Kitai Posted November 21 Share Posted November 21 (edited) Laba diena! Pienācis laiks iepirkt impulsa uzgriežņatslēgu. Ražotājs Makita, jo saimniecībā jau ir šī ražotāja tooļi. Nepieciešams traktoru un citu smago dzelžu skrūvēšanai, vārdu sakot vajag ar nopietnu spēku. Pagaidām noskatītas šīs https://www.bmv.lv/index.php?zoomid=26058 https://www.verkter.lv/skruvmasinas-urbjmasinas/akumulatora-triecienskruvgriezi/triecienatslega-makita-tw001gz-40-v-bez-akumulatora-un-ladetaja.html#yt_tab_specification Negribas nomēzt garām ar jaudām, tādēļ jautāju zinošākiem. Edited November 21 by Kitai Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted November 21 Share Posted November 21 Pirms 35 minūtēm , Kitai teica: Ražotājs Makita, jo saimniecībā jau ir šī ražotāja tooļi. Gan 18V, gan 40V? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Posted November 21 Share Posted November 21 40V variantam grieze 2x lielāka, ja skaties uz vienu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitai Posted November 21 Author Share Posted November 21 Pirms 21 minūtēm , binary teica: Gan 18V, gan 40V? tas gan nebūs. 18v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jainit Posted November 21 Share Posted November 21 ir YT kanāls "torque test channel" , tie godīgi visu mēra mēra . Makitai LXT XWT08Z (kas ir dtw1004 USA analogs) labākajā gadījumā uz atgriešanu sanāca 934 Nm , vvz vai traktoram tas pietiek vai nē. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeds Posted November 21 Share Posted November 21 Man paziņa mehāniķis kā reiz nopirka to 40V Makita. Bet viņam bija konkrēti ciešas skrūves jāskrūvē. Es nezinu kādus darbus Tu konkrēti taisies darīt. Bet vispār cik esmu redzējis mehāniķiem ir pneimatiskā pistole ar ko dara vairumu darbu un plauktā šitāda,smagiem gadījumiem. Vēl kas - varbūt tev nevajag 40V Elektriso atslēgt, bet ko tādu https://www.stokker.lv/truck-wheel-bolt-wrench-torque-multiplier-max-3200nm-156-c-05.090.10-spin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krabis Posted November 21 Share Posted November 21 Es nupat vasarā, no Aliexpress paņēmu šitādu kīniešu Makitas pakaļdarinājumu. https://www.aliexpress.com/item/1005007385083541.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.6f801802keuvKK Nesūdzos, skrūvē labi, manam džipiņam riteņus vispār bez piepūles, arī viss cits kas bijis vajadzīgs ir atskrūvēts, pieskrūvēts. Bezsuku motors, un galvenais ka der Makitas 18 voltu aķi, kas jau ir īpašumā Atnāca 5 dienu laikā no Spānijas. Par traktortehniku neko nemācēšu teikt, nav tādas īpašumā. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCohol Posted November 21 Share Posted November 21 pirms 3 stundām , krabis teica: Es nupat vasarā, no Aliexpress paņēmu šitādu kīniešu Makitas pakaļdarinājumu. https://www.aliexpress.com/item/1005007385083541.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.6f801802keuvKK Nesūdzos, skrūvē labi, manam džipiņam riteņus vispār bez piepūles, arī viss cits kas bijis vajadzīgs ir atskrūvēts, pieskrūvēts. Bezsuku motors, un galvenais ka der Makitas 18 voltu aķi, kas jau ir īpašumā Atnāca 5 dienu laikā no Spānijas. Par traktortehniku neko nemācēšu teikt, nav tādas īpašumā. bijušais kolēģis ar noriskēja no činkiem paņemt. izskatījās daudz variantus, beigās atrada komplektu ar bačām, lādētāju un vel kaut kādiem uzgaļiem. skrūvēt jau skrūvē, bet manai mizai nevarēja atsist riepu skrūvi. nu cena jau komplektam bija pieticīga, salīdzinoši. mazākiem darbiem kalpo, bet kā kaut kas nopietnāks, tāpat jāņem talkā balonene un truba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jainit Posted November 21 Share Posted November 21 @AlCoholtieši tā paša modeļa analogs vai arī kas mazāks? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCohol Posted November 21 Share Posted November 21 pirms 1 stundas , Jainit teica: @AlCoholtieši tā paša modeļa analogs vai arī kas mazāks? precīzi nepateikšu. pēc makitas jau izskatījās, bet nu darbībā tie ķīniešu cipari tāpat uzpūsti bij. špiļkas atkalt vaļā nevarēja. pats jau vairāk ar pneimām darbojies, protams, nav tik ērti, vienmēr, bet vismaz zin, ka rezultāts sanāks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Posted November 22 Share Posted November 22 Tieši vēl nesen skatījos testu, kur salīdzina oriģinālu ar kopiju. Kopijai tur viss bija manāmi sliktāk. Ir jau kas stāsta, ka no tā paša konveijera esot kopijas, vai kaut kādi brāķīši, kas pielaboti. Iespējams, kaut kur tādi arī ir. Tur vienīgais labums, ka aķi saderīgi. Šis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitai Posted November 27 Author Share Posted November 27 21.11.2024. , 13:10, zeds teica: Man paziņa mehāniķis kā reiz nopirka to 40V Makita. Bet viņam bija konkrēti ciešas skrūves jāskrūvē. Es nezinu kādus darbus Tu konkrēti taisies darīt. Bet vispār cik esmu redzējis mehāniķiem ir pneimatiskā pistole ar ko dara vairumu darbu un plauktā šitāda,smagiem gadījumiem. Vēl kas - varbūt tev nevajag 40V Elektriso atslēgt, bet ko tādu https://www.stokker.lv/truck-wheel-bolt-wrench-torque-multiplier-max-3200nm-156-c-05.090.10-spin https://www.milwaukeetool.eu/en-eu/m18-fuel-one-key-1-high-torque-d-handle-impact-wrench-with-friction-ring-and-short-anvil/m18-onefhiwf1ds/ smagiem darbiem ir šī. jaudīgākais kas vispār pieejams. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Msnikss Posted November 28 Share Posted November 28 Čau. Te lauksaimnieks. Ir lietošanā Dewalt dcf900. Nopirku, jo '950N, pipec cik daudz!' Uz to mirkli bija viens no spēcīgākajiem tirgū. Bet lietošanā, nu pasmaga! Nav stipri ērti. Reizēm labāk paņemu atslēgu, nekā to smago aparātu. Pēc pāris gadiem pie kaimiņa ieraudzīju Makita dtw300 pamanam bija. Nu tik ļoti ērtāka! Maza, viegla(salīdzinoši),vecajam 82. belakam riepu uzgriežņus sita vaļā bez problēmām. Pats saimnieks arī lieto un smaida. Jā, tā Makita padosies tur, kur mans smagais, lielais Dewalt varbūt izcīnīs uzvaru, bet tur jāsaprot mērķi - vai vajag trīsreiz gadā atsist vaļā tiešām lielus un ierūsējušus uzgriežņus(M30-M40), vai tomēr ikdienas lietošanai, līdz kādam M17-M24. Bija smaga diena, smadzenis īpaši nestrādā, tpc uztvert viegli Visiem jauku pēcpusdienu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo Posted November 29 Share Posted November 29 Nesen iepirku šo: https://www.aliexpress.com/item/1005005472575364.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.253.673118022Q6cwj Cena smieklīga un nelieliem darbiem ir OK. Auto riteņu uzgriežņus arī atskrūvēt var. Paņēmu komplektā ar vienu aķīti, aķītī iekšā +/- normāli elementi un normāla BMS plate. Ir vēl doma pašam dažus aķīšus salikt, no kīņiešu korpusa un normāliem elementiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VebKamera Posted November 29 Share Posted November 29 (edited) pirms 4 stundām , ivo teica: Nesen iepirku šo: A viņam Makitas baterija der? Redzu, ka itkā rakstīts, bet vai atbilst patiesībai? Edited November 29 by VebKamera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athlons Posted November 29 Share Posted November 29 pirms 5 stundām , ivo teica: Nesen iepirku šo: https://www.aliexpress.com/item/1005005472575364.