Jump to content

TV un RADIO jaunumi 2025

Māšuks
 Share

Recommended Posts

base7
pirms 3 stundām , Racer teica:

Tak pilns ar mūzikas kanāliem katrai gaumei

Man ir specifiska Vācijas mūzikas gaume. Tādi kanāli, kuri rāda 200x gadu mūziku vairs nav atrodami. Ja neskaita Youtubē 320p kvalitāti.

Savā laikā skatījos tieši vācu Top of The Pop (RTL) nevis britu variantu.

+Vēl visādus Club Rotation/Planet Viva+The Dome (RTL2) un līdzīgas mūzikas programmas.

Es te domāju tieši vācu mūzikas izpildītājus.

• Patīk 2

Racer

Esi mēģinājis no Sat uz IPTV pāriet? Būs brīnumu pilna pasaule... ;)

base7

Esmu jau sen IPTV pasauli izstaigājis. Brīnumu diemžēl tur nav. Vai arī esmu pārāk izlepis.

base7
9.04.2025. , 22:08, base7 teica:

Ruslans (tas, kuram kādreiz piederēja Topradio) izveidojis jaunu online radiostaciju.

https://live.njoyradio.lv/02

Radiostacija ar šādu pašu nosaukumu darbojas arī Vācijā. Džingli arī no turienes ņemti (ar oficiālu atļauju laikam).

M@R$$
pirms 1 stundas , base7 teica:

Radiostacija ar šādu pašu nosaukumu darbojas arī Vācijā. Džingli arī no turienes ņemti (ar oficiālu atļauju laikam).

Inčīgi, kādreiz kad Tops bij nelegāls, šo staciju arī translēja.

biomass979
pirms 15 stundām , base7 teica:

Esmu jau sen IPTV pasauli izstaigājis. Brīnumu diemžēl tur nav. Vai arī esmu pārāk izlepis.

Tā pat kā es,tas iptv tik  gļuko ,ķipa bilde skaidrāka ,bet gļuko!Ko man vajag tas vis saprotamā valodā ir iekš TurkmenÄlem/MonacoSat!

biomass979
(labots)
pirms 4 stundām , base7 teica:

Tāpēc man likās ka kautkās tāds  jau ir!Jo ja esmu garāžā  tad tikai  internet rādio klausos - kautkas tāds ir  https://www.njoyradio.at/webcam/   Sis laikam Grieķu  https://mytuner-radio.com/radio/njoy-radio-greece-458969/   šis tāds,ar vecie gabali samixeti! A tā jau daudzi https://mytuner-radio.com/search/?q=nJoy+radio

Labots - biomass979

kaut kāds njoy, šķiet jau bija 90mitajos. Kāds tur brīnums, ja frašīze vai tml.

Legacy Sat

DAB parādīšanās dēļ Igaunijā vairs netiek izsniegtas vietējās vai reģionālās atļaujas; visas atļaujas ir valsts mērogā. Mediju pakalpojumu likuma jaunajā redakcijā būs tikai termins "radio licence" bez jebkāda ģeogrāfiskā apzīmējuma.

Racer

Ko tas īsti nozīmē?

Pieļauju juridiski "attīra" likumu - cik tad daudz vairs tādu reģionālo/lokālo staciju vispār ir. Un ja arī ir - tad citai frekvencei var pieteikties un raidīt arī tur.

base7

Uz Hotbird (13E) satelīta parādijušies trīs jauni TV kanāli "Wedo Movies" (filmas/seriāli priekš sieviešu auditorijas vācu valodā), "Wedo Sports" (sporta pārraides angļu valodā+vācu subtitri) un "Wedo Bigstories (dok.filmas angļu valodā+vācu subtitri).

Parametri: 10853, 29900, H, 2/3, FTA

Mājaslapa: https://en-us.wedotv.com/

Uz Astra (19.2E) satelīta parādijies jauns filmu kanāls "Wedo Movies" (vācu valodā).

Parametri: 11836, 27500, H, 3/4, FTA

Mājaslapa: https://en-us.wedotv.com/

Piezīme. Mūzikas kanāla "One Music Television" vietā.

biomass979
(labots)
pirms 3 stundām , base7 teica:

Būtu labāk tos Diuscovery salabojuši ,a to uzslēdz,itkā kartībā,Latviski,noskandin reklāmu aiziet auzās Angliski,kautkāda Suņu darīšana !

Nesen TET zvanīja,pratināja,kā patīkot viņu tet pakalpojums...Teicu galīgi garām -tieši kas intresē tas   vis ir sačakarēts līdz kliņķim,nav  ne latviski ne krieviski! Kautko nīdēja ka  tā nevaidzētu būt! Nu tad paskatieties paši ko piedāvajiet,tik smērē!

