Jump to content

Huawei B535 bridge uz citu rūteri


-Jānis-
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Līdz šim, jau labu laiku tika izmantots Tele2 dotais rūteris Huawei B525, tā kā vieta, kur visvienkāršāk peivilkt ārējo antenu nav diez ko laba wifi pārklājumam. Lai to risinātu, mājas vidū noliku TP Link Archer C20 rūteri, kas vairs netika aktīvi izmantots, un caur WDS to pieslēdzu pie B525, viss diez gan labi strādāja.

 

Tā kā B525 ligums bija beidzies un tuvākajā laikā nav plānots iet prom no T2, jo īsti nav alternatīvu, tad viņi iedeva nākamo modeli - Huawei B535. Nezinu, sakritība vai nē, bet izskatās, ka ātrumam ir neliels uzlabojums. Atradu toolu, ar kuru salikt bandus, lai rūteris slēdzas pie pareizā torņa un tik tālu viss forši.

 

Taču nekādi neizdodas bez vadiem pieslēgt Tp rūteri kā access pointu. Mēģināju gan ar paroli, gan bez, taču, lai tas normāli strādātu tā arī neizdevās dabūt. Iestatījumus it kā saliku tā pat kā slēdzot pie B525. Skatījos, Huawei rūterī pie ierīcēm rādās, ka rūteris ir pieslēagts, bet izskatās, ka TP rūterim netiek nodots internets, jo uz TP neparādās interneta indikators un, protams, ne caur vadu, ne wifi caur TP rūteri pie interneta tikt nevar. Caur vadu no Huawei peislēdzas gan dators, gan otrs rūteri, problēma tikai slēdzoties caur WDS.

 

Varbūt problēma ir manos līkajos pirkstos vai jāpamaina kaut kādi elementāri iestatījumi, taču labprāt dzirdētu ieteikumus kā šo risināt. :)

 

Vēl varētu būt variants slēgt bridge uz B525, bet tas izskatās, ka jāpāršuj, jo stock firmware nekur neatradu bridge vai WDS opciju. Nezinu vai tas būtu labāks variants un kaut ko risinātu, bet tā kā tas rūteris visticamāk vairs baigi netiks izmantots, tad varētu mācību nolūkos pamēģināt..

 

Veiksmīgu vakaru visiem! 

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Kas ir WDS tavuprāt? Savienojumu, cik saprotu izveido caur wirelles, starp huawei un tplink, ar WDS tam nav nekāda sakara. Baigi nepārzinu tplink izvēlnes un arī negribu, bet iespējams savienojumu veido bridge modē. Tp link ir jādarbina routera režīmā, skaties tp link vai saņem ip adresi. 

Link to comment
Share on other sites

A wireless distribution system (WDS) is a system enabling the wireless interconnection of access points in an IEEE 802.11 network. It allows a wireless network to be expanded using multiple access points without the traditional requirement for a wired backbone to link them. The notable advantage of WDS over other solutions is that it preserves the MAC addresses of client frames across links between access points

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Liec to TP-linku vainu AP modē vai kā bridž un velc līdz viņam vadu! Viss pārējais ir kaķiem zem astes!!!!

Nav nekā pasaulē izdomāts sliktāks kā WiFi :biggrin:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...