Jump to content

Kādu rūteri likt mežā kamerām


mr
 Share

Recommended Posts

Sveiki, kadreiz sensenos laikos strādāju ar IT un biju lietas kursā. Tagad gadiem esmu vairs tikai jūzeris un esmu mazliet atpalicis un neizpratnē. Laukos saliku sekojošu setupu Video kamerām novērošanai (off grid).

 

400W saules panelis, mppt, dziļās izlādes svina akb kas laivām, tālāk nobarot vajag 2-3 jebkadas video kameras. Eksperimentēju gan ar lētajām, gan xiomi, gan domaju varbūt vienu ptz dārgāku ar optisko zoom. Tad nu saskāros ar negaidītu problēmu...

1. Pielikumā par sim ruteri izvelejos power banku ruteri, kas likās baigi forši mežam. (elektronikas krāmēju putnu būros, tas par lietošanu skarbos abstakļos). Pielikumā pieliku bildi, nu klajā laukā tas wifi nevelk pat 15-20m. Ar prātu jau saprotu, nav tam domāts tadēļ tagad jadomā risinājumu.
2. Skaidrs jāliek wifi repiteris (12v!!!!) jo tikla vadu iespraust nav kur, bet xiomi geteway ir iespejams pieslēgt arī ar tikla vadu. Paskatijos protams citus rūterus kur iespraust sim karti. Pirms 10-15 gadiem biju pāršuvis Linksys uz dd-wrt (veljoprojām mājā lieliski lietoju un preicājos). Tagad likās tā jau vēsture, bet nē. Skatos jaunos rūterus un viņi neko tapat nemāk (protams nerunāju par dārgajiem).
3. Pērkot rūteri/repiteri gribētos atrisināt mākoņa jautajumu. Ja pareizi saprotu ruterim jābūt ar USB. Te nu manas zināšanas apmeram beidzās. Miglaini saprotu kas ir ftp. Vai ir iespejams kaut kā nokonfigurēt ka 2 hdd caur ruteriem sinhronizejas caur internetu utt. Mežā datoru turēt nav jēdzīgi gan mitruma dēļ, gan strāvas pateriņa dēļ. Rūteris jau pec idejas ir mini pc. Varbūt ir kāds saprotams civilizēts risinājums, kas uzreiz man arī atrisina wi fi signāla jautājumu vismaz uz normālu un tajā var iespraust arī tikla vadu.

Tātad 2 galvenie jautājumi, kādu ruteri izvēlēties nu max lidz 200e un Kā nokonfigurēt mākoni bez mēneša maksām. Internets protams ir abos galos. FTP pieminēju jo tādu izeju piedāva kameru softi.

 

S48cfe2a3788c468695806486a1b420746.jpg

Labots - mr
Link to comment
Share on other sites

Nez, jauc šo pašu vaļā, pielodē normālu antenu, varbūt būs OK. Sliktākā gadījumā aptin šo pašu ar drāti, un izvelc galu ārā no tā būra, arī varbūt līdzēs. Tas tā, ar lauka metodēm

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , ju teica:

Nez, jauc šo pašu vaļā, pielodē normālu antenu, varbūt būs OK. Sliktākā gadījumā aptin šo pašu ar drāti, un izvelc galu ārā no tā būra, arī varbūt līdzēs. Tas tā, ar lauka metodēm

Japaskatās cik viegli jaucas, bet xiomi geteway tomer arī gribētu iespraust vadu un savu makoni arī risināt.

Link to comment
Share on other sites

Priekš kam rūteris ar powerbanku, ja ir svina aķis?

WiFi repīteris nez vai ko līdzēs ... drīzāk tiešām papētīt, vai nevar pielikt antenu.

Ja viss ir slikti, kaut ko no Mikrotika wAP sērijas var apsvērt - LTE jeb arī ac LTE, abi barojas 9-30V diapazonā. Samērā sālīti, bet vismaz paredzēti āram.

Pie laba LTE signāla un atbilstošas kameras var uzreiz rakstīt mākonī, nevajadzēs nekādus FTP un USB portus.

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...