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.253.673118022Q6cwj ... 288Vf... 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitai Posted Saturday at 03:53 PM Author Share Posted Saturday at 03:53 PM (edited) noskatīju un. pasūtīju šo, 1700Nm vajadzētu būt pietiekami. bet kur iesakat pirkt bačas? xgt standarts maksā kosmosu, 2,5 Ah - apm. 130 eur, 4Ah - apm. 210 eur. https://www.maktool.lv/produkti/akumulatora-instrumenti/triecienskruvmasinas/akumulatora-trieciena-uzgrieznu-atslega-1-2-xgt-40v-1700nm-makita-tw002gz/ aļikā 8Ah 59eur. https://www.aliexpress.com/item/1005007829008723.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.1695k5pNk5pNAE&algo_pvid=b618a8ce-c84f-43d1-911b-0f0fa676d353&algo_exp_id=b618a8ce-c84f-43d1-911b-0f0fa676d353-0&pdp_npi=4%40dis!EUR!103.38!51.69!!!775.54!387.77!%4021038e6617335868246464289ec47f!12000042361526374!sea!LV!163966619!X&curPageLogUid=0QlhputM5UCs&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Edited Saturday at 04:22 PM by Kitai Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insekc Posted Saturday at 05:00 PM Share Posted Saturday at 05:00 PM Ne mazāk par 4 Ah, jo tām baterijas elementi paraleli. Mazās baterijas ar šo ātri nokaus (pārāk liela izlādes strāva uz vienu elementu). Saimniecībā ir DeWalt DCF899 XR, tiek lietots ar 5 Ah baterijām. Ali tirgotāju baterijas parasti ir ar krietni mazāku Ah nekā uzrādīts un ar ilgmūžību neizceļas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Saturday at 05:00 PM Share Posted Saturday at 05:00 PM 21.11.2024. , 10:25, Kitai teica: Ražotājs Makita, jo saimniecībā jau ir šī ražotāja tooļi. 1 stundu atpakaļ, Kitai teica: bet kur iesakat pirkt bačas? Parasti jau pamatojums "jo saimniecībā jau ir šī ražotāja tooļi" strādā tikai tāpēc, ka bačas jau ir sapirktas. Ja jaunajam instrumentam bačas tāpat jāpērk, tad kāda starpība, kādu ražotāju instrumenti jau mētājas instrumentu kastē/skapī. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitai Posted Sunday at 05:41 PM Author Share Posted Sunday at 05:41 PM 7.12.2024. , 19:00, binary teica: Parasti jau pamatojums "jo saimniecībā jau ir šī ražotāja tooļi" strādā tikai tāpēc, ka bačas jau ir sapirktas vecai vai cits (piemēram, LXT) standarts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grebnis Posted Sunday at 09:28 PM Share Posted Sunday at 09:28 PM Aļikā bačas nu nezinu... Ja nu gribas ko gatavu tad labas atsauksmes par TPCELL. Pats esmu ņēmis Waitley, it kā vēl kustās, tikai kad atvēru, tur elementu vecums tāds ka ja tie būtu bērni tad būtu laiks pieteikt skolā (tiesa gan Samsung). Koroče mana recepte ir paņemt tukšu korpusu, Litokalas šokolādes un pašam salodēt. No atsauksmēm gan uzreiz skaidrs ka iespējams būs jāpalielina šunta rezistori, bet nu tas tā, dzīves sīkumi, domāju tas attiecas uz visiem Aļika XGT. Šokolādes no šā tirgotāja esmu ņēmis, ir Ok, protams ne 3, bet 2700 stabīli. Pirms uzstādīšanas gan vēlams reizīti izdzīt testu un pavisam jauki būtu izmērīt iekšējo pretestību, brāķi gadās visiem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago 29.11.2024. , 19:37, VebKamera teica: A viņam Makitas baterija der? Redzu, ka itkā rakstīts, bet vai atbilst patiesībai? Domāju der. Ja nederētu, tad atsauksmēs 100% tas būtu pieminēts. Man gan nav nevienas, lai pārliecinātos. 