Jump to content

PC line out to XLR


kukuruku
 Share

Recommended Posts

Labdien,

Kāds no zinātājiem varētu pakomentēt:

Vai kabelis no PC line out (mini jack) uz XLR (aktīvais monitors) normāli strādās? Vai nav paredzamas nesaderības dēļ signāla līmeņiem, pretestībām utt?

Kāpēc šādas izvirtības- ir iespēja par patīkamu ciparu dabūt monitorus

(ar domu izmantot kā datortumbiņas- tīri priekš fona mūzikas-nekam nopietnākam- pieņēmums, ka monitoriem vajadzētu skanēt labāk par datortumbiņām līdz 100 eur diapazonā).

Bet monitoriem strādājoša tikai XLR ieeja.

It kā dabā šādi kabeļi - minijack to XLR- eksistē. 

Vai šajā gadījumā neprasās ārējā skaņas karte/ DAC ar jau XLR vai balanced (Jack) izejām? (kas vairs neiedvesmo izmaksu ziņā).

 

Link to comment
Share on other sites

Kautkad aizpagājušonedēļ iekš yoursound elvē tādu vadu iepirku priekš RRR Stormix suba

Ir arī lietošanā XLR -> RCA

Nekādu nepilnību neesmu novērojis.

Link to comment
Share on other sites

Jāskatās monitoru specenē, kāds ieejas līmenis vajadzīgs, bet ja jau monitori aktīvie, gan jau signalu vares pacelt. Tik ņem vērā, ka XLR nav stereo varianta, katram kanalam iet savs XLR spraudnis. Vismaz pro vidē. Tātad no minijack ies vads uz diviem XLR, katrs savam kanālam. Nu ja tev divi monitori.

 

Ok sajaucu, pro ir zems signals, tā ka no PC signala toč pietiks.

 

 

Labots - saf
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 32 minūtēm , 138 teica:

līnijas līmenis tak, ne jau mikrofona

Tas jā, bet pro līnijas līmenis ir zemaks par sadzīves tehnikas signala līmeni. Bet šinī gadījumā tas ir pofig.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 25 minūtēm , saf teica:

Tas jā, bet pro līnijas līmenis ir zemaks par sadzīves tehnikas signala līmeni. Bet šinī gadījumā tas ir pofig.

jo taalaak, jo trakaak ...........  nez aiz kaada iemesla tad sadziives tehnikas signaala liimenim buutu jaabuut augstaakam ?:)))))) Varbuut kaadus liimenja piemeerus iedod, lai ir paarlieciiba par tavu vaardu patiesiibu ? :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Nu var uz mazītiņas maketplates quadopampu un dažas pretestības ( un barošanas bloku 🤣) salodēt un dabūt simetrisku signālu.

Link to comment
Share on other sites

Viss straadaas, pilnai laimei panjem kkaadu SMSL dacu, un buus audiofiilu killer sisteema... :)

Link to comment
Share on other sites

spameris

Es kautko nesaprotu itkā jau XLR -> 3.5mm/RCA strādās manuprāt, bet otrādi 3.5mm/RCA ->XLR gan man māc šaubas, jo tas monitors gaida to simetrisko signālu. Un šķiet vajag to ko te minēja @Jurkins , vai arī kādu DAC kam tas balanced, vai nu kā viņu dēvē ir. Vai tā ir ka tas monitors grib par katru cenu balanced ?

Labots - spameris
Link to comment
Share on other sites

Pēc Mafijs shēmas salodēti vadi strādās un ar signāla līmeņiem arī viss bus OK. Kompja izejā līmenis grozās ap 1V, bet  XLR vienā simetriskajā plecā pret zemi standartā   nulles līmenis ir 775mV. Simetriski sanāk 1,5V, bet ar datora izejas līmeni pietiek. Cita lieta, ja labi monitori, tad tajos var gadīties saklausīt šādus tādus trokšņus no datora. Tas gan atkarīgs no datora tipa un iebūvētās skaņukartes. Visos gadījumos ārejā lētā skaņukarte kaut ar RCA ligzdām dos labāku rezultātu. Protams, vislabāk nopirkt kārtīgu USB ārejo skaņukarti ar XLR izejas ligzdām, vai vismas normālām lielo džeku ligzdām. Ja ir kārtīgi PRO monitori, tad visam pārejam arī jābūt līmenī.

pirms 7 stundām , saf teica:

Tas jā, bet pro līnijas līmenis ir zemaks par sadzīves tehnikas signala līmeni.

Kas tās par glupībām. Sadzīves tehnikā parasti nominālais līmenis ir -10dB, jeb 250mV, bet PRO tehnikā 775mV.

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

5.06.2023. , 17:45, spameris teica:

Es kautko nesaprotu itkā jau XLR -> 3.5mm/RCA strādās manuprāt, bet otrādi 3.5mm/RCA ->XLR gan man māc šaubas

5.06.2023. , 20:59, Didzis teica:

Pēc Mafijs shēmas salodēti vadi strādās

 

Man gudri cilvēki ir teikuši, ka vadiem no nebalansēta (TS (nebalansēts mono jack) vai RCA, vai nebalansēts stereo TRS kā Mafijs bildē) uz balansētu XLR 1 un 3 pini ir jāsamet kopā, bet pretējā virzienā, no balansēta uz nebalansētu, 3 (neg) ir jāpaliek brīvam.

