Jump to content

Patiesi ērts un plaši pieejams telefons senioriem - vai tāds eksistē?


Recommended Posts

Biju vecākiem atdevis savu veco Nokia N79, kuru tie daudzmaz lietoja vairākus gadus, tiesa, ar nelielām mokām un ik pa laikam lūdzot manu palīdzību. Tagad telefons vairs negrib lādēties, un jāmeklē jauns.

 

Kāda ir jūsu praktiskā pieredze - ko varētu nopirkt senioriem zem 50 EUR un kas varētu būt pieejams visā Latvijā pie operatoriem vai pie Evelatus? (konkrēti - esmu Jēkabpilī). Evelatus vietnē izvēle apmēram šāda: https://evelatus.lv/mobilie-telefoni/?features_hash=1-19-40-EUR

 

Ja jau ņemt jaunu, tad gribētos kaut ko ērtāku par N79.

 

Paskatījos, ko piedāvā no lētajām Nokijām (piemēram 105) un par ko tās kritizē.

 

Labs senioru telefons manā izpratnē būtu šāds:

- centrālā 4-virzienu poga (d-pad) vai nu ar ļoti stingru klikšķi katrai pogai, vai arī tās vietā vispār vienkārši pogas augšup/lejup. Vairāk neko nevajag - nospied augšup, parādās numuru saraksts, izvēlies un zvani. Lasīju, ka Nokia 105 kritizē par pārāk jūtīgu d-pad; pārāk viegli ieslēdzas lukturis, selfiju kamera, atzvans utt. lietas, ko nevajag. 

- visas pogas ar izteiktu klikšķi un pietiekoši lielas un nodalītas (vecajam N79 nebija ērti)

- burti ekrānā lieli un kontrastaini. Ideāli - ja balts uz melna fona. Diemžēl Nokia varētu nebūt ērti šajā sakarā.

- labs zvana signālu skaļums; labs sarunas skaļums. "Labs" ir subjektīvs jēdziens, taču senioru telefonam noteikti vajadzētu būt skaļākam par "vidējo telefonu".

- pēc iespējas "muļķu drošāks". Piemēram, ja uz zvana beigšanas pogas ar ilgstošu pieturēšanu pievieno telefona izslēgšanu, tad mans tēvs noteikti izmanīsies vairākas reizes dienā nejauši izslēgt telefonu, jo viņam patīk tā riktīgi piespiest :D  Vai arī, ja uz iezīmēto numuru var nejauši piezvanīt, nospiežot kādu citu pogu (d-pad uz sāniem utml.), ne "zaļo klausuli", tas arī ir risks, ka sāks zvanīt, kaut gan gribēja tikai apskatīties uz numuru. Ideāli būtu, ja pirms zvanīšanas vēl pārjautātu - ja tiešām gribi zvanīt, nospied vēlreiz zaļo pogu.

- vienkārša bloķēšana/atbloķēšana. N79 šajā ziņā bija labs - ar slīdni sānos

- izturība, kvalitāte - gadās telefonu steigā nogrūst no skapīša, it sevišķi, ja kāds iztraucē no pēcpusdienas snaudas. Negribētos, ka pārāk viegli nokrīt aizmugures vāciņš un izbirst baterija un SIM karte, vai arī notiek kas vēl sliktāks. Ir arī bijuši telefoni, kam SIM karte mīl atvienoties un jābāž zem akumulatora papīri, lai to labi piespiestu.

- par vienu Nokia modeli bija sūdzība, ka SMS atmiņa esot pārāk mazietilpīga - telefonam fiziski atmiņas pietiek, taču priekš selfijiem, ne SMS. Būtu ideāli, ja varētu uzkrāt praktiski neierobežotu skaitu SMS.