8.12.2024. , 23:28, Grebnis teica: labas atsauksmes par TPCELL Jā, tikai maksā gandrīz tikpat cik oriģināla Makita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago 8.12.2024. , 23:28, Grebnis teica: Koroče mana recepte ir paņemt tukšu korpusu, Litokalas šokolādes un pašam salodēt. Es darīšu tieši tāpat. Tikai krievu apskatnieki saka, ka tās litokalas esot mēsli jo viņi līmē savas etiķetes uz dažādas kvalitātes elementiem. Litokala nav ražotājs. Lai nu kā, es bačas sūtu no šejienes. Tur vismaz zini, ko ņem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aigus Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago Cik tur piegāde maksā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago (edited) Samet grozā interesējošās lietas, norādi valsti un tad tur uzrādās piegādes izmaksas. 10gab 18650 man šādi parādīja: Edited 15 hours ago by binary Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago Pirms 45 minūtēm , binary teica: 10gab 18650 man šādi parādīja: Jā, piegāde maksā 11 eur, 10 gab. sūtīt iznāk padārgi. Man pasūtījumā 40 gab. tad tie pārdesmit centi uz vienu baču nav tik traki. Jo cenas viņiem ir diezgan labas, īpaši ja ņem "reclaimed", kas pēc būtības ir jaunas bačas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago Jā tas ''reclaimed'' ir pats labums. Pats kādreiz sūtiju- atbilda ( ietilpība) aprakstītajam. Nu tie ''pleķi '' no noplēstajam savienojuma bleķiem, galīgi netraucēja. Toties cena vairāk kā ''salda''. Protams , sūtīt pa vienai neatmaksājas . Tad jau labāk pirkt tepat NTG. Vienīgi tas kantoris tagad tādā vietā kur mašīnu nav kur noparkot. Jākāto vai kilometrs līdz viņu bodei, jo tuvāk viss, parasti, aizņemts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mix Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Arī ir ķīniešu "Makita DTW700" kopjia, kas tagad maksā ap 50-60eur. Bet akumulatorus izmantoju oriģinālos Makitas 4ah un 5ah. Triecienpistolei vajag pēc iespējas lielāku akumulatoru, lai izspiestu maksimālos ņūtonus. Tākā ķīnas akumulators pat nav vērts izskatīt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Interesants jautājums, cik vajag Nm vajag lai atskrūvētu pareizi aizskrūvētu riteņa skrūvi, pieņemsim pēc pusgada, kad oksidācija liela nevar būt? Es savā laikā nopirku kaut kādu poļu-ķīnas skrūvētāju uz 230V, ar atskrūvēšanas spēku 720Nm. nu ja nav aizskrūvēts ar lomiku, skrūves rauj vaļā, man pietiek, nu tas vads kaitina gan, skatījos uz šiem brīnumiem, bet nu pirk lai 2x gadā skrūvētu, nav velmes, piekari, kādreiz mainīju, tagad esmu par vecu un slinku, lai čakarētu sev brīvdienas ārā, kaut darbs patika, līdz kādam uzgrieznim kurš kuij taisās vaļā Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jainit Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago Pusgads pēc vasaras un pusgads pēc Latvijas ziemas ir divas lielas atšķirības. Ja rudeņos mana makita dtw181 ar 110N.m. pievilktās skrūves atgriež ar nelielu piepūli, tad pavasarī bez variantiem gan ar 3Ah, gan 5Ah. Uz šo visu tagad nopirku Gsam "1200N.M." modeli. 200 N.m. 19mm uzgriezni atgrieza vieglāk kā dtw181, spēcīgāk nav ar ko pievilkt. Pārējo redzēs pavasarī, bet jebukurā gadījumā pa 23 Eur (kuponi+refunds par brāķi) būs ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts