kaads Jūlijs 11, 2024 Share Jūlijs 11, 2024 man gan patīk tie ''analogie'' 😀 spidometri. ieliec baču un aizmirsti uz gadu vismaz. ir arī gudrais, bet ik pēc divām trim dienām jāpi....ās ar lādēšanu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Jūlijs 11, 2024 Share Jūlijs 11, 2024 gredzenu gribi tāpēc lai stūre "augstāka" ? var tak nofleksēt īsāku štoku. Ir kaut kur lasīts ka šīs mosso sāk krakšķēt pēc kāda laika, bet tas laikam kā paveicas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Jūlijs 11, 2024 Share Jūlijs 11, 2024 Zemāk man noteikti nevajag kā ir tagad, varbūt pat augstāk, nav jau priekš sačiem. Negribas arī neko zāģēt, priekš kam? Pieliks gredzenu, pašus ragus jau var palaist pat zemāk, ja luste uznāk, t.i. kādu distanceri uz augšu vēl pārlikt. Bet es noteikti pacelšu uz augšu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Jūlijs 19, 2024 Share Jūlijs 19, 2024 Atbrauca nākamais svara samazinājums Ralfs aizmugurei, Rejs priekšai Par šo nezinu vēl, vai dos samazinājumu, bet uz atlaidēm iekrita kaut kā grozā Tagad tik jāatrod vairāk laiks braukšanai Lai gan, šonedēļ jau 2x aizbraucu līdz darbam, tas ir katrā dienā 70km Šito velo sataisīšu, tādas bailes, ka to cyclocrossa vairs pat nevajadzēs. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Jūlijs 19, 2024 Share Jūlijs 19, 2024 pēc formas līdzīgs manam prologo dimension klonam ka uz ikdienas velo uzlikts tikai tev "mīkstāks" izskatās. Man šādas formas beņķis ir ok, es laikam neesmu piekasīgs attiecībā uz beņķiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Jūlijs 19, 2024 Share Jūlijs 19, 2024 Pirmais tests saka, ka kaut kā paciets tomēr, kaut kā to "spoguli" tur nejūtu. Jāparegulē vēl leņķis un tā. It kā jau tam oriģinālajam arī ne vainas no komforta viedokļa. Uz tā cx riteņa arī kaut kāds author oriģinālais, nekāda vaina. Te bija vairāk interese pamēģināt, kā tad ir tāds speciālais, ja jau laba atlaide. Bet svara ietaupījums kaut kāds būs Tagad būs nomesti jau gandrīz 1.9kg. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Jūlijs 19, 2024 Author Share Jūlijs 19, 2024 Ar tiem sēdekļiem jau tā ka jānomēra kontaktpunktus, aka kur ir kauli pakaļā. Pie tam mainās arī būtiski no stūres augstuma. Tapēc viens un tas pats be'mnķis ērts uz viena velo, bet spiež pakaļu uz cita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Jūlijs 19, 2024 Share Jūlijs 19, 2024 (labots) Jau ir samērīts. bet kā jau raksti, tur vēl viss kaut kas cits jāņem vērā. Kad paskatās kādu video, kur regulē uzsēdi, ka tur tev uzreiz apavus piemeklē un vēl visu ko, tad kaut kāda kaulu attālumu mērīšana ir maznozīmīga Labots Jūlijs 19, 2024 - ju Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Jūlijs 19, 2024 Share Jūlijs 19, 2024 man šķiet ja daudz brauc tad pofig pakaļa pierod, ja maz brauc - no jebkura sāpēs pakaļa izņemot kaut kādu lielo mīksto "dīvānu". Es kaut kā pie tiem cietajiem esmu pieradis - mīksto nemaz neprasās. Arī pamazām vācu visādus loriņus pilsētas velo pārbūvei...kaut kad cerams tuvākajā laikā pieķeršos. vienīgi pa to atvērumu beņķī man līst ūdens pa stuti monoblokā,( jo stutei caurums galā) , ok vismaz rāmja apakšā ir drenāžas caurums un līdz gultņiem cerams ūdens neaiziet :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Jūlijs 19, 2024 Author Share Jūlijs 19, 2024 Pierod jau. Arī šortu polsteri palīdz. Bet nu daudzko maina jau arī mazliet paceļot sēdekli vai stūri augstāk/zemāk. Palaid sēdekli mazliet zemāk uz sanāk lielāks svars uz pakaļu. Pēc stundas jau nejūt, bet ja 4+, tad jau sāk just. Aizpagāšnedēļ izbraucu vienu Gravel Sportif, sen nebij braukts. 