Jump to content

Mobīlais telefons + Virtuālā realitāte..


 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

Cik veiksmīga ir šī kombinācija - mob.tel.+3d VR? 

Tur vajag laikam tādu štruntu kur to telefonu liek iekšā un tad mauc uz galvu.. varbūt ka vēl kaut ko vajag papildus..?

Kādam ir kāda piereidze? Cik labs vai slikts variants?

Cik skatos RDveikalā tad tur piedāvātie varianti der tikai telefoniem ar ekrānu līdz 6 collām. Bet ir jau vēl lielāki telefoni 6.5 - 7 collas..

Link to comment
Share on other sites

versatile

nesalīdzināt ar īstām vr brillēm.

Meta Quest 2 - Resolution 1832 x 1920 per Eye

 

Tikmēr flagmanim

The Samsung S23 Ultra features a 6.8-inch Edge QHD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O display with a resolution of 3088 x 1440 - tas ir uz visu ekrānu, kur katrai acij tiek maza daļiņa. Tas pirmkārt. Un gan jau ka neplāno izmantot flagmani, bet ko mazāku, ar švakāku ekrānu.

Tad kontrolieri. Telpas mappings, utt.

 

Esmu jaucis, salabojis un pat salicis meta quest 2 kontrolieri (bija iztecējusi baterija), teiksim tā, biju reāli pārsteigts, cik tur viss ir piepičkāts ar sensoriem. Nav ne jausmas, kā plastmasas keiss telefonam, lai var turēt acu priekšā, var ar to tikt salīdzināts.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

@versatile, tu vēl uzlādes iespējas un ‎iebūvēta lukturīša (ne)esamību aizmirsi salīdzināt.

 

Citiem vārdiem - skaitļus jau var visādus sarakstīt, bet te cilvēks vaicā, vai tie lētie štrunti ir lietojami, nevis kādi sensori un cik liela izšķirtspēja ir meta questam divi. Gan jau 2010. gada opelis arī nav salīdzināms ar audi etron, bet ja cilvēks vaicās, vai 2010. gada opelis ir braucams, nebāzīs tak viņam acīs, ka etrons labāks.

 

IMHO atbilde lielā mērā ir atkarīga no tā, ko konkrētais indivīds vispār sagaida no VR - kādas ir indivīda prasības pret kvalitāti (ne visiem vajag 8k izšķirtspējas filmas uz sienas izmēra televizora ar divdesmit septiņu kanālu skaņu) un kādu saturu plāno patērēt. Kāds vēl kontrolieris un telpas mappings, ja mērķis ir bērniem rādīt multenes…

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , kriss77 teica:

Kādam ir kāda piereidze? Cik labs vai slikts variants?

Ir pieredze, kaut kādus 180/360 video varēja nebaudāmi skatīties. Pa lielam nekam citam neder, jo nav normālas "roku izsekošanas".

 

Ko sagaidi no tāda risinājuma? Kāds mērķis?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

versatile
pirms 4 stundām , binary teica:

mērķis ir bērniem rādīt multenes

Nedomāju, ka ir prāta darbs ko tādu kabināt bērnam virsū, īpaši jau multenēm.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Mjā.. tie Meta Quest2.. 3 tiešām nebūs salīdzināmi ar telefona imitēto VR. Vispār jā.. tie aparāti ļoti kruti - ar lielu interesi un sajūsmu skatos dažādus video kur tiek rādītas to iespējas. Gan jau varbūt kādreiz pienāks laiks ka ar tādu iegādāšos..

 

itanium

Šobrīd ir doma vienkārši pa lēto kaut ko pamēģināt ar telefonu, tie uzpurņi jau ir daudz un dažādi, bet ka konkrēti vajag 6,5colu telefonam tad nav neviena. Negribās arī par šādu kabināmo maksāt vairāk par 30..40eur. Ar jau paskatījos Aliexpress interesanti tāds štrunts kā piem mums 55eur, tur pa 10eur kā mūsējie tirgoņi uzvārās.. :)

Drošvien ka rokas tur neizsekos parasts telefons ar ierobežotu skaitu sensoru, bet skatos ka ir iespējams nopirkt vēl tādu kā pulti līdzi tiem pašiem uzpurņiem - varbūt tas kaut ko atvieglo, dod papildus iespējas..

 

Kuros Latvija interneta veikalos varētu ko jēdzīgu atrast(RDelektr. visi ir tikai līdz 6 collām, šur tur vēl skatījos arī ierobēžoti izmēri)? Aliexpres man nepatīk ka nāksies gaidīt 2..3 mēnešus un sazin vai atnāks vai neatnāks, vai nebūs pa ceļam kas sabojāts..

Link to comment
Share on other sites

Sūti vien no Aliexpress un meklē ar ātro piegādi no Eiropas noliktavām. Šodien saņēmu pēdējo preci, ko tur pasūtīju 9 dienas atpakaļ.

 

Manuprāt, ar tiem telefona ietvariem būs vilšanās, tāpēc labāk, lai zemāka cena -> mazāka vilšanās.

Labots - itanium
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, esmu mēģinājis, reiz no Ķīnas pasūtīju pēc atsauksmēm labākās (cik nu tajā cenu līmenī vispār var runāt) brilles  Baofeng Mojing S1. Tām ir plats skata leņķis un iespēja pieregulēt lēcu attālumu no ekrāna - ļauj nedaudz pielāgoties redzes īpatnībām, ja nu kādam ir tuv/tālredzība. Sajūdzu kopā ar SteamVR caur RiftCat uz Sony Xperia Z1. Tā kā esmu programmētājs, uzkodēju programmu, kas ļauj pie SteamVR pieslēgt Google Daydream (manā gadījumā - ķīniešu Virtoba) kontrolieri. Riftcat it kā pats arī atbalsta tādus kontrolierus uz savietojamiem telefoniem, taču problēma, ka Google ir aizlaidusi pensijā savu Daydream ideju, tāpēc telefoni vairs to neatbalsta, un nācās izdomāt savu risinājumu (balstoties uz citu cilvēku paveiktā Daydream kontrolieru reverse-engineeringa).

 

Kā jau teica, izšķirtspēja ir štruntīga, nevar ne salīdzināt ar Quest 3. Taču man kopš dzimšanas ir redzes defekti, kuru dēļ es jebkurā gadījumā visu redzu mazliet neskaidri (vienkāršoti sakot - redzes nervam "trūkst izšķirtspējas"), tāpēc man kādu laiku bija interesanti ar tādu daiktu paspēlēties. Cilvēkam ar normālu redzi droši vien būtu 🤮 

 

Un es neesmu geimeris, mani vairāk interesē 3D arhitektūras vizualizācijas, Unreal Engine eksperimenti, kaut gan pēdējā laikā tik maz laika, ka reāli neesmu ticis tālāk par pirmajiem soļiem un video apmācību ciklu, bet kopš tā laika Unreal jau izlaida 5 versiju.

 

Tātad sajūdzot ar kontrolieri, var pablēņoties, lai sajustu VR garšu, bet nu labāk Meta Quest utml. Noteikti nepirkt Quest 2 - vairs nav vērts, labāk piekrāt un pirkt Quest 3, uzlabojums ir milzīgs, īpaši mixed reality spēlēs.

 

Te mans video ar manu paštaisīto programmu, kas kontrolē SteamVR ar Virtoba kontrolieri, kamēr es blēņojos tajās Baofeng brillēs:

 

 

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...