Jump to content

Kads Jums Atrums Bites 5G Majas Internetam & vai Esat Apmierinati?

www.MistersPimpausis.lv
 Share

Recommended Posts

www.MistersPimpausis.lv

Ir varbut kada labaka opcija tagad ja nav pieejama Optika par to Bites piedavajumu pa 11.90 menesi + 2eir/menesi par ZTE MC888 5G ruteri ko dod lidzi?

pirms 3 stundām , www.MistersPimpausis.lv teica:

nav pieejama Optika

Tas rada diskomfortu. Bet neuztraucies, Tu neesi īpašs.

pirms 3 stundām , www.MistersPimpausis.lv teica:

labaka opcija

https://www.starlink.com/

www.MistersPimpausis.lv
Pirms 21 minūtēm , Müller teica:

majas internetu nelietoju, bet mobilaja bite atrs un stabils.

jelgava

Screenshot_20240826_083339_Discord.jpg?ex=66e326e0&is=66e1d560&hm=3f18b757f11308dc6606c5085416778fd3a435873820f365d1c8d0d3ba7b522d&=

kas tev par telefonu ka var izspiest tik daudz?

1 stundu atpakaļ, Jainit teica:

Bites sakarā pat nošauties būtu labāka opcija kā visi tie appisieni, ko viņi piedāvā.

Pastasti sikak?

Neesmu pie bites gadus 10 neko nemis, isti nesaistija tas kantoris.

Tele2 paslaik lietoju jo LMT Mobilais Internets seit ir Nereali lens un raustas/visulaiku problemas :(

Pirms 17 minūtēm , www.MistersPimpausis.lv teica:

kas tev par telefonu ka var izspiest tik daudz?

Samsung Galaxy S23 Ultra SM-S918B/DS

Kaut kad, kad BIte palaida 5G testu, juglā pie antenas izmaksoju ar S21.

Protams ka Bite. Joprojām ceru ka visi nepavilksies uz šo kantori, jo tad ātrumi kritīs dramatiski.

image.thumb.png.7b9b4690bf21c1e5fd89b6913b3c2b3d.png

Bija Microlines/Baltcom/Bites fiksētais Internets . Ābitenokia.thumb.jpg.c3f0727e29448e1ba56037f5aaeb8dd4.jpgtrums stabils 45Mbits, mūsdienās jau pamazs. Atteicos, iedeva testēt Nokia Fastmile 5G outdoor rūteri , karināmu logā. Izmēģināju visur, arī mastā pie šķūņa tiešā redzamībā, tornis ap 1km. Tikai 4G ap 100Mbps max. Guļamistabā pie loga 1. stāvā -stabili 500-600Mbps ! SNR gan peldēja no 20 līdz 0, pēc pāris stundām paliek tikai 4G...Pēc kartes 5G pārklājums nemaz nav tuvumā.Tā arī atteicos, paņēmu caur TET LMT 4G rūteri par īpašu cenu 😄 (5G nedeva, jo nestabila zona), ātrums virs 120 līdz 250 brīžiem.  16613650734.png

pirms 18 stundām , Rudiger teica:

5G nedeva, jo nestabila zona

Šitas ir LMT niķis. Pirms pārgāju uz biti, arī mēģināju viņus pierunāt man iedot 5G, jo atbrauca viņu "speciālists", testēja, varēja redzēt, ka ātrumi vismaz 2x labāki kā 4G man te vakarā, bet nekā. 

pirms 18 stundām , Rudiger teica:

pēc pāris stundām paliek tikai 4G

Tur tikai 5G nevarēja ieslēgt?

Bites 4G (kad ņēmu, bitei vēl 5G īsti nebija) tagad no rīta. Vakarā DL būs vismaz 3x lēnāks. Jau rakstīju, esmu kādus 800m no torņa. Pašlaik stāv logā, bet bija pirms tam pie jumta antenas, kas jau man tur sen ir. Atvienoju, jo bija sajūta, ka tur kas sabeidzies.

image.png.7d85a4107cb41bd5d8a8181a05b84c50.png

pirms 2 stundām , ju teica:

Atvienoju, jo bija sajūta, ka tur kas sabeidzies.

coax kabeļa garums, drošvien.. ja to modemu izvietotu pēc iespējas tuvāk tai antenai (kaut bēniņos), gan jau cits skats būtu.

tad, drošvien, konektorā ūdens tika. vai nu īsais, vai jau arī zaļais iemeties. uzkāp un pēc iztīrīšanas uzmet vulkanizējošo, vai vismaz labi ar izolācijas lentu notin.