100km. Knapi novilku līdz galam, uz sēdekļa pasēdēt vairs nevarēja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Jūlijs 19, 2024 Share Jūlijs 19, 2024 Riepas Jaunās riepas, lai arī 2.1 platuma, ir šaurākas, kā vecās 2.0, ne tikai bildē, arī uz aci dabā tā izskatās. Mazums kas, tur protektoru kaut kur tieši mēra, tie jau tomēr tikai 2,5mm Tagad par 2,35 kg vieglāks Tūlīt arī jāizbrauc kāds aplītis. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Jūlijs 19, 2024 Share Jūlijs 19, 2024 nu nez tas riepu platums jau tāds nosacīts lielums, atšķiras katram ražotājam + atkarīgs aploces platums kāds, kā uzsēžas tā riepa...strap 2.0 un 2.1 jau nav liela starpība, schwalbe jau it kā baigi nešmaucas ar platumu cik lasīts Katrā ziņā vieglākas stipri , bez kameru variantā savāci ? nez ja liek schwalbe 29 light kameras, tā katra arī 80 gr ekonomiju dod ja pareizi atceros. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Jūlijs 19, 2024 Author Share Jūlijs 19, 2024 pirms 1 stundas , osscar teica: nu nez tas riepu platums jau tāds nosacīts lielums, atšķiras katram ražotājam + atkarīgs aploces platums kāds Tur jau ne tikai riepu platums, bet arī augstums. Man aizmugurē dažas 45mm lien, citas nelien. Ne tikai dēļ platuma, bet arī augstuma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Jūlijs 19, 2024 Share Jūlijs 19, 2024 Jā, ir dzirdēts, ka visādi ar tiem platumiem gadās. Iztinu testiņu Sēdeklis it kā ciets, to jūtu caur visu pamperīti (bija gan vecas bikses ar primitību pamperi), bet kaut kādā ziņā bija ērti. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regisss Jūlijs 20, 2024 Share Jūlijs 20, 2024 @ju kāpēc neņēmi Thunder Burt ja neskaita slapjus sačus, tad visiem apstākļiem baigi laba riepa... tai skaitā arī viegla 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Jūlijs 21, 2024 Share Jūlijs 21, 2024 20.07.2024. , 09:11, Regisss teica: kāpēc neņēmi Thunder Burt Aizdomas, ka pa sniegu būtu pašvaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regisss Jūlijs 21, 2024 Share Jūlijs 21, 2024 pirms 5 stundām , ju teica: Aizdomas, ka pa sniegu būtu pašvaki. Galīgi nav ne vainas!!! Bet es ziemā tikai Biķerniekiem vai citām taciņām kur nav sāls… 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Jūlijs 22, 2024 Share Jūlijs 22, 2024 Es jau arī tik pa kāpām te ziemā. Nu OK, nobraukšu šīs, tad jāpaņem tās. Lai gan ir jau interesanti ar tiem protektoriem. Man pie sievas vecākiem viens vecs 26" arī ar tām double fighter. Pagājušā gadā pa tādu piebrauktu sniegu braucu, kā jau uz lauku grantenēm, bija bail, ka būs traki, bet tās riepas pārsteidzoši labi turējās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Jūlijs 22, 2024 Share Jūlijs 22, 2024 tiem reicingiem cena vismaz ok ( ir arī gan dārgāki sastāvi - nezinu kādas tieši JU uzlika), bet tie thunder gan 50-60 Eur par riepu šķiet biku kosmosīgi vismaz man, ja sezonā vai divās pāri nobrauc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regisss Jūlijs 22, 2024 Share Jūlijs 22, 2024 Un vēl ļoti labs upgreids ir pārejot no kameru sistēmas uz bezkameru - vieglāk un ripo daudz labāk! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Jūlijs 22, 2024 Share Jūlijs 22, 2024 bet nu svara ziņā neko daudz vieglāk nebūs - jo jālej tāpat 100-140 gr tā šķidruma...vieglā kamera + tā arī svērs. Ripos gan labāk, ja to sajutīs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Jūlijs 22, 2024 Share Jūlijs 22, 2024 Nav jau man sacensībām. Un jā, šķidrums savaram faktiski neko nedod, kaut kāda vieglā kamera pat varētu būt vieglāka. Te jau pirmo soli izdarīju, uzliku vieglākas riepas, tas ir nosacīti lētākais risinājums, nākamais jau oglekļa rati, spieķi un tml. Bet tas galīgi nav šis projekts. Te vēl uzlikšu dubļu sargus, kaut kādu citu somiņu, kur ielīdīs arī telefons, ja nu lietus uznāk, un es esmu tikai vasaras formā, kā man sestdien jau gadījās. Te gan svars vēl nāks nedaudz klāt. Atviegloties varētu kādā brīdī, likvidējot 3 zobratus un pārslēdzēju priekšā, lai gan par šo vel kārtīgi jādomā. Neko citu te vairs neplānoju. Ak jā, īsti nesaprotu kas ir ar uzsēdi, jo kaut kā sajūta, ka baigi stumjos stūrei virsū. Tāda aizdoma, ka tagad sēdeklis attiecībā pret pedāļiem nav pietiekoši daudz uz aizmuguri, tad tur kaut kā stumjos virsū. Dakša tagad zemāka, t.i. rāmis ir nedaudz uz leju, līdz ar to stute pabrauca tuvāk. Mēģināšu vēl sēdekli cik nu var aizdzīt uz aizmuguri. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Jūlijs 22, 2024 Share Jūlijs 22, 2024 (labots) tev izskatās sēdekļa stute ar 0 "offsetu" var uzlikt kādu ar 15-20mm offsetu ja beņķis neļaujas tik "tālu" regulēties. Pabraucot gadu ar 1x12 SP - baigi neprasās pēc x3 priekšā. Man pilnībā pietiek. Labots Jūlijs 22, 2024 - osscar Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Jūlijs 22, 2024 Share Jūlijs 22, 2024 Var jau būt, ka to efektu rada tā cietā alumīnija dakša CX velo tad man vismaz oglekļa dakša, tā kaut ko arī noamortizē. Lauku ričukam tērauda, arī saka, ka esot tīri elastīga. Te tāda sajūta, ka visu laiku kaut kas stumj virsū uz rokturiem, jāspiežas tās tieši tā kā uz atpakaļu. No sēdekļa it kā uz priekšu neslīdu nost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Jūlijs 29, 2024 Share Jūlijs 29, 2024 (labots) Nekas nav mainījies, gandrīz 100g(1928)..galvenais lai nav čaina 😝 Labots Jūlijs 29, 2024 - osscar 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Jūlijs 29, 2024 Share Jūlijs 29, 2024 Pirms 41 minūtēm , osscar teica: Nekas nav mainījies, gandrīz 100g(1928)..galvenais čaina Man visvairāk patīk, ka tā laika valodā netiek izmantots vietniekvārds "tas", kā mūsdienās runājot par lietām. Skan kaut kā personīgāk. Braukt gan šomēnes sanācis maz, 2 nedēļas staigāju pa Tatriem un pirms tam dubultslodze pēdējā nedēļā pirms atvaļinājuma, jo citi atvaļinājumos. Pēc 3 nedēļām nebraukšanas pedāļos iemetās nelāgs krakšķis, kam ir peldoša daba. Parādās pēc pāris kilometriem, tad pēc kādiem 20 pazūd... Tāpēc šie laika apstākļi nāca kā saukti un tāpat nekā labāka par Netflixu nav ko darīt, tāpēc pielēmu pārjaukt pedāļus. Visu skrūvju pievilkšana cleatiem un mehānismam uz pedāļiem nelīdzēja. Eļļas piles kustīgajās daļās arī ne. Redzēs vai svaiga smēre līdzēs, jo gan jau mazgājot esmu pārāk tuvu pielaidis ar karcheri, skalojot ārā dubļus no pedāļiem. Ja ne, nākamais sarakstā monobloks. Pie reizes pārsmērēju arī priekšējo rumbu, tamā bija sākusi sausi griezties. Nevaru tikai saprast, tur arī smēre izskalojusies vai arī vienkārši no rūpnīcas iesmērēta par maz. Parasti jau pirmā it kā padodas pakaļējā, jo priekšriteņa saceltais ūdens mākonis skalojas virsū un visu izskalo. Bet aizmugure griežas tā, kā būtu jāgriežas ar smēri... Sanāca arī izbraukt Kurzemes plakano zemi, kas nemaz nav tik plakana, no Valdemārpils uz Ugāli un pavizināties pa fantastiskām grantenēm Gulbenes pusē. Jāpadomā gan būs par ērtāku (lasīt - atbilstošu pakaļas platumam) beņķi. Pavadot vairāk par pusotru stundu uz beņķa sāk palikt sāpīgi ar visām pamperbiksēm. Offroadā, kur braucu pārsvarā, to nejūt, jo visu laiku cilājies kājās, bet uz asfalta ar nolokotu dakšu statiskā pozā gan nav labi. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Jūlijs 29, 2024 Share Jūlijs 29, 2024 (labots) Reizēm krakšķ beņķa sliedes vai stute rāmī...un atbalsojas pa visām trubām..liekas ka monobloks...tāpat stūres mehānisms var krakšķēt...man palīdzēja ka stuti un beņķi noņēmu, notīrīju biku saeļļoju un savācu Labots Jūlijs 29, 2024 - osscar 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Jūlijs 29, 2024 Share Jūlijs 29, 2024 Pirms 24 minūtēm , osscar teica: Reizēm krakšķ beņķa sliedes vai stute rāmī Bija arī tāda doma, bet krakšķis nekur nepazuda arī ceļoties kājās, tā kā par beņķi maz ticams. Stūre gan ir laba ideja, ja nepazudīs, būs jāpalūr kas tur notiek. Tas krakšķis gan pilnīgi sasaucas ar pedāļu griešanu. Arī ja bez slodzes un uz atpakaļu. Man vairāk ir mistika kāpēc pēc tiem 20 km viņš pazūd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Jūlijs 29, 2024 Share Jūlijs 29, 2024 Ir bijis ka sausā laikā krakšķ...kā mitrs..tā nē vairs...bet protams ka var ari monobloks krakšķēt jo īpaši press fit..tie bieži kašķ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Jūlijs 29, 2024 Share Jūlijs 29, 2024 Monobloks Hollowtech II ieskrūvējamais. Man ir baža, ka tur arī nav iedzīts ūdens mazgājot vai arī tajos superslapjajos ziemas izbraucienos kopā ar dubļiem. Par to vai slapjā laikā krakšķis pazūd grūti spriest, jo vispārīgi parādījās tikai pēc 3 nedēļu bezkustības sausumā. Redzēs, galvenais atrast no kurienes nāk, jo skaņa reti kaitinoša. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaads Jūlijs 29, 2024 Share Jūlijs 29, 2024 1 stundu atpakaļ, Kazarms teica: Jāpadomā gan būs par ērtāku (lasīt - atbilstošu pakaļas platumam) beņķi. Pavadot vairāk par pusotru stundu uz beņķa sāk palikt sāpīgi ar visām pamperbiksēm min biežāk Beigās varēsi braukt uz malkas bluķa un teiksi ka cool ir 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Jūlijs 29, 2024 Share Jūlijs 29, 2024 Es jau tā esmu mazprasīgs pret beņķi, ka šķiet, vēl vairāk braukšana īsti nelīdzēs. Arī konkrētiem motocikliem, par ko visa pasaule sūdzās, ka beņķis neērts un tā, es nobraucu visu dienu un lielu bēdu nezinu. Tiesa, tuvākajā laikā neplānoju braukt lielus gabalus pa ceļu, tāpēc līdz nākamajai reizei arī aizmirsīšu, ka man vajag citu beņķi. 😅 Un pēc tam atkal cietīšu. 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Jūlijs 30, 2024 Share Jūlijs 30, 2024 Vēl par agru dzert šampanieti, bet nospīdzināju velo pusotru stundu pa Biķernieku meža takām un neiekrakšķējās ne reizi. Laikam jau būs bijuši pedāļi. Tiesa beigās (netīšām) izbraucu caur peļķi monobloka dziļumā, tāpēc jāgaida kas nākamais sāks sausi griezties un krakšķēt. 😅 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Augusts 11, 2024 Share Augusts 11, 2024 Par cik ikdienas bīterim sadūru riepu ( hvz kur..nejutu..sānā griezums..) ..izlēmu ka pie nācis laiks vecīti sakārtot: 1. paveicās ne bez pūlēm monobloku atskrūvēt ( vietā būs gan jau čaina "hollowtech" 38 vai 40T hvz kā lai uzmin garumu BB 122mm :D) 2. izurbu kabeļu stiprinājumu vietas ( par laimi trek tur daudz "gaļas") - tā lai troses nav ar pārrāvumiem, bet gan pilnā garumā...apvalki jagwire, nezinu gan vai nav "fake". 3. V breikus atstāšu tektro, alumīnja - izskatās un darbojas labi... tikai rokturus mainīšu.. kopā ar šifteri..jauns "badge" no trek - pelēkā vietā sarkans. 4. jāgaida pārējās detaļas. 5. tādu fundamentālu pārbūvi veicu pirmo reizi kopš cccp velo bet ir interesanti ..gan jau būs uz delvi vai trigeru jābrauc..jo skrūves visas melnas gribēšu gan jau.