 

Gaidīšu priekšlikumus. Rīt jebkurā gadījumā jādodas uz veikalu.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Mani seniori, kas nav spējīgi apgūt neko sarežģītāku par veco analogo telefonu , lieto šādus  https://www.aliexpress.com/item/32355509967.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dyksO4l

GSM-850-900-1800-1900-MHZ-Fixed-wireless- liels, stabils, skaļš zvans, atbildēt uz zvanu var, vienkārši noceļot klausuli. Zvanīt jau nedaudz sarežģītāk- jānoceļ klausule, jāatrod sarakstā vajadzīgais cilvēks/numurs, vai jāsastāda numurs un jānospiež zaļā poga. SMS arī var sūtīt un lasīt, ja māk! Protams, ja telefons bieži jānēsā līdzi un cilvēks spējīgs apgūt arī whatsapp/Facebook/Telegram, tad šis aparāts neder. 

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

Paņemam jebkuru Androidu, uzliekam tam vienkāršo režīmu, vai kā šis tur saucas, un būs seniora cienīgs telefons ar visām mūsdienu iespējām, ja nu savajagas.

Link to comment
Share on other sites

muterītei ar ilgus gadus cīnījos un meklēju pogu štruntus, tāpat katru reizi bija jāmāca un vel jāparāda.

pagājušo gadu nopirku redmi 8, negribējās baigi izmest, ja nu tomēr neaiziet. cīnījās kā āpsis pa šķeldas čupu ar viņu, beigās jau sāka mācīties. itkā baterija milzīga, bet tāpat līdz trešajai dienai neaizvelk. pārējie parametri bija 3/32. pašam paņemot rokās likās mēmi lēns. nu tagad kaut cik sāka apieties, paņēmu to nost, atdevu savu iepriekšējo xperia xz2. pirmo nedēļu bubināja, tagad jau tīri priecīgs cilvēks. nav tie redmi interfeisa gļuki, kuri senioru var maldināt. galvenais, ka piešāvās pie "glaudāmā".

pamazām arī sāk mācīties visādas kameras un vel ko ne tik, takā citreiz rupjāka mīlestība ilgtermiņā var palīdzēt.

Labots - AlCohol
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

darklight

Offtopiks... Par kādiem Redmi interfeisa gļukiem tu runā? Man kā ilggadīgam Xiaomi lietotājam šķita, ka tā jau labu laiku ir pagātne.

Link to comment
Share on other sites

Nu nez, man gan Xiaomi šķiet ļoti stabils telefons. Sievai ir tieši Redmi 8, pašam Mi8. Arī iepriekš ir bijuši Xiaomi un ģimenē arī ne viens vien. Protams, budžetnieki, ar bērnu 1K vērtajiem Samsungiem nevar sacensties, bet ikdienas lietošanā gana stabili un ērti. Jāsaka gan, ka mums jau 60++.

Link to comment
Share on other sites

Tiešām?

Mums darbā vesela čupa dienesta telefonu ir Redmi un Redmi Note. Visi kā viens ar gļukiem. Tad pie ienākošā zvana melns ekrāns un nav iespējams atbildēt, tad beidzot sarunu nav pogas lai atslēgtos, tad vispār telefons stāv kluss un mierīgs uz galda, bet pēc tam izrādās, ka tur jau vesela čupa neatbildētu zvanu u.tml.

Link to comment
Share on other sites

Luckystrike

Es iesaku primo by doro podziniekus, pats lietoju 2us telefonus, vienu touchscreen un otru primo, tikai tagad pēc daafiga gadiem tam primo kkas sačakarējās ar sim-kartes slotu vai hvz ko un neuzrāda vairs tīklu, bet nu viņš man ir kritis 1000x, taisīti vaļā aliņi, mests pret sienu, un ir pazīstami pensionāri kas jau gadiem lieto tādu pašu un viss ir viegli un ērti saprotams, ir radio, var ielikt arī atmiņas karti, ja nu vajag. modelis ja nu kas ir Doro Primo 215

Labots - Luckystrike
Link to comment
Share on other sites

2021.06.28. , 10:40, darklight teica:

Par kādiem Redmi interfeisa gļukiem tu runā?

stāv uz galda ieslēgts, atbloķēts telefons, manā klauses galā saka, ka ārpus zonas, pēc pilna restarta atdzīvojas. šādi varētu dienām noiet, nepamanot, ka tev sazvanīt nevar.

mēģinot atbildēt uz zvanu, nekas nenotiek, atzvanot otro reizi, atbildēt sanāk.

pašam pasenāk bija note 4 un diezgan līdzīgi uzvedās.