@Didzis @kevins @saf piekrīt?

Bet tai pat laikā, cilvēki mēdz spraust TS->jebkas vadus balansētās TRS izejās, un kaut kā tie aparāti to piecieš. :iiam:

Labots - 138
Link to comment
Share on other sites

Viss tur ir elementāri. Vecos laikos radiolampu laikmetā simetriju panāca ar transformatoriem.  Vēl pirmajiem Betacam videomagnetofonam, uz XLR konektoru stāvēja simetrizējošais transformators. Tapēc padodot uz ieeju vai noņemot nesimetrisku signālu 1 kontakts bija jāsavieno ar 3 XLR kontaktu. Citādāk transformatora tinuma viens gals karātos gaisā un skaņas nav. Tagad parasti simetriju uz izeju panāk elektroniski ar diviem operecionālajiem pastoprinātājiem. Īsti labi jau nav 3 kontaktu sazemēt, bet aparāti paredzēti šādam režīmam. 3 kontaktu labāk tad atstāt gaisā. Lai gan man ir bijis čakars ar krutu skaņukarti bez transformatora izejā. Tā deva nesimetrisku signālu tikai tad, kad 3 kontaktu sazemēju. Godīgi sakot man pofig, kā to kinstruktori panāk. Strādajot ar RCA vai minidžeka galiem bieži ir ''dejas ar bubenu'', bet ar simetriskiem vadiem nekad.

Labots - Didzis
  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, 138 said:

Bet tai pat laikā, cilvēki mēdz spraust TS->jebkas vadus balansētās TRS izejās, un kaut kā tie aparāti to piecieš.

 

Tāpēc ka vairumam moderno pro un semipro dzelžu tās balansētās izejas/ieejas ir feikās un pieļauj tādas izvirtības. Parasti to arī specenēs uzrāda kādus semibalansētos var lietot (vai cold savienotu ar gnd vai ignorēt gnd).

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , Didzis teica:

Strādajot ar RCA vai minidžeka galiem bieži ir ''dejas ar bubenu'', bet ar simetriskiem vadiem nekad.

Tā nesaki, es nesen biju liecinieks situācijai, kad muzikantam, pieskaroties ģitārai un ar otru roku mikrofonam, ģitāra sit pa pirkstiem, izrādījās tāpēc ka kombis iesprausts pagarinātājā bez zemējuma, bet pults zemēta.

 

pirms 4 stundām , noname teica:

vairumam moderno pro un semipro dzelžu tās balansētās izejas/ieejas ir feikās

Kādas ir (kā darbojas) feikās un kādas ir trve?

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, 138 teica:

pieskaroties ģitārai un ar otru roku mikrofonam, ģitāra sit pa pirkstiem

 

Loģiski, ka sitīs pa nagiem ar 110V, kurus uz nesazemēta aparāta korpusa rada traucējumu filtra dalītājs uz kondensatoriem. Tieši tāpat sit pa pirkstiem datora nesazemēts korpuss un cita tehnika. Strāva tur maza, bet purina nepatīkami. Profesionālā tehnikā neeksistē pagarinātāji bez zemējuma, tapēc man nekad nav bijušas problēmas ar simetriskajiem vadiem un XLR konektoriem.

pirms 5 stundām , noname teica:

Tāpēc ka vairumam moderno pro un semipro dzelžu tās balansētās izejas/ieejas ir feikās

Protams ir krutkas varianti, bet lielākoties gan viss savienots pareizi. Simetrisku ieeju viegli panāk uz mikrenes tiešās un invertējišās  ieejas, bet izejā vienkārši uz XLR 3 kontaktu padod signālu caur papildus mikreni, kura apgriež signāla fāzi. Protams dzīvē sjēma sanāk sarežģītāka, bet ideiski uz mikroshēmām visu izdarīt vienkārši

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , Didzis teica:

Loģiski, ka sitīs pa nagiem ar 110V, kurus uz nesazemēta aparāta korpusa rada traucējumu filtra dalītājs uz kondensatoriem. Tieši tāpat sit pa pirkstiem datora nesazemēts korpuss un cita tehnika. Strāva tur maza, bet purina nepatīkami.

Sita pa pirkstiem krietni ņiprāk nekā nesazemēta sadzīves figņa (ak, bērnība, ak ledusskapja Saratov augšas alumīnija kantīte), bet ne gluži kā purina 230V fāze. Nesazemētais kombis bija kaut kāda vintage Fender klons, nezinu kāds viņam tur traucējumu filtra dalītājs vai kas. Bet ne jau korpuss (kurš kombim no koka). Ģitāras stīgas purināja!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, 138 said:

Kādas ir (kā darbojas) feikās un kādas ir trve?

 

Feikās kā Didzis apraxtīja - izejā cold signāls tiek noinvertēts no hot, true viss signāla trakts ir balansētais no ieejas līdz izejai, ļoti reti sastopams pat dārgos pro dzelžos.

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...