Jump to content

S50B Radiotehnika


infekto44
 Share

Recommended Posts

 

Sveiki atkal. Izdzēsu iepriekš visu tāpēc ka tomēr salaidu totālā ķīselī visu skaņu. L4 spole tomēr nav 0.6mh kā agrāk rakstīju. Kad notinu spoli līdz 0.6mH tad skaņa vidiem un augšam takā palika labāka BET basi pazuda un palika sausi kā tuksnesis, nebaudāma skaņa. Tāpēc izdzēsu visas savas kļūdas.

Nomainīju mbgo-2 kondensatoru C2 20 uf izmetu laukā un vietā ieliku 10uf mbgo-2, šis paliks. Vidi un augšas palika vairāk skaidrākas un basi palika vecie labie, sulīgi un zemi. Skaļruņi visi joprojām plus ar plusu. Nakotnē L4 spole būs tuvu orģinālajam 2.26mH, pašlaik spole uztīta atpakaļ 1.60mH un testēju. Ļaudis, man nav spec aparatūra, vienkārši ar nelieliem uzlabojumiem cenšos atdzivināt lidz baudāmam normālam skanējumam.   

 

Pabeidzu eksperimentu. No izdarītajiem darbiem:

L2,L3,L4 spoles indukcija pēc shēmas drausmīgi atšķīrās, pietinu klāt pec shēmas nomināliem. L1 spole ari bija zem shēmas dotā 3.7mH (3.17 mh) paklausoties paliku tomēr pie 3.17mH. C2 kondensatoru nomainiju no 20uf uz 10uf. Pīkstuļus caurspīdīgos 6gdv izmetu ārā un ieliku vietā 3gd-2 auduma. Skan daudz labāk. Drošības labad atstāju R1 rezistoru jaudas 3ohm 5w pie pīkstuļiem lai nenodeg. Protams arī visi skaļruņi plus ar plusu. 

Vairāk es uzskatu ka nav jēgas ieguldīt šajās s50b jo tad jau labāk citas pirkt. Bet ar šādām nelielām mahinacijam var panākt tīri labu skanējumu priekš šīm s50b tumbam. 

 

1689773643772.jpg

Labots - infekto44
Labošana
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Ar kādu mērmikrofonu mēriji akustikas frekvenču Raksturlīkni? Droši vien, visu darīji uz ausi 😄 Bez mēraparātiem tādu akustikas ''skanējuma uzlabošanu'' sauc par šķūningu. Tak kaut ar visparastāko kondensatoru mikrofonu vajag skatīties, kas notiek ar frekvenču raksturlīkni veicot ''uzlabojumus''. Protams, mērijumi nebūs akustiskās labratorijas līmeni, bet redzēt varēs, kas izmainījies un vienmēr var salīdzināt ar otru nepārtaisītu tumbu

Link to comment
Share on other sites

raivix95
pirms 15 stundām , infekto44 teica:

Bet tas neatmaksājas nemaz ne naudas ziņā un ne laika ziņā.

A nu bet loģiski.

Neko jaunu jau tu te nepateici. Tās tumbas ir tik labas, cik labas var būt. Šobrīd pie auss skan stock S50, kas savulaik izglābtas no šķūninga. Foršas, ja negrab.

Link to comment
Share on other sites

eh nostalģija..bija jaunas tādas pirktas no bijušajiem RRR darboņiem kuriem tās algas vietā deva...atdevu vienam paziņam, nez vai dzīvas vēl :D
 

Link to comment
Share on other sites

autora kungs. luudzu izveic apreekjinu un iepostee, kaads sanaak midranges filtra LPF krosa frekvence pie noraadiitajiem sheemas nominaaliem 2,6mH un 2mkf, un noraadiito skaljruni, pienjemot defaultu Z pretestiibu kaa 16 omus. Un tad luudzu iepostee rezultaatu, kaads sanaak, kad esi notinis to spoli liidz tevis nosauktajiem 0,62mH.

Labots - kevins
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

spoles gadijumaa 16/0,0026/6,28 = 979Hz. Kondensatora gadiijumaa 1/((2*6,28*16)/1000000) = 5000hz. attieciigi, origjinaali filtra labums bija ap / zem linkwitz riley. Gadiijumaa, kad samazinaaji spoli no 2,6 uz 0,62mh, spoles F uzleca pie 4khz, kas summaari filtram jau sastaada Q tuvu pie 0,9, . @Didzis kaa veco laiku aparaatu pazineejs man neljaus samelot, ka sie midranges skaljrunji vispaar virs 5khz neko nespeeleeja, bet uz 5khz vinjiem pat liiknee bija lokaals piikjis, kuru tad nu krievu laiku inzhenieri dazhaados veidos maigi dzeesa kaa nu kuraa akustikaa sanaaca  = resp= shajaa filtraa sanaak klasisks maigs skaljrunja un uz ausi griezoshss diapazona slaapeejums. Saprotams ka deelj 50+ gadu vecas sovjetu tehnologjijas tie skaljrunji jau pashi pa sevi bija papluudushi un neskaniigi, bet nu shajaa gadiijumaa autors vienkārši ir , maigi izsakoties, visu inzhenieru darbu aizslauciijis miskastee, dabaa tas buutu ap 3,5khz ekvalaizera joslas pavilkshana par kaadiem 4-5 dB uz augshu, shobriid tas izdariits ar shauru labumu , un veel "atsegts dzirdamiibai" skaljrunja visdrankjiigaakais 4-5khz diapazons, ko filtrs vairs nedzeesh, bet pat pastiprina, resp, tehniski galiigi nekaads spiidoshss risinaajums , maigi izsakoties.   Protams, kas realitaatee notiek kopaa ar piikstuli kroseejot --- droshi vien kaarteejaa papildus putra, tikai nu jau augstaakaa / cilveeka ausij dzirdamaakajaaa joslaa :) 

Par cik shis tomeer skaitaas tehnisks forums, tad vismaz lasiitaajiem, ja autoru pashu tas nesatrauc, buutu jaadod ieskats, kas no shii "skjuuninga" ir sanaacis....

Labots - kevins
  • Patīk 1
  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

  • infekto44 changed the title to .

@kevins, paldies par izsmeļošo atbildi, bet pieļauju, ka šķūnings ir nostrādājis uz konkrētām tumbām, kur dēļ vecuma viss ir nezināmi (kā pats jau rakstīji) un papildus - katram mums ir subjektīvais vērtējums terminam "skan labāk".  ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , AndrisBB teica:

Kāda jēga uztaisīt topiku,

Palaidu garām, par ko jāvainojas?

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 2 minūtēm , PC_RAT teica:

Palaidu garām, par ko jāvainojas?

Es tak nezinu, tēmas nosaukumu idzēsa, aprakstu idzēsa, tad jau laikam uzmeta lūpu ka te sāka kritizēt.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

  • infekto44 changed the title to S50B Radiotehnika
  • infekto44 locked this tēmaa
  • infekto44 unlocked this tēmaa

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...