Link to comment
Share on other sites

Mums uzņēmumā visiem tika sapirkit Redmi Note 8/9 Pro. Pats esmu ļoti minimāli spaidījis, bet pagaidām vienīgā sūdzība no kolēģiem, ko esmu saņēmis ir: "lēni fotogrāfē". 

Link to comment
Share on other sites

Luckystrike
pirms 5 stundām , uldise teica:

bez LV valodas.. daudziem tas varētu būt šķērslis.

Tu par manu postu? Nezinu par ko tu runā, man ir latviešu valoda tajā primo.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Luckystrike teica:

Tu par manu postu?

tad labi, cik paskatiju vienā bodē specenē, nebija LV valodas atzīmēta..

Link to comment
Share on other sites

VebKamera
2021.06.28. , 12:57, ridao teica:

dienesta telefonu ir Redmi un Redmi Note. Visi kā viens ar gļukiem

 

Nu, gļuki ir arī aifoniem. Draugiem /  paziņām bijuši - ik pa reizei nogļuko, pie tam konkrēti svarīgas funkcijas.

 

Jautājums - kāda intelekta līmeņa ir tie lietotāji. Ir tāda tauta, kas korporatīvo mantu ar rokām vispār neaiztiek, tik ar kājām sev pa priekšu sper. Un pēc tam skrien pa pasauli sūdzēdamies, ka viss sliktas kvalitātes.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , VebKamera teica:

 

Jautājums - kāda intelekta līmeņa ir tie lietotāji. Ir tāda tauta, kas korporatīvo mantu ar rokām vispār neaiztiek, tik ar kājām sev pa priekšu sper. Un pēc tam skrien pa pasauli sūdzēdamies, ka viss sliktas kvalitātes.

tie ir seniori, kuri pat tellītim vienu pogu ne tā nospieduši, velreiz to pašu pogu nespiedīs. nedod dievs, nokaus vel pa visam.

Link to comment
Share on other sites

pirms 20 stundām , VebKamera teica:

Jautājums - kāda intelekta līmeņa ir tie lietotāji

Viens no viņiem esmu es pats. Man visi telefoni arī pēc 5 gadu lietosanas izskatās kā tikko no veikala vitrīnas. Arī padotie darbinieki visu laiku strādā manā acu priekšā un lieto telefonus saudzīgi. Manis minētās problēmas ir arī pilnīgi jauniem Redmi.

Link to comment
Share on other sites

2021.06.30. , 10:45, ruukjis teica:

uzņēmumā visiem tika sapirkit Redmi Note 8/9 Pro.

gan jau lielākā daļa atdevuši bērniem un paši lieto savus iphone/samsung :D

Link to comment
Share on other sites

Beigās paliku pie Doro, paņēmu parastāko modeli 1360, jo mamma kategoriski negribēja salokāmo 2404.

 

Tomēr nedaudz arī pakritizēja. Piemēram - kāpēc pie telefonu grāmatas vairs nevar tikt ar viena taustiņa nospiedienu, bet jāspiež vispirms Vārdi un tikai pēc tam var ritināt? Un kāpēc telefonu grāmatas sākumā ir visādi lieki ieraksti ar ICE, jauna kontakta izveidošanu, īpašnieka numuru? Un kāpēc vairs nevar izslēgt ar vienu pogu, bet gan vēl jāspiež Jā pie "Izslēgt barošanu"? Nu ļoti kritiska man mamma  :D 

 

Patiesībā jau kritika pamatota, ražotājs to visu varēja uzlabot. Taču arī ieradumam liels spēks - jaunais telefons vienmēr tiek salīdzināts ar veco un visas atšķirības izraisa nelielu novaidēšanos "ah, kāpēc tagad tik sarežģīti...".

