuma.jpg.8717ca46de4723b361b845b82dddf840.jpg

Točna ,Suka! Man kompim izrādas atverot šo paneli - vēl ar peli japaritin lai ieraudzītu  to izlogošanos pogu! Labi,piedodiet par Loxatroonismu!

Pirms 7 minūtēm , raiviic teica:

Pie ginekaloga!

Edited by biomass979

Pirms 6 minūtēm , AlCohol teica:

monitoru, kuram izšķirspēja lielāka par 480p

nu nevajag braukt otrā grāvī. Tajā lietotājam nedraudzīgajā lapā arī uz 1080p monitora vajag scorlēt lapu, lai varētu tikt līdz darba beigšanai.

• Haha 1

1 stundu atpakaļ, AlCohol teica:

vai nu ar nopērc monitoru, kuram izšķirspēja lielāka par 480p

Nez vai 27"LG 3 gadus vecam nebūs šī laikmeta izšķirtspēja..!

1 stundu atpakaļ, _dunduks_ teica:

nu nevajag braukt otrā grāvī. Tajā lietotājam nedraudzīgajā lapā arī uz 1080p monitora vajag scorlēt lapu, lai varētu tikt līdz darba beigšanai.

Man tas Suka monis ir pieslēgts pie portatīva kā otrais...neredz izšķirt spēju...Nu jau poxuj,nav jau grūti paskrulēt to sūdlap,bet paldies par izgaismošanu!

Edited by biomass979

mājas tirāns

kā parasti piekrītam nelasot kam piekrītam  :)  Tekstā ...piekrītu noteikumiem vārds " noteikumiem"  ir norāde, kur skaidri un gaiši ir pateikts, ka vienotās pieteikšanās modulis atbilstoši MK noteikumiem nodrošina single-sign- on - ja vienreiz pieteicies, otreiz nevajadzēs tik ilgi, kamēr nebūs time-out vai arī nenospiedīsi atslēgties... image.png.d9d3bff661df27d4df58d446c4df0f83.png

_dunduks_
1 stundu atpakaļ, mājas tirāns teica:

kā parasti piekrītam nelasot kam piekrītam  :)  Tekstā ...piekrītu noteikumiem vārds " noteikumiem"  ir norāde, kur skaidri un gaiši ir pateikts, ka vienotās pieteikšanās modulis atbilstoši MK noteikumiem nodrošina single-sign- on - ja vienreiz pieteicies

ha-ha-ha. It kā tie noteikumi būtu viennozīmīgi saprotami. Tad jau juristiem darbs beigtos.
Es ar vienoto pieteikšanos saprotu vienu tūli, kas der visiem, nevis automātiski visiem. Un man ir retoriskais pretjautājums par single-sign-on. Kāpēc es automātiski neielogojoes eds.vid.gov.lv, ja es izvēlos logoties ar latvija.gov.lv un man ir jau aktīva latvija.gov.lv sessija blakus tabā?