Jump to content

Impulsa uzgriežņatslēgas meklējumos

Kitai
 Share

Recommended Posts

Laba diena! Pienācis laiks iepirkt impulsa uzgriežņatslēgu. Ražotājs Makita, jo saimniecībā jau ir šī ražotāja tooļi.

Nepieciešams traktoru un citu smago dzelžu skrūvēšanai, vārdu sakot vajag ar nopietnu spēku.

Pagaidām noskatītas šīs 

https://www.bmv.lv/index.php?zoomid=26058

https://www.verkter.lv/skruvmasinas-urbjmasinas/akumulatora-triecienskruvgriezi/triecienatslega-makita-tw001gz-40-v-bez-akumulatora-un-ladetaja.html#yt_tab_specification

Negribas nomēzt garām ar jaudām, tādēļ jautāju zinošākiem.

Edited by Kitai

Pirms 35 minūtēm , Kitai teica:

Ražotājs Makita, jo saimniecībā jau ir šī ražotāja tooļi.

Gan 18V, gan 40V?

ir YT kanāls "torque test channel"  , tie godīgi visu mēra mēra . Makitai  LXT XWT08Z (kas ir dtw1004 USA analogs) labākajā gadījumā uz atgriešanu sanāca 934 Nm , vvz  vai traktoram tas pietiek vai nē.

• Patīk 1

Man paziņa mehāniķis kā reiz nopirka to 40V Makita. 

Bet viņam bija konkrēti ciešas skrūves jāskrūvē. Es nezinu kādus darbus Tu konkrēti taisies darīt. 

Bet vispār cik esmu redzējis mehāniķiem ir pneimatiskā pistole ar ko dara vairumu darbu un

plauktā šitāda,smagiem gadījumiem.

Vēl kas - varbūt tev nevajag 40V Elektriso atslēgt, bet ko tādu https://www.stokker.lv/truck-wheel-bolt-wrench-torque-multiplier-max-3200nm-156-c-05.090.10-spin

• Patīk 1

Es nupat vasarā, no Aliexpress paņēmu šitādu kīniešu Makitas pakaļdarinājumu.

https://www.aliexpress.com/item/1005007385083541.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.6f801802keuvKK

Nesūdzos, skrūvē labi, manam džipiņam riteņus vispār bez piepūles, arī viss cits kas bijis vajadzīgs ir atskrūvēts, pieskrūvēts.

Bezsuku motors, un galvenais ka der Makitas 18 voltu aķi, kas jau ir īpašumā

Atnāca 5 dienu laikā no Spānijas.

Par traktortehniku neko nemācēšu teikt, nav tādas īpašumā.

• Patīk 4

pirms 3 stundām , krabis teica:

Es nupat vasarā, no Aliexpress paņēmu šitādu kīniešu Makitas pakaļdarinājumu.

https://www.aliexpress.com/item/1005007385083541.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.6f801802keuvKK

Nesūdzos, skrūvē labi, manam džipiņam riteņus vispār bez piepūles, arī viss cits kas bijis vajadzīgs ir atskrūvēts, pieskrūvēts.

Bezsuku motors, un galvenais ka der Makitas 18 voltu aķi, kas jau ir īpašumā

Atnāca 5 dienu laikā no Spānijas.

Par traktortehniku neko nemācēšu teikt, nav tādas īpašumā.

bijušais kolēģis ar noriskēja no činkiem paņemt. izskatījās daudz variantus, beigās atrada komplektu ar bačām, lādētāju un vel kaut kādiem uzgaļiem. skrūvēt jau skrūvē, bet manai mizai nevarēja atsist riepu skrūvi. :D nu cena jau komplektam bija pieticīga, salīdzinoši. mazākiem darbiem kalpo, bet kā kaut kas nopietnāks, tāpat jāņem talkā balonene un truba. :)

pirms 1 stundas , Jainit teica:

@AlCoholtieši tā paša modeļa analogs vai arī kas mazāks?

precīzi nepateikšu. pēc makitas jau izskatījās, bet nu darbībā tie ķīniešu cipari tāpat uzpūsti bij. špiļkas atkalt vaļā nevarēja. pats jau vairāk ar pneimām darbojies, protams, nav tik ērti, vienmēr, bet vismaz zin, ka rezultāts sanāks.

Tieši vēl nesen skatījos testu, kur salīdzina oriģinālu ar kopiju. Kopijai tur viss bija manāmi sliktāk. Ir jau kas stāsta, ka no tā paša konveijera esot kopijas, vai kaut kādi brāķīši, kas pielaboti. Iespējams, kaut kur tādi arī ir. Tur vienīgais labums, ka aķi saderīgi.