Edited by AlCohol

Pirms 15 minūtēm , ju teica:

Es taču saku, ka slinkums :D

nu, vismaz, kad lapas nobirs kokiem. pie reizes rensteles iztīrīt varēsi. :)

pirms 4 stundām , ju teica:

Bites 4G (kad ņēmu, bitei vēl 5G īsti nebija) tagad no rīta

Ar kādu rūteri?

Soyealink B628-350

Ja kas, te bišku pa telpām vēlreiz paeksperimentēju. Tādas aizdomas, ka tā antena neatbalsta kaut kādu frekvenci, vai ar to ārējo kaut ko tas rūteris nemāk (tos speciālos dauzkanālu režīmus vai ko tur), jo ar ārējo UL uzlabojas 2x, DL nokrīt gandrīz 3x. Tā ka antena pat varētu būt kārtībā.

apmēram šāda

Tā antena tak atbalsta tikai 3G..ko pamazām slēdz nost... Netā tur gan ir līdzīga, kas atbalsta LTE+ , bet tāpat iztrūkst 2600 mhz. Kāda tev, nezinu...

Edited by Aigus

Pirms 25 minūtēm , Aigus teica:

Tā antena tak atbalsta tikai 3G

Ja? Man tā nesanāk. Un ko 3G vietā slēdz vietā? :)

Kam tev ta logaritmiskais mēsls, par bargu naudu, ka var ar šo dabūt labākus rezultātus un nebūsi atkarīgs no koaksiālā kabeļa https://www.getic.lv/product/mikrotik-sxt-lte6-kit-with-fg621-ea-card

• Patīk 1

pirms 5 stundām , jema teica:

Kam tev ta logaritmiskais mēsls, par bargu naudu, ka var ar šo dabūt labākus rezultātus un nebūsi atkarīgs no koaksiālā kabeļa https://www.getic.lv/product/mikrotik-sxt-lte6-kit-with-fg621-ea-card

7km no Bite torņa ar cell lock ar līdzīgu antenu LHGG LTE6

5gb1BYM.png

WLVRwS8.png

Senāk bija atrāks, varēja stabilus ~150Mbit/s. tagad pārāk daudzi lieto Bite.

300 Mbps CAT6 LTE modems kas viņā tad arī noderēja. tagad ne tik daudz.

Edited by Laxe

pirms 9 stundām , jema teica:

Kam tev ta logaritmiskais mēsls,

Šito arī izmēģināju, toreiz gan vēl, laikam bija LMT, neko man nemainīja. Tornis pillā. Tagad bitei varētu arī ko uzlabot. 

• Patīk 1

16753049492.png

Chateau LTE12 lauku apvidū.

IMHO Bites tornim vajadzētu būt ap 3,5 km attālumā, pāri mežiem un kalniem. Tiešā redzamība toč nav - pretī tieši koki ar lapām. Bet nu ir ārējā antena tam verķim, pac sēž koka mājas bēniņos :)

Varbūt pat guru sapratīs kaut ko no šī, es tik baudu rezultātu :)) :

šots

Edited by VebKamera

pirms 2 stundām , VebKamera teica:

Varbūt pat guru sapratīs kaut ko no šī, es tik baudu rezultātu

varbūt. es slēgtu B20 ārā pavisam.. ar cerību ka B1/B3 ir pietiekams signāla līmenis. var izslēgt un paprovēt. ja uz robežas, tad nekā..

Ja

Pirms 33 minūtēm , uldise teica:

es slēgtu B20 ārā pavisam.. ar cerību ka B1/B3 ir pietiekams signāla līmenis.

Doma loģiska, ar nosacījumu, ka pa nakti nevajag internetu, operatori pa nakti dažviet atstāj tikai B20. Pārbaudīts praksē - man pa Latviju tiek dažādās vietās novietota mēriekārta ar ārējo Mikrotik rūteri, tad nu arī slēdzu ārā B20 un uz šo uzrāvos, spektra ūdenskritumā redzami caurumi pa nakti, tagad neslēdzu.