Labots - biomass979
  • Patīk 1

base7

Cik esmu iekš Tet uzslēdzis tos Discovery/Animal Planet, latviešu valoda tur nekad nav bijusi, lai gan audio izvēle norādīta latviešu.

Tik pat labi varētu Eurosportam norādīt pie valodu izvēles latviešu😀

base7
2.04.2025. , 13:55, base7 teica:

Radiostacija "Mix FM" (FM102.7) sākusi raidīt no Zaķusalas torņa. Ievērojami pacelta jauda (varētu būt ap 2kW+antenas pastiprinājums). Tagad apraides rādiusam būtu jābūt līdzīgam kā "SWH" (FM105.2).

Sāciet testēt, cik tālu velk.

Viņi vēl vairāk ir palielinajuši savu apraides rādiusu. Tagad  ir ap 2,5 kW TRP.

Tālākā vieta, kur izdevies noķert šo staciju stereo režīmā-Saldus apkārtne.

Piezīme. Būs laikam jaudīgākais komercradio Latvijā. 

M@R$$
(labots)
pirms 3 stundām , base7 teica:

Viņi vēl vairāk ir palielinajuši savu apraides rādiusu. Tagad  ir ap 2,5 kW TRP.

Tālākā vieta, kur izdevies noķert šo staciju stereo režīmā-Saldus apkārtne.

Piezīme. Būs laikam jaudīgākais komercradio Latvijā. 

Ir ir, te vakar vizinājos pa Limbažu galu, ķēra bez problēmām.

Varu tikai apbrīnot to optimismu, ar kādu viņi attīsta to radio, jo tas tucis, kas tur skan, nav ilgstošai lietošanai...

P.S. Šķiet, Skoņtjika 107.2 vai SWH 105.2 arī bij diezgan jaudīgi pasākumi.

P.P.S Kaut kad būs jāpatestē cik tālu velk...

Labots - M@R$$

biomass979
(labots)
20.04.2025. , 12:20, base7 teica:

Cik esmu iekš Tet uzslēdzis tos Discovery/Animal Planet, latviešu valoda tur nekad nav bijusi, lai gan audio izvēle norādīta latviešu.

Tik pat labi varētu Eurosportam norādīt pie valodu izvēles latviešu😀

Ir ir,jābut Latviski abiem Discovery un tam TLC ! Tiem animal.nacionālas un eirosportie nekad  nav  Latviski bijis! A tiem  ir un pat normāli tulko kad ir tai LV. Nav tas makslīgais invalīds kā Viasat historij! 

Es tak minēju,TET pārstāve minēja ka es neesot uzslēdzis LV valodu-tānevaidzētu būt ,kā es atstāstu,kad brīžam ir,nv,ienmēr pazūd pēc  reklāmu skandināšānas! Es  šai sabraucu ,lai atlaiž tos dzērājus kas pa reklāmas laiku piedzerās,vairs nespēj turpināt darbu....Šā šo visu dzirdot nožējoja ka pazvanījusi-tā plūdeni pargāja  tet elektrības piedāvājumu!Es atbijdēju,tai  ar jūs neņēmuši  krievalodu,tādu nevaig!Ķipa vairs no krievijas tak nenākot,tad atkal piedāvājies sačakarētu produktu!!!    Solījās parzvanīt -vēl nav zvanījusi! 🤭

Labots - biomass979

base7

Kopš vidējos viļņus pameta kristīgais "Radio Centrs", AM diapazonā vairs neraida neviena radiostacija. 

• Bēdīgs 2

M@R$$
Pirms 47 minūtēm , base7 teica:

Kopš vidējos viļņus pameta kristīgais "Radio Centrs", AM diapazonā vairs neraida neviena radiostacija. 

Kas itkā būtu loğiski, itkā 2025.gads...

base7

Uz Astra (28.2E) satelīta esošais Lielbritānijas nekodētais mūzikas kanāls "Now90s & 00s" maina savu atrašanās vietu.

Jaunie parametri: 11082, 23000, H, 5/6, E stars, FTA (ID: 50357)

Vecie parametri: 11568, 22000, V, 5/6, E stars, FTA

guntis1234

Kurā brīdī pazuda radio Merkurs AM 1485? liekas ka tikko vēl bija

M@R$$
1 stundu atpakaļ, guntis1234 teica:

Kurā brīdī pazuda radio Merkurs AM 1485? liekas ka tikko vēl bija

Šķiet ka nu jau ~pusotrs gads kā klusums? 

• Patīk 3

raiviic

Cik tad Lapinskim tagad gadu, noteikti jau pāri 80. Tajā vecumā un ar nez vai lielu pensiju jau neko daudz vairs nepadarīsi.