Link to comment
Share on other sites

Luckystrike

pag, pag, bet pie ''īpašnieka numurs'' ir arī aile kur var ievadīt savu vecumu, augumu un pat asinsgrupu gadījumā ja kautkas notiek un mediķi uzreiz var zināt kādas asinis pārliet, līdzīgi kā sen atpakaļ ietetovēja uz rokas vai kur asinsgrupu karavīriem vai kam tur.. :) to asinsgrupas fīču vecie varētu novērtēt gan! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Neraksti muļķības. Vienīgais, ko raksta uz pieres, ir žņauga laiks.

Asins grupai ir ekspress testi, kamēr liek sistēmu tikmēr jau zinās asins grupu.

Gan civilajā dienestā gan armijā pirmais ko laiž ir NaCl šķīdums. Hospitālī uz vietas nosaka grupu un rēzus faktoru. Tad kāds jau skrien uz ledusskapī pēc burkas

Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , Luckystrike teica:

pag, pag, bet pie ''īpašnieka numurs'' ir arī aile kur var ievadīt savu vecumu, augumu un pat asinsgrupu gadījumā ja kautkas notiek

 

Patiesībā tā ir laba lieta, taču tai nevajadzēja būt telefonu numuru sarakstā, ko ikdienā izmanto pats telefona lietotājs. Citādi sanāk lieka ritināšana katru reizi, kad gribi kādam zvanīt.

Link to comment
Share on other sites

darklight
2021.07.3. , 00:12, midix teica:

vēl jāspiež Jā pie "Izslēgt barošanu"

Īstenībā šis ir reāls pluss!

Link to comment
Share on other sites

2021.07.3. , 00:12, midix teica:

kāpēc pie telefonu grāmatas vairs nevar tikt ar viena taustiņa nospiedienu, bet jāspiež vispirms Vārdi un tikai pēc tam var ritināt? Un kāpēc telefonu grāmatas sākumā ir visādi lieki ieraksti ar ICE, jauna kontakta izveidošanu, īpašnieka numuru?

Un kāpēc vienam dažus gadus vecam Alcatel modelim, kuru man gadījās palietot, izvēlne ir režģis ar trim "desktopiem", cauri kuriem var izšķirstīties no pirmā līdz pēdējam, bet ne uz riņķi?

Kāpēc klusuma profils, kuru var aktivizēt pieturot #, iekļauj vibrēšanu, un nav personalizējams, savukārt absolūtā klusuma profilu var aktivizēt vienīgi ejot uz "Profili" (kas atrodas tālākajā ekrāna "desktopā"), un kāpēc tajā modinātājs darbojas bez skaņas, tikai ar vibrēšanu, un to nav iespējams uzstādījumos nomainīt?

Kāpēc kādam no CAT KaiOS modeļiem ir latviešu izvēlnes valoda, bet ar pareizrakstības kļūdām?

Kāpēc tajos KaiOS telefonos, kuriem ir T9 vārdnīca, to vai nu nevar papildināt ar jauniem vārdiem, vai, ja var, tad neērtāk nekā šī gadsimta pirmās desmitgades nokijās?

Tāpēc, ka mūsdienās cilvēki, kas izstrādā podziņtelefonu interfeisus, tam nevelta lielākas zināšanas un piepūli nekā tie, kas izstrādā optima līnija makaronu paciņu dizainu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

darklight
pirms 11 stundām , 138 teica:

dažus gadus vecam Alcatel modelim

Sievasmāte pāris gadus lietoja Alcatel atkrivašku, tikko nogalināja neatgriezeniski. Tas telefons ir murgs un šizofrēnija, pensionārs tur neko nevar iemācīties, izņemot kā atrast kontaktu, es nesaprotu, kā var sa&ist to, kas izstrādāts jau pirms 20 gadiem. Kaut gan jāsaka, ka Alcatel trubas nekad nav bijušas īsti lietojamas, bet nu pa šo laiku tak varēja izvēlni vismaz no kāda nošpikot?