Šis 

21.11.2024. , 13:10, zeds teica:

Man paziņa mehāniķis kā reiz nopirka to 40V Makita. 

Bet viņam bija konkrēti ciešas skrūves jāskrūvē. Es nezinu kādus darbus Tu konkrēti taisies darīt. 

Bet vispār cik esmu redzējis mehāniķiem ir pneimatiskā pistole ar ko dara vairumu darbu un

plauktā šitāda,smagiem gadījumiem.

Vēl kas - varbūt tev nevajag 40V Elektriso atslēgt, bet ko tādu https://www.stokker.lv/truck-wheel-bolt-wrench-torque-multiplier-max-3200nm-156-c-05.090.10-spin

https://www.milwaukeetool.eu/en-eu/m18-fuel-one-key-1-high-torque-d-handle-impact-wrench-with-friction-ring-and-short-anvil/m18-onefhiwf1ds/

smagiem darbiem ir šī. jaudīgākais kas vispār pieejams.

• Patīk 1

Čau. Te lauksaimnieks. Ir lietošanā Dewalt dcf900. Nopirku, jo '950N, pipec cik daudz!' Uz to mirkli bija viens no spēcīgākajiem tirgū. Bet lietošanā, nu pasmaga! Nav stipri ērti. Reizēm labāk paņemu atslēgu, nekā to smago aparātu. Pēc pāris gadiem pie kaimiņa ieraudzīju Makita dtw300 pamanam bija. Nu tik ļoti ērtāka! Maza, viegla(salīdzinoši),vecajam 82. belakam riepu uzgriežņus sita vaļā bez problēmām. Pats saimnieks arī lieto un smaida. Jā, tā Makita padosies tur, kur mans smagais, lielais Dewalt varbūt izcīnīs uzvaru, bet tur jāsaprot mērķi - vai vajag trīsreiz gadā atsist vaļā tiešām lielus un ierūsējušus uzgriežņus(M30-M40), vai tomēr ikdienas lietošanai, līdz kādam M17-M24. Bija smaga diena, smadzenis īpaši nestrādā, tpc uztvert viegli  :) Visiem jauku pēcpusdienu!

Nesen iepirku šo:

https://www.aliexpress.com/item/1005005472575364.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.253.673118022Q6cwj

Cena smieklīga un nelieliem darbiem ir OK. Auto riteņu uzgriežņus arī atskrūvēt var.

Paņēmu komplektā ar vienu aķīti, aķītī iekšā +/- normāli elementi un normāla BMS plate.

Ir vēl doma pašam dažus aķīšus salikt, no kīņiešu korpusa un normāliem elementiem.

VebKamera
pirms 4 stundām , ivo teica:

Nesen iepirku šo:

A viņam Makitas baterija der? Redzu, ka itkā rakstīts, bet vai atbilst patiesībai?

Edited by VebKamera

Ne mazāk par 4 Ah, jo tām baterijas elementi paraleli. Mazās baterijas ar šo ātri nokaus (pārāk liela izlādes strāva uz vienu elementu). Saimniecībā ir DeWalt DCF899 XR, tiek lietots ar 5 Ah baterijām. Ali tirgotāju baterijas parasti ir ar krietni mazāku Ah nekā uzrādīts un ar ilgmūžību neizceļas.

21.11.2024. , 10:25, Kitai teica:

Ražotājs Makita, jo saimniecībā jau ir šī ražotāja tooļi.

1 stundu atpakaļ, Kitai teica:

bet kur iesakat pirkt bačas?

Parasti jau pamatojums "jo saimniecībā jau ir šī ražotāja tooļi" strādā tikai tāpēc, ka bačas jau ir sapirktas. Ja jaunajam instrumentam bačas tāpat jāpērk, tad kāda starpība, kādu ražotāju instrumenti jau mētājas instrumentu kastē/skapī.

• Atbalstu 1

7.12.2024. , 19:00, binary teica:

Parasti jau pamatojums "jo saimniecībā jau ir šī ražotāja tooļi" strādā tikai tāpēc, ka bačas jau ir sapirktas

vecai vai cits (piemēram, LXT) standarts.