Racer

Elektrības maksas piebeidza pasākumu...

Mikelis95
pirms 5 stundām , M@R$$ teica:

Šķiet ka nu jau ~pusotrs gads kā klusums? 

Es domāju, ka jau gadus četrus Merkurs neraida, ne tikai AM , bet arī internetā.

biomass979
pirms 14 stundām , raiviic teica:

Cik tad Lapinskim tagad gadu, noteikti jau pāri 80. Tajā vecumā un ar nez vai lielu pensiju jau neko daudz vairs nepadarīsi.

Tā ir ka neiemācījās galveno funkciju no mūsu Valdības  Zagt,zagt un vēlreiz zagt!💨 neiestājās pulciņā"čaklās rociņas"!

base7

Igaunijā 2025.gada janvārī izsludinātajā ciparu radiofrekvenču licenču (DAB+)  konkursā uzvarējusi AS Levira. Viņai tagad gada laikā jāizbūvē trīs DAB+ apraides tīkli.

Nākotnē radio programmas būs pieejamas arī ēterā digitālā radio formātā, papildus FM frekvencēm.

Ar pirmo tīklu Levira jāaptver vismaz 85,59% iedzīvotāju. Otrajam tīklam jāaptver 73,45%, bet trešajam 72,16% iedzīvotāju.
Savā pieteikumā AS Levira pozicionējis, ka komerciālais digitālais radio pakalpojums tiks pārraidīts, sākot ar 2025. gada septembra.
DAB+ ieviešana noritēs šādi:
1 Koeru, Valgjerve un Tallinas televīzijas tornis (2025. gada septembris)
2 Hāpsalu un Pērnava (2025. gada oktobris)
3 Tartu (2025. gada novembris)
4 Pehka, Orisāre un Kohtla-Nõmme (2026. gada janvāris).

base7

NEPLP izsludinājusi konkursu uz brīvajām radio frekvencēm Daugavpilī (FM98.1), Gulbenē (FM98.2) un Balvos (FM95.4).

Galvenā prasība radio programmām ir spēja nodrošināt nepārtrauktu 24 stundu raidīšanu diennaktī latviešu valodā.  Pretendentiem ir tiesības brīvi izvēlēties programmas formātu: informatīvu, informatīvi muzikālu vai muzikālu.

Konkursu pieteikumu iesniegšanas termiņš – līdz 2025. gada 8. maijam plkst. 10.00. Pieteikumi tiks izvērtēti un lēmumi pieņemti ne vēlāk kā līdz 2025. gada 7. augustam.

Vismaz uz vienu pozīciju varētu pretendēs "Radio Marija".

Man liekas, ka Merkurs vispirms apklusa internetā, kopā ar diezgan labu jaudas samazinājumu AM, un pēc tam apklusa pavisam.

Balvu 95,4 jau divus gadus nevienam nevajag.

base7
20.04.2025. , 13:41, M@R$$ teica:

P.S. Šķiet, Skoņtjika 107.2 vai SWH 105.2 arī bij diezgan jaudīgi pasākumi.

Mix FM tagad pārsit pušu SWH un Skonto stabili. Jaudas zinā SWH nokritis uz otro vietu. Pirms tam bija pirmajā (starp komercstacijām,).

Un protams, visspēcīgākie raiditāji Latvijā pieder LR1 (FM90.7) un LR2 (FM91.5)

• Patīk 1

base7

Uz Astra (28.2E) satelīta esošie Lielbritānijas nekodētie mūzikas kanāli "Now Rock" un "Clubland" maina savu atrašanās vietu.

Jaunie parametri: 11082, 23000, H, 5/6, E stars, FTA (ID: 50352/ID:50355)

Vecie parametri: 11553, 23000, H, 5/6, E stars, FTA

base7

Gruzija sekojot Krievijas piemēram izveidojuši pašmāju mūzikas kanālu ar nosaukumu "VIVA". Logotips un noformējums identisks Vācijas oriģinālajai versijai. 

Starp citu, pašā Krievijā ir veselas trīs mūzikas programmas ar šādu nosaukumu (Viva, Viva International un Viva Hits).

guntis1234

Šodien dažos radio kanālos, tikai LV mūzika.

138

Kuros? Šodien neesmu ieslēdzis radio, bet parasti Nabā ceturtajos maijos un astoņpadsmitajos novembros skan latviski, un vai nebija Skonto arī?

base7
Pirms 41 minūtēm , 138 teica:

Kuros?

LR5, Kurzemes Radio, Jēkabpils Radio 1. Varbūt vēl kaut kur. Skonto un Stārā šoreiz neskan(ēja).

Labojums, Kurzemes Radio atmetam.

• Patīk 1

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

• Izveidot jaunu...