P.S. Šitādu neviens nav spaidījis? https://evelatus.lv/evelatus-wave-dual-sim-blue/

Labots - darklight
Papildinājums
Link to comment
Share on other sites

raivix95

Sony-Ericsson savulaik arī daudziem likās kā raķešzinātne. Bet toties viņš spēja pamodināt pat izslēgtā stāvoklī.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 56 minūtēm , raivix95 teica:

Bet toties viņš spēja pamodināt pat izslēgtā stāvoklī.

Nokijām arī bija, modinātājs nostrādā arī izslēgtam telefonam, nezinu kuram modelim to pieredzēju, man telefons nekad netiek izslēgts, tāpēc nezinu par citiem...

Link to comment
Share on other sites

2021.07.9. , 13:25, 138 teica:

Kāpēc tajos KaiOS telefonos

KaiOS ir viens izmisums, cik lēni notiek to attīstība...

Pareizrakstības kļūdas latviešu izvēlnē diezgan, kaut kādi atjauninājumi kaut ko salabo, bet parādas pēc atjauninājuma citas pareizrakstības kļūdas... Tagad pat, Nokia 8k, pie zvanu informācijas, apskatīt pēdējo zvanu ilgumu, jābūt «sekundes», bet tur sekunžu vietā «stundas».

Cik forumos lasījis, lietotāji sūdzas KaiOSiešiem, tie pārfutbolē pie ražotāja, sūdzas HMD, tie pārfutbolē pie KaiOS izstrādātājiem...

Tagad tiek gaidīta KaiOS 3.0, solīt to sāka jau sen, tad paziņoja, ka šogad vasarā būšot, tagad jau lasīju, ka šogad oktobrī...

Veiksmīgi iesāka to OS, beigās nekas labs nebūs, lietotāji novērsīsies, paliks tikai indusiem viņu lētajos Jio telefonos...

Link to comment
Share on other sites

 toties viņš spēja pamodināt pat izslēgtā stāvoklī.

 

Tas, ja nemaldos bija daudziem simbiāņiem, ja ne visiem, izrubī telefonu, bet šis vienalga zvana.

Reizēm aizdomājos par tagad tik populāro andri, kāpēc vienkāršas un pašsaprotamas lietas vai nu iztrūkst, vai tiek iebarotas caur pakaļu...

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , aoma teica:

kāpēc vienkāršas un pašsaprotamas lietas vai nu iztrūkst, vai tiek iebarotas caur pakaļu...

Par ko tu?

Link to comment
Share on other sites

Zvanu laiks, arhīvs, pēdējais kontaktēšanas brīdis, Tu no Mēness nokritis? Ok, izpētīt jau var, bet kāpēc šitik vienkāršas fīčas nav pieejamas ar 1 pogas spiedienu?

Link to comment
Share on other sites

darklight
Pirms 4 minūtēm , aoma teica:

kāpēc šitik vienkāršas fīčas nav pieejamas ar 1 pogas spiedienu?

Vispār jau ir. Vismaz MiUi.

Link to comment
Share on other sites

Es runāju par klasisko android, protams, ka ļautiņi, kam tas pietrūkst, veido savas.

Link to comment
Share on other sites

Mateushs

Ierīces, kas te tiek dēvētas par telefoniem (Androidi u.t.t.), tādas pēc būtības nav. Tie ir mini datori, kuros ir iebūvēta zvanīšanas funkcija, visa cita starpā. Par kaut kādu lietošanas ērtumu, to sakarā, nevar runāt ne tikai attiecībā uz pensionāriem, bet arī uz jauniem cilvēkiem. Skatoties uz to plašo noietu, var secināt, ka mārketings kompānijām, kuras tos ražo un tirgo, strādā izcili, jo savādāk es neredzu iemeslu, ar kuru varētu attaisnot šo vienkāršam cilvēkam bezjēdzīgo un lietošanā reāli neērto ierīču plašo popularitāti. Kam cilvēki to izmanto? Mūziku klausīties varēja uz vecās Nokia, piemēram. Zvanīt, saņemt zvanus, sūtīt/saņemt ziņas - to visu varēja uz vecās Nokia darīt. Arī gana laba kamera bija uz vecās Nokia pieejama. Internetā paložņāt var taču mājās/darbā no datora; tam nav jāpērk neadekvāti dārgu lietošanā neērtu ierīci! Tie visi Vatsapi ir nevis tehnoloģiju lietošana, bet verdzība. Cilvēce neredz, ka nevis tā lieto smārtfonus, vatsapus un citas šodien populārās "tehnoloģijas", bet tās "tehnoloģijas" jau sen kā lieto cilvēkus, nosakot viņu uzvedību un dzīvi. Cilvēkiem, aiz skaistiem lozungiem, var ietirogt da jebko; lozungs "Esi attīstīts, seko tehnoloģijām" ļoti labi darbojas, šajā gadījumā.

 

Es nezinu, ko domā cilvēki, kas saviem vecākiem-senioriem pērk šīs ierīces. Laikam jau viņi tik ļoti tic tam, ka ir jāiet kopsolī ar laiku un jāpērk viss "tehnoloģiksi attīstītais", ka neredz, kādu lāča pakalpojumu saviem vecākiem izdara. Man vēl līdz seniorismam tālu, bet es biju spiests pirms kāda laika atjaunot telefonu. Nopirku smārtfonu, kuru man tagad ir vēlme izmest miskastē. Un tam par iemeslu pat nav neērtības ierīces lietošanā, bet gan tas, ka ierīce nosaka, ko man darīt, spiežot man darīt to, ko es negribu. Piemēram, pirms kāda laika man tas smārtfons sāka nejēgā gļukot; izslēdzās, ieslēdzās pats par sevi, sarunas laikā izslēdzās u.t.t. Es jau domāju, ka jānes uz garantiju, taču tad man pienāca ziņa, ka ir pieejami OS atjauninājumi. Tas uzlabošot manas ierīces funkcionalitāti. Sanāk sekojoši; ja gribi, lai smārtfons pilda labi to, kas tai pēc noklusējuma ir jādara labi, atjauno OS. Nekas, ka tu to negribi un tev to nevajag, bet mēs tevi piespiedīsim! Pretējā gadījumā, tavs telefons būs nelietojams. Jautājums; kas tie par atjauninājumiem, ka viņus tā uzbāž? Ar kādām tiesībām OS ražotājs man spiež atjaunot savu OS uz smārtfona, pārvēršot to par nelietojamu kasti, ja es to negribu atjaunot? Kāda uzlabota sekošanas funkcija? Tādā ASV tas ostu pēc tiesas darbiem. Es ierīci pirku, lai tā mani dricelētu, vai lai es to izmantotu savām vajadzībām? Protams, ka vienīgā vēlme man ir to ierīci izmest miskastē. Mani te jau nodēvēja par šizofrēniķi, taču man tas ir pagodinājum drīzāk, jo par tādu mani sauc tāpēc, ka es atšķirīgi domāju. Paredzu, ka arī tagad mani nodēvēs par atpalikušu, šifofrēniķi u.t.t. :D :D :D Tāda mūsu pasaule ir...

  • Atbalstu 2
  • Haha 1
  • Kādas šausmas! 1
  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

Long John

Varu spriest, kā daudzmaz pilntiesīgs seniors (~70 g.)...:) 

Jau vismaz gadus 15 lietoju viedtālruņus un varu teikt tikai to labāko par viņu plašajām iespējām, cenšos izmantot tās visas.

