Jump to content

Vai ir jēga remontēt lāzerprinteri ar ITB lentes bojājumu?

midix
 Share

Recommended Posts

Droši vien īsā atbilde ir "nē", taču sarakstīšu arī pilno versiju, ja kādam nav nekā labāka, ko lasīt, un interesē tādi tehniski piedzīvojumu stāsti :)  Un varbūt šī pieredze kādu printera īpašnieku izglābs no manas kļūdas.

Jaunā gadā jaunas problēmas. Mans (šķietami 3 gadus vecais) mazlietotais HP 254nw sabojājās - krāsainajās izdrukās ir regulāri balti plankumiņi, neatkarīgi no krāsas. Laikam jau pats esmu vainīgs, kaut kā nenosargāju un iekšējā ITB (intermediate transfer belt) lente nonāca kontaktā ar gružiem, kas lentei radīja neatgriezeniskus izciļņus. Tos varu pat redzēt, kad ieskatos iekšā printerī zem kārtridžiem.

Pats gan nesaprotu, kā tā notika, jo ne printerī, ne apkārt nekādus gružus neredzēju. Teorētiski jau varētu turpināt lietot melnbaltai drukāšanai, taču krāsas ir būtisks iemesls, kāpēc vispār turu mājās printeri. Tieši tagad kādam radiniekam sagribējās izdrukāt dažas datorā uzlabotas senas bildes.

Nedzīvoju Rīgā un man nav auto, tāpēc "Mūsdienās var izdrukāt uz katra stūra" manā gadījumā nav arguments.

Paskatījos, kā to lenti var nomainīt - uh, cena visai ITB detaļai ir 180 EUR un darbs ir baigais čakars, ja dara pats. Esmu pats remontējis dažādas elektronikas ierīces, tāpēc gan jau tiktu galā. Taču par 200 EUR var nopirkt jaunu HP 150nw!

Atradu Ķīnā lenti vienu pašu atsevišķi par ~50 EUR, taču pagaidām neesmu atradis pamācību, kā to paša spēkiem nomainīt. Liels risks nejauši stiprāk piespiesties un lente būs pagalam.

Kopumā jau esmu nobriedis pirkt jaunu printeri. 

Pagaidām nez, kur likt veco printeri, kas it kā vēl drukā, taču nepilnīgi. Es jau paspēju pačakarēties ar to lenti un tagad spilgto punktu vietā izdrukās ir gaišāki plankumi :D Nu jā, bija naivi cerēt, ka tos izciļņus var izlīdzināt, taču nebija, ko zaudēt - lente jau tāpat pagalam. 

Ja gadījumā ap Jēkabpili apgrozās kāds tehniķis ar "zelta rokām", varbūt var kaut ko saštukot, bet citādi laikam varu tikai kādam uzdāvināt, ja gadījumā pietiek ar defektīvām izdrukām.

Tā arī nesapratu, kāpēc tā sanāca un kā pasargāt jauno printeri, lai atkal nenotiek tas pats. Kopumā jau 200 EUR uz 3 gadiem ir pieņemami izdevumi, ko "norakstīt zaudējumos", tāpēc laikam nav jēgas īpaši noņemties. Taču, bāc, nu kā tā... Bēgu no tintes printeriem, jo tie mūžīgi aizkalta, bet te nu izrādās, ka ar lāzeriem šitāda ķibele. Tā ITB lente ir trausla padarīšana, vai tiešām HP nevarēja izgudrot kaut ko labāku. Esot arī printeri ar nedaudz citu principu un bez ITB, bet ne mūsdienu modeļi. Mjā. Stāsta beigas.

Edited by midix

INTRASERVERNET

Vari meginat pats taisit, bet musdienas ja vien printeris nemaksaa GBP500+, tad nemeginu taisit. Un ari skatos cik ir tirgus vertiba lietotam.

Tava gadijuma es panemtu vieta citu printeri, ja velies vel sho pashu kartridzhu izmantot tad nem to pashu HP printeri.

Dzīvoju Jēkabpils pusē, taču rokas pārsvarā aug no pakaļas, līdz ar to varu pieteikties tikai kā savācējs, ar melnbaltajām izdrukām pilnīgi senčiem pietiktu.

Atradu pamācību ļoti līdzīgam modelim, un arī oficiālo "repair manual" manam modelim, kur aprakstīts pa soļiem. Varbūt tīri intereses pēc pamēģināšu nomainīt ar to ķīniešu lēto lenti, ja nu sanāk :)