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Augusts 11, 2024 Share Augusts 11, 2024 pirms 1 stundas , osscar teica: 2. izurbu kabeļu stiprinājumu vietas ( par laimi trek tur daudz "gaļas") - tā lai troses nav ar pārrāvumiem, bet gan pilnā garumā...apvalki jagwire, nezinu gan vai nav "fake". Es arī pilsētniekam izurbu, lai var rullēt drošāk pa lietu, bet nu kaut kā grūti tagad taisni sakārtot pa rāmja virsu tās 3 troses. pirms 1 stundas , osscar teica: 1. paveicās ne bez pūlēm monobloku atskrūvēt ( vietā būs gan jau čaina "hollowtech" 38 vai 40T hvz kā lai uzmin garumu BB 122mm :D) Aļa Hollowtech nevar tupa izmērīt čaulas platumu/garumu? Tad jau vajadzētu varēt pielasīt. Tiesa, neesmu iedziļinājies kā tieši viņiem tur izmēri nāk. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Augusts 11, 2024 Share Augusts 11, 2024 Šodien braucot 100km more or less pa takām un meža ceļiem domāju - kur jūs bāžat līdzvedamās lietas - tur multitūlis, patchi, lāpstiņās, kamera, un rudenī vēja/lietus plēve, tā lai kkur pa ceļam nepazūd. Ok, telefons un ēdamais iet krekla/vestes muguras kabatās, instrumenti līdz šim dzīvojās pudelē pudeles turētājā, bet uz garāku gabalu par 2h tomēr vajadzētu 2 ūdens pudeles, tātad jāpārmet instrumenti un kamera kaut kur. 3. pudeles turētāja vietas nav. Mēģināju braukt arī ar dzeršanas somu, ko lietoju motoizbraucienos, ir jau nice, ka var viegli padzerties, bet nu papildus svars uz muguras un mūžīgi karstā mugura baigi nepalidz, kad jau tā ir grūti. 😅 Šobrīd idejas, kas sagrābstītas internetā ir - sēdekļa somiņa štrumiem, kamera piešņallēta augšējās trubas apakšā, lietus plēve krekla/vestes kabatā vai piešņallēta turpat blakus kamerai (nerullē dubļainos apstākļos. Ā, vēl labprāt paklausītos par aizmugurējiem dubļusargiem, kas takās negriežas ap savu asi un nenolūzt pēc 3 dienām. Ja tādi, protams, ir izgudroti. Varbūt šos kāds ir mēģinājis? https://www.sks-germany.com/en/products/mudrocker-rear/ Spams, kā vienmēr, welcome Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Augusts 11, 2024 Author Share Augusts 11, 2024 Parastai jostas somai nav ne vainas, var sabāzt diezgan daudz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazarms Augusts 11, 2024 Share Augusts 11, 2024 Pirms 10 minūtēm , AndrisBB teica: Parastai jostas somai nav ne vainas, var sabāzt diezgan daudz. Lūk šīs gan es neciešu. Vienmēr krīt nost un kkur grozās pa riņķi. Stingrāk savelkot spiež. Bet tā, labprāt arī negribētu potenciāli asus priekšmetus turēt pie ķermeņa svarīgām daļām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Augusts 11, 2024 Author Share Augusts 11, 2024 (labots) Varbūt no formas atkarīgs? Es uz muguras pagriežu, tāka nekas nekur neduras 😂 Īpaši arī nekas nespiežas vai negrozas. Bet nu štrumus es salieku pudelē, man 3 vietas, štrumi iet 'apakšā' zem priekšējās štangas, ja nav caurumi kur pieskrūvēt, ganjau var atrast kautko uz siksniņām, kautkādām gumijas savilcēm, lai neslīd. Somiņā parasti kautko no drēbēm, sīkumiem vai enerģijas gēliem vai ēdamo, foto kameru. Iepriekšējam veļukam bij arī uz dakšas pudeļu turētāju caurumi. Labots Augusts 11, 2024 - AndrisBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Augusts 11, 2024 Author Share Augusts 11, 2024 Tapēc man patika Trek Checkpoint. Bezgala daudz skrūvju caurumi, plus vēl kautkādus štrumus var sabāzt rāmī iekšpusē. Ne pārāk daudz, bet tomēr. https://www.trekbikes.com/gb/en_GB/bikes/road-bikes/gravel-bikes/checkpoint/checkpoint-sl/checkpoint-sl-5-gen-2/p/41398/?colorCode=orange Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!