Tiesa gan, penžam grūti atļauties jaunus dārgā gala aparātus, bet cenšos regulāri pirkt un savlaicīgi apgreidot mazlietotus flagmaņus, galvenokārt Note sēriju , dēļ "irbulīša"  (pašlaik- Galaxy Note 8 un pagaidām neredzu vajadzības pēc niknāka.   ☺️ 

Tā kā nav nekādas vainas viedtālruņiem un nevajag savu "aizvēsturisko" skepsi pāradresēt uz citiem...  

Labots - Long John
  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , Mateushs teica:

Tāda mūsu pasaule ir...

Jā, grūti gan tev...?

Bet tici, būtu tu jau seniors, tad varētu baudīt to neatņemamo priekšrocību:

Ātrāk atpestīšana atnāks....😃

P.S. Es ari esmu ''daudzmaz pilntiesīgs seniors''...

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Mateushs teica:

Es nezinu, ko domā cilvēki, kas saviem vecākiem-senioriem pērk šīs ierīces.

Ko, ko domā... Vajag domāt tālāk par savu tuvredzīgo pieri.

Kad savai nu jau 90 gadīgai omei tika iegādāts pirmais Android viedtālrunis, gribējām, lai viņa būtu daļa no ģimenes grupas Whatsappā. Ar tā palīdzību viņa ir informēta par ārzemēs dzīvojošo radu notikumiem, 6+" ekrānā regulāri redz bērnu, mazbērnu un mazmazbērnu bildes, video. Gribējām, lai viņai ir Smart-ID, lai var pati caur internetbanku ērti samaksāt rēķinus. Abas iepriekšējās lietas un zvani, neko vairāk viņa arī neizmanto.. Un kas par to? Šo mini datoru priekšrocība kā reizi ir tajā, ka iespēju ir daudz un dikt - katrs izmanto to, ko viņam vajag, ko vēlas...

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , aoma teica:

Zvanu laiks, arhīvs, pēdējais kontaktēšanas brīdis, Tu no Mēness nokritis? Ok, izpētīt jau var, bet kāpēc šitik vienkāršas fīčas nav pieejamas ar 1 pogas spiedienu?

Nav pa rokai telefons un slinkums celties iet pakaļ uz otru mājas malu, bet ir +/- klasiskais andrītis, nospied klausules pogu uz ekrāna un atveras zvana ekrāns ar  skaidri salasāmiem, uzspiežamiem 4 tabiem - ja nemaldos, pirmais numura sastādīšanai, otrais vēsturei, trešais izlasei un ceturtais adrešu grāmatiņai. Labrīt! Kur vēl vienkāršāk?!! Ja tas neskaitās vienas pogas spiediens, tad kas skaitās? Cik ērts lietošanā, cits jautājums. Gribi vēl vienkāršāk, daudzām funkcijām var uzlikt īsceļu (widget) uz home screena vai pameklēt ko piemērotu Play veikalā.

 

Parasti senioru klupšanas akmens, lai cik labi būtu iemācījies visas pamatdarbības, pa laikam kaut ko nejauši uzspiest uz ekrāna vai trāpīt blakus un apjukt, kas notiek, kāpēc kaut kas nesanāk (back un home pogas var izlīdzēt) u.t.t. Vai ar mitrām rokām mēģināt kaut ko saspaidīt. Ja šīs abas lietas notiek bieži, kaitina un nevar izmācīties, tad paliek podziņtelefons. Bet citādi, ja iemācās, es tikai par to, lai lietotu smartfonu. Nesalīdzināmi ērtāk sarakstīties, meklēt kontaktus, saņemt vai nosūtīt whatsapp bildes u.t.t. 

Link to comment
Share on other sites

Ieteiktu mēģināt to risku samazināt - nolokot sākumekrānu, noņemt iespēju atvērt app drawer, no "Control center" izņemt svarīgos shortcutus, lai nevarētu netīšām izslēgt internetu utt.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nezinu kas jums tur gļuko es Xiomi telefoniem, man Pocophone F1 un strādā viss kā nākas, nekad neko dīvainu neesu novērojis.

 

Šis varētu būt interesantāk.

 

 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...