Aļikā bačas nu nezinu... Ja nu gribas ko gatavu tad labas atsauksmes par TPCELL. Pats esmu ņēmis Waitley, it kā vēl kustās, tikai kad atvēru, tur elementu vecums tāds ka ja tie būtu bērni tad būtu laiks pieteikt skolā (tiesa gan Samsung). Koroče mana recepte ir paņemt tukšu korpusu, Litokalas šokolādes un pašam salodēt. No atsauksmēm gan uzreiz skaidrs ka iespējams būs jāpalielina šunta rezistori, bet nu tas tā, dzīves sīkumi, domāju tas attiecas uz visiem Aļika XGT. Šokolādes no šā tirgotāja esmu ņēmis, ir Ok, protams ne 3, bet 2700 stabīli. Pirms uzstādīšanas gan vēlams reizīti izdzīt testu un pavisam jauki būtu izmērīt iekšējo pretestību, brāķi gadās visiem:)

29.11.2024. , 19:37, VebKamera teica:

A viņam Makitas baterija der? Redzu, ka itkā rakstīts, bet vai atbilst patiesībai?

Domāju der. Ja nederētu, tad atsauksmēs 100% tas būtu pieminēts. Man gan nav nevienas, lai pārliecinātos.

8.12.2024. , 23:28, Grebnis teica:

labas atsauksmes par TPCELL

Jā, tikai maksā gandrīz tikpat cik oriģināla Makita.

8.12.2024. , 23:28, Grebnis teica:

Koroče mana recepte ir paņemt tukšu korpusu, Litokalas šokolādes un pašam salodēt.

Es darīšu tieši tāpat. Tikai krievu apskatnieki saka, ka tās litokalas esot mēsli jo viņi līmē savas etiķetes uz dažādas kvalitātes elementiem. Litokala nav ražotājs.

Lai nu kā, es bačas sūtu no šejienes. Tur vismaz zini, ko ņem.

• Patīk 1

Samet grozā interesējošās lietas, norādi valsti un tad tur uzrādās piegādes izmaksas. 10gab 18650 man šādi parādīja:

image.png.3881a05cdd67f90508999e79e6e4a320.png

Edited by binary

Pirms 45 minūtēm , binary teica:

10gab 18650 man šādi parādīja:

Jā, piegāde maksā 11 eur, 10 gab. sūtīt iznāk padārgi. Man pasūtījumā 40 gab. tad tie pārdesmit centi uz vienu baču nav tik traki.

Jo cenas viņiem ir diezgan labas, īpaši ja ņem "reclaimed", kas pēc būtības ir jaunas bačas.

Jā tas ''reclaimed'' ir pats labums. Pats kādreiz sūtiju- atbilda ( ietilpība) aprakstītajam. Nu tie ''pleķi '' no noplēstajam  savienojuma bleķiem, galīgi netraucēja. Toties cena vairāk kā ''salda''. Protams , sūtīt pa vienai neatmaksājas . Tad jau labāk pirkt tepat NTG. Vienīgi tas kantoris tagad tādā vietā kur mašīnu nav kur noparkot. Jākāto vai kilometrs līdz viņu bodei, jo tuvāk viss, parasti,  aizņemts.

Arī ir ķīniešu "Makita DTW700" kopjia, kas tagad maksā ap 50-60eur. Bet akumulatorus izmantoju oriģinālos Makitas 4ah un 5ah. Triecienpistolei vajag pēc iespējas lielāku akumulatoru, lai izspiestu maksimālos ņūtonus. Tākā ķīnas akumulators pat nav vērts izskatīt.

• Patīk 1

Interesants jautājums, cik vajag Nm vajag lai atskrūvētu pareizi aizskrūvētu riteņa skrūvi, pieņemsim pēc pusgada, kad oksidācija liela nevar būt? Es savā laikā nopirku kaut kādu poļu-ķīnas skrūvētāju uz 230V, ar atskrūvēšanas spēku 720Nm. nu ja nav aizskrūvēts ar lomiku, skrūves rauj vaļā, man pietiek, nu tas vads kaitina gan, skatījos uz šiem brīnumiem, bet nu pirk lai 2x gadā skrūvētu, nav velmes, piekari, kādreiz mainīju, tagad esmu par vecu un slinku, lai čakarētu sev brīvdienas ārā, kaut darbs patika, līdz kādam uzgrieznim kurš kuij taisās vaļā ;(

Pusgads pēc vasaras un pusgads pēc Latvijas ziemas ir divas lielas atšķirības. Ja rudeņos mana makita dtw181 ar 110N.m. pievilktās skrūves atgriež ar nelielu piepūli, tad pavasarī bez variantiem gan ar 3Ah, gan 5Ah. Uz šo visu tagad nopirku Gsam "1200N.M." modeli. 200 N.m. 19mm uzgriezni atgrieza vieglāk kā dtw181, spēcīgāk nav ar ko pievilkt. Pārējo redzēs pavasarī, bet jebukurā gadījumā pa 23 Eur (kuponi+refunds par brāķi) būs ok.