Pirms 1 minūtes , Racer teica:

ka pa nakti nevajag internetu

es pēc savas peredzes. man te Burtnieku pusē ar LMT tik traki nav - pa nakti slēdz ārā B7 un arī B1. bet B3 paliek. B20 man izslēgts..

pirms 3 stundām , jema teica:

lieta tāda ka 2GHz ļoti slinki pa kabeli skrien  :diablo:

Tas kabelis, kurš parasti ir antenas komplektā, bieži vien vājina signālu gandrīz tik pat, cik antena "pastiprina". vienkārši fiziku neviens nav atcēlis. Zudumi kabelī pieaug ar frekvenci. Jo lielāks kabeļa diametrs, jo mazāki zudumi. Ja izolators ar "burbuļiem", zudumi - mazāki. Normāliem kabeļiem rokasgrāmatā/specenē ir grafiks - zudumi no frekvences uz m. Ja antena bēniņos, kabeļa garumu līdz modemam var būtiski samazināt  (tik pat samazināsies zudumi kabelī).

SMA konektoru pirksta resnuma kabelim diez vai izdosies uzķibināt.

Gatavu neko vairāk par 5-6mm neesmu redzējis.

Es pačekotu Cellmapperu - https://www.cellmapper.net/map?MCC=247&MNC=5&type=LTE&latitude=56.94345628043001&longitude=24.658154330817766&zoom=9.187606992093501&showTowers=true&showIcons=true&showTowerLabels=true&clusterEnabled=true&tilesEnabled=true&showOrphans=false&showNoFrequencyOnly=false&showFrequencyOnly=false&showBandwidthOnly=false&DateFilterType=Last&showHex=false&showVerifiedOnly=false&showUnverifiedOnly=false&showLTECAOnly=false&showENDCOnly=false&showBand=0&showSectorColours=true&mapType=roadmap&darkMode=false&imperialUnits=false

Var gadīties ka ir tālāks tornis uz pretejo pusi bet ar labāku redzamību.

Tad paskaties tā adresi un ar Cell Lock - https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/LTE#Using_Cell_lock

Noforco lai antena slēdzās klāt tam tālakajam tornim.

Es šitā dariju senāk kad man Pilsētā apkārt 3 Bāzes stacijas LMT bija bet slēdza automātiski klāt tam kas ļoti parslogots ar lietotājiem, pagriezu antenu uz otru torni un ar cell lock pieslēdzu lai tik to lieto.

Dabūtu 5 reiz lielāku ātrumu tā darot kaut vai tornis bija daudz tālāk.

pirms 2 stundām , uldise teica:

es slēgtu B20 ārā pavisam.. ar cerību ka B1/B3 ir pietiekams signāla līmenis

A šamais slēdzas automātistiski. Pie slodzes iedarbinās, pie mazākas slodzes slēdzas laukā.

Auč, saputroju. Otrādi. B3 slēdzas laukā :)

Edited by VebKamera

Uzliec Band 1 kā pamat bandu, un lai 3/7/20 lēkā pats kā sekondārais.

Iekš dual band tā pat tikai viens var būt pamat

Edited by Laxe

14.09.2024. , 09:44, jema teica:

lieta tāda ka 2GHz ļoti slinki pa kabeli skrien  :diablo:

Ir ok ar tām antenām jo man nets labi iet laukos un rūteris smuki plauktā nevis kur bēniņos jākarina

14.09.2024. , 12:53, Racer teica:

Doma loģiska, ar nosacījumu, ka pa nakti nevajag internetu, operatori pa nakti dažviet atstāj tikai B20

14.09.2024. , 14:32, Laxe teica:

Uzliec Band 1 kā pamat bandu, un lai 3/7/20 lēkā pats kā sekondārais.

@Racer pareizi saka, tik cik es zinu B3 neaiztiek (iespējams kāds operators slēdz laukā naktī arī to), tādēļ es slēgti iekšā visu izņemot B20/B28.

Tiesa te prasītos kāds ārtelpu antenas risinājums ja jau tagad RSRP B20 bija -99dBm tad B3 būs slikti parametri un ātrums būs nestabils, nerunājot par mazo upload ātrumu.

Edited by AVilks
